Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 737
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Амбър, няма да мога да се включа в кафето Sad. Ще си разходя дъ-то до Сърбия тогава.
 Спи сега. На малкото му мина за един ден, дано и Алекс е така. Няма Т, само болки в корема и главата.

# 586
Добро утро.
Цитат
И никой не е казал, че детето ще " блъска" само алгебра. Може би учителят е решил да използва натрупаната от " Цели изрази" инерция и да я пренесе в " Уравнения". После може да продължат по учебника.
Що се отнася до въпроса как на пробен изпит детето ще реши задачите по геометрия, обзалагам се, че броят на децата, които НЕ ходят на такива и няколко пъти по-голям от тези, които ходят.
+1   Peace

Ели,бързо да оздравяват дечицата.Много е изтощаващ този вирус.

Моето дете снощи в 21.00 часа се сети, че се е готвил за четвъртък, а не за сряда. Прескочил един ден човека. Набързо написа по химия и АЕ, ще видим. Поне ще му е лесно за утре.
Голяма шматка е.
По БЕЛ не знам до къде са и какво учат. По литература писа теза по втора глава от"Немили - недраги". Другата седмица щели да правят "контролна теза" - цитирам набора  Simple Smile
По биология почнали растения, не са правили контролно на едноклетъчни или аз не съм разбрала за такова, но видях, че има пуснато в групата едно и ще го предложа на младежа.

Нефертари съвсем се загуби с новата работа!!

Утре ще имаме родителска среща, но е свързана с избирането на родители в настоятелство или нещо подобно.Нямало да минават учители  Sad

# 587
  • София
Ели_дечкин, остави пробните, тепърва ще има още, на които да се явява. Сега е важно момчето да не се обезводни и бързо да се оправи.

Не мога да коментирам правилността на методологията, по която се предава материала, защото не разбирам. Това, което знам е, че детето се справя много лесно с моделирането на уравнения, което за мен е достатъчно условие да смятам, че поредността на преподаване е добре подбрана.
Иначе няма опасност да загубят "инерция" - контролните (без т.н. 5-минутки) винаги съдържат и взет стар материал. По тази причина, доста често се дават и такива домашни. Миналата седмица, наравно с новия материал им бяха дали отново задачи за разлагане, тъждества и ФСУ.

За едно обаче съм напълно съгласна с Пенсионирана русалка - най-оптималния вариант е да се учат паралелно и алгебрата и геометрията.

Следите ли какво се случва в САЩ? Много, много интересни времена предстоят.

# 588
  • София
  Ели_дечкин, бързо оздравяване на Алекс!
  Роси_та, със сигурност учителите ви знаят какво правят.  Wink И на пробни да ги пратите, което много ме съмнява, пак ще се справят децата. Както са казали хората: "Пилците се броят наесен." В нашия случай-напролет.  hahaha

# 589
  • Пловдив
Вчера - контролно върху разлагане по математика, не беше особено доволна от направеното. По биология на теста има 5, също не е доволна, аз - още повече, защото имаше цял ден да се подготвя, а тя си е вяла опашката  Twisted Evil

Следите ли какво се случва в САЩ? Много, много интересни времена предстоят.

Скрит текст:
Тръмп води засега. Очаквах го, честно казано. Точно това си говорихме снощи с мъжа ми. Светът върви към опростачване. И едно не мога да разбера - що за жена си, гласувайки за този еквивалент на Пищова, който има такова отношение към жените?!?! Тежко им, ама тежко му и на целия свят

# 590
  • София
Vache, ами не, не е за МГ, даже си беше в специализирана паралелка БЕЛ.
И НВО не се минава със знания от учебника. Най-малкото там няма задачи тип ПИЗА.  Peace А пък за прием в топ гимназиите в големите градове учебник + учебна тетрадка е крайно недостатъчно. Дали ще е Архимед, Коала или Веди, без допълнителна работа не става.

