Юнче палаво, игриво, тича покрай нас щастливо!

• 65 454
  • 336
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета!  Hug

Малко се позагубих и аз в ритъма между работа, дечица и други занимания.
Да се включа по някои от актуалните теми  Simple Smile

Гери, не мисля, че са много часовете. Сиянчето вечеря към 18.30 - 19 ч. Ляга си към 19.30-20 ч., а сутрин закусва към 8 ч. Мисля, че си е съвсем ок на тази възраст вече.

Емили, герой си, и още как!  Hug Дръж се! След година и половина - две нещата ще станат чудесни при вас, според мен, и дечицата ще са си приятелчета цял живот и ще се забавляват заедно! Поне аз така си го представям  Heart Eyes

За АМ, какво да ви кажа, Сияна спря да пие много отдавна, на около годинка. Интересното е, че ми отказва каквито и да било други напитки освен вода. Вода пък пие много за сметка на това  newsm78 До тук добре, но проблемът е, че не иска и плодове да яде... От време на време се излъгва само малко банан да хапне и до там. Много ми е странно, защото плодовете са сладки и кака й толкова ги обичаше. Като по-малка Сиси поне на пюрета ги хапваше. Сега въобще не иска и това си е  Thinking

Иначе ние сме добре. Ходихме на ски в Чепеларе за 4 дни миналата седмица. Карахме ски с ММ и кака Рая. Сиси междувременно беше с баба си и дядо си. Добре й се отрази, защото поне запомни баба си и дядо си. Тя много рядко ги вижда, обикновено си е само с нас. И така, позабавлявахме се. Сега обратно към ежедневието.
Сиянчето много си харесва яслата, което е голямо облекчение за нас. Сестрата, която я гледа, е същата, която отгледа и Рая. Страхотна жена. Много сме й благодарни  bouquet
Иначе Сиси доста бърбори всякакви неща. Много смешно й се получава понякога, защото казва само последните срички на някои думички и много се ядосва, ако не я разберем  hahaha
Толкоз от нас за сега. Много прегръдки на всички!   Hug

# 166
Уау, Катериче, такъв час залягане може да е само блян в нашия дом;( до колко спи сутрин?
Дими също спря продовете, откакто откри покрай кака си "сладките неща"Sad тя хапва и плод, докато той реве за още сладко. Голяма е лакомия...и сега ще изпразваме шкафовете от сладко.

# 167
Рали, будя ги с кака й в 8 ч.  Heart Eyes
Иначе това със сладкото и аз не знам как става. Не сме й давали да яде вафли, шоколад и други такива. Кака Рая се крие като яде нещо подобно. И все пак Сияна явно знае за какво иде реч и като види опаковани вафли много, ама, много се ядосва, че не й ги отваряме  Crossing Arms

# 168
Здравейте дами,

Алекс е болен от седмица-направо в чудо се видяхме. От миналата неделя се започна с една темперстура до 37-38 и градуса и течащ нос. Никакви други симптоми и тази Т до Петък все я дигаше. Водих го всеки ден при песи, но нямаше нищо притеснително-гледа му ушите, гърди, гърло, кръвни изследвани и урина-всичко беше ОК. Притеснихме се, но педи каза,че нямало причина да изписва антибиотик само Изопринозин, витС, спрей за нос и да редуваме Нурофен и Панадол. Такъв бил вируса-протичал с Т. Обаче в Петък, сутринта вдигна Т-свалихме я и вечерта пак 38,9 и го заведохме в спешното на Токуда. Там изписаха антибиотик и пак кръвна картина и пак никакви основателни причини за Т. 2 дни след антибиотика продължи да има Т, която не можехме да свалим повече от 6 часа. Пак го заведохме в спешното и този път гърлото вече беше мн червено, мехурче на едната сливица. Педиатърката забеляза също,че и венеца е мн червен и подут-зъби също го мъчат. Днес за щастив вече не вдига Т. Целият ден не е вдигал. Направо момичета ви казвам полудях.
Иначе Алекс много си харесва детската. На втората седмица си влизаше сам Simple Smile изглежда сутрин е гладен,защито ММ казва,че като го води повтаря ам ам ам и после бързо бързо влиза в детската и чака да го събличат  Joy

