Съпруги на военнослужещи - 20

• 61 907
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Привета на всички ранобудни и не чак толкова ранобудни военни момичета. Аз по неволя съм от първите. Едни си имат дечица - будилничета, аз си имам зверче т.е. котето. По цяла нощ спи, но се се събужда с първия, който се размърдва вкъщи и търси внимание. Дзверът е първа смяна на училище т.е. котето се събужда с нея. Тя излиза в 6 и 30 и се започва едно велико мяукане и търсене на внимание. Котешка му работа.

Сега, откъде да започна?  newsm78 С фондацията на Фей. Казва се "Подари усмивка".
http://givesmile.eu/sample-page/
Миналата година посетих щанда им в Пловдив, за съжаление тази година няма да дойдат при нас, ама и то не е за идване, според мен. Голям студ си беше на немските къщички пред Общината. Иначе продават най-различни ръчно изработени неща - картички, украси и подобни. Също така събират и подаръци за деца. Взимате една кутия от обувки, обличате я в хартия и я напълвате с разни неща. Тази година не знам дали пак така ще процедират.
Скрит текст:
Аз пък за себе си реших да направя нещо дребно за едно момиче. Нали си имам квартиранти. Най-напред бяха две момчета, но се наложи да се изнесат. После се появи едно момиче, уж щеше да живее със съквартирантка, но другото момиче се отказа и ... както и да е. Сега с нея живеят майка й едно 16 годишно момиче. Това дете е дъщеря на втория мъж на майката на моята квартирантка. Детето е или зарязано от родната си майка или майка му е починала, не питах, но и няма значение, та е живеело с баща си. Но и баща й е починал, та грижата за нея е поела доведената й майка. Отивам вчера и гледам сложили и компютъра на един нисък шкаф. То няма как да седнеш удобно, къде да си сложиш краката, камо ли да иска да отвори там тетрадка или нещо друго. Та реших да й сложа една компютърна маса, каквато съм взела и на дзвера, поне да седи изправена като нормален човек.  

sad_woman, питаш защо е студено. помещението не е голямо, но сме направо на земята. Няма никаква изолация и климатикът не може да навакса. Шефът го спира вечер и тази сутрин в офиса беше 13 градуса. Добре че спря да мрънка за духалките, но и той си пуска една до него. Ама то с възрастта на човек започва да му става студено.  Mr. Green

Мис Дисни, 14 годишна ли казваш? Приятел на моя шеф все още води и взима щерките си от училище. Едната е 10 клас, другата е студентка /за нея не съм сигурна вече де, все пак е 3-ти курс/. Подписваш декларация и детето да тръгва само. Да се оглежда хубаво. Телефонно обаждане при тръгване и при пристигане, за да не се разсейва, както е казала sad_woman.

Вие бая се събрахте в тракийския район, то като гледам, само аз не съм там. Но нищо де, ей къде е Кючук Париж. Аз пък живея срещу затвора.  Laughing

мъниче, запаметих си сайта. Има е един http://www.elfyourself.com/ И там стават големи смешки.
А за отговор от дядо Коледа можете и вие сами да се погрижите. Написвате го тайно от детето и му го изпращате с писмо. Да ви кажа, голяма радост е.

Фло, за сега съм ОК за София другата седмица. И понеже ме е шубе да карам по магистралата, ще си взема шофьор. Та мога да кача да речем трима, не много едри или мъничето с двете мъничета. За шума в колата да му мисли шофьорът. Още не съм го просветлила за моя пъклен план, но и това ще стане.  Mr. Green

Написах ви роман, но да се отчета за следващите дни и да не ме търсите. Утре отиваме на Боровец. На камерите гледам, че са пуснали оръдията за изкуствен сняг, та може и да намокрим дупетата. Обещавам да ви чета, но няма да се мъча да пиша от телефона.
 Hug за всички

# 301
  • Пловдив
Мъниче аз съм в Димитровград в момента, но другата седмица ще обикалям из Пловдив за картони и разни за картичките Simple Smile
Ще се пише значи писмо до Дядо Коледа, дано отговорят на 7 месечен бебок  Laughing
Дунди идеята с кутията за обувки е супер само трябва да се свържа с Фей да се разберем Simple Smile
Тази година съм решила да се включа и в "Операция плюшено мече", само дано се опарича по-скоро, в Хиполенд на 18ти има Черен Петък може да се намерят играчки Simple Smile

