ЛОНДОН - 9

• 129 447
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
и на мен втория нещо не ми се връзва.
Уж по карта съм гледала  Embarassed Laughing
Според времето за кулата - нз дали е по - добре да се качим на Tower ? Какво ще посъветвате?
Багаж няма да имаме , с по една раница ще сме (за 1 нощувка).
Дори планирам късно настаняване и сутринта рано да освободим

# 106
Аз бих те посъветвала да не влизате.
В такива случаи с ограничено време/ а то почти винаги е/ аз предпочитам да се разхождам и да посещавам само места, които са ми истинска страст и много държа да видя.

# 107
  • София
Аз бих те посъветвала да не влизате.
В такива случаи с ограничено време/ а то почти винаги е/ аз предпочитам да се разхождам и да посещавам само места, които са ми истинска страст и много държа да видя.
Абсолютно!

Pukanka_, макар че повечето места, които си избрала, са близо едно до друго, пак си има ходене. Само ще препускате и ще се изнервите. Ако нещо ти е много на сърце, избери него и отиди само там.

За толкова кратко време бих се качила на един автобус от тези туристическите. Бих се пошляла в някой парк, бих седнала в някой пъб. Може и в няколко пъба.  Crazy
Не съм пътувала много по света, но смятам за най-безценно да се потопиш в атмосферата на даден град. Висенето по опашки с хиляди други туристи не може да даде подобно усещане.

# 108
Имате право.
Идията ми е пеша да се разходим, като имаме набелязани обекти, които да видим. За такова време е абсурдно да успеем да видим всичко, че и да влизаме.
Ако успеем- успеем. Simple Smile няма да бързаме да препускаме, до където стигнем Simple Smile просто да имаме посока Wink

# 109
Здравейте и от мен Laughing
И аз като Pukanka_ реших да организирам пътуване до Лондон в края на март. Ще бъде много кратко. За два дни/ 1 нощувка. С помощта на една любезна мама от друга тема успях да организирам пътуването. Тръгваме от Манчестър сутринта с влак и пристигаме към 11 часа на London Euston. Отпътуването ще е към 20 часа на следващия ден. Трима възрастни без деца. Това и ще определи местата които ще посетим. Съзнавам, че е за много кратко време, но желанието ми е огромно да го направим. Предпочитам пешеходните обиколки които ще си планували и да имаме възможност когато решим да седнем в един, два пъба Laughing. Въпрос и на моментни настроения и предпочитания.
Ще сме с най-необходимият багаж за случая /малки раници/.
Сега търся хотели и не мога да се справя. То реално само ще се преспи там. Ако някой има идея за хотел в този район моля да помага.
Гледах един който на картата ми изглежда на добро местоположение, но не знам защо не ми вдъхва доверие. Royal National Hotel.
Ще съм благодарна за вашите съвети за хотел и всичко друго за което се сетите и предполагате, че ще ми е от полза. Надявам се всичко да е много вълнуващо и да преживеем много чудесни мигове!

# 110
Royal Nation е на 30 секунди от спирка на рейс и на 2 минути от Ръсес скуеър спирка на метро с Пикадили линията. Идеално разположение. Щом само ще спите въобще не се чуди.

# 111
  • София
Можете ли да ме ориентирате за опашката на London Eye в края на март, в края на деня, след 16,30ч?
Пише, че работи до 18,00. А последното качване в 18,00 ли е?

# 112
Добро утро,
след добра презентация на програмата и забележителностите  от моя страна - половинката се ентусиазира като мен  Laughing
Обаче имаме вариант 2 за хотел и програма съответно Simple Smile
http://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/greater-london/lo … fleet-street.html
Дали ще е възможно да си кажете мнение и съвети за нея:
05.05  пристигане
05.05 старт 9:00 часа
1. Мадам тюсо (с посещение)
2.Hyde park
3. Кенсингтън
4. Бъкингамския дворец
5. Ст. Джеймс
6. Даунинг стрийт
7.Биг Бен
8.Парламента
9. Абадството
10.Окото (с качване ?)

Вечеря към хотела.

