ЛОНДОН - 9

• 129 205
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Всички хартиени travelcard важат, ако са издадени от гара, включително тази от линка.
Не трябва снимка, освен ако е някаква поименна с намаление. Просто на гишето за билети искате Travelcard for zone 1-2
Благодаря ти за бързия отговор.
Мисля, че тези от линка не важат, защото са в списъка с неважащи ето тук => https://www.daysoutguide.co.uk/travel-by-train/is-my-ticket-valid-for-2for1

# 256
моите 5 стотинки  за 3-4 дневен престой в Лондон.
Без шопинг, че нямаше време и желание никакво за това.
Ако не знаете английски (поне четене с разбиране)   организирана екскурзия е по-добрия и по-ненатоварващ вариант.
Града е огромен , макар и добре организиран, така че  си изберете предарително кои 4-5 максимум неща искате да видите в зависимост от физическата си тренираност (мнооооооооого ходене ) и способността за поемане на впечатления. Винаги ще изтървете нещо (всъщност над 90 % от възможните ) , но пък и това което си изберете най-вероятно ще ви хареса Simple Smile.
Нашия избор беше  кулата Тауър, Британския музей,Тюсо,  Уестминстър  ( абатството, БигБен, Парламент, пл. Трафалгар и т.н.),Природо-историческия музей, Научния, Кенсингтън парк, Гринуич - музей обсерватория , Къти Сарк.
За Британския музей - пак планиране какво искате да видите И МАРШРУТ. Огромен е , аз си заплюх преварителн 20-30 неща, но не планирах маршрута и видях само 10 от тях. НЕ СИ вземайте аудиогайд- покрива се с информацията и езиците, на които са табелките.
Лондон пас, Ойстер кард, Травел кард  - дефинитивно Ойстер кард е най-добрия вариант за толкова дни.
Пътуване до Гринуич - НЕ ползвайте круиз по реката за да стигнете до там и обратно. Коментарите не са професионални , озвучаването лошо, аудио гайдовете неизползваеми заради шума от коментарите.
Особено с Ойстер по-добрия вариант са Темза клиперс - регулярния транспорт по реката.
Пешеходно придвижване - ОГЛЕЖДАЙТЕ се и пресичайте  с тълпата .
Масово пешеходците не спазват червения светофар - аз такова чудо никъде не съм виждал.
Ядене и т.н. - препоръчвам Прет а Мангер  (хубави сандвичи и салати на място или тейк ауей, има ги на всеки ъгъл) и веригата Теско - вода, бира и т.н. за из път.Може и за фиш § чипс да се прежалите веднъж, ако не ви пука за холестерола Simple Smile.
Малки ресторантчета практически  не видях, храната в пъбовете (за разлика от бирата Simple Smile ) е смотана.
Резервирайте самолетните билети и се мятайте докато не са въвели визи Simple Smile

# 257
  • Бургас
И аз да вмъкна нещо за храната, ако търсите бюджетен вариант.
В безплатният вестник на метрото има ваучери за Макдоналдс /мисля че в понеделник и четвъртък, но не съм сигурно/. Има и други ваучери за различни намаления в магазините.
ПП В някои Макдоналдс ресторанти няма каси, а се поръчва на дисплеи - да знаете, че са двустранни. Това го пиша, защото ние чакахме на опашка за да направим поръчка, а като си я вземахме видяхме, че всички устройства са двустранни, но дори и англичаните не са забелязали Simple Smile

# 258
  • София
Записвам се да ви следя, предстоят ни 4 дена в Лондон и околията в края на Юни.

Някак ми се иска да пропуснем лудницата и да отделим само един ден в Лондон, ще ни стигне ли  при условие, че задължителните места са - Гринуич, Окото(има ли по-спокойно място с хубава гледка за фотографи?), Аквапарка(детето си държи на него, от къде да купя билети за него?), Тауър,  Уестминстър, музея на Мадам Тюсо(за него имам големи колебания).
Ако не стигне, ще планираме още един ден в Лондон Simple Smile

# 259
  • София

Някак ми се иска да пропуснем лудницата и да отделим само един ден в Лондон, ще ни стигне ли  при условие, че задължителните места са - Гринуич, Окото(има ли по-спокойно място с хубава гледка за фотографи?), Аквапарка(детето си държи на него, от къде да купя билети за него?), Тауър,  Уестминстър, музея на Мадам Тюсо(за него имам големи колебания).