# 302
  • Пловдив
 Lady_, Ако не се лъжа, "Плюшено мече" вече пуснаха списъците с желанията, а там трябва да заявиш чие желание ще изпълниш.  Peace

# 303
Здравейте момичета,

нахлувам в темата с молба за съвет и информация.
Съпруга съм на военнослужещ , който от 1-ви ноември е преместен в друг град на работа. Зная че според чл.230 от зовсрб имам право да ползвам обезщетение, но ме притеснява едномесечния срок, тъй като аз напускам работа, но съм в майчинство до 09.12.16 г. Вече съм подала молба за напускане по взаимно съгласие (325 ч. от КТ.), считано от 09.12.2016 г. Тоест реално аз не мога да се регистрирам в този едномесечен срок и губя правото си на обезщетение. Искам да попитам дали мога да се регистрирам, така в предизвестие или да разговарям с работодателя и да ме освободят по-рано за сметка на едно майчинство.
Момичета, не зная от къде мога да получа експертно мнение и Ви моля да ме ориентирате ако на някои му се е налагало да има нужда от такова. Ходих в бюрото по труда в родния ми град, но служителката даже не знаеше за това обезщетение (тук няма поделение).
Благодаря Ви предварително

# 304
  • Пловдив
Прибрах се Crazy ...трябваше да мина през лабораторията за резултати, но забравих Rolling Eyes Ще излизам после пак, така или иначе Joy

За ранобудни се имате... На мен сутринта 100 човека ми звъняха, а още нямаше 6 Rolling Eyes ...а съм отпуска... И тъкмо заспах пак - айде, дойде ред и половинката да тормозят Rolling Eyes ...казах му аз, да излезе отпуск, ама той - не, компенсации ще чистя Twisted Evil Нека му сега hahaha Joy

Лейди, ти не знам дали се вманиачаваш, но аз от едно време си живея за едната Коледа Heart Eyes От както се родиха децата, си имам вече и други любими дати hahaha ...май вече съм писала, но при мен годината е разделена основно на 3 сезона - от 8.09 нататък - Коледен, след НГ - РД на малката, след 6.04 - РД на баткото Whistling

Дунди, танцуващия елф всякак година си го правим...Всички hahaha И персонално писмо всеки от двамата си получава Mr. Green

За среща - само да си видя дежурствата, че и идея си нямам как са и ще се организираме Simple Smile Приемаме и гости от други гарнизони smile3521

Отивам да изям една ябълка и после вадя машината Rolling Eyes

сблъскахме се с Куин на КПП-то... давам и път, че въпросът и е важен. За съжаление, аз не мога да помогна Peace

# 305
Куин, няма как да се регистрираш до 30.11, ако нямаш документ за прекратяване на трудовия договор. Жертвай майчинството (някакви си 9 дена), уреждай нещата с работодателя и гони срока 30.11. Все пак какво са 9 дена срещу една година обезщетение и трудов стаж от борсата...та ти направо си увеличаваш майчинството с 1 година...
Ето ти и експертно мнение...
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/626-pozovsrb

# 306
Куин, няма как да се регистрираш до 30.11, ако нямаш документ за прекратяване на трудовия договор. Жертвай майчинството (някакви си 9 дена), уреждай нещата с работодателя и гони срока 30.11. Все пак какво са 9 дена срещу една година обезщетение и трудов стаж от борсата...та ти направо си увеличаваш майчинството с 1 година...
Ето ти и експертно мнение...
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/626-pozovsrb

Благодаря безкрайно за отделеното време и съвет. Ще "гоня" този вариант за уговорка с работодателя, но тук срещнах информация, според която и да изпусна едномесечния срок, то пак ще имам право на обз
Скрит текст:
Въпрос: От коя дата се изплаща паричното обезщетение на безработната съпруга на военнослужещ, който е преместен от едно населено място в друго или участва в международна операция?

Отговор: Паричното обезщетение на безработните съпруги (съпрузи) на военнослужещите се изплаща от датата на преместването или заминаването на военнослужещия в международна операция или мисия, ако регистрацията като безработно лице в Агенцията по заетостта е направена в едномесечен срок от датата на преместването или заминаването.

Ако регистрацията на лицето е направена след изтичане на този срок, паричното обезщетение се изплаща от датата на регистрацията до края на първоначално определения период.
Когато трудовото правоотношение на съпругата/съпруга на военнослужещия е

прекратено след преместването на военнослужещия, а регистрацията в Агенцията по заетостта е направена в едномесечен срок от преместването, паричното обезщетение се изплаща от датата на прекратяване на трудовото правоотношение за оставащия период.   http://www.nssi.bg/forusers/faq/192-faqbgunemplzovsrb/866-faqpobzovsrb1
ещетение:

# 307
Дунди, да си изкарате супер на Боровец и после чакам впечатления, че ние имаме карта за януари. Има ли сняг, няма ли. Спомням си като ходихме с ММ двамата, че на едно място имаше освен ски и шейни под наем се даваха. Но пък ние имаме точно такава и се чудех дали ако си я вземем, ще можем да си спестим всеки ден да наемаме  Simple Smile
Куин, Кати ти е дала най-добрия съвет, както винаги, всъщност /Кати,  Hug/. Успех ти пожелавам и те каня, ако имаш желание, да се присъединиш към нашата групичка!  bouquet

# 308
  • София
Ето съм и аз newsm56
Всичко изчетох, в главата ми стана един пъстър зеленчукосмес и не можете да си представите колко ми е хубаво и мило, с какво настроение ме заредихте. Та в блокчето ни вече започва да се усеща предпразничката треска и подготовка. Невероятни сте милички!!!
САД_УОМАН, питаш дали съм се наспала? Изобщо не стигнах до леглото. Като запретнах ръкави, и като подхванах документите за Касата, та осъмнах. Последваха душ, кафе и с бодра крачка се отправих към тръстиката. Всъщност, яхнах автоНобила и полетях newsm01
Умилява ме ЛЕЙДИ с вълнението по подготовката за първата Коледа на бебчо.
ДУНДИ ме разсмя, с пъклената идея за следващата събота. Ех, добро ти е момчето, ще го склониш! Ако не знаеш приказката, запомни я от мен: каквото иска една жена, и Господ го иска. Значи ще станееее. Хубаво да си изкарате на Боровец. Със сняг или не, нали сте си двамката loveuuu, няма да ви мислим Wink После ще разказваш. И след като ме разсмя, после ме разплака Cry представих си, как ще зарадваш детето с тази компютърна маса... колко малко трябва понякога, за да стоплиш душичката на някого...
КАТИВИТА, прекраснице, е няма друга толкова подготвена сред нас! Малко е да ти кажа, че ти се радвам и възхищавам newsm51. Куин, така както връхлетя, извади голям късмет, че попадна на теб Mr. Green Не ми се мисли, ако я бяха награбили в обятията си Дунди и Фей например hahaha Joy Joy Joy щеше да има приятелски огън #2gunfire #2gunfireМомичета, знам, че носите на майтап, та затова си позволявам да се гъбаркам Hug Hug
АЛБЕНЧЕ, миналата година беше много мило, като изпращахте картички правени у дома. Дано и тази година имате време да направите Simple Smile
ДИМИТРОВА, сега не ти се полага да гледаш настрани Wink Само е книгите и в рефератите smile3529 smile3523 После ще гледаш. Всички знаем колко си заета. По друг начин не можем да ти помогнем, освен като стискаме палци.
МЪНИЧЕ, ти пък си неуморна! Чудя ти се как успяваш с всичко- от идеята, през набавянето на материали, та чак до реализацията. Загубвам дар слово и мога само да кажа СТРАХОТНА СИ! От една кръвна група сте с дъщеря ми, затова толкова ти се радвам Hug
Поговорих си с вас, отивам да нагледам бабите, после ще спретна нещо бързо за вечеря. Колебая се дали да е наденичка с праз, или пък картофен огретен и чаааак после ще полегна.

