Лидл - 92

• 99 008
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • софия
Връщането на стока сме коментирали и преди. За мен не е редно да няма никъде описано и да се сопват, че си влязъл през "вход". Най-малкото поради обстоятелството, че вратата след касите се отваря само от вътре. Никой не е длъжен да знае, че трябва да седи на посия някой да излезе, за да можеш да влезеш към каса да върнеш/смениш нещо. Никой не оспорва посочените аргументи за това, че са възможни злоупотреби, но да вземат да опишат начина на връщане или да направят така, че това да не е възможно.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 22:04 от zvanche

# 706
  • София
Когато стоката мине един път през касата и се плати не се ли отмаркира, за да не пищят детекторите за кражба на изхода. Защото ако не мине през каса си пищи. Ставала съм свидетел. По тази логика, ако съм купила нещо преди и искам да го върна, няма ли на касата да разберат дали е било вече маркирано или не. Няма да е същото като да взема нова стока от щендера и да искам да я върна. Поне така си мисля.
Когато съм връщала нещо, винаги съм минавала през целия магазин с него и съм се нареждала на касата. Никога не са ми казвали, че постъпвам неправилно.  Simple Smile
Не, пищялки има само на определени стоки, а не на всички. Обикновено са на дребни, но скъпи неща. В други магазини, където има пробни, на практика са закачени на всички дрехи, но в Лидл няма място за "усамотение", за да си тръгнеш, облечен с нова дрешка.  Laughing

# 707
  • Вестерос
В нашия Варна Възраждане имаше пробна като отвориха лидл, но  я махнаха после

# 708
Днес си купих кренвиршки и въобще не ми харесаха. Не мисля да повтарям.

# 709
Наденицата на Барони-вакуумно опаковани по две, миналата седмица бяха 1,99, а от тази са 2,19 лв. Thinking

# 710
  • до най-прекрасния мъж
Входът, изходът и касите на Лидл са непосредствено едно до друго. Не виждам какъв е проблемът да се влезе през входа и да се отиде директно на касите, за да се върне/остави за замяна стоката.

# 711
На Черни връх не е така  Peace

# 712
  • до най-прекрасния мъж
На Черни връх не е така  Peace
Възможно е, не съм от София. При нас всички магазини Лидл са с непосредствено разположени един до друг вход, изход и каси.  Hug
Предполагам, че все ще има начин да замениш стока, без да прекосиш целия магазин с нея.  Simple Smile

# 713
В нашия град също е така. Входът е един и отиваш или към касите или директно към щандовете. Но в други градове магазините са доста по-малки и с различно разположение. Влизаш директно в магазина, а до касите няма как да влезеш отвън, защото вратат се отваря само от вътрешната страна, т.е. на излизане. Но там принципно седи охрана и съдейства, ако искаш да взелеш.

# 714
На мен веднъж ми се наложи да върна салата.
Бях взела 8 броя от 2 лв вместо от 70 ст ( не забелязах в сметката докато плащам защото имах още доста покупки).Не ми се даваха толкова пари и си се върнах минах през целия магазин и на касата с бележката я върнах.Интересното беше , че бяха любезни , а по принцип при нас не е така  Laughing

# 715
  • Варна
Раздъвкахме я тази тема с връщането, но това което правим заради асоциациите, че сме в България е грешния начин, а не правилния. Магазинът не е известил по какъв механизъм да се случват връщанията/замените. Същият има само 1 вход, от което следва, че независимо за какво влизам го правя от там. Ако се притесняват от злоупотреби нека решат как да ги ограничат. По никакъв начин не съм длъжна да влизам през изхода като се моля някой да ми отвори и то при условия, че никой не го изисква от мен. Когато сложат табели/напишат на касовия бон или каквото си решат, че за връщане се влиза през изхода и се отива направо на касата тогана ще са прави да ми правят забележка и дори да не ми уважат връщането, ако вляза през входа. Дотогава обаче никой няма основание да ми прави забележка. Мацето е абсолютно права. Това, че има мнителност заради злоупотреби аз съм спокойна и чиста пред себе си какво правя и си гредам моите права и задължение. По вашата логика могат да направят забележка на някого, че влиза през изхода и тогава ще са си в правото, но не го правят. Е, самият Лидл не знаят какво искат и правят, а искате ние да мислим политиката им и да я оправяме....
На мен също един път ми предложиха да си оставя бележката и артикула на касат и да си взема правилния номер. Ами няма да го направя. Връщат ми парите и ако намеря номера, който ще си го купя.
1. Как да докажа, че аз съм оставила тези неща на касата. 2. Ако тази каса сред 10 минути не работи. 3. Ако на тази каса има 10 човека, а на съседната 2 аз ще си чакам заради лош късмет къде съм си оставила нещата.
Система нямат, а вие тук се карате.л недейте..
Утре ще ходя за пантофки и Киндер изкушения. За друго съм пас тази седмица. На четката за зъби се чудя, а и няма да сме в града и ще ми е много трудно..

# 716
  • до най-прекрасния мъж
.............Мацето е абсолютно права......................
...........Връщат ми парите и ако намеря номера, който ще си го купя.......
Ти си противоречиш в рамките на няколко изречения. Момичето казва, че влиза в магазина с купената вече стока и касовата бележка, взима си новия артикул и с двата отива на касата, където дава стария с касовата бележка и си взима новия. Значи тя с купен преди това артикул обикаля магазина, харесва си друг размер и тогава минава каса.
Мацето е права само за едно - недопустимо е да й се държи тон по какъвто и да е повод. Но магазинът има пълно право да й таксува стоката, дори да има касова бележка. На всички е ясно защо и считам, че дори не трябва да се обсъжда. На входа на всеки магазин, независимо от коя верига е, пише, че необявена стока се таксува.

# 717
  • София
Аз инхалатора го ползвам и за хрема. Инхалациите са полезни за цялата дихателна система.
Малкия изпада в истерия от промивките на нослето с натриев хлорид или спрейчетата с морска вода, но с инхалатора си стои без проблем, диша и най-често заспива прав.
Натриевия хлорид, който се ползва трябва да е стерилен и 0.9% , а ако е от банка тя се подменя на 48 часа, защото започва растеж на бактерии в нея. Аз ползвам или малки банки по 100мл или еднократни пласмасови ампули по 10мл

# 718
  • София
.............Мацето е абсолютно права......................
...........Връщат ми парите и ако намеря номера, който ще си го купя.......
Ти си противоречиш в рамките на няколко изречения. Момичето казва, че влиза в магазина с купената вече стока и касовата бележка, взима си новия артикул и с двата отива на касата, където дава стария с касовата бележка и си взима новия. Значи тя с купен преди това артикул обикаля магазина, харесва си друг размер и тогава минава каса.
Мацето е права само за едно - недопустимо е да й се държи тон по какъвто и да е повод. Но магазинът има пълно право да й таксува стоката, дори да има касова бележка. На всички е ясно защо и считам, че дори не трябва да се обсъжда. На входа на всеки магазин, независимо от коя верига е, пише, че необявена стока се таксува.

Офф писна ми сда се дъвче това от вчера, ще им пиша да ми изпратят правилата им. Само за уточнение колко неудобно би било за мен да ходя един път да връщам да ми върнат пари ( за което миналата седмица се цупиха) и да се редя втори път за да го плащам наново... безумие. Както и да е, да приключваме темата ще им пиша да си кажат правилника. Wink

# 719
vitaminka голям ти е сладур  Crazy
Аз се чудя за това дали ще топли.

Общи условия

Активация на акаунт