Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 664
  • 373
  •   1
Отговори
# 360
Личното ми мнение е, че децата разбират кога има проблеми в семейството и не преживяват толкова трудно раздялата. Предполагам обаче, че ако са имали всичко и после минат на маргарин и хляб, няма да са много щастливи и ще последват бащата.

# 361
  • Great Britain
Една жена може да е домакиня и пак да има доходи и да е подсигурена .
Може и да ходи на работа и пак да е зависима от мъжа си.
Всичко е относително.
Който както се е уредил..
Абсолютно вярно.

# 362
Титина, нашите работи не съм ги оповестявала, оплаквала или търсила помощи, а застраховката плаща само за да си възвърнеш имота в същото състояние. Няма премии и всичко друго си е финансирано от нас.

Въпросът е друг тук.
Децата са винаги най- потърпевшите при едни такива отношения и само заради тях, ако не и за щастието на родителите, си струва да се предприеме тази стъпка.

# 363
  • Sofia
За детето родителите са родители, обича ги и има нужда и от двамата, независимо от отношенията им, ...

С това съвсем не мога да се съглася. Не е задължително всяко дете да обича поравно двамата си родители (често има предпочитания към единия), а също е възможно съвсем да се отчужди от бащата или майката (според ситуацията), дори да споделят едно домакинство.

# 364
  • Бургас
Може, но тогава самия родител ще е спомогнал по някакъв начин или ще е манипулирано.При равни други условия би трябвало да обича и двамата.

# 365
  • София
Може, но тогава самия родител ще е спомогнал по някакъв начин или ще е манипулирано.При равни други условия би трябвало да обича и двамата.

Коментираме примерен казус с домашно насилие. Дали пък някое дете ще обича баща, който бие майка му?

# 366
И да, и не. Мисля, че няма да го обича, но ако от малко гледа това, ще копира модела и ще започне да се държи по същия начин с майка си.

# 367
  • София
Само за протокола, аз нямах предвид случаи с домашно насилие в моите мнения.

# 368
  • София
Само за протокола, аз нямах предвид случаи с домашно насилие в моите мнения.

То има много измерения. Не само физическо.
Има бащи, които си харчат парите само за себе си, а оставят майките да се оправят сами с техните приходи за всичко.
Дали при такъв казус пак е приемливо жената да стои в дома, вместо да си вземе децата и куфарите, пък макар и да ядат хляб и маргарин за известно време?

# 369
  • София
Е то в такъв случай жената си е сама и без това и менюто няма да се промени особено. И няма да си хваща куфарите, а ще изгони мъжа от семейното жилище.

# 370
# 371
Перфектния ми план, който следвахме като емигрирахме в САЩ. Е гати и неудобното легло. Ще пропусна колко сутрини се събуждахме на пода.

# 372
  • Бургас

Коментираме примерен казус с домашно насилие. Дали пък някое дете ще обича баща, който бие майка му?

В случая не коментирахме такъв казус, но все пак затова уточних "при равни други условия" т.е няма  ситуация, няма манипулация от страна на единия родител и т.н.
Обаче и да има  детето ще обича и насилника.В детското съзнание нещата са по друг начин, не като при възрастен.Родителите винаги са равни, нужни и обичани каквито и да са.Вече като възрастен може да си даде сметка.Ако има ситуация на насилие то ще страда, може да е лоялно към майка си,  но това не значи,че не обича баща си.

# 373

Може. Аз имам такава приятелка. За боя не съм съвсем сигурна - казвала ми е, че от време навреме раздавал шамари, но бяхме деца и не разбрах дали е шамарил нея, майка и или и двете. Тогава не беше невероятно бащата да нашамари децата и това не се считаше за 'домашно насилие", така че тогава допуснах, че говори за майка си. Но със сигурност беше поставил майка и в пълна икономическа зависимост и на стари години я изгони от дома им като куче, защото се скараха.  Когато бащата почина, приятелката ми искрено страдаше и то много. Не знам какъв вид обич е било (стокхолмски синдром ли, вродена родствена обич ли или нещо друго), но определено го обичаше. Ако не го бях видяла с очите си, никога нямаше да го повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт