Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Гордиев възел" (Kördüğüm) - Тема 44

• 102 065
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • ... да усещаш мириса на море ...

режисьор: Ясин Услу
сценарий: Ейлем Джанполат и Сема Ергенекон
оператор: Ферхат Йочмен
музика: Йълдърай Гюрген
продуценти: Лале Ерен, Айше Елиф Дурмаз
продукция: Д Продакшън

Ферхат Аслан (Ибрахим Челиккол) - той е само на 11 години, когато баща му е убит пред собствените му очи, след което се променя целият живот на момчето. Ферхат, който е жизнерадостно дете, благодарение на вуйчо си Намък, се забърква в мръсни дела и заради семейството си се жертва. Той е дясната ръка на Намък и най-довереното му лице. Ферхат участва във всички тъмни дела на Намък. Той е безстрашен, а когато е необходимо - безмилостен. Вярва, че завинаги е погребал дълбоко любовта.

Йетер Аслан (Арзу Гамзе Кълъч) - израсва в бедно семейство, което има пет деца. Тя е принудена да се омъжи за мъж, когото не харесва. Йетер изкарва нещастието си на децата си. Заради амбициите  си прави големи грешки и децата се настройват срещу нея. Особено между нея и Ферхат има непреодолима стена. Сега Йетер мечтае само едно - да спечели отново любовта на Ферхат.

Намък Емирхан (Мухаммет Узунер) - след като загубва родителите си, поема отговорност за по-младите в семейството, работи неуморно, за да ги осигури. Захваща се със всякаква работа и в крайна сметка попада в престъпния свят. Преживените трудности правят Намък амбициозен и безмилостен човек. След като решава да влезе в политиката, предава "мръсния бизнес" на Ферхат. Сега той влиза в образа на бизнесмен-филантроп. Подготвя се за избирането на кмет. Вярва, че целта оправдава средствата.

Хандан Адаклъ (Кадрие Кентер) - тя е най-голямата сестра на Намък. След като остават сираци, тя и Намък се грижат за по-малките в семейството. Преживяните трудности правят Хандан амбициозна жена. През целия си живот тя е поддържала Намък. Тя обаче е недоволна от факта, че Ферхат e любимец на Намък, а не нейният син Абидин. Никога не се проваля в постигането на целите си и търпеливо се домогва до своето.

Йиит Аслан (Дениз Джелилоулу) - смъртта на баща му Недждет става повратна точка в живота му. Йиит наблюдава как любимият му по-голям брат Ферхат бавно потъва  света на злото. Йиит, за разлика от брат си, решава да стане добър и честен човек, като баща си. Той прекъсва връзките със семейството си и става прокурор. Той е успешен и смел прокурор. Вярва, че всички трябва да отговарят пред съда за извършените престъпления. Женен и има едно дете.

Гюлсюм (Синем Юнсал) - сестра на Ферхат и Йиит

Аслъ Чънар (Бирдже Акалай) - губи баща си докато учи в лицей (гимназия). Тя е отговорна, никога не губи надежда и бойният дух я държи здраво на краката и. Живее с по-големия си брат Джем. Тя е успешен хирург. Независима душа. Жизнерадостна. Свято вярва, че хората могат да бъдат променени чрез любов и грижа, и да се лекуват.

Джем Чънар (Уур Аслан) - е роден в Истанбул. След смъртта на баща си той става глава на семейството и се отказва от мечтите си за щастие. За по-малката си сестра Аслъ е готов да даде душата си, но е извадил от живота си по-голямата си сестра Лейля, тъй като я обвинява за смъртта на баща си. Той е успешен и безстрашен главен комисар.

Джунейт Кочак (Джахит Гьок) - израснал в сиропиталище. От дете е замесен в мръсен бизнес. След като се запознава с Намък, животът му се променя. Неговият бизнес започва да процъфтява. Той е женен за Вилдан, племеница на Намък. Те имат една дъщеря. Най-доверения човек на Намък, след Ферхат.

Идил Яман (Едже Диздар) - е родена в Измир. Тя е умна и успешна. Поради финансови затруднения на семейството, учи и в същото време работи. Завършва международни отношения и политология. Тя е много успешна в бизнеса си. Работи като политически съветник на Намък. Харесва силни и властни мъже.

Синан (Къванч Касабалъ) - приятел на Аслъ

пп преводът на резюметата е от руски

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 11:27 от tara_lezhka

# 316
Привет Hug
Тара Hug, благодаря за представянето на героите bouquet

Рейтингът след снощната първа серия на ЧБЛ ни е  Sick В тотала сме на 16-то място, в АВ-групата на 20-то, а в АВС+ на 23-то място ooooh!
Започваме зле, ама то стартира ли се в понеделник Thinking

Пък и на фестивала в Кан се представяме.....

