ЛОНДОН - 9

• 129 201
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Момичета здравейте!
Вече с купени билети - започвам да планирам семейната ваканция в Лондон. Двама възрастни с 2 деца - на 7 и 13 г. В плановете ни е да посетим каквото можем, да се разхождаме безцелно по паркове, изобщо дано да се получат нещата

Първият ми и основен въпрос е какви карти е най-удачно да си вземем за 7 дневен престой? ойстър, 2 в 1, детето на 7 г. трябва ли да е с карта или пътува безплатно (по обектите дали децата имат намаление), London Pass - има ли смисъл, .... ох изобщо бая неща

Връщам се да чета по темите, но на всеки ще съм благодарна за съвети - било то и на лични за да не пълня темата с глупости.

# 271
  • София
За 7 дни с подобни на възраст деца (по-големи) , след подробен разговор със служител на гише, избрахме да напълним точна сума в ойстер картите, като платихме като за 5 дни, ползвахме 7.
Голямото дете с отстъпка наполовина. Без снимка. Картата е като обикновените на външен вид.
Малкото дете без никаква карта.
Ние се скъсахме от паркове и музеи, за нас беше идеалното пътешествие.
Препоръчвам 1 ден в Кю гардън. На фона на цените в Окото и Аквариума  е направо евтино (Simple Smile
Платихме също и в музея на пАрата и водата (близо до Кю гардън). Това е сградата на първата парна помпена станция. Има в двора истинско парно влакче и водни познавателни констеуктори/модели/фонтани. Там се заиграхме и деца и възрастни с огромен кеф.
Всичко останало беше от безплатните музеи, до пръсване Simple Smile
Музея на науката - бяхме само 3 часа и вече мечтаем да ходим пак в Лондон, за да си го продължим Simple Smile

Дали има такава методика за обучение на деца, вместо на училище да си изкарваш часовете изцяло в музеи Simple Smile
Ех, мечти!
Пожелавам на всички пътуващи прекрасни преживявания!

# 272
  • София
Момичета здравейте!
Вече с купени билети - започвам да планирам семейната ваканция в Лондон. Двама възрастни с 2 деца - на 7 и 13 г. В плановете ни е да посетим каквото можем, да се разхождаме безцелно по паркове, изобщо дано да се получат нещата

Първият ми и основен въпрос е какви карти е най-удачно да си вземем за 7 дневен престой? ойстър, 2 в 1, детето на 7 г. трябва ли да е с карта или пътува безплатно (по обектите дали децата имат намаление), London Pass - има ли смисъл, .... ох изобщо бая неща

Връщам се да чета по темите, но на всеки ще съм благодарна за съвети - било то и на лични за да не пълня темата с глупости.
Aз бих казала, че за 7 дни ще е най-добре с  1-седмична травъл кард за зони 1-2, но трябва да я купите от ЖП гара. С нея можете да ползвате отстъпките 2 в 1. За голямото дете мисля, че трябва снимка.

# 273
  • Бургас
Ние бяхме 7 дни в 6-та зона.
За нас най-изгодно беше 7 дневна травъл кард. 60 паунда за възрастен, 30 паунда за дете /задължителна е снимката, заради намалението/ Нашите ги заредихме в Ойстър, но само защото имахме назаем. Намалената не може в Ойстър. Това е просто една пластика. Недостатъка на хартиената е, че понякога не минава през четеца, но винаги може да минеш през отворените врати за инвалиди и само да покажеш на охраната. С тези карти въобще не сме се съобразявали къде ще се качим или слезем. Ползвахме автобус дори за една спирка!

# 274
  • София
За пътуващите с Райънеър - има сериозен обход на извънградския автобус заради ремонт на магистралата, мои близки са пътували с 1 час повече и вчера са изпуснали самолета за София, заедно с  още няколко човека.
Отделно на летището е било задръстено от тълпи, може би по същата причина.
Днес се надяват да излетят с Уизеър.