Че аз някъде да съм казала, че става без допълнителна работа. В НВО няма нищо извън учебния материал. ПИСА или не знам какво, материала е тоя от учебника. При наистина научен материал не би следвало да има проблеми.
Аз казах, че е изключително преувеличено както ти си го описала с непрекъснатите домашни през ваканциите и т.н., че и от 5 клас... Ами в крайна сметка тия деца не са машини. Здравето им е безценно. Айде, няма нужда чак от такова напъване.

Русалке, моето дете също имаше домашно за лятото. Особено по литература е минала абсолютно целия материал лятото. Писала е 10 преразказа, чела е поне по 3 произведения от автор, анализирайки ги в тетрадка, писала е биографиите на авторите, научени наизуст всички зададени й от учителката произведения. ЦЕЛИЯ материал. В същото време 2 месеца обиколи де що лагери и морета имаше  Laughing Но говоря за едно лято, това преди 7 клас. Не знам какъв ще е резултата, но не съм смятала, че трябва да лишавам детето си от почивка, най-малкото, защото то няма да учи ефективно. И го виждам сега... Тя е натоварена ужасно, точно с това въпросно учене. Това води до по-малко сън и съответно ученето боксува. И изобщо не мога да си представя, че това е правилно за всички 3 прогимназиални години.

# 591
  • Пловдив
Кипра Маца, Тръмп спечели.
Мислех, че англичаните направиха най-тъпото гласуване за брекзита, но американците ме опровергаха.
Голямата демокрация не допусна жена - президент.

Vache, честно да ти кажа, всички оцеляха. Не видях някое дете да залита или да припада от много решаване на задачи. Но пък видях доста деца, които се чудеха коя паралелка да сложат на първо място в заявленията си, защото балът им стигаше за всяка една от тях. Отдавна са забравили по колко задачи им се е налагало да решават.  Peace Ако едно дете е здраво физически, малко повече натоварване няма да го бутне. Обаче това си е мое мнение. Пак казвам, че не знам дали това е най-добрият вариант, но знам, че в нашия случай се оказа работещ вариант.
За задачите тип ПИЗА - остави детето ти да се сблъска с такъв тип задача на НВО-то и чакай отличен резултат. Може и да има късмет, ако му стигне времето.  Peace

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 10:15 от dundi73

# 592
Моят Убавец отказа да ходи на ПИ.
И се зарази от брат си и цяла нощ повръща. Има да пера поне още два дена. Лицето му е цялото в кръвонасядания от напъните. Все едно е бит Sad

spoko

Vache, не си сама.  newsm10 Мисля точно като теб. И да - здравето е най-важно!

# 593
Абсолютно!!

# 594
Абсолютно!
+ 1
Кипра Маца, и 5- цата не е лоша оценка, а и ще й е за поука за следващия път.

# 595
  • Пловдив
Моето овне от поуки не разбира... Яд ме е не толкова на оценката, а на отношението й към ученето - още не може да вдене, че трябва да се положат повечко усилия.

Разбира се, че здравето е важно, обаче досега не съм чула някое дете да си го е увредило от повече учене. Може би си зависи от децата, но за моето, като по-мързеливо, предпочитам да не го жаля и от мен ако зависи, ще учи нонстоп тая година  Mr. Green. Ама никой не ме пита. Пък и да им бяха игрите като игри, или почивката нормална, да я оставя да си почине. Обаче не - ще се лепне или на телевизора, или във ФБ. Еми по-добре да учи.

dundi73, за Тръмп
Скрит текст:
да спечели му помогнаха парите + подкрепата на индустрията, защото той смята глобалното затопляне за конспирация, т.е. няма да има ограничения за замърсяване и т.н. Същото като преди години с Ал Гор и Джордж Буш - Ал Гор имаше екологично насочена платформа, хората го избраха, но концерните купиха когото трябва и той загуби изборите.

# 596
  • Русе
По биология на теста има 5, също не е доволна, аз - още повече, защото имаше цял ден да се подготвя, а тя си е вяла опашката  Twisted Evil

Аз и погледнах теста по биология. Не си е вяло опашката детето. Не е лесно контролно и ако с оспашката си раоти по този начин, направо съм респектирана от детето ти.  bouquet

Не знам вече какво да кажа. Дали е добра идея тези ПИ или не. С последния раздел по математика съм изтощена за обяснявам и да виждам как бавно усвоява, ако да го прави. Толкоз ли ми е глупаво детето ни знам. Аз толкоз много ли искам - просто да учи до 12 клас в нормална среда.

Ама то целия свят се е объркал - Тръмп,Меркел, разнасяне на едни неграмотни тълпи из целия свят и на някой все не му достигали хора, при все,че ежесекундно населението на земята расте, а ресурсите привършват.

# 597
Всъщност Кипра Маца, от прекалено учене и голямо напрежение можеш да си навредиш на здравето. Стресът не е полезен за никой. А синът ми без малко да си развали зрението в 4 клас от прекалено много писане на примерни тестове за тогавашното НВО. След края на учебната година му забраних да чете книги, за да може да си почине през лятната ваканция и да се възстанови напълно. За щастие, да чукна на дърво, зрението се оправи.  Simple Smile

# 598
  • София
Vache, честно да ти кажа, всички оцеляха. Не видях някое дете да залита или да припада от много решаване на задачи. Но пък видях доста деца, които се чудеха коя паралелка да сложат на първо място в заявленията си, защото балът им стигаше за всяка една от тях. Отдавна са забравили по колко задачи им се е налагало да решават.  Peace Ако едно дете е здраво физически, малко повече натоварване няма да го бутне. Обаче това си е мое мнение. Пак казвам, че не знам дали това е най-добрият вариант, но знам, че в нашия случай се оказа работещ вариант.
За задачите тип ПИЗА - остави детето ти да се сблъска с такъв тип задача на НВО-то и чакай отличен резултат. Може и да има късмет, ако му стигне времето.  Peace

Ама ти очевидно не разбираш какво казвам... не всички деца целят топ гимназиите.  Wink И не на всички топ гимназии в България балът е еднакъв. Изобщо не твърдя, че не трябва да се решават задачи, точно обратното. Твърдя, че силно преувличаваш нещата. Само това!  Peace Едва ли всички сме идиоти, на които трябва да се обяснява какво трябва да направим в 7 клас. Разбирам желанието да се помага в темата, приветствам го, както и всички изявили го, обаче отдавна минахме периода на "да запиша ли детето в школа". Всъщност всички много добре знаем какво очавакваме да се случи и как да го постигнем. Сигурна съм! Всяка майка си има идея за своето дете и изобщо няма нужда от такова натвърдване на нещата. Помощта може да бъде от съвсем друго естество вече.
И да ти кажа аз съм виждала в 4 клас "прегорели" деца на ОМТ  Wink Може да не са припадали, ама това ли да чакам аз... тц!  Naughty Мога много да говоря по въпроса на база на наблюдения от тогава. Точно за родители, които не могат да се спрат и после децата им прегарят и не успяват.

За световния проблем какво да се изкажа и аз като сте подхванали  Grinning
Ами много интересни времена... не разбирам коментари от типа на "света се срива". Нищо му няма на света... срива се статуквото. За добро или лошо ще видим...  Wink Зависи кой подкрепя статуквото и как го разбира.

# 599
  • Бургас
Всъщност Кипра Маца, от прекалено учене и голямо напрежение можеш да си навредиш на здравето. Стресът не е полезен за никой. А синът ми без малко да си развали зрението в 4 клас от прекалено много писане на примерни тестове за тогавашното НВО. След края на учебната година му забраних да чете книги, за да може да си почине през лятната ваканция и да се възстанови напълно. За щастие, да чукна на дърво, зрението се оправи.  Simple Smile

Детето на моя приятелка се провали на НВО по математика от напрежение, а не от незнание.

Общи условия

Активация на акаунт