Скрит текст:
siyahbeyazask is presented in MIPCOM Festival in Cannes with the title "Price of Passion"

Подругите ми повдигнаха настроението с по-различните от ranini рейтинги  Peace bouquet

Рейтинги за 16.10.2017 год.

1. Тотаl - 3,05 (16 место)
2. АB - 4,38 (6 место)
3. ABC1 - 3,52 (10 место)

От SOMERA - 7,49 (2 место)
От Kimola - 6,46 (3 место)

И тук сме добре Grinning

ПП. Последен път се връщам Joy Joy Joy

Първи фраг на епизод 2

https://www.youtube.com/watch?v=Cc0JePv9gRw

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 13:09 от lia-martin

# 317
  • Варна и...духом на Босфора
HeartpulseЛиа и адър гърлс хай
Викам чакай да видя бате ти Челикол
Ко прай наа Канал Д снощи.
Щото нали имам тоз каналчик
Първо - много слабичък ми иди
Тя е хубавА но не е за него
Сториту куца
То и рейтинга казвА.

убачИ слабичък на хубав беее..

# 318
Редеми Hug, всичко ми е ясно от написаното Joy

Превод на първи епизод от руския екип Hug, като светкавици са бързи тия хора Peace Grinning bouquet

Скрит текст:

Ибо с роднина в новата си къща Heart Eyes

# 319

Италианско-турската продукция "Истанбул червен" получи голямата награда на фестивала "Синелибри"
Звезда от „Великолепният век" във филма, отличен с голямата …  „Синелибри"
Наградата получила преводачката на книгата. Лошо няма, не искам да подценявам ничий труд, но можеха да поканят автора, който е и режисьор. Все пак това е фестивал за кино, киноекранизации на книги/романи ...

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 17:33 от tara_lezhka

# 320
Тара Hug, може пък Ф.Й. да е бил поканен , но да е имал ангажименти, знае ли човек? newsm78
Честито за наградата!  smile3501 smile3501

# 321
здравейте извинете че нахлувам така , но ще има ли бг превод на черно бяла любов? началния епизод е мн обешщаващ Simple Smile

# 322
да кажа мнение за сериала - определено мога да кажа че е много обещаващ с нестандартна любов и нека да е така защотото ми писна как добрите харесват само добрите и всички са в някакви идеализирани типиажи ...нека бъде по реаслитчно Simple Smile  на мен ми харесаха главните герой - мацката е готина , а пък пича е добре подрабран - не е красавец ,но не и сладникъв и е добре подбран за ролята на лошо момче. Може да имаме и малко страст с разхвърляне на стаята и даже може да гледаме турския вариант на 50 нюанса  Joy хахха ще ми се на мен , но шегата на страна ...очертава се силно начало и разни подземни игри  Sunglasses

мноого се надявам на превод защотото аз руския него разбирам освен някой думи - дете на демокрацията  Joy

мисля че ще се офомим като добра темичка и се надявам да се забавляваме много -  Peace

# 323
здравейте извинете че нахлувам така , но ще има ли бг превод на черно бяла любов? началния епизод е мн обешщаващ Simple Smile

Муци Hug, как нахлуваш така? Joy Joy Joy Всеки има право да пише навсякъде Heart Eyes
Мисля, че ще има превод на български Party Party Party

# 324
lia - мерси - дано дано  Peace

# 325
  • София
Превод ще има.  Peace
Екипът, който превеждаше "Възела" ще превежда и "Черно-бяла любов". Благодарности, за което!  bouquet bouquet

Бях с нагласата да не ми хареса епизода, но той взе, че ми хареса, при това много.  Laughing

Колкото и да искам успешен сериал за Ибрахим мисля, че точно този има нужда да е кратък. Просто историята не изисква повече от 15-16 епизода. А, те техните както са и по два часа... Дано се задържи поне толкова. Историята не е кой знае какво, но пък е интересна. Бирдже я гледам за първи път, хареса ми. На Ибрахим ролята му пасва като втора кожа, баш за него са си такива типажи, но е хубаво, че не ги играе често.

Но, дали заради хладнокръвния характер на Ферхат, на моменти имах чувството, че гледам Ибрахим Терминатора.  Joy  Някои негови движения бяха точно като на робот, докарваха ме на смях дори в сериозните моменти. Mr. Green  Laughing

Абе, не е много нестандартна любовта им, гледали сме и такава. Че и клише - добрите момичета нали все по лоши момчета си падат, а лошите момчета по добри момичета. Е, и тука е така. Ама лошо няма, ще гледаме.  Sunglasses

Пропуснах да отбележа още нещо - случили са на композитор, музиката е много хубава! Интрото и то много красиво! От техническата част похвала за режисурата и операторското майсторство.

От сюжета не ми стана съвсем ясно каква е точно майката на Ферхат на Намък, но има време и за това. Подозирам, че му е сестра, ама нещо що ли не ми се връзва да е такава. А дъщеря й
Скрит текст:
определено е бременна, май от онзи, който единствен разбра къде е лаптопа.

