Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 787
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Аз вече не вярвам в чудеса. Даже и метлата не искам да яхвам. Грам желание не проявява наборът. Уж обеща да учи днес  ама не вярвам да е отворил нещо. Sad Как не вдяна това дете че тази година му е важна  ooooh!

И все се каня да пиша нещо извън училищно и все забравям.
Взех си ел. четка за лице и я ползваме заедно с Алекс. На принципът на ел. четки за зъби е. Само сменяме накрайниците. Определено има голям ефект върху пубертетската му физиономия. Остана само борба да я ползва всеки ден. А стои в банята, трае само 1 мин. и не се изисква никакви усилия.
Ако някой иска подробности ще пиша повече.

# 346
Аз се интересувам от четката, моля за подробности.

# 347
Amber, имам преки впечатления само върху предметите, които по-малко му се отдават на моя - математика, физика, химия.  По-лесните неща ги разбира и усвоява още в часа. За по-трудните у нас пада голямо допълнително обясняване, но не е проблема в учителите или качествотото на преподаване. Просто на нашия там не му е силата.
Сега чакам с ужас госпожата по МАТ да  им върне контролните върху формулите за съкратено умножение и с надежда да започнат заниманията за НВО в събота.
По езиците наш и чужди, биология, география, история се справя сам.  Hug

# 348
  • Бургас
Аз вече не вярвам в чудеса. Даже и метлата не искам да яхвам. Грам желание не проявява наборът. Уж обеща да учи днес  ама не вярвам да е отворил нещо. Sad Как не вдяна това дете че тази година му е важна  ooooh!

И все се каня да пиша нещо извън училищно и все забравям.
Взех си ел. четка за лице и я ползваме заедно с Алекс. На принципът на ел. четки за зъби е. Само сменяме накрайниците. Определено има голям ефект върху пубертетската му физиономия. Остана само борба да я ползва всеки ден. А стои в банята, трае само 1 мин. и не се изисква никакви усилия.

И аз , изведнъж лицето му буквално пламна Sad.

# 349
  • София

От известно време съм се замислила и аз за такава четка. Ели_дечкин, сподели моля каква ползвате.
Забелязвам, че на щерката са и се появили черни точки около носа и ще я водя на козметик, че иначе няма отърваване. Пробвахме с лепенки, но не се изчистиха. Иначе тя си почиства лицето с гел и една четчица, от Джъмбо сме я купували.

Хм, аз съм решила, че няма да се карам за оценки. Ами не ми е приятно като донесе лоша оценка, но това е. Предостатъчно е напрежението, та и аз отгоре, ако започна да опявам за оценки съвсем ще се натовари. Тази година детето е много по-спокойно и няма драми, ако случайно не е изкарала 6. Тя е напълно наясно, че по Мат. и БЕЛ и трябват 6-ци за годината, тя си държи на Биологията и Химията, но въпреки това на последното контролно по Мат, има 4. Няма драма - седнахме обсъдихме, защо на предишноте контролни върху същия материал има 6, а сега 4, погледнахме грешките и продължаваме напред.
Бележкарството е и един от най-големите проблеми на образованието ни. Следя дали е разбрала и научила, пък после от нея зависи какво и колко ще покаже на изпитване или тест. Поне при моята - ако я няма личната мотивация, нещата няма как да се случат, колкото и да напъвам, да увещавам, да се карам и т.н
Имаме късмет с преподаватели, които успяват да предадат разбираемо материала и на мен почти не ми се налага да се намесвам - може би само с някои по-завъртяни задачи. Но, ако тя не седне да работи и у дома, не се получават нещата.

# 350
  • гр. София
...Утре пак ще напира по АЕ за изпитване, не може да се примири с двойката. Да видим учителката с какво настроение ще бъде.Доста разочарован е към момента господинчото.
Добро утро, мили мами  bye
Мила emonaem, и на нас ни се случи нещо подобно  Close
Миналата седмица седмокласничката не присъства в часа по география (бяхме на ортодонт по това време). Госпожата им беше възложила да научат столиците на 20 азиатски държави, сега учат за континента Азия. На РС ни обясни същата госпожа, че когато ги изпитва ще им пише за знания + и при четири +, пише отлична оценка. Когато ученикът/ученичката не може да отговори, пише - и при два - пише слаба оценка. Досега нашата ученичка два пъти е изпитвана и има два +. Този път не присъствала, а госпожата изпитвала, стигнала до нейния номер и ....  #Cussing outпознайте??? писала й - . Ама как така питам аз? Нито я е изпитвала, нито боже господи  #Crazy
Та така... Сега и ние ще видим как да се опитаме да променим нещата...
Ако трябва с класния ще говоря, но няма да оставя нещата така! Географията ни е силен предмет - ходи на олимпиада на общинско и на областно ниво, много добре се представи.... А сега... недоумявам...

