Раждане в болница Лозенец /Правителствена/

• 3 961
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, търсих и намерих само една стара тема за раждането в тази болница. Ако има друга съществуваща, моля, пренасочете ме Simple Smile
Моля за мнения и условия от родилите в тази болница. Четох добри и лоши коментари за Д-р Христова, но реално какви са условията в момента там? Simple Smile
Благодаря на всички, споделили мнението си Simple Smile

# 1
  • На Дунава
Нямам лични впечатления, мога само да преразкажа. Две мои приятелки раждаха там преди 3-4 години. Бяха доволни от отношението, условията... Но и на двете от девет кладенеца вода им донесоха, за да ги убедят да раждат секцио. Там е така.
Освен това вземат само родилки, които са си следили бременността при тях. Допълнителното здравно осигуряване им беше покрило тези разходи.

# 2
  • София
Благодаря за споделеното мнение Simple Smile надявам се и други да се включат, защото скоро трябва да взема решение Simple Smile

# 3
Аз раждах там 2014... и сега живи и здрави догодина пак там.Изключително доволна съм и от персонала и от отношението, дори да имаш някакви притеснения винаги можеш да отидеш,винаги има кой да те прегледа. Първият път родих при д-р Христова,сега ходя на женска консултация при д-р Стойчева,която е супер позитивна и много внимателна,ако имаш въпроси ще ти помогна Simple Smile Wink

# 4
Здравейте,

Малко инфо и от мен. И аз се следя в Правителствена. Вмомента съм в 35 г.с., така че мога да кажа за следенето до тук. Има предплатен пакет за предродилни грижи - около 800 лв. Мен ме записаха около 12 г.с. Включва ехограф всеки месец, кръвни изследвания и урина, наскоро ме пратиха на ЕКГ и тест за алергии. Тоновете също са включени, още не съм ги започнала. Общо взето всичко без БХС и ФМ, които си ги правиш и плащаш отделно. За тях ме пратиха в друг частен медицински център, доволна съм. Като цяло отношението е добро, но имам забележки към организацията. Графикът на лекарите е наличен само на вратата на АГ кабинета и по телефона. Усеща се една такава лека незаинтересованост. Явно са много пациентки, всеки път трябва да се представям коя съм и т.н. Но ако не държиш на супер близки отношения с лекаря, е ок. Вършат си добре работата, въпреки че за някои неща имат нужда от побутване.

Моля, мамите, които са раждали относително скоро там да помогнат с инфо. Какво трябва да се носи за бебето? В списъка пише "допълнително необходимото за бебето след раждането". Но какво включва това?
И още, раждането е по ЗК, но  в крайна сметка подразбира ли се, че има почерпки, допълнителни пари на ръка и т.н.? Просто бих искала да сме подготвени. Благодаря предварително Simple Smile

# 5
Аз раждах там през 2014...след няколко месеца пак ще раждам там.Нещата оттогава не са се променили феталната морфология там ми я правиха,само БХС не,ще ти дадат списък в 9 месец какво да си носиш. Беше нещо от сорта на джапанки,пижами,кърпа за теб,клизма на Релаксит,която сама си поставяш,памперси,термометър ,вече ако искаш си взимаш помпа за кърма и каквото останало си прецениш

# 6
  • София
Скоро, скоро, през 2013та раждах там. Забелязах в един от коментарите за натиск за секцио... newsm78 Ами не е така. Проблема е, че лекарите са склонни да правят секцио в 90% от случаите по искане на родилката. Аз изпитвах голям страх от нормалното раждане, но лекаря ми (Краси Станев, той почина Бог да го прости, вие не сте го хванали) категорично ми каза да си избия секциото от главата. Общо взето там аз не забелязах лекар, който да държи на секциото. Иначе - условията са нормални, храната е добра (кетъринг). Жените са по две в стая, децата се дават на около 3 часа без ноща. Освен Станев съм с много добри впечатления от Асенова, лошо не мога да кажа и за Христова (тя е малко по - хард, не обича лигавщини). Като чета цената на пакета си е същата, БХС и ФМ не са включени, но пък редовно се правят кръвни изследвания, урина и всичко необходимо по време на бременността. В цената на пакета ти се включва и лечение от други специалисти (ако се появи друго заболяване) и не се плаща нищо допълнително. Мен ме пращаха на УНГ, че имах дълга хрема след една настинка и не платих нищо. Родилната зала е добре оборудвана, със съвременно магаре, апаратурата е нова. Акушерките са готини, вероятно защото там го няма натоварването като в големите АГ болници (легловата база е от 6 места, т.е. 6 родилки макс). Това е, което се сещам към момента. А за бебето - на нас ни искаха памперси. В зависимост колко бебета има от едни родители искат памперсите, от други лосиончета и сапунчета, от трети биби и така... Родилката може да си носи каквото иска, халат задължително, помня че не обичат да се трупа много излишна храна в стаите.  Peace

# 7
Здравейте, почти съм решила да се следя и раждам в тази болница. Има ли някой с "пресни" впечатления от отделението им и работата, и отношението им към бременните? При кого бихте ми препоръчали да се следя и раждам, ако дават такъв избор изобщо? Simple Smile

# 8
Здравейте,

Малко инфо и от мен. И аз се следя в Правителствена. Вмомента съм в 35 г.с., така че мога да кажа за следенето до тук. Има предплатен пакет за предродилни грижи - около 800 лв. Мен ме записаха около 12 г.с. Включва ехограф всеки месец, кръвни изследвания и урина, наскоро ме пратиха на ЕКГ и тест за алергии. Тоновете също са включени, още не съм ги започнала. Общо взето всичко без БХС и ФМ, които си ги правиш и плащаш отделно. За тях ме пратиха в друг частен медицински център, доволна съм. Като цяло отношението е добро, но имам забележки към организацията. Графикът на лекарите е наличен само на вратата на АГ кабинета и по телефона. Усеща се една такава лека незаинтересованост. Явно са много пациентки, всеки път трябва да се представям коя съм и т.н. Но ако не държиш на супер близки отношения с лекаря, е ок. Вършат си добре работата, въпреки че за някои неща имат нужда от побутване.

Моля, мамите, които са раждали относително скоро там да помогнат с инфо. Какво трябва да се носи за бебето? В списъка пише "допълнително необходимото за бебето след раждането". Но какво включва това?
И още, раждането е по ЗК, но  в крайна сметка подразбира ли се, че има почерпки, допълнителни пари на ръка и т.н.? Просто бих искала да сме подготвени. Благодаря предварително Simple Smile
Здравейте, дали можете да ми кажете този пакет включва ли и самото раждане или то се плаща отделно? И задължително ли трябва да взимаш този пакет? Не може ли да си ходиш с направление всеки път? Извинявам се ако въпросите ми са глупави, но не ми е ясно а трябва да реша къде да раждам. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт