Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 690
  • 373
  •   2
Отговори
# 315
  • Пловдив
Не мога да си остана пак домакиня. С порастването на децата се увеличават разходите по тях. Извънучилищните им занимания са сериозна цифра. Тъй като не работя на МРЗ моята заплата е сериозно перо в семейния бюджет.

Аз мога да си остана пак домакиня. , но след около 8-10 години. Напълно е възможно да го направя.

# 316
  • Sofia
На мен никога времето не ми стига. Никога. Дори в периодите от живота си, в които по една или друга причина не съм работила (и не съм се занимавала с гледане на деца), 24-часовото денонощие ми се е струвало доста оскъдно, за да успея да свърша всичките си задачи. Много ми е странно, като някой каже, че едва ли не – щом не си заета професионално, затъпяваш или скучаеш. Напротив – ако работата ти е твърде ангажираща или изискваща, много е възможно да не ти остава достатъчно време за развиване на хобита / таланти или за усъвършенстване в други насоки, различни от служебните.

# 317
На мен никога времето не ми стига. Никога. Дори в периодите от живота си, в които по една или друга причина не съм работила (и не съм се занимавала с гледане на деца), 24-часовото денонощие ми се е струвало доста оскъдно, за да успея да свърша всичките си задачи. Много ми е странно, като някой каже, че едва ли не – щом не си заета професионално, затъпяваш или скучаеш. Напротив – ако работата ти е твърде ангажираща или изискваща, много е възможно да не ти остава достатъчно време за развиване на хобита / таланти или за усъвършенстване в други насоки, различни от служебните.

А за усъвършенстването, може би си права, не знам. Но според мен, за да е целеустремен човек в това да усъвършенства свои таланти или умения, мисля че все пак усилията трябва да са му канализирани в нещо. Работата и кариерата са добра мотивция, защото са важни. Хобито също би могло да бъде, ако човек се е посветил сериозно на него. Но ей така на посоки, без очаквания за краен резултат, не вярвам, че някого би се захванал сериозно и последователно с това да усъвършенства талантите си или да учи нови неща. Не знам, може и да греша, но опитът ми друго казва...

Точно това писах по-назад, че работата не е гаранция, зависи от работата, от средата, от колегите. Понякога още повече можеш да зациклиш. Но пък има един друг момент - жените, които не искат да си стоят вкъщи, обиковено имат цели за живота си, различни от дома и семейството. Не казвам, че това не е важно, но не е достатъчно. Аз например знаех какво искам да работя, в каква сфера, какво да уча и как да вървя по този път. За мен това е развиващо, защото е целта ми и усещам как вървя по пътя, а да се спра поради някаква причина и да остана вкъщи за мен е развносилно на зацикляне в една точка. Рядко целеустремена жена ще се хване на каквато и да е работа и рядко ще каже, че е удовлетворена от това да работи само заради заплата, ако все пак й се наложи, или случи.

# 318
  • София
Аз съм си стояла вкъщи и целта и посоката съм ги менажирала от дивана.
Направих кариера на Марта Стюърт в домакинството, но, колосаните ленени салфетки не са ме спряли на йота.

# 319
Първоначалната посока на темата се измести.Добре,че всички сме съгласни,че хората имаме различни нужди и стремежи.Но все пак ставаше въпрос и за финанси.

# 320
Първоначалната посока на темата се измести.Добре,че всички сме съгласни,че хората имаме различни нужди и стремежи.Но все пак ставаше въпрос и за финанси.

Да, така е. Извинявам се! Simple Smile

# 321
Въпросът е, каквото и да избере една жена, винаги да е достатъчно независима, за да не й се налага да търпи неща, които иначе не би търпяла.

# 322
  • София
Въпросът е, каквото и да избере една жена, винаги да е достатъчно независима, за да не й се налага да търпи неща, които иначе не би търпяла.
Глупости.

# 323
  • Great Britain
Абсолютни глупости.

# 324
Янтра този път ме учуди с мнението си.Иначе винаги съм я харесвала.
Аз само написах моята гледна точка и не приемам подобни характеристики.Ако на някого му харесва да не похваща друго освен домакинска работа,няма проблем.Смятам,че форума е сила именно с различните мнения и гледни точки.

Наистина ли освен работа и домакинска работа нищо друго не ти хрумва да правиш? Ама нищичко?!
Е, ти имаш твърде големи очаквания или прекалено подценяваш човешката глупост.

# 325
Абсолютни глупости.

Защо така й скочихте на Мая? Според мен мнението й е продиктувано от многото теми, в които е пълно с жени, които никога не са работили и не биха се оправи сами - понякога и без наличието на деца. Там им се набиват канчетата, че не са мислили и как може да не са самостоятелни?

И моето мнение е също, че пораснал човек, независимо от пола, трябва да може да се оправи сам. Не намирам изказването по-горе странно или неадекватно. Защо не сте съгласни с написаното? Или имате друго нещо предвид?

# 326
Може би не са ми разбрали мисълта Rolling Eyes
Наистина повечето теми из форума са точно на финансово зависими жени /работещи или не/, които по принуда търпят изневери, обиди и агресия дори, защото нямали къде да отидат, едната не знаела сметките къде се плащат и тн. Затова е важно да сме независими. Само така може да бъдем свободни да кажем "чао" на някой глупендер, който си ми мисли, че може да ни диктува живота.

# 327
И малки инвестиции с регулярна доходност са нещо.
С големите пари и баба знае Laughing
Интересно със 100 лв каква доходност ще имаш.

# 328
  • София
Когато имаш деца, никога не си баш "независима". Едно е да си вдигнеш сака и да отидеш на квартира. Друго е да мислиш дали до квартирата има детска градина или училище и кога да прибереш детето, кога да ходиш на работа, кога да готвиш, да прегледате домашни, кога да го заведеш на извънкласни....
Пфффф

# 329
  • София
И малки инвестиции с регулярна доходност са нещо.
С големите пари и баба знае Laughing
Интересно със 100 лв каква доходност ще имаш.
Никаква. Малка инвестиция не значи с трици маймуни да ловиш Wink

Общи условия

Активация на акаунт