Ей, младото си е младо. Хайде Сад Уоман и Куин бегом марш през портала, а старото куче ще се мъкне след вас Wink

# 309
Идвам да се похваля-преди малко пристигна албума,за който писа Lady ,много ми харесва.Благодаря Lady за идеята Hug

# 310
  • Пловдив
А, Фло, не сме чак толкова лоши с Фей, а и Куин пита за нещо съществено. Ако знаех отговора, и аз бих го написала.

Благодаря за пожеланието. На Боровец ще идва и дзверът. Откача един ден от училище.  Mr. Green
В петък ще дойдат едни наши познати с две момиченца /5 клас и 3,5 год./, ще цаним дзвера за класна.  Mr. Green Няма да е очарована, но пък винаги може да се скрие в стаята си /самостоятелна/.

Имам още едно нещо да свърша в офиса и изчезвам.  Laughing

# 311
  • Пловдив
Дунди приятно изкарване на Боровец Simple Smile Да си починеш и за нас. Започнала е кампанията с една приятелка ще се комбинираме за общите нужди и някоя друга играчка само трябва да договоря цени за моливи, скицници, сладки, сокчета и т.н.
Димитрова радвам се че ти е харесал аз мисля още един да поръчам от друг акаунт с коледни снимки.
Явно от тук нататък ще съм така болна на тема празници  Joy

# 312
Здравейте, мацки!
Чета ви, но нещо нямам настроение. Откакто застудя вече два пъти се разболявам 😞 не знам с какво да се подсилвам, нямам време да прочета в Интернет, че аз имам и проблем с щитовидната и не може да е какво да е... тия дни в обкръжението ми се коментира една ваксина, която се поставя на 13месеца, та и там много негативни мнения, филм гледах... ще мисля какво да правя, т.е. дали да я слагаме.
Фло ме покани на джумбарето, за мен ше бъде развлечение, ще гледам да дойда. И Фло, ти като ми казваш, че има метро до вас, аз в главата ми си мисля, че ще съм с количката и ти казвам, че не ми е удобно... хич не ми идва на акъла, че мога сам да дойда. То не може все да сме като скачени съдове с малкия. Ще пиша допълнително!
Абе мацки, дайте и аз да направя такъв албум. Не съм видяла къде сте показали от кой сайт се прави. Днес  се ибразовах и за писмата до дядо Коледа. Благодаря ви, че споделяте. Аз мога да ви споделя за намаленивто от 25% в Хиполенд в петък и от 30% в Комсед петък, събота и неделя.
Трябва да вървя, че часа пак напредна . И аз не мога да спя тези дни и съм като пияна, имам и бая неща да свърша.
Албенка  Hug
Поздрави!
Лека
Сети

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 21:12 от Seti Beti

# 313
Охх момичета аз направо не знам вече какво да правя.
Прибирам се днес и виждам че малкия . нещо не е на кеф.
След малко го усетих че е по-топъл. Температура...че му е и лошо и не му е никак добре.
А само преди.10дни беше с повръщане.и.разстройство. преди това пък антибиотик.
Направо не.знам какво.става.
Не съм грам.суеверна...ама вече почвам да си мисля глупости.
То едно . след друго тия болести.и вируси.

# 314
Привет военни красавици. Отдавна не съм се явявала. Предните две седмици ми се сляха и съм почивала само половин ден. Туй като извинение трябва да мине. Инак чета темата редовно, но от тела не ми се пише, че само захапвам буквите.
На всички, които имаха поводи през тези изминали дни им честитя и поздравям най-сърдечно.
Сесил, не се вкарвай в тоя филм със суеверията. Мисли положително. Нали знаеш онази приказка: да не те застига туй дето майка ти си го мисли. Затова гледай положително. Той и сезона сега е такъв, пък дечко ще го израсте  Peace
Божке доживях и аз да давам акъл. До миналата година и аз все тъй разтревожена за всяко кихване, сопол и т.н. Не че сега не се тревожа, но гледам да се успокоявам, че съм направила всичко по силите си - давам витамини, коластра, риб. масло, и разни други и това е. Останалато имумитет и спокойствие.
Ох пак ферман изписах. Отивам да лягам и ще слушам приказка. Сега приказката я чете ММ, по мъжки, ама вратите са отворени и аз слушам на аванта  Joy
Гуш и лека нощ.

Общи условия

Активация на акаунт