ЛОНДОН - 9

• 129 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Първо трябва да минеш през касите да си вземеш билетите (нищо, че си ги купила онлайн), на мен ми искаха да видят и картата, с която са закупени (както си пише на сайта), после минаваш през ''киното'' и после излизаш вън да чакаш на опашка за Окото.

Върнахме се от Лондон преди малко. Искам да кажа, че тази информация  не е актуална. Закупих билет  през интернет от сайта на Окото  за 3 атракции.Получих по мейл билет, на който си пише: "This is your ticket". Наредих се на касата и след 10 мин чакане се оказа, че не  е необходимо. Това си ми е билетът - с него направо на опашката. Сканират кода и те пускат. Същият код сканират и на другите две места и минахме много бързо навсякъде. Успяхме за един ден всичко да разгледаме. Имахме фиксиран час за Окото, но се качихме по-рано.Никой не ни погледна часа. Нямаше голяма опашка и ни пуснаха.

# 196
Trol4eto, задължително ли е първата посетена атракция да е Окото или няма значение коя забележителност ще е първа?

# 197
Trol4eto, задължително ли е първата посетена атракция да е Окото или няма значение коя забележителност ще е първа?
Не мога да кажа със сигурност. Някъде  четох, че е важно от сайта на коя атракция е купен билетът. За тази атракция важи часът и датата, които избираш по време на закупуването. За другите две атракции билетът важи в следващите  90 дни.Можеш да ги посетиш, когато искаш. Моят билет беше купен от сайта на Окото и отидохме първо там. Другите две атракции посетихме същия ден.Аквариумът е непосредствено до Окото.Никъде не чакахме.

# 198
Имаме билети за влаковете Еуростар. Те имат вход 2 в 1 ( какъвто имат и националните железници). Но как точнот да се възползваме от тях. Пътуваме от Париж за Лондон. Който се е възползвал да помага. Че смятаме да купиm някои билети за Лондон вече онлайн, а не мога да разбера как да се възползвам. Пък и офертите са все за обекти с безплатен вход в Лондон.

Благодаря за отговорите предварително !

# 199
  • Варна
Damb, незнам дали билетите за Евростар важат за офертите 2в1 ,но ако важат , се прави следното, разпечатвате ваучерите от сайта,  от който сте купили билетите за влака. За билети, купени онлайн отстъпките не важат. Отивате на място на избраната атракция , носите с вас разпечатаните ваучери 2в 1 и билетите за влака, купувате си билет от гишето и ви пускат да влезете двама с 1 билет. Общо взето това е . Трябва да посетите атракцията в деня на пътуване с влака или ако имате билети за отиване -връщане , в рамките на този период.

# 200
Здравейте, искам да попитам за разходка с кораб по Темза с oyster карта как става заплащането? Трябва да имам заредена сума в картата и от там ми ги дръпнат  или мога да покажа картата и да си заплатя на ръка, понеже бях чела, че с ostera имало отстъпка.Благодаря!

# 201
Damb, незнам дали билетите за Евростар важат за офертите 2в1 ,но ако важат , се прави следното, разпечатвате ваучерите от сайта,  от който сте купили билетите за влака. За билети, купени онлайн отстъпките не важат. Отивате на място на избраната атракция , носите с вас разпечатаните ваучери 2в 1 и билетите за влака, купувате си билет от гишето и ви пускат да влезете двама с 1 билет. Общо взето това е . Трябва да посетите атракцията в деня на пътуване с влака или ако имате билети за отиване -връщане , в рамките на този период.

Ето какво пише тук http://www.eurostar.com/be-en/eurostar-deals/2for1 Но така или иначе, посочените места за посещение в тези оферти са безплатни. Ня някои от тях има аудиогид, който се плаща или допълнителни изложби, дали те важата с горната оферта. В сайта на еуростар няма за отпечатване ваучер, както на Националните железници. И пак оставам в недоумение....

# 202
Здравейте, бихте ли ми обяснили как да стигна от летище Станстед до Бейзингсток. Ще пътувам с полет в 12:10. Двама възрастни сме и дете на 14 години. Ако може по-подробно  Grinning

# 203

Ето какво пише тук http://www.eurostar.com/be-en/eurostar-deals/2for1 Но така или иначе, посочените места за посещение в тези оферти са безплатни. Ня някои от тях има аудиогид, който се плаща или допълнителни изложби, дали те важата с горната оферта. В сайта на еуростар няма за отпечатване ваучер, както на Националните железници. И пак оставам в недоумение....
Ами пише, че важи за допълнителните изложби, за аудиогид не пише. Освен това пише "Just show your Eurostar ticket"

Здравейте, бихте ли ми обяснили как да стигна от летище Станстед до Бейзингсток. Ще пътувам с полет в 12:10. Двама възрастни сме и дете на 14 години. Ако може по-подробно  Grinning

Маршрути можеш да търсиш с гугъл мапс, само че вместо кола цъкваш на влака за обществен транспорт. Иначе сайта rome2rio.com също върши работа

# 204
  • София
Здравейте,

Свекърва ми живее от 4 години в Лондон и миналата година бях с двете деца на 5 и 8 г. (тогава) за 20 дни. Имаше много питания за аквариума - аз специално съм разочарована какво предложи за парите си.  Може би го сравнявам неправилно с този в Генуа, който според мен е страхотен. В лондонския имах чувството , че съм в бункер и всичко е скалъпено само за да се изкарват пари. Не работеше една голяма зона , което ни ощети и ми беше като цяло подтискащо. На децата им хареса защото не бяха ходили до тогава . Също така по препоръка на свекърва ми не се возихме на окото , а се качихме в Sky garden https://skygarden.london/sky-garden , напълно безплатно с предварителна поименна резервация. От там гледката е много по- добра от тази на окото и може да стоиш и два часа с питие в ръка. Мога вместо аквариума за деца да препоръчам с две ръце http://www.nhm.ac.uk/ и http://www.sciencemuseum.org.uk/. И двата са безплатни, а вътре всичко е много интересно и чак се изморяваш от гледане и обикаляне.
Свекърва ми живее в 4- та зона и до 2-ра се придвижваме с train- надземно метро за мен и там плащах билет за каката защото е над 5 г. около 4 паунда отиване и връщане до 2-ра зона , аз пътувах с Ойстер като имах и заредени пари и с нея плащах за корабчетата по Темза  и за метрото - рейсовете ми бяха безплатни и за мен и за децата. Хареса ми много двореца Уинзор и там има приятна разходка с лодка.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 14:52 от Andjela81

# 205
Здравейте, искам да попитам за разходка с кораб по Темза с oyster карта как става заплащането? Трябва да имам заредена сума в картата и от там ми ги дръпнат  или мога да покажа картата и да си заплатя на ръка, понеже бях чела, че с ostera имало отстъпка.Благодаря!

Както при пътуването с автобус. Зареждаш си картата и при качване я ползваш.

# 206
  • София
Успявахте ли да използвате безплатен интернет?
Каква офлайн карта на града можете да ми препоръчате?

# 207
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ulmon.android.playlondon

Аз съм си подготвила това приложение (ползвах  travel guide, но за друг град и съм доволна.)
Офлайн само с включен  GPS, показва колко разстояние има от местоположение до определеното място. Запазваш си забележителностите. (save) Показва и места за хранене, кафета, хотели.

# 208
Както при пътуването с автобус. Зареждаш си картата и при качване я ползваш.

Ние не ползвахме Ойстер, но бихте ли обяснили нещо? Зареждам примерно 15 лири в картата. Ако пътувам само в централната част и ползвам примерно корабче по Темза, как разбирам колко пътувания могат да покрият тези 15 лири. Как разбирам какъв е остатъкът? Може ли да се окажа в ситуация, когато съм се качила и не мога да платя, тъй като няма пари в нея? Може би изглежда глупав въпросът ми, но ...

# 209
  • Бургас
Успявахте ли да използвате безплатен интернет?
Каква офлайн карта на града можете да ми препоръчате?

Провери цената на пакет МВ в роуминг при твоя оператор. Аз си включих и въобще не се притеснявах, въпреки че вече цената е доста приемлива и без пакет.

Общи условия

Активация на акаунт