# 169
Ехо, момичета, голямо мълчание настана тук.
То е ясно, че с връщането на мамите на работа и подобряването на времето, активността тук ще позамре. Но се надявам да продължим да споделяме опит и емоции от време на време  Hug
Надявам се да сте добре вие и вашите семейства.
При нас малката Сияна все повече се опитва да се утвърждава. Непрекъснато, когато се опитам да й помогна с нещо, ми казва "аз, аз" и се мъчи да прави нещата самичка. Иначе като цяло е сговорчива, но реши ли нещо, много трудно е да й промениш мнението. Много е упорита. Не ми харесва обаче, че започва да посяга и да удря. Кака й Рая също посягаше към годинка и нещо, но, след като тръгна на ясла към годинка и седем месеца, това спря. А малкият бръмбар сега упорито маха с ръчички. Винаги й обясняваме, че това не е хубаво и не се  прави така, но не постигаме ефект за момента  Thinking При вас има ли подобно явление?
Иначе още сме си с памперс. Самичка си се храни обаче вече доста успешно с лъжичка. И бърбори доста, знае много думи. Продължава да казва последните  срички на по-дългите думички, например: "куитка" (бисквитка), "нийка" (чинийка), "куал" (кашкавал). Много е смешна, но, ако не я разбереш, много се разгневява  Heart Eyes А днес много се смях като спряхме с колата на един светофар и тя започна да повтаря: "хайде, де, хайде, де"  hahaha
Много хубава неделя, момичета, и много ще се радвам да споделяте от време на време как сте  Hug

# 170
Катериче, това с посягането и аз го помня от тази възраст с нашата кака,дори викаше и "Бий, бий", та се чудех от къде е видяла и чула,но беше период. Сега и Дими започна, но без реплики. Обеснявам, че боли и не е редно, но чакам да отмине по-скоро;)

# 171
Здравейте и от нас   Hug
И вики ми бие едни бързи шамарчета,но само като е в добро настроение,от кеф Crazy Обяснявам,че ме боли и не е хубаво,ама...
Още не говори.Само "мама" и "тати" рядко.Помни и разбира много вече.Например,като сме на площадката и тръгнем да се прибираме,да го зарадвам му казах,че като се приберем ще пуснем пералнята.Мноооого обича  Mr. Green Беше изцапал панталончето на коляното с кал.
След 20мин. като се прибрахме,преобух го и той веднага застана до пералнята и чака да я отворя и ми сочи панталона Joy
С отлепването на патката всичко мина бързо,без много драма.
Сега на преден план ми е кандидатстването за ясла за Септември,ама като гледам,няма да се уредим.С 9точки ще стигнем до томбола,в най-добрият случай. Tired

# 172
Здравейте Simple Smile

и Алекс се опитва да посяга. И ние обясняваме, че боли и не е хубаво...намаля уж ама пак го прави като е нервен Simple Smile

# 173
Sibil , а вие къде правихте процедурата с "пацата"Wink?!
Дими все още не може да казва името си, но на баба Диди (на която е кръстен) го знае .

# 174
Педиатърката ни прати при уролог,който препоручва.В детска урология на Пирогов.Млад,внимателен,но му забравих името  Blush Те май са двама в този кабинет само.
Нямаше възможност да пробвам с пастичката,която Гери Атина ми препоръча.Като се обадих да проверя за часове и ни викнаха на другият ден още.Но ме впечатли,процедурата,която година и половина не успяхме да извършим в къщи,лекаря с обигран жест я направи за около 20секунди  Mr. Green
А четох за проговарянето,че има надледствен фактор.Явно Вики е взел този ген от мен и ще проговори след две годинки.Ама здраве да е,после пък няма да млъкне сигурно  Joy

# 175
Sibil, браво, че всичко е минало леко  Simple Smile На мен тази процедура много страшновата ми се струва. Добре, че с две девойки не ми се наложи да мина през нея  Laughing Иначе успех с яслата. Това си е много сложно наистина - и да ви приемат, и на добро място/ лелки да случите. Късмет!  Hug

