Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 693
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
  Има деца, за които десетките задачи са само разширяване на възможностите и постигане на по-голяма скорост. На голяма част обаче от децата, материала си остава непонятен и не знам дали трябва да увелича задачите до 100 на ден, та белким започне да ги вижда по-ясно. В четвърти клас не отвори нищо почти за матурата. Имаше по 20 точки на всички предмети, без БЕЛ, където беше с 16.Винаги е бил зле с математиката. В клас решаваха тестовете от миналата година, аз му ги давах втория срок в къщи да ги пререшава и до последния ден не можеше да ги направи на 100 процента. На матурата си решил всичок без грешка. Но пък изобщо не си го слагаше като грижа.

# 601
  • Пловдив
Кво прегаряне в 4 клас?  Че НВО в 4 клас е толкова формално и нищо не зависи от резултатите...
Но НВО в 7клас вече е друго. И да, трябва доста допълнителна подготовка, ако детето има амбиции за "читаво" училище.
Никой не казва чак да се прекалява, но само с училищната подготовка трудно ще стане.

Лично мнение.

ПП: Кипре, твоята щерка ще ходи ли на 19 -ти на състезанието по математика в ОМГ?

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 11:10 от *Бенджи*

# 602
Цитат
Разбирам желанието да се помага в темата, приветствам го, както и всички изявили го, обаче отдавна минахме периода на "да запиша ли детето в школа". Всъщност всички много добре знаем какво очавакваме да се случи и как да го постигнем. Сигурна съм! Всяка майка си има идея за своето дете и изобщо няма нужда от такова натвърдване на нещата. Помощта може да бъде от съвсем друго естество вече.
Ваче - президент!!!!  Simple Smile
Амбърче, аз също си задавам твоите въпроси като реша да работя с Радослав.
Ще се справят децата.
За пореден път пиша/казвам, че изпитвам огромен респект към Светльо и теб.
Моето дете, ако имаше толкова тренировки и състезания, щеше още да е в 3-ти клас сигурно  Mr. Green

# 603
  • Пловдив
gk7, за моето такава опасност няма, не е от тия, дето ще се пренапрегнат  hahaha. Иначе има деца, които наистина са много старателни и взимат нещата присърце, с тях може би наистина не е добре да се прекалява в каквото и да е отношение. То нищо прекалено не е добре, всъщност.

Амбър, ами сигурно аз съм твърде взискателна. Ама като знам, че може и повече, как да я оставя.

Ваче, какво статукво? За пореден път парите въртят света, не виждам какво се е сринало...

# 604
  • София
Бенджи, в София има изпит за СМГ в 4 клас, където се надуват еднио голеееми балони. Част от децата действотелно прегоряха от напрежение и изобщо не успяха да покажат реалните си възможности  Wink Ето това беше много жалко. Аз тогава си имах тактика. Смятам, че беше успешна. Сега я следвам отново. Смятам, че е правилната за моето дете.

emonaem, що не се сетихме по-рано да ме издигнете, а!  Joy Joy Joy

Кипра Маца, статуквото не са парите  Wink Те парите откак съществуват въртят света. Т.е. те са константа  Wink Някои други неща се променят. Може би този избор ще обърка сметките на кукловодите, а може и да си е част от сценарий. Факт е, че назряват големи промени. Показателно е, че всички говорят за това.

# 605
  • Пловдив
Vache, ставаше дума за НВО, не за изпити са МГ.

# 606
Цитат
emonaem, що не се сетихме по-рано да ме издигнете, а!  35 35 35

А де, с това НВО и пубертетски истории изпуснахме по - важните неща. За следващите избори, тъкмо ще натиснеш за реформи в ДЗИ за набора ни, хохохо

# 607
  • София
Цитат

А де, с това НВО и пубертетски истории изпуснахме по - важните неща. За следващите избори, тъкмо ще натиснеш за реформи в ДЗИ за набора ни, хохохо

Ааа, да бе! Ако Вачето прави критериите за образование, такива, като моето, няма да завършат ни-ко-гЪ!  Joy Joy Joy Пък сега все още се надявам да се промуши отнякъде.  Mr. Green

# 608
  • София
Vache, ставаше дума за НВО, не за изпити са МГ.
Да, естествено!! Wink

Цитат

Ааа, да бе! Ако Вачето прави критериите за образование, такива, като моето, няма да завършат ни-ко-гЪ!  Joy Joy Joy Пък сега все още се надявам да се промуши отнякъде.  Mr. Green

Crazy Crazy Crazy И моЙто... по моЙте критерии...

# 609
  • гр. София
Леле-мале, докато се включа 36 поста сте изписали  #Crazy

Добър ден, мами  Heart Eyes
Днес очаквам седмокласничката да се справи успешно с КР по математика върху първите уроци от геометрията. Вчера доста преговаря.
По физика казва, че няма грешки на КР - дано Praynig
Ели_дечкин, пожелавам бързо възстановяване на младежа Hug
Що се отнася за подготовката за НВО и аз смятам, че без допълнителна подготовка няма да стане  newsm10

# 610
Мама Мими, ще стискам палци на девойката.

Що се отнася за подготовката за НВО и аз смятам, че без допълнителна подготовка няма да стане  newsm10

+ 1  Peace

# 611
  • гр. София
Мама Мими, ще стискам палци на девойката.
Hug chibi!

# 612
Контролната теза била днес. Има 5 моичкият, бил с втората най - добра оценка в класа.Казал му господина къде греши, дано следващият път е по - добре.
Утре щял по АЕ да има контролно. Не,че много ви вълнува, ама да си споделя  Laughing Laughing

# 613
Тези почивни дни покрай балотажа ще им дойдат добре на децата да глътнат въздух.

Все нещо изпуска и все недоглежда моето.

# 614
  • София
Нашите имат география в понеделник - веднъж седмично. Не стига, че има да наваксват материала и за 8-ми клас, ами и сега пропускат 3 часа покрай ваканцията и изборите. Просто прекрасно.
Иначе обичам всеки един почивен и неучебен ден.  Grinning

Един въпрос ме мъчи от известно време и вече ще питам. Simple Smile Пак за математиката става дума.
Моят син ходи на уроци и не се меся в методите на учителя му. Най-малкото - нищо, ама нищо не разбирам от материала след пети клас, втория срок.  Crazy
Засега го готви по сборника на "Архимед" - https://www.book.store.bg/p26200/matematika-za-7-klas-zdravka-pa … maia-alashka.html Миналата година пак се готвеше по сборника на "Архимед" за 6-ти клас.
Добър ли е този сборник - за 7-класния питам вече? Заложени ли са всички задачи, които се предполага, че се дават и на двата модула? Задачи тип ПИЗА включени ли са?
Много амбициозно съм купила и други два - на "Веди" - http://vedi.bg/site/books/12 и http://vedi.bg/site/books/13 - но не очаквам да може да се справя особено с втория сборник без помощ.

Вярвам в максимата "Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще", а в случая не съм много сигурна, че правя каквото трябва.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 14:02 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт