ЛОНДОН - 9

• 129 194
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София
До Уиндзор аз купих предварително от сайта на железниците за отиване и връщане. Като връщането не беше с фиксиран ден и час и важеше мисля за 1 месец напред. Особеното е, че билетите се получават на място от автомат на някоя гара като пъхнеш и дебитната/кредитната карта, с която си ги платил предварително. Може да не е в деня на пътуването, а по-рано. Освен това имаше някаква минимална такса за предварителна резервация - около 0,75 паунда май.
Dechy ти направо си ми спасението, даваш отговори - супер конкретни и точно каквото ме интересува Simple Smile Благодаря ти Simple Smile)
Колко ти излезе билета Лондон - Уиндзор?
Също мога ли например да си отида на съответната гара и на място с бг безконтактна дебитна карта да си купя билета в деня на пътуването?
Oбщата цена на билетите за 2-ма възрастни и 2 деца за отиване и връщане до Уиндзор беше около 32-33 паунда. Може да е имало някакво семейно намаление, както обикновено има за доста неща в Англия.
Предполагам, че и на място от машините може да се купи билет в деня на пътуването. Предвидете малко повечко време, че при нас имаше малка опашка на автомата, като си взимахме билетите. Бързо върви де.

# 301
Ако вземете Лондон Пас, пътя до Уиндзор е включен в цената. Ние имахме за 6 дена и сме много доволни. За транспорт дадохме около 20 паунда на човек  за 1 седмица.

# 302
  • София
[url]https://www.google.bg/maps/place/Premier+Inn+London+Archway/@51.565311,-0.135546,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xaa086c6562dc72e2!8m2!3d51.565311!4d-0.135546[url]

Здравейте, нямам никаква представа, кое къде и как в Лондон, за това искам да питам : Хотелът който съм избрала б нормален квартал ли е?

Категорично не ми харесва кварталът. Много е далеч от всичко, живеят много емигранти, напоследък в новините доста често се споменава за проблеми там. Търсете нещо към центъра.

# 303
Много е объркващо наистина за транспорта  Shocked
В края на предишната тема имаше коментари че няма 7дневна травъл карта за деца - трябва да имаш зипо. От толкова четене за транспорта в главата ми е пълна каша, и не сме си направили даже маршрутите за тези 7 дена.

Моля някой да каже със сигурност купувал ли е 7 дневна травъл карта за вързрасни и за деца на 13 г. например, от къде, и ползвал ли е офертите 2в1? Трябва ли и за дете на 7 години да взимам карта - някъде прочетох че за деца над 5 трябва да имат карта, но вече и аз незнам къде го четох.
Все повече се замислям за Лондон пас, но е само за 6 дни, а ние реално даже сме там 8, затова не ни е изгодно.

Дали пък да не взема Лондон пас 6 и после да си вземем дневни карти за двата дни? Как мислите? Колко би излязло?

ПП: моля не се сърдетеза въпросите, не е като да не съм прочела последните теми, но ще ми е по-спокойно като си изкоментирам тревогите с вас

# 304
Всъщност нищо объркващо няма в транспорта, ама ти искаш и да ползваш 2 в 1.
Спокойно може да караш на Ойстър или безконтактна карта през цялото време и няма да платиш повече от травелкард. Детето на 7 е безплатно, над 11 се плаща. За 2 в 1 взимаш хартиени травелкард от гара и така.
Разгледай сайта tfl.gov.uk, всичко си пише.

# 305
Лондон пас е карта за посещения на тур. обекти /много сме доволни - без тази карта едва ли бихме посетили толкова места/. Към нея може да се вземе Ойстер или не. Ние имахме пластики и заледихме направо тях още на летището.
Ще споделя нашия опит. Ние пътувахме с дете на 12г.
Имахме Лондон пас за музеите за 6 дена, отделно си заредихме Ойстер с по 30 паунда /накрая си изтеглихме остатъка/, като за детето цената на всяко пътуване е на половина /може и по-малко да е - напр. до летището ние платихме по 3,10 , а за него беше 0,75/
Освен музеи с Лондон пас има вариант за обиколка с тур. автобус - по всички маршрути, може да се качваш и слизаш през целия ден, т.е. го ползвахме като гр. транспорт за 1 ден.
Още 1 ден корабче до Гринуич - важи 24ч - пак може да се качваш и слизаш по маршрута.
Някои беше споменал за калкулатор на сайта на Ойстер. С него правих разни проби и най-после се ориентирах как точно функционира картата /в началото ми беше голяма мъгла/.
Понеже спяхме на хубаво място, доста ходехме пеша и в крайна сметка гр.транспорт за 6 дена ни струваше по 20 паунда.

# 306
Момичета има ли карта, която показва забележителностите по зони. В смисъл, интересуваме кои забележителности са извън 4 зона

# 307
[url]https://www.google.bg/maps/place/Premier+Inn+London+Archway/@51.565311,-0.135546,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xaa086c6562dc72e2!8m2!3d51.565311!4d-0.135546[url]

Здравейте, нямам никаква представа, кое къде и как в Лондон, за това искам да питам : Хотелът който съм избрала б нормален квартал ли е?

Категорично не ми харесва кварталът. Много е далеч от всичко, живеят много емигранти, напоследък в новините доста често се споменава за проблеми там. Търсете нещо към центъра.

Благодаря, ще пробвам нещо в центъра. Кои квартали по-специално да гледам? Ще се радвам ако ми отговорите.

# 308
  • София
Срещу King's Cross/St Pancras, в малките улички в карето между Euston Road, Judd Street, Cromer Street и Gray's Inn Road има доста хотели, повечето бюджетни. Удобството е, че са на минути от две големи гари и станция на метрото с 6 линии, безопасни, а същевременно достатъчно далеч от шумното движение.

# 309
  • Варна
Здравейте! Дали някой може да ме ориентира за възможни начини да се придвижа от Лутън до Дувър? През Лондон ли трябва да мина или има директен начин?

# 310
  • София
Срещу King's Cross/St Pancras, в малките улички в карето между Euston Road, Judd Street, Cromer Street и Gray's Inn Road има доста хотели, повечето бюджетни. Удобството е, че са на минути от две големи гари и станция на метрото с 6 линии, безопасни, а същевременно достатъчно далеч от шумното движение.
Аз и там не бих резервирала, но е въпрос на гледна точка. Във всички случаи е по-добре от първоначалното местонахождение.

# 311
Здравейте,
а дали трябва да взема здравни карти за всички от Здравната каса?  newsm78

# 312
  • София
Здравейте,
а дали трябва да взема здравни карти за всички от Здравната каса?  newsm78
Ако имате ги вземете, но и застраховка за пътуване в чужбина върши работа.

# 313
И друго:
опитвам се да си пусна 2в1 ваучъри, обаче като стигна до това да потвърдя и да ми ги изпрати на е-мейл виждам, че дата която пише до всеки ваучър е 17,06 - а аз му задавам дата 20 (пробвах и 21, 22, ...)

Това проблем ли е и евентуално как да ги оправя? Дали трябва да ги заявя всеки отделно  newsm78 и четох че имат валидност - колко дена е?

# 314
  • София
Заслужава ли си тази оферта? Колко струват хоп-он, хоп-оф бусчетата, дали има 2 в 1 оферта за тях  newsm78

https://www.wowcher.co.uk/email-deals/london/3689332/14-instead- … p;st_rid=12033883

Общи условия

Активация на акаунт