В нашата ясла са много оправни. Даже вече са убедили Сиси на обяд да спи без одеялце, т.е.  без да си лапа палчето (иначе винаги като си легне си иска одеялце, за да си скрие палчето зад него и да си го лапне). Вкъщи обаче това не минава. Чакам я да стане на 2 годинки и ще почна да мажа с горчивото мазило, за да се отказва вече... Да видим как ще ни се получи.
А за удрянето - ще го борим. Иначе други дечица не съм я виждала да удря, де. За щастие. Ако не се брои кака й  Crossing Arms Но иначе много обича кака Рая  Heart Eyes
А за говоренето днес пак ме разсмя. Не помня в каква връзка, но я попитах защо прави нещо. Тя ми отговори без да се замисли "тото" (защото). Реших да пробвам пак и след малко отново зададох въпрос със "защо" и последва същия отговор  Joy

Ех, иначе сега като става хубаво времето и с малко носталгия си спомням за хубавите разходки миналата пролет. Дори в приятната компания на някои от вас  Simple Smile Сега стоя и гледам слънцето през прозореца от работата ми. А като дойде събота и неделя и завали и задуха, много ме е яд  Crossing Arms Но идва пролет и пак ще изпълзим навън. Децата вече нямат търпение, а и аз.
Хайде, тези от вас, които още имат тази възможност, да се разхождат и за нас  Hug

Пандичке, включи се да разкажеш как си. Малката Мими братче ли ще си има или сестриче? Мисля си за вас често като минавам из вашия квартал. Като дните станат по-дълги може да измислим някое виждане някоя вечер докато чакаме кака Рая да плува  Heart Eyes

# 176
Нашият педиатър ни препоръча д-р Момчилов от Пирогов и ММ иска да идем преди летните почивки, но в събота се прибрахме след седмица в Пампорово и Дими е със сополи и кашлица...а и още 2 ваккини ни чакат;(

# 177
Ние ходихме в Пирогов при д-р Пелов-младичък и мн учтив.
Алекс говори и пее, но на някакъв си негов език Simple Smile Казва само няколко неща-мамамама,тататата,бабаба и кака, което значи часовник. Мисля,че му казва така от песничката-"тики така" Simple Smile Опитваме се да му обясним,че трябва да ни казва само с две срички, но той пак-мамамама...голям купон.
Ние всеки уикенд сме нанякъде...после Неделя следобяд и вечер малко трудно наваксвам с домакинството, ноооо няма пълно щастие. И аз с носталгия се сещам за дните с количката навън-особено като видя някое мамче, но пък все си мисля и че хубавото те първа предстои.

# 178
Здравейте...ММ другият месец има юбилей 30г навършва и искам да му взема нещо специално, но още не мога да измисля...идеи?

# 179
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Моето малко великанче вече е висок 93см. тежи 16.300кг. Не спира да бърбори.В този момент ме дърпа и казва-ТАЙ,ТАЙ-което означава Ставай, Ставай! Най-новото(от вчера) е -Мами, амби!-в превод Мами, обичам те! Heart Eyes Окончателно се отказа от бибата, храни се напълно самостоятелно, обожава да ходи на градина,и вече си има приятелка, която търси и за която говори по цял ден hahaha
За удрянето- най-често се случва от радост да размаха буйно ръце и който е около него да отнесе някой удар,но забелязвам,че когато нещо му се скарам или не направя както той го иска,идва с намерение за удар, обаче само ме побутва(като види как го гледам му се изпарява желанието да ме удари hahaha)
СИБИЛ радвам се,че процедурата е минала успешно и безболезнено!
ГАРГАМЕЛКА моят след 10дни става на 35г. та и аз съм в чуденка.
КАТЕРИЧЕ винаги съм казвала,че момиченцата са много по-оправни,и по-бързо се развиват от будаленцата-момченца и твоята бамбинка е поредното доказателство! Hug

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 09:03 от Geri ATHINA

Общи условия

Активация на акаунт