# 326
  • София
Здравейте, момичета!
Zarani, Lia, Muci Purple Heart
Здравейте и на всички останали!

Мислех, че няма тема, в която да се коментира сериала, но пък както е известно - винаги изоставам с информацията аз Simple Smile Признавам си, че нямах време да попрегледам какво сте споделяли, коментирали, но ще намеря време.

Снощи и аз позагледах серията и сякаш обаче, очаквах малко повече. Бирдже аз също я гледам за първи път и ми хареса. Добре стоят заедно главните. Ибо... ми много хубав сега, няма какво да си кривя душата Simple Smile Съгласна съм, че такива роли много му ходят, обаче ми се искаше да е нещо различно. Също така и на мен ми се ще да го гледам по-дълго на екран, но не и да бъде такъв предвидим персонаж. В този случай + 1  със Zarani да не бъде дълъг сериал, историята не изисква много серии. Много се смях на това с "Ибрахим Терминатора", обаче и с това няма как да не се съглася - прекалено сериозен са го докарали.
За майката на Ферхат каква е точно на Намък, и аз не разбрах, но не му е сестра.
Това пък го разбрах от първия фрагман към еп. 2 (с превод от руски)

# 327
 Hug

Ау, само аз не съм  гледала още първи епизод, през нощта ще наваксам  animal037Но и без да съм го гледала, подкрепям с две ръце Зарани и Алекс Hug Hug сериалът да бъде не повече от 16 епизода Peace
Само дето искам след 1-2 месеца друг проект с Ибо Joy Joy

Алекс Hug, благодаря за бг-превода на трейлъра от 2 епизод! bouquetHeart Eyes

# 328
  • София
Много се смях на това с "Ибрахим Терминатора", обаче и с това няма как да не се съглася - прекалено сериозен са го докарали.
Така е, но пък тази сериозност и липсата на емоции, които показва, идеално пасват на образа. Предвид това, което е преживял Ферхат в миналото, поведението му ми е напълно естествено. Е, ще омекне по-натам, ще го разтопи д-р Аслъ  Mr. Green

За майката на Ферхат каква е точно на Намък, и аз не разбрах, но не му е сестра.
Да, вярно, няма как да му е сестра. То и от серията още се разбра, но го забравих този факт пишейки.  Laughing

Само дето искам след 1-2 месеца друг проект с Ибо Joy Joy
Всички искаме  Joy

Ибрахим е отслабнал доста, но ми харесва много повече така, отколкото във "Възела".
И Ферхат ми допада много повече. Въобще, от всичките му герои май именно този се очертава да ми стане любимец, нищо, че така хладнокръвно трепе хората.  Twisted Evil Sunglasses

# 329
Превод ще има.  Peace
Екипът, който превеждаше "Възела" ще превежда и "Черно-бяла любов". Благодарности, за което!  bouquet bouquet

О, това е една много добра новина. Благодарности и на Alexia

Аз серията изцяло не съм я гледала, само началото и края, и трейлърите. Радвам се че има хора на които им е харесало, защото изчетох и критични отзиви в други теми ... За броя на сериите сигурно сте прави, защото то по принцип винаги се стига до момент, в който сюжета се изчерпва и всяко продължаване, води до "боксуване" на сценаристите и мъка за зрителите. Единствено ме притеснява избора на ден на излъчване и дали ниския рейтинг, няма да свали сериала по-рано. Жалко за Ибо тогава, защото той много се е готвил за този сериал, както и за колегите му, а и за нас зрителките, които искаме да го гледаме...

Пропуснах да отбележа още нещо - случили са на композитор, музиката е много хубава! Интрото и то много красиво! От техническата част похвала за режисурата и операторското майсторство.

И на мен ми хареса, на места ми звучеше много познато, една от темите ми приличаше на тема от Кьосем

Сега за роднинските връзки: Видях признанието на Намък. От описанието на героите, за майката на Ферхат нали се казва, че е расла в семейство с 5 деца и си мислех, че това са тя, Намък, Хандан и има още 2. Намък се води вуйчо на Ферхат, и тримата са с различни фамилии, което е естествено за сестрите, които са омъжени. Ако Йетер му беше снаха, щяха да са с еднакви фамилии. Но докато за Хандан се казва, че е кака на Намък, за Йетер не се казва директно, че му е сестра.  Това може да означава, че или Йетер не е истинска сестра на Намък, че те нямат роднинска връзка по между си, или най-ужасното: че той е изнасилил собствената си сестра и затова тя е била насила омъжена за мъж когото не иска/не обича. Не знам обаче, как последния вариант би се приел от широката публика, но ще бъде още един щрих към жестокостта на Намък...

Общи условия

Активация на акаунт