Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 665
  • 373
  •   1
Отговори
# 345
  • Най-красивата страна
И едно апартаментче да си има жената ,дори да не е в центъра на София,пак е по-добре от нищо.
Поне наем няма да плаща,ако си тръгне.Друго е да знаеш,че винаги има къде да отидеш..и не си на улицата.

# 346
да нямаш имот, не е равно на - да живееш на улицата..по-скоро живееш където си искаш, без да си закотвен половината си живот с апартамент или къща на изплащане, в едно определено, населено място..

# 347
Е, като че ли къщите и апартаментите не могат да се продадат и да се оперира с парите.

# 348
Може би просто защото съм на мнение, че имотите далеч не са единствените активи, които човек може да притежава. Под “имотен” имах предвид генерално повече средства/възможности, може би грешно съм се изразила. Иначе да ти отговоря директно на въпроса - едно земетресение на теория може да стигне да ти затрие 4те апартамента, или пък големи наводнения, за други държави се сещам за кризи в недвижимите имоти, които оттам са дошли. Но, да, малко вероятно е. Дай боже всекиму по 4 апартамента в центъра на София, ама едва ли.
Като преживяла подчертаното - добра застраховка, и не усещаш нищо.

# 349
Абсолютно, и е проява на добра култура човек да има такава застраховка. Аз почти не познавам човек в България с такава (мое наблюдение, не е задължително да важи за масата).

# 350
Да,има работещи жени,които  пак са зависими и стоят и търпят всичко.
Защото нямат жилище и не могат да си позволят с една заплата да плащат наем,сметки и да издържат две деца..Не всички имат добро образование,добра професия ,собствено жилище...някои работят за 700-800лв...

Какъв лош късмет... Защото изобщо не зависи от човека какво образование и работа ще има. Съдба е, нали - каквато, такава. Това, че не му се е учело и полагало някакви усилия, също е от съдбата.

# 351
  • София
То аз съм бойна, и съм готова да ям хляб и маргарин. Обаче "малко" ще ми е кофти. децата да ядат хляб и маргарин, образно казано.

# 352
Да,има работещи жени,които  пак са зависими и стоят и търпят всичко.
Защото нямат жилище и не могат да си позволят с една заплата да плащат наем,сметки и да издържат две деца..Не всички имат добро образование,добра професия ,собствено жилище...някои работят за 700-800лв...

Какъв лош късмет... Защото изобщо не зависи от човека какво образование и работа ще има. Съдба е, нали - каквато, такава. Това, че не му се е учело и полагало някакви усилия, също е от съдбата.

За съжаление има и хора учили и пак работят за никакви пари. Познати - тя учителка, той - физик в БАН. Има втора работа като охрана, парите не стигат.

# 353
  • София
То аз съм бойна, и съм готова да ям хляб и маргарин. Обаче "малко" ще ми е кофти. децата да ядат хляб и маргарин, образно казано.

А няма ли да ти е по-кофти да живеят в нездравословна обстановка и да гледат сбъркани отношения?
"Корем пенджур няма" викаше една баба на моето село.
Но щетите върху психиката на едно дете след това се отразяват на целия му живот.

# 354
Жилище за жената би решило доста от проблемите й с финансовата зависимост в брака.

Титина, последно - застраховката изплати ли или не щетите? Много различни версии станаха, че и за пример се дават..

# 355
  • София
Каква сигурност давала добрата работа и жилището?
Наистина ли? Grinning

Никаква за тези, които ги нямат.

# 356
Авторке, щом сте семейство, би трябвало да не е проблем да разчитате един на друг. Ако е временно положението, пробвай да не се тревожиш и когато пак имаш доходи, да сложиш някоя стотинка настрана за такива случаи.

# 357
Титина, последно - застраховката изплати ли или не щетите? Много различни версии станаха, че и за пример се дават..
Ние нямахме (общата застраховка плаща ако е влязло през покрива). От тогава естественно имаме, ама малко след дъжд качулка. Американците, имам предвид живеещите от дълго в щата и сблъскващи се с такива неща, имаха. Когато направихме, получихме писмо, което казваше "застраховката не е задължителна, вие сте в 500 годишния план.
Иначе тези със застраховката получиха 350К, за къщата и 100К за вещи и подобни. Надявам се задоволих любопитството ти.

Примерът е, че ако имаш застраховка тя покрива щетата. Ако имах да кажем 5 къщи, и бяха застраховани ( този вид застраховка е около $480), щях да получа по 350К за всяка къща. Нямаше да получа по 100К за вещите, защото ако са под наем , наемателя има др вид застраховка).
Аналогичен е примерът при вас. Имахте застраховка, при настъпване на събитието получихте застрахователната премия и успяхте да изградите още един етаж.

# 358
  • Sofia
Повечето хора в България се решават на покупка на собствено жилище, чак след като срещнат партньора, с когото искат да градят сериозни отношения. Та, не знам как ще се получи така, че апартаментът да е са̀мо на жената.
Е, да, както стана ясно за пореден път, някои са "подсигурени" с жилище, предоставено от родителите. Но мисля, че не коментираме този вариант, защото е кристално ясно, че не е приложим за всички...
А пък хората, които в '20-те си години теглят ипотечен кредит и решават да го изплащат сами, бих казала, че далеч не само толкова голяма бройка в нашата родина.

# 359
  • Бургас

А няма ли да ти е по-кофти да живеят в нездравословна обстановка и да гледат сбъркани отношения?
"Корем пенджур няма" викаше една баба на моето село.
Но щетите върху психиката на едно дете след това се отразяват на целия му живот.

Да ядат маргарин, да нямат пари за дрехи и други нужди е не по-малко травмиращо.За детето родителите са родители, обича ги и има нужда и от двамата, независимо от отношенията им, затова не съм сигурна, кое е по-доброто.Може би трябва да се избира на прнципа на по-малкото зло.

Общи условия

Активация на акаунт