06.05.
1.  St. Paul church
2. Коверн гарден
3. Ск. ярд (по пътя)
4. Гара Виктория

# 113
Според мен е ок.

Само да кажа, че според мен/ аз така направих/ е добре обектите 3-10 да се видят 2- я ден , защото са близо до Виктория и нямат влизане. Само с Окото май няма да се получи, ако чакате много.
Оф, голям зор и удоволствие в същото време е с тези програми. Оптимизираме всеки детайл, за да видим повече. Laughing Но няма как, като сме броени дни всеки път.

# 114
 Laughing
голяма емоция ни тресе Simple Smile
може и да променяме - има толкова много време Simple Smile
VS  обаче мисля да допълня Simple Smile

# 115
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. За първи път ще ходим в Лондон с моят мъж и решихме като за начало да е за два дена ( събота и неделя ). Купих вече билети за 18 март, София - Лутън. Набелязала съм горе долу кои забележителности искам да видя, като смятам основно да се движим пеш.
Сега само трансфера от летището до Лондон ми дава малко зор, че много различни цени има и като за първи път ми е трудно да се ориентирам.

# 116
Разгледай сайта на easybus.
1,80 лири е билета в посока, има няколко гари в Лондон. За 50 мин.ми дава трансфер с тях  от Лутън. Връщането е повече време - зависи от коя гара се хваща. Има автобуси често.

# 117
  • Стара Загора
Да, точно него разглеждам, но ми прави впечатление огромната разлика в цените в зависимост от часовете. Как мислите един час след кацането добре ли е за резервиране на билет, и всъщност строго ли трябва да се спазват тези часове?

# 118
Пуканка,
Laughing
голяма емоция ни тресе Simple Smile
може и да променяме - има толкова много време Simple Smile
VS  обаче мисля да допълня Simple Smile

Аз бях предплатила за 3 атракции - Мадам Тюсо(отдалечен от другите забележителности), Лондонското око и Аквариума(едно до друго са). Посочваш ден и час, в който ще отидеш на първия обект. Дават ти ваучерите за всичките атракции, но на всеки поотделно пак чакаш за да замениш ваучерите срещу билет.
За Мадам Тюсо ви трябват около 2 часа, ако искате да видите всички фигури и да се снимате. Отделна опашка има за снимка с кралското семейство.
Лондонското око е също от най-натоварените, като при стройната им организация пак ни отне около 1 час за да се качим.
За другите забележителности ползвахме Лондон пасс, но се разбихме от търчане, за да видим максимално атракции.
Абатството също е от най-посещаваните и съответно най-дългите опашки. Има и аудио гайд и ако го следваш няма как да претупаш набързо.
Тауър бридж е отворен от декември и има стъклен под, нова атракция. Не се чака много и можете веднага от там да отидете до Тауър оф Лондон. Струва си! Тук се чака най-много за да се видят кралските бижута, най-малко 30мин...
Пешеходната ви разходка ще е най-хубавото и запомнящо се от Лондон. Като тръгнете от Кенсингтън(без посещение на двореца), минете през Хайд парк(катерички, гълъбки, лебеди, патици и тн), Бъкингамския дворец, Гриин парк, Сейнт Джеймс парк, Уестминстър , Парламента, Биг Бен, от тук имате 2 опции - да преминете по Уестминстър моста(или да продължите към Трафалгар) и да минете покрай Аквариума, Шрек, Окото и Джубилии парк, по следващия мост да се върнете към Трафалгар скуеър, Националната галерия, Кралските конюшни и Даунинг стр.10 и така ще затворите един голям кръг. Ако сте големи ентусиасти обаче и с удобни обувки, можете да разширите кръга  Grinning. Вместо да се връщате по моста, може да хапнете някъде до брега и да продължите от страната на Окото към следващите мостове. Единия от тях е Милениум бридж, който започва от Галерия Тейт и Шекспир Глоуб театър и излиза точно срещу Сейнт Пол.
Ние бяхме за 16дена, и не за първи път, и времето пак не ни стигна Simple Smile

# 119
Ехеееее Simple Smile
16 дни... нямаме шанс. За ентусиазъм - имаме го. Удобните екипи също са по план.
Много полезно инфо ми даде Simple Smile ще вземем един двоен за Мадам Тюсо и Окото. Нямаме време за аквариума.

Общи условия

Активация на акаунт