Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 715
  • 373
  •   1
Отговори
# 285
  • тук-там
Докато, ако, жената не работи "по взаимно съгласие" - демек гледа деца, така са се договорили и т.н - банковите сметки трябва да са на нейно име.  Та и след това. За основното жилище - няма значение, така или иначе до 18 г на децата е там. Останалите имоти - на децата. Това, ако не е сигурна в този до нея. 
Аз бях, съм и ще бъда сигурна, но все пак....

# 286
Докато, ако, жената не работи "по взаимно съгласие" - демек гледа деца, така са се договорили и т.н - банковите сметки трябва да са на нейно име.  Та и след това. За основното жилище - няма значение, така или иначе до 18 г на децата е там. Останалите имоти - на децата. Това, ако не е сигурна в този до нея.  
Аз бях, съм и ще бъда сигурна, но все пак....

Много интересно мнение. По взаимно съгласие означава, че тя би желала така и той я подкрепя, или по-скоро, че “за него е важно тя да си стои вкъщи и да гледа децата” (както е казал баща ми на майка ми навремето) и тя се е съгласила?

Ако е първото, откъде-накъде да са на нейно име? Остават си както там са си, и тя има право да харчи както сметне за разумно за домакинство и каквото е необходимо. По-бих те разбрала, ако визираш втория случай. Но сигурно имаш предвид като цяло като вид предпазна мярка да не се стига дотам да й броят стотинките и да й държат сметка.

# 287
  • тук-там
Защото ако му представи сметката от гражданския си договор за чистачка, гледачка, готвачка и т.н  най-вероятно пича ще е на далавера.
За  жената е важна сигурността, за нея и децата. Само когато е сигурна, може да даде всичко от себе си в едно съжителство.  И  свестните мъже го знаят.

# 288
  • София
На свестните мъже нищо не трябва да им искаш.

# 289
Защото ако му представи сметката от гражданския си договор за чистачка, гледачка, готвачка и т.н  най-вероятно пича ще е на далавера.

Това ми напомня на един епизод от “Всички обичат Реймънд”, където жена му му беше направила една такава сметка и му я беше връчила 😁

Не съм съвсем съгласна. Тук ще стане теоретична дискусията, но едва ли на всяка й е супер подредено и чисто, едва ли на всяка маджите са достойни за звезда на Мишелин, а колко хора си оставят децата да се зомбират пред телевизора целодневно няма какво да говорим. А като не й се занимава с тези неща, ако се осланя изцяло на неговите доходи - да започне работа и да си делят задълженията, или пък да си наемат чистачка/готвачка и прочее, и нито един от двамата няма да се занимава. Но всяка домакиня да запорира заплатата на мъжа си в такава ситуация ми се вижда абсолютно нередно. И да, както си написала, говори за недоверие и несигурност.

# 290
  • Пловдив
Горе-долу така си е. Те сами го дават.

# 291
  • тук-там

А, бе някой не се сещат. Знаят, че всичко тяхно е и твое. Готови са да дават и го правят.
Повечето, в това число и ММ, изобщо не ги интересува на кой са сметките и къде отиват режийните.
 Интересува ги да ги изкарват и да стигат. За жената  обаче е важно да знае, че е независима и има някаква сигурност.  Особено при по-младите с малки деца.
На дърти години все още парите са "мои".

# 292
Майка ми през по-голямата част от моя живот е била домакиня. А е интелигентна, образована жена, и това не й стигаше. Баща ми самоинициативно й превежда пари, да имала, писа имота на нейно име, и такива някакви неща. Шегува се,  че всичко е на нейно име и нямал нищо. Няма причина да се чувства несигурна, но винаги при такива коментари присвива устни и на мен ми изглежда неудовлетворена. Най-щастлива беше, когато в един период ходеше на работа, когато бях вече в гимназията.

# 293
  • тук-там
Скрит текст:
Майка ми през по-голямата част от моя живот е била домакиня. А е интелигентна, образована жена, и това не й стигаше. Баща ми самоинициативно й превежда пари, да имала, писа имота на нейно име, и такива някакви неща. Шегува се,  че всичко е на нейно име и нямал нищо. Няма причина да се чувства несигурна, но винаги при такива коментари присвива устни и на мен ми изглежда неудовлетворена. Най-щастлива беше, когато в един период ходеше на работа, когато бях вече в гимназията.

Никой не оспорва ходенето на работа. Ако и когато на жената и се иска. Защо е стояла в къщи? За да мрънка каква саможертва прави? Или ти си имал/а/ нужда да те дондурка до гимназия?

# 294
Скрит текст:

Никой не оспорва ходенето на работа. Ако и когато на жената и се иска. Защо е стояла в къщи? За да мрънка каква саможертва прави? Или ти си имал/а/ нужда да те дондурка до гимназия?

Не е мрънкала никога, поне пред децата си, де. Но винаги е изглеждала неудовлетворена. Баща ми е бил на мнение, че така е било редно. С нас нямам спомен да си е играела особено, единствено като бяхме малки преди първи клас ни научи да четем, пишем и на малко математика. Като бяхме малки работеше почасово, но не вземаше почти никакви пари и, отново според баща ми, “по-добре да не се занимава”. Ако толкова е искала, можела е - не е под въпрос. Точно защото това са ми наблюденията от нея, аз не мога да си представя да съм домакиня. За чистачка предпочитам да си плащам, а готвенето ми е удоволствие. Но то си е и до човек.

Разказах тази историята с идеята, че не всяка жена би се чувствала комфортно да й се се прехвърлят пари просто така. На мен това повече ми се доближава до представата за слугинаж, но ясно, че не във всяко семейство хората имат еднакви разбирания за пари и пък в крайна сметка за тях си си работи.

# 295
  • Great Britain
Абсолютно е така.

# 296
Абсолютно е така.
Освен пръстен..или обърках темата?

# 297
  • Great Britain
w
Абсолютно е така.
Освен пръстен..или обърках темата?
Не си я объркала.Те по дифолт се сещат сами.

# 298
  • Най-красивата страна
Да,сами се сещат.И даже им харесва да дават.

# 299
  • София
Наскоро показах на мъжа ми какво означава "мога да се оправя сама" и май се усети, че не е добре за него. 😜😈😱

Общи условия

Активация на акаунт