# 275
Момичета, офертите 2 в 1 само с травъл карти ли може да се ползват или може и с Ойтер карти? Доколкото разбирам може и с двете, разликата може би ще дойде от това колко пъти ще се ползва на ден като отделно пътуване  newsm78

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 08:58 от RNR

# 276
  • София
Mисля, че не може с Ойстер. На картата трябва да има знакът на железниците и да е купена от гара.

# 277
За м.Юли и Август има изгодни полети от и до Лондон  Peace
С Wizz discount  има полети за по 20 лв. посоката  Sunglasses

# 278
Здравейте!

Четох ви подробно и много неща ми се изясниха за Лондон транспорта, но и сякаш малко съм объркана.
Интересувам се от посещение и на замъка Уоруик, който е доста извън Лондон. Предполагам, че ще ми се наложи ползване на влак до Уоруик, Автобус и/или метро в града, както и транспорт (евентуално корабче) до Гринуич. За 6 дневно посещение.

Моля предложете ми най-добрите варианти - за 2ма възрастни - каква карта е добре да се вземе за ползване на този транспорт? Ако ползваме дебитни карти безконтакти виза електрон - има ли това дневно ограничение на таксуването, както при osyter? Има ли намаления за студенти при картите?
Кое е по изгодно като вариант - закупуване на комбо пакети за 3-4 атракции или ползване на това 2в1 (което не разбрах много как функционира  newsm78

Май за сега това са ми питанията Simple Smile

# 279
  • София
Ние ходихме до замъка Уоруик с еднодневна автобусна екскурзия, купена от Групон Включваше още посещение на Оксфорт и Стратфорд, който е до Уоруик.
Безконтактните карти също имат лимит като Ойстера.

# 280
Ние ходихме до замъка Уоруик с еднодневна автобусна екскурзия, купена от Групон Включваше още посещение на Оксфорт и Стратфорд, който е до Уоруик.
Безконтактните карти също имат лимит като Ойстера.

Какво е групон? Сайт?
Може ли линк?

P.S - Открих това - https://www.groupon.co.uk/deals/premium-tours-ltd-67
Това ли е екскурзията и как разбирате с кой автобус в случая ще пътувате?

Относно транспорта - кое е по-добре - да се вземе някаква 7-дневна карта за транспорта или да се ползва безконтактна visa electron, като не знам дали при последната се ползват някакви намаления за транспорта (day-off както при Osyter)?

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 16:28 от Desynka

# 281
  • София
Същата е екскурзията. Групон е сайт за колективно пазаруване. Аз първо им писах, за да питам дали има места за избраната от нас дата и после купих ваучерите и им ги изпратих. В сайта си пише от къде тръгват автобусите и в колко часа. И те май пратиха някакво съобщение по мейла за изменение в часа на тръгване.

# 282
Относно транспорта - кое е по-добре - да се вземе някаква 7-дневна карта за транспорта или да се ползва безконтактна visa electron, като не знам дали при последната се ползват някакви намаления за транспорта (day-off както при Osyter)? Сега остана това си изясня?

Коя е "спирката", от където се взема корабче до Гринуич?

# 283
Daily/weekly cap важи и за банковите карти, просто е съвсем същото коато ойстър (освен ако ви се полага намаление за младеж, тогава си извадете ойстър)
Дали да е 7 дневна карта или ден по ден си сметни... Най-много да има разлика ако излизате в някоя далечна зона по веднъж или два пъти...
корабчетата имат няколко спирки
River Bus
Operated by MBNA Thames Clippers:

RB1: Embankment - Woolwich Arsenal

RB2: St George Wharf  - Bankside  (Tate to Tate)

RB4: Canary Wharf  - Doubletree Docklands Nelson Dock 

RB5: North Greenwich - Woolwich Arsenal

RB6: Putney - Blackfriars

# 284
Здравейте!

Как се осъществява пътуването с влак, т.е от къде се закупуват билети, може ли да се плаща с безконтактна карта?

Общи условия

Активация на акаунт