Математически турнири - 39

• 130 249
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Дидева, аз съм лаик, за сефте следя резултатите, въпреки че и преди малкият е участвал, но не е формирал рейтинг, а просто за кеф, и съм ти много благодарна за файловете и труда.

# 406
Точно така, не мисля, че някой не може дс си сметне резултата сам, а аз не съм дала съгласие резулти да се публикуват никъде другаде, освен на официални сайтове, така че заличи тези линкове и препратки и си ги разменяйте, ако толкова са ви нужни , по други комуникационни канали. Благодаря предварително.
И къде точно го даде това съгласие? За кои точно сайтове?
Понеже резултатите присъстват на поне три места. На всичките ли им подписа декларации?

# 407
Ако училището не пусне резултата от ЧХ, а видим резултата на официалната страница, то за какво областно класиране става въпрос? За нашите три области - Видин, Монтана и Враца състезанието се провежда само във Враца и резултати все още няма никъде...  Rolling Eyes

На МБГ синът ми е със сребърен медал, но въпреки че не зная с колко точки е, то зная че е стоял всичките 60 мин., понеже не е успял да реши една задача и е решавал до край... Някакси не е честно да се взема предвид времето пред точките... Утре ще търся точки да видя какво е направил, очаквах повече от 25 точки (може да е объркал нещо)...  Thinking
[/quote
СТЕЛТ, не се взема времето пред точките, 30  точки са си 30 и за колкото и време да си ги решил, си със златен медал. Ако обаче за 25 точки са останали 100 броя медали, а с този резултат са двеста деца, тогава златен получават първите сто от тях по време, а вторите сто вече отиват към квотата за сребъен медал. Аз така го разбирам

# 408
Веднъж качени в публичното пространство, какво значение има къде са публикувани? Който не иска резултатът на детето му да се вижда, имало е опция да не бъде включено в класирането.

# 409
Точно така, не мисля, че някой не може дс си сметне резултата сам, а аз не съм дала съгласие резулти да се публикуват никъде другаде, освен на официални сайтове, така че заличи тези линкове и препратки и си ги разменяйте, ако толкова са ви нужни , по други комуникационни канали. Благодаря предварително.
И къде точно го даде това съгласие? За кои точно сайтове?
Понеже резултатите присъстват на поне три места. На всичките ли им подписа декларации?

Дидева,нямаш право да пускаш авторски файлчета с три имена и училищата на децата. Там, където са публикувани официално от училища и сайтове на турнири, всичко е ок. Ще се косутирам все пак с КЗЛД. Детето ми е написало на бланката, че е съгласно резутатът му да се публикува официално, но не е дало съгласие на дидева да го групира и
преподрежда из интернет пространството.

# 410
Консултирай се.
Заради такива като теб преди известно време нямаше национално класиране на ЕК.
Може да докладваш и Крис. Той е още по-напред в материала. Цели рейтинги по класове изготвя от години.
От четвърти до дванайсети клас.
Да ти дам ли линк или сама ще си го намериш? Детето ти може да фигурира и там с трите си имена и училището. И, о Боже! Да е преподредено и групирано отново!

# 411
  • Пловдив
До участващите в МБГ в Пловдив-в Търговската гимназия,няма изнесени резултати на таблото пред училището. В книжарничката ли да ги търся ?
Тук може да се проверят резултатите http://uks04.com

# 412
За напусналите математици - не си представям състезанията без тях! Дано бързо се намери разрешение на този проблем!

За МБГ - жалко, че няма точки. А задачи и отговори дали ще се публикуват?

------------------

За ЧХ си направих една таблица за класове 3/4 и 5/6, които решават 20 задачи с макс.резултат 140.
Ето я, ако на някой му е интересно как се формира резултатът:
- Сортиран по точки: http://dox.bg/files/dw?a=959f392793
- Сортиран по задачи: http://dox.bg/files/dw?a=4b3970dee4
Има много интересни моменти, например празна бланка с 20 непопълнени отговора (60 т.) дава по-висок резултат от 8 верни и 12 грешни (56т.). С 15 верни отговора можеш да изпревариш някой със 17 верни и т.н.

-------------------

(намерих си грешка в таблицата, за което се извинявам; затова я качих наново)

Същото се получава и с другите класове. В това състезание не се оценяват реално знанията на децата,а кой ще има повече нерешени задачи. Жалко за хубавите задачи и за децата, които са се потрудили над тях. Класирането от ЧХ не показва нищол

# 413
Веднъж качени в публичното пространство, какво значение има къде са публикувани? Който не иска резултатът на детето му да се вижда, имало е опция да не бъде включено в класирането.
[/quotе]
Консултирай се.
Може да докладваш и Крис. Той е още по-напред в материала. Цели рейтинги по класове изготвя от години.
Да ти дам ли линк или сама ще си го намериш? Детето ти може да фигурира и там с трите си имена и училището. И, о Боже! Да е преподредено и групирано отново!
[/quote
Стига вече си се редактирала

# 414
В това състезание не се оценяват реално знанията на децата,а кой ще има повече нерешени задачи.
До известна степен се оценява и стратегията, но при малките ми се струва трудно постижимо да мислят за такава.

blueeyes, резултатите ги има поне в 3-4 любителски сайта. Детето ти и там е с три имена и училището, в което учи.

# 415
В това състезание не се оценяват реално знанията на децата,а кой ще има повече нерешени задачи.
До известна степен се оценява и стратегията, но при малките ми се струва трудно постижимо да мислят за такава.

blueeyes, резултатите ги има поне в 3-4 любителски сайта. Детето ти и там е с три имена и училището, в което учи.

А не би трябвало да е така.

# 416
Какви лични данни, каква КЗЛД? Като не искате името на детето да е на "стената" да не се явява, не кандидатствайте, не ползвайте 'благата' на интернет, а просто си живейте в изолатор.
Тук и не само тук (сещам се поне за още няколко сайта, на които вече е публикувана личната ви данна), някой се е постарал, направил е нещо за удобство и веднаха изскача някой с параноя!  Ill

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 23:14 от shrekie

# 417
  • София

А не би трябвало да е така.

Защо? Нито имената, нито училището са някаква "тайна" информация.
И изобщо не схващам къде е разликата дали ще видя че детето Х учи в училище У от официалния сайт на ЧХ или от страницата бла-бла-бла.ком

# 418
  • Sofia, Bulgaria
[/quotе]
Консултирай се.
[/quote
Стига вече си се редактирала

blueeyes нещо не мога да разбера, защо нападате Дидева, която винаги е била много полезна с линковете и информацията, които дава.
Тази истерия ми е непонятна.  newsm78
Дидева, безкрайно съм ви благодарна за труда, който сте направили и правите винаги, без това лично да ви касае  bouquet

# 419
  • София

Това са пълни глупости. Всеки има право да прави каквато си пожелае статистика, използвайки информация, публикувана в публичното пространство. Както и да публикува (или да предложи за публикуване, ако става дума за специфични списания) където си пожелае резултатите от труда си. Дидева не използва служебни данни, до които има достъп в качеството си на служител на нещо си, ползва данни, публикувани със свободен достъп. А който не иска данните му (или на детето му) да бъдат използвани по такъв начин, има право да отбележи, че не желае да бъдат публикувани тези данни. Толкова е просто. Не е задължително. Въпрос на личен избор е. Ако някой е направил грешен (за себе си) избор... ами... получава полезен урок за друг път.

Общи условия

Активация на акаунт