Математически турнири - 39

• 130 330
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
А дали някъде има условията , че нещо бая затруднения е имал моя

# 166
Имам за 2 клас, дали са им ги...

# 167
  • София
И аз ги изкарах 19. Освен да пропускаме нещо.  Thinking
Мерси.
Няколко са младежите с 19.  Thinking
Тази задача с шаха има в условието и движението на черния цар, логично белия да внимава как и къде се движи...
Ами уж не влияел черният цар. Нещо изпускаме явно.
Mnogodetna mama, може ли да помолиш Филип да поясни, моля те.

# 168
Тази задача с шаха има в условието и движението на черния цар, логично белия да внимава как и къде се движи...
Пише, че черните играят само с царя и само по първия хоризонтал. Белият цар напуска въпросния хоризонтал още с първото си движение.

# 169
Моля за помощ за 5-6 клас на следната задача:
Правоъгълна картина е поставена в рамка, широка 7 см и имаща лице 2016 кв.см
Колко сантиметра е периметърът на картината с рамката?
 а)288  б)302 в)308 г)316 д- никое от тези

Ако може да ми обясните, как се получава отговор 316. Благодаря.

# 170
тук са публикували задачите за 3-4 клас
http://forum.alekdimitrov.com/index.php?topic=60354.14
на 6 зад. защо отговора е Д
аз ги изкарах 8 квадрата

# 171
  • София
Как ви се струват задачите за 2 клас? Моят е решил само 7 от тях, а аз реших грешно 13-та и 15-та...  Crazy  Тази година на второкласниците дават 90 минути за работа, предишни години по 60...
Ами според нашия батко, който е 7 клас и разгледа задачите на брат си за 2-ри клас, не са лесни.

# 172
аз ги изкарах 8 квадрата
Защото има 2 с диагоналите.

# 173
  • Варна
Как ви се струват задачите за 2 клас? Моят е решил само 7 от тях, а аз реших грешно 13-та и 15-та...  Crazy  Тази година на второкласниците дават 90 минути за работа, предишни години по 60...

Труднички са и според мен, 15-та и аз я реших грешно  Embarassed
А класирането общо ли е или по градове?

# 174
Пише, че черните играят само с царя и само по първия хоризонтал. Белият цар напуска въпросния хоризонтал още с първото си движение.

Да, не съм прочела правилно, много ми е мъглива снимката... Подсказаха ми, че белият цар е шах с коня на 2 бели квадратчета и от тук отпадат няколко хода...

# 175

Малко грозно стана, дано поне да е разбираемо.

Скрит текст:

Подсказаха ми, че белият цар е шах с коня на 2 бели квадратчета и от тук отпадат няколко хода...
Значи правилата в шаха са това, което пропускаме.  Mr. Green
Но всъщност е казано, че черните играят само с царя. Значи и това не би трябвало да има значение.

# 176
аз ги изкарах 8 квадрата
Защото има 2 с диагоналите.

Никога нямаше да се сетя  ooooh!
Синът ми е решавал с изброяване на квадрати, но досега с точки не сме
Но лесни в никакъв случай не ми се виждат задачите

# 177
  • София
Как ви се струват задачите за 2 клас? Моят е решил само 7 от тях, а аз реших грешно 13-та и 15-та...  Crazy  Тази година на второкласниците дават 90 минути за работа, предишни години по 60...

На моя син, 2 клас, са му взели листа на 60-та мин. Влезли са и са казали, че времето за 2-ри клас е 60 мин. Той ми се обади в 12.06h, че ме чака навън.
Иначе задачите ми се струват  по-трудни. На 14-та условието трудно се разбира.  15-та задача все още не мога да я реша и аз Simple Smile))
Резултат: решени- 11, грешни- 4, празно- няма Simple Smile))

# 178
Донесе си задачите детето, помни какво как е решил...имам задачите за 2ри клас, ако го интересува някой..отговорите ги имам, доколкото аз сама ги реших Simple Smile

Мъжът ми се оплака, че в Пловдив(математическия факултет на ПУ) е било страшно гадна тъпканица - като си помисля, че на късмет беше свободен той да го заведе - иначе трябваше аз да се блъскам с бебетата на ръце)..незнам какво е било точно, но той е огромен човек и ако на него му е направило впечатление, то..не знам..май бива да се замислим - редно ли е тъпчем и блъскаме собствените си деца или по-добре да имаме някаква култура на поведение, разграничаваща ни от стадо?

# 179
  • София

Малко грозно стана, дано поне да е разбираемо.

Скрит текст:

Подсказаха ми, че белият цар е шах с коня на 2 бели квадратчета и от тук отпадат няколко хода...
Значи правилата в шаха са това, което пропускаме.  Mr. Green
Но всъщност е казано, че черните играят само с царя. Значи и това не би трябвало да има значение.

Абе не играят с коня, ама пък и царят не може да стъпва на бито поле. Грешен ход Simple Smile
Малко са смесили шаха с математиката. Язък.

Общи условия

Активация на акаунт