ЛОНДОН - 9

• 129 213
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
новите паспорти от няколко години са с биометрични данни и стават. Специално за Лондон (Хийтроу) спестяват час чакане на опашка. Обаче през тия машинки не може да минават деца и не ми вършат работа.

# 241
Ако сме се чекирали с л.к. можем ли да минем с паспорти през машинката? ( т.е. да си носим двата документа)
Дали мога да ползвам паспорта през машинката със срок на изтичане Юни или да не рискувам? newsm78

# 242
  • София
Ако сме се чекирали с л.к. можем ли да минем с паспорти през машинката? ( т.е. да си носим двата документа)
Дали мога да ползвам паспорта през машинката със срок на изтичане Юни или да не рискувам? newsm78
Moжете да минете с паспорта, независимо, че сте се чекирали с лична карта. Нямат нищо общо двете неща.
И аз щях да кажа, че с деца не може да се мине през машините. Последният път ни върнаха на Гетуик да си ходим на гишето.

# 243
новите паспорти от няколко години са с биометрични данни и стават. Специално за Лондон (Хийтроу) спестяват час чакане на опашка. Обаче през тия машинки не може да минават деца и не ми вършат работа.

Имахме интересна случка зимата. Лутън. Служителка ни препрати към тези машини, като явно си е мислела, че единия ми син е достатъчно голям, за да мине. Ние не знаехме, че има възрастово ограничение и като ни пренасочиха от огромната опашка с радост се запътихме към машините където не чакаше абсолютно никой. Минаваме с мъжът ми и големия син, а малкия седи и започва да се озърта, защото явно не може да се справи или както се оказа машината не го пуска. Веднага дойде служител и го пита на колко е години: 9, ахаааа ясно, веднага го пратиха най- отпред на голямата опашка, защото ние вече бяхме минали контрола, а освен това не по наше желание се бяхме насочили към машините.
Та така, незнанието ни помогна да минем супер бързо, въпреки че бяхме с дете.

# 244
  • София
В Аквариума в 18.30 нямаше нито един желаещ да влезе.
То по това време ,вече e затворено , затова  Wink
И аз си го помислих докато го пишех, но може да е било малко по-рано. Питахме за 2 възрастни + 2 деца коя е най-изгодната цена и докато говорехме си влизаха други хора. Цената беше 88 .
А, ето:
 Easter Opening Hours
 Until 21st April                  
  09:30 - 19:00 - Last Admission 18:00

Голяма аванта беше по Великден! Уцелихме удължено работно време на музеи и понеже има много служби, влязохме свободно в Св.Пол.(последното е много компромисно, не е удобно да се зяпа и вдига шум)

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 12:06 от ЗаСлон

# 245
Момичета, обещала съм на дъщеря ми да я заведа в един от дворците в/около Лондон. /времето няма да ни стигне за повече/
Не мога да преценя обаче дали да букна Бъкингамския дворец, Кенсингтън или Хемптън Корт. Последният е под въпрос, че прогнозата е да вали.
Вие кое място бихте ми препоръчали?

# 246
Здравейте, момичета! Края на август сме канени на сватба в Лондон. Мислим да сме там около седмица. Ще бъдем трима възрастни и всички ще пътуваме за пръв път със самолет. Бихте ли ме посъветвали от къде и кога е най-изгодно да закупим билети. Предпочитаме да е през някоя агенция, защото не сме сигурни дали ще се справим сами.

# 247
  • София
Здравейте, момичета! Края на август сме канени на сватба в Лондон. Мислим да сме там около седмица. Ще бъдем трима възрастни и всички ще пътуваме за пръв път със самолет. Бихте ли ме посъветвали от къде и кога е най-изгодно да закупим билети. Предпочитаме да е през някоя агенция, защото не сме сигурни дали ще се справим сами.
Купувайки самолетни билети през агенция ще имате и допълнителни такси, което ще оскъпи билетите с малко. Няма нищо сложно да си ги купите и сами. Ето ви варианти:
https://wizzair.com/bg-bg/main-page#/
https://www.ryanair.com/bg/bg/
Проверете и България ер.

# 248
С паспорт издаден 2012г. може  ли да се мине на машина за проверка? Thinking

# 249
  • София
Момичета, обещала съм на дъщеря ми да я заведа в един от дворците в/около Лондон. /времето няма да ни стигне за повече/
Не мога да преценя обаче дали да букна Бъкингамския дворец, Кенсингтън или Хемптън Корт. Последният е под въпрос, че прогнозата е да вали.
Вие кое място бихте ми препоръчали?
Ние ходихме до Уиндзор, който е извън Лондон. Стига се за около 30-40 минути с влак от гара Падингтън. На гара Слоу се сменя влака, не е нищо сложно. Съобразени са времената на тръгване. От Ватерлоу има директен влак, но пътува малко повече и е малко по-скъп.
Много ни хареса и силно препоръчвам. Ние чакахме доста за влизане, макар че бяхме с предварително купени билети, но беше точно преди Великден.

# 250

Здравейте, някой има ли информация колко струва входа за възрастен и дете да се разгледа Уорнър Брос студио където е сниман филма Хари Поър, от къде мога да закупя билети там на място може ли?Също така как се стига до там от Лондон.
Благодаря!

# 251
  • София

Здравейте, някой има ли информация колко струва входа за възрастен и дете да се разгледа Уорнър Брос студио където е сниман филма Хари Поър, от къде мога да закупя билети там на място може ли?Също така как се стига до там от Лондон.
Благодаря!
https://tickets.wbstudiotour.co.uk/WebStore/Shop/ViewCart.aspx
https://www.google.bg/maps/dir/Victoria+Station,+%D0%9B%D0%BE%D0 … 6910382!3e3?hl=bg

# 252
  • София
Лионес благодаря за предложението мисля единия ден  да го отделим за точно такава разходка.
Разходката с корабче е чудесна, дано времето ви е приятно. Бих те посъветвала на връщане да се върнете с градския транспорт (метро). Корабчето се връща по същия път и няма кой знае какво по-различно да видите, а и ще спестите време. Освен това влакчетата по тази линия са безпилотни (не че има някаква разлика като се возиш....)

Уфф, завиждам ви, че няма много опашки по музеите, ние като бяхме, уцелихме ученическата ваканция и всеки влачеше деца по улиците. Никъде не можахме да влеме. То и не се натискахме много де. Laughing

# 253
Здравейте момичета,
Благодаря за полезната информация, която споделяте.

И на мен ми предстои пътуване в Лондон следващата седмица и за сега съм решила да се възползвам от офертата 2за1 при посещаването на интересните места в града. Тъй като ще бъдем там за 6 дни мисля, че ще е най-изгодно да си извадим карти със снимка за 7 дни.
До колкото разбрах важат за всички видове транспорт (включително и метро) в зоните за които се вземат. Тъй като ние ще се движим само в Зона 1,2 мисля да се спрем на този вариант.
Може ли да ми кажете каква е цената за такава карта?
Също така видях, че се издават само на по-големите гари, сред които е и Виктория. Тъй като ние ще пристигнем там може ли да ме насочите къде точно се изваждат такива карти или какво гише да търся? Също така как да се представи тази карта, защото видях, че има и други карти, които се казват Travel Card, но не важат за офертите 2за1 (ето тези => https://www.visitbritainshop.com/world/london-travelcard/).

Много ви благодаря!

# 254
Всички хартиени travelcard важат, ако са издадени от гара, включително тази от линка.
Не трябва снимка, освен ако е някаква поименна с намаление. Просто на гишето за билети искате Travelcard for zone 1-2

Общи условия

Активация на акаунт