Математически турнири - 39

• 130 319
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря, за помоща Simple Smile

# 181
15-та задача все още не мога да я реша и аз Simple Smile))

Мая е гадината Simple Smile

# 182
Скрит текст:
Как ви се струват задачите за 2 клас? Моят е решил само 7 от тях, а аз реших грешно 13-та и 15-та...  Crazy  Тази година на второкласниците дават 90 минути за работа, предишни години по 60...

Тази задача с шаха има в условието и движението на черния цар, логично белия да внимава как и къде се движи...

На моя син, 2 клас, са му взели листа на 60-та мин. Влезли са и са казали, че времето за 2-ри клас е 60 мин. Той ми се обади в 12.06h, че ме чака навън.
Иначе задачите ми се струват  по-трудни. На 14-та условието трудно се разбира.  15-та задача все още не мога да я реша и аз Simple Smile))
Резултат: решени- 11, грешни- 4, празно- няма Simple Smile))

Решил е вярно 11 задачи за 60 мин.? Браво на него!

# 183
  • Пловдив
И в Пловдив 2-ри клас ги изкараха на 60-тата минута.

# 184
Нормално. Така е по регламент.

# 185
  • София
В инструкциите този път пише 90 минути, затова се дискутира.

# 186

Явно е печатна грешка.

# 187
  • София

Явно е печатна грешка.
Да.  Peace

# 188
  • Русе
Класиране Русе

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 17:41 от maiche

# 189
  • Русе
 edit - Някой ме е изпреварил с класирането.

# 190
За 3-4 клас на 6 задача пише да се броят квадратите на които и 4-те върха са измежду точките отдясно. Това може да означава отдясно на текста, но и отдясно на самия чертеж /доколкото това може да мине за чертеж/ и тогава вероятно 3-те най-леви точки не се броят като върхове отдясно и така квадратите остават по-малко от 8. Моето дете разбира се е преброило 8 с идеята, че отдясно означава точките отдясно на текста. А аз не можах да намеря друга причина да не са 8 и затова приех, че най-левите 3 точки не участват в отговора.
Не съм много убедена в това, но само това успях да измисля като обяснение защо е отговор Д - никое от тези, вместо отговор В - 8.

# 191
  • Sofia, Bulgaria
За 3-4 клас на 6 задача пише да се броят квадратите на които и 4-те върха са измежду точките отдясно. Това може да означава отдясно на текста, но и отдясно на самия чертеж /доколкото това може да мине за чертеж/ и тогава вероятно 3-те най-леви точки не се броят като върхове отдясно и така квадратите остават по-малко от 8. Моето дете разбира се е преброило 8 с идеята, че отдясно означава точките отдясно на текста. А аз не можах да намеря друга причина да не са 8 и затова приех, че най-левите 3 точки не участват в отговора.
Не съм много убедена в това, но само това успях да измисля като обяснение защо е отговор Д - никое от тези, вместо отговор В - 8.

Отговора е Д - защото квадратите са 10.

# 192
 newsm78 Кои са другите 2?

# 193
Защото има 2 с диагонални точки.

# 194
Като ромбове има два изкривени под 45градуса, и моят не се е сетил за тях  Joy

Общи условия

Активация на акаунт