# 351
  • гр. София
С пожелания за усмихнат, късметлийски и добротворен нов ден, мами  Hug

# 352
Как така, когато девойката не е била в час, ще й пише "-" , без да я е изпитвала?  #Crazy
Мама Мими, не оставай така нещата. Успех!  Praynig

# 353
  • в здрача
За редовно участие в час и нашите пишат + и после оценка като се съберат няколко. Но и три - за ненаписани домашни. вписват двойка. Голяма драма е всяко отсъствие, защото винаги им проверяват домашните и ги препитват върху тях. Ако отсъства става едно голямо питане и издирване от съученици и пак има един минус заради това, че съученичката на която се довери не и го казала, защото забравила да си го запише. Извинение за отсъствие при нас няма. То така и трябва да бъде, а и те да придобият опит как, кога и на кого да се доверяват.

# 354
И при нас е така за редовното участие и  за ненаписани домашни, но в случая с девойката на Мама Мими учителката й е писала " - " на изпитване при положение, че момичето е отсъствало от час .  Rolling Eyes
Това е притеснителното и шокиращото.  #Crazy

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 10:30 от chibi

# 355
  • Бургас
И пир нас е така за редовното участие и  за ненаписани домашни, но в случая с девойката на Мама Мими учителката й е писала " - " на изпитване при положение, че момичето е отсъствало от час .  Rolling Eyes
Това е притеснителното и шокиращото.  #Crazy
Миналата година детето ми имаше здравословен проблем /суха кашлица през 20-30 сек./, пускахме го на училище колкото да може да завърши годината. Кашлицата беше толкова ужасна, че не бе в състояние да учи /дори госпожите му казваха ако иска да не стои в час, за да не се притеснява/, но госпожата по математика, всеки път когато го пуснехме, видеше ли, че е в час и му даваше контролно. Резултата Ви е ясен , детето се травмира ужасно  Cry.

# 356
  • Русе
за разни '-' хич не бих се напъвала, особено по география. Ежедневието ни е толкоз шокиращо и динамично, че не бих си го туряла. За домашните при нас също е зор зокато съберем информация. Имам пряка връзка с няколко майки и най-сериозните съученички на Светослав, та като видим зор, черпим от извора. Но и двете са танцьорки и имат доста изяви, та понякога и двамата са липсвали едновременно. Светослав казва, че ще се оправи и не дълбая повече. Не съм мислила, че ще го кажа, но за географията не мога да изразходвам повече енергия от минималното, да държа да си знае уроците, че е срамота да обикаля света, а да не знае.

# 357
gk77, ужас.   #Crazy Някои хора просто не са подходящи за учители.  ooooh!
За минусът въпросът е принципен.
Ако детето е присъствало в час, изпитано е и не е знаело, да му го пише.
Но при положение, че е отсъствало - учителят няма право.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 10:40 от chibi

# 358
  • гр. София
Как така, когато девойката не е била в час, ще й пише "-" , без да я е изпитвала?  #Crazy
Мама Мими, не оставай така нещата. Успех!  Praynig
chibi, и аз не мога да проумея  #2gunfire Добре, че една от нейните приятелки, която седи на един чин с  нашата ученичка на същия ден вечерта й звънна и й съобщи неприятната новина....
Оооо, няма да оставя аз така нещата...
Иначе и на нашите ученици за няколко ненаписани ДР поставят минуси учителите и за три минуса имат право да им пишат слаба оценка.

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 10:55 от Mama Mimi

# 359
  • София

Бележкарството е и един от най-големите проблеми на образованието ни.

Аз пък се карам за оценки. Бележкарството според мен съществува когато оценките са нереални. В нашето училище  оценките са реални. Когато изкара 3 на теста по математика, която ще й бъде профилираща за гимназия просто няма как да не се карам. Когато е изкарала 2 на вх. тест по физика, защото е писала ужасяващи глупости, пак няма да си замълча. Карам се ужасно  Twisted Evil Т.е. ако в едно училище оценките отразяват реалните знания на детето, те са показател за много неща. Ако детето ми трябва да държи високо ниво няма начин да подценявам тройките. Опредлено смятам, че оценките са си важни.
Това е! Отдавна не съм писала поради гореспоменатите оценки. Яд ме е на нея, а в същото време не мисля, че много се размотава..  Rolling Eyes Абе не ми се пише, много съм заета, ръчкам я и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт