ЛОНДОН - 9

• 129 197
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, посъветвайте ми в коя част на Лондон да резервирам хотел. Харесах Хилтън DoubleTree(червената точка в дясно) и още един хотел(червената точка в ляво), но няма ли да е по-удобно да е около централната червена точка  newsm78

В самия Лондон ще сме само 2 дни и искам да сме в центъра за да не губим време в предвижване.

# 286
Принципно Хайд Парк и лявата точка са доста по-близо до центъра и голяма част от забележителностите (Уестминстър), отколкото дясната точка, където е само Гринуич.

# 287
Определено хотела до Хайд Парк е" вашето място" щом искате да сте близо до точката, която сте определили.

# 288
Някой може ли да ми каже как става таксуването при влаковете?
Може ли да се заплати с безконтактна карта (както при метрото се плаща таксата за пътуването) или е друг начина и какъв е той?

# 289
Здравейте! Предстои ми пътуване до Лондон от 10.06 до 14.06 вкл. Ще спим на  354 Queenstown Rd  Chelsea Bridge Wharf . Нещо съвсем се обърках в сайта за транспорта. Моля да ме посъветвате как оптимално най-добре ще ми е за транспорта - метро и автобуси. Да плащам с безконтактна бг карта или да зареждам Ойстер с някаква сума (каква?) или да заредя Ойстера за 7 дни?
Благодаря предварително Simple Smile

# 290
  • София
Благодаря за помощта, резервирах Doubletree by Hilton London Victoria, някой има ли впечатления?

# 291
Благодаря за помощта, резервирах Doubletree by Hilton London Victoria, някой има ли впечатления?
Идеално разположение, от гара Виктория тръгват автобуси и влакове за където поискате и метрото ви и е подръка, дори и пеш сте близо до доста зебележителности в центъра Peace

# 292
Може ли да се заплати с безконтактна карта (както при метрото се плаща таксата за пътуването) или е друг начина и какъв е той?

Aко е в рамките на Лондон (+ Гатуик) можеш да ползваш Ойстър или безконтактна карта, иначе си купуваш билет за влак както навсякъде.

# 293
Здравейте! Предстои ми пътуване до Лондон от 10.06 до 14.06 вкл. Ще спим на  354 Queenstown Rd  Chelsea Bridge Wharf . Нещо съвсем се обърках в сайта за транспорта. Моля да ме посъветвате как оптимално най-добре ще ми е за транспорта - метро и автобуси. Да плащам с безконтактна бг карта или да зареждам Ойстер с някаква сума (каква?) или да заредя Ойстера за 7 дни?
Благодаря предварително Simple Smile

Най-лесно е просто да ползвате безконтактни карти и не се занимавате с купуване, зареждане и връщане. Цената е същата като с Ойстър. Вие ще сте там 4-5 дни, не 7, така че вероятно 7 дневна карта ще ви излезе по-скъпо, но точната сметка зависи кои зони точно ще ползвате, всички цени са на сайта на TFL

# 294

Aко е в рамките на Лондон (+ Гатуик) можеш да ползваш Ойстър или безконтактна карта, иначе си купуваш билет за влак както навсякъде.

а има ли разлика в цената, ако си закупиш на място билета т.е си го таксуваш или си го закупиш онлайн?

# 295
За извън града ли питаш? Има значение дали го взимаш два еднопосочни или отиване и връщане, както и дали отиването и връщането е в един ден или не, също за пътуване в пиков час (сутрин преди 9) е по-скъпо. Иначе мисля, че няма разлика, освен ако не се случи промоция някаква онлайн.

# 296
За извън града ли питаш? Има значение дали го взимаш два еднопосочни или отиване и връщане, както и дали отиването и връщането е в един ден или не, също за пътуване в пиков час (сутрин преди 9) е по-скъпо. Иначе мисля, че няма разлика, освен ако не се случи промоция някаква онлайн.

До Уиндзор питам Simple Smile

# 297
  • София
До Уиндзор аз купих предварително от сайта на железниците за отиване и връщане. Като връщането не беше с фиксиран ден и час и важеше мисля за 1 месец напред. Особеното е, че билетите се получават на място от автомат на някоя гара като пъхнеш и дебитната/кредитната карта, с която си ги платил предварително. Може да не е в деня на пътуването, а по-рано. Освен това имаше някаква минимална такса за предварителна резервация - около 0,75 паунда май.

# 298
До Уиндзор аз купих предварително от сайта на железниците за отиване и връщане. Като връщането не беше с фиксиран ден и час и важеше мисля за 1 месец напред. Особеното е, че билетите се получават на място от автомат на някоя гара като пъхнеш и дебитната/кредитната карта, с която си ги платил предварително. Може да не е в деня на пътуването, а по-рано. Освен това имаше някаква минимална такса за предварителна резервация - около 0,75 паунда май.

Dechy ти направо си ми спасението, даваш отговори - супер конкретни и точно каквото ме интересува Simple Smile Благодаря ти Simple Smile)
Колко ти излезе билета Лондон - Уиндзор?
Също мога ли например да си отида на съответната гара и на място с бг безконтактна дебитна карта да си купя билета в деня на пътуването?

# 299
[url]https://www.google.bg/maps/place/Premier+Inn+London+Archway/@51.565311,-0.135546,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xaa086c6562dc72e2!8m2!3d51.565311!4d-0.135546[url]

Здравейте, нямам никаква представа, кое къде и как в Лондон, за това искам да питам : Хотелът който съм избрала б нормален квартал ли е?

Общи условия

Активация на акаунт