Абсурд за един ден Simple Smile
То само за Гринуич ви трябва един ден Simple Smile

# 260
препоръчвам Sky garden за фотографи и не само, невероятна гледка, хареса ми повече от Окото, просто могат да се спестят парите и времето за нещо друго Peace
Качвам малко снимки
http://prikachi.com/images.php?images/227/9122227o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/229/9122229k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/232/9122232L.jpg

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 16:45 от *Star*

# 261
  • София
препоръчвам Sky garden за фотографи и не само, невероятна гледка, хареса ми повече от Окото, просто могат да се спестят парите за него Peace

И аз съм на същото мнение.За мен Окото си е половин час въртене ,като костенурка,във въздуха-напълно безсмислено.
Лондон може да се види идеално и от Sky garden Simple Smile

# 262
  • София

Някак ми се иска да пропуснем лудницата и да отделим само един ден в Лондон, ще ни стигне ли  при условие, че задължителните места са - Гринуич, Окото(има ли по-спокойно място с хубава гледка за фотографи?), Аквапарка(детето си държи на него, от къде да купя билети за него?), Тауър,  Уестминстър, музея на Мадам Тюсо(за него имам големи колебания).
Oпределено няма да ви стигне 1 ден за всички тези места, освен ако не искате да ги видите само отвън. За Мадам Тюсо, поне ние като бяхме, се чакаше доста. За Тауър си трябват поне 2 часа за обиколката, за Мадам Тюсо също.За Скай гардън трябва да си запазите ден и час за посещение предварително, иначе посещението е безплатно.

# 263
За Мадам Тюсо бяхме във вторник 10 часа, с предварително купени билети, нямаше никой отпред на касите, вътре имаше вече ококоло 20 души, спокойно го разгледахме, снимахме с обиколката с влакчето- такси за има- няма час, препоръчвам  и друга страхотна гледка на последния етаж на Тейт Модерн има хубаво кафе и място за обяд, за 4 дни обиколихме доста неща стигнахме до Уембли, включително аутлета и Camden Town пожелание на детето, ако сте по експедитивни с времето и при добра организация с предварително набелязани места за посещение, доста неща могат да се видят. Случайно разхождайки се по Ковънт Гардън излязохме на една уличка точно пред ресторанта на Джейми Оливър, така без да сме очаквали и него посетихме-доволни Peace

# 264
  • София
Благодаря за напътствията! Окото автоматично отпада. Sky garden навсякъде ли е затворен, иска ми се да не снимам през стъкло.

За Мадам Тюсо, ако не се откажа, ще купя билети предварително.
Гринуич - ще отделим един следобед, за повече няма да стигне времето....

А за аквариума, какво ще кажете, детето много се е запалило за него.

# 265
Терасата е открита, но е с доста високо стъкло отпред от съображение за сигурност, все пак са 36 етажа

# 266
  • Бургас
Случайно някой да е правил автобусна екскурзия с обиколка на Велкобритания? Хареса ми като идея, но не знам как е като организация и въобще като впечатления. Ходих на гости в Израел за 1 месец и там имаше много бюра където да се запишеш свободно да обикаляш едно дневно или с преспиване. Пътуващите бяха най-различни  и ми хареса.
За автобусите в Англия са ми казвали, че се ползват тоалетните и не винаги е приятно. За България аз поне не знам в някой автобус да се ползва.

# 267
Искам да попитам наскоро пътуващите до/от Лондон Лутън. Колко време трябва да предвидя за пътуване с автобуса до летището.На сайта на Уиз предупреждават за задръствания и не мога да реша 3 или 4 часа преди полета трябва да тръгнем? Полетът е в 21.50 ч.

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 02:12 от virgin2012

# 268
  • София
Имате ли впечатление от тези карти?

Мога ли да взема една карта за тримата  примерно с 10 посещения и на всеки обект да ми чекират 3 за тримата newsm78

https://www.city-discovery.com/london_tours/tour.php?id=12393&am … dMCFQmdGwodFrsMSw

# 269
Има ли някой ползвал офертите 2 в 1 на http://www.nationalexpress.com/waystosave/2for1/london.aspx?

Интересува ме дали закупени он-лайн билети важат? Или ще трябва на място да ги купувам. Ще пътуваме до Лутън и от там няма железница, а оперират автобусите.

Общи условия

Активация на акаунт