Искам да кажа ... (93)

• 58 312
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Въпреки, че моите се родиха по 2,300кг., бяха оформени и за мен хубави.
Нямам представа кога ми се е появило майчинското чувство. Определено не беше веднага. Дори изпаднах в нервна криза и ревах почти цял ден, след като ми казаха, че вече ще ми ги доведат и ще седят при мен. Много ме беше страх от неизвестното и това, че ще ми ги оставят, а аз не знам какво да ги правя. Всичко си дойде на мястото, разбира се, няколко часа по-късно.
Много са ми интересни историите ви.
Бела, помня появата на Тото. Толкова го чакахме всички. После чакахме Лина и след това мен. Ако не се лъжа, Алина роди първа.
За тези, които не знаят, моята дъщеря се казва Алина. Взаимствах името от ника на нашата съфорумка, а той перфектно се върза с името на моята свекърва. Виктор пък е кръстен на майка ми. Така уважихме и двете баби.
Янтра, много готини твоите. Средният беше проходил заради кюфтета, нали?

Hug Все се сещам за твоята Алина като си пиша ника..

Да, Деян се роди през февруари.

Много хубава темата тия дни, наистина!

# 181
Исках да питам новия Мол в Пловдив утре ли отваря? Сигурно ще е лудница, дали има кино?

Някой гледа ли "Овца или вълк" , става ли за Жаки?

# 182
  • Пловдив
Да, утре. Да, има кино. Не, не съм.

# 183
Благодаря, ще се разходим да разгледаме. Гена мисля похвали Бг филма "Маймуна" исках да го гледам, но май не го дават в новото кино.

# 184
.

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 19:45 от Лятo

# 185
Благодаря, ще се разходим да разгледаме. Гена мисля похвали Бг филма "Маймуна" исках да го гледам, но май не го дават в новото кино.
Пиши как е, защото мисля следобед да заведа децата. Паркирането ме притеснява. Rolling Eyes

# 186
Тежка пред и следродилна депресия изкарах. Като го видях си помислих "Какво ми трябваше...". А бях на 33! Акушерките искат да го оставят в стаята при мен аз се дърпам Rolling Eyes Накрая го оставили докато съм била да си купя вода. Връщам се и жената в стаята : "Имаш гост" Crazy Заобичах го след около 3-4 месеца ooooh! Грижех се добре за него, кърмех! и пак не го чувствах като част от мен.
Различни сме майките. Така си обяснявам това първоначално безразличие към собственото ми дете.

# 187
  • Пловдив
Пиши как е, защото мисля следобед да заведа децата. Паркирането ме притеснява. Rolling Eyes
Аз мисля да не паркирам на неговия паркинг, засега. Някъде по-далече.

# 188
Янтре, пазиш ли снимката на тримата юнака и Тото в твоето столче?  Joy
Малиии, трябва да ти го върна тия дни  Embarassed

# 189
Янтра, като извадиш едни снимки от архива и се чудя дали не бъркаш понякога момчетата. При нас се случваше точно това. И трите - бели, руси със зелени очи.  Дрехите унисекс си се износваха. Като видя снимка в първия момент се чудя кой номер е. Ориентирам се по обстановката.
Лято, може и да си споделяла, но може и да е твърде лично(извини ме). Каква е диагнозата на малкото Лято?
Нашия проблем беше Спинална мускулна атрофия.
След първото раждане нямах депресия, а нещо много по- ужасно. Срина се целият ми свят. Спомените са ми ужасни.

# 190
Е, прибрах се, продължили сте с чудесните разкази!
А я да ви питам, когато точно се родиха бебетата ви, някое да се е кокорило? Обикновено са със стиснати очички, и като ми го дадоха така очаквах да го видя - с полусвити или затворени очи, а то се пулеше с такива огромни очи, както го бяха и опаковали на бухалче приличаше Joy Дори на снимките, минути след раждането, като го е показала акушерката, на всички е с широко отворени очи. Тя си и остана кокорлива до ден-днешен Simple Smile
Нашето беше така.

Тъкмо казвах на хирурга да не ми казва кога започва да ме реже и той казва, че няма да ми каже и ми съобщава, че имаме дъщеря. Аз се учудих кога толкова бързо се справиха, а мм размазан от кеф до мен ми се усмихва. Изведнъж осъзнавам, че как така се е родило детето, а не я чувам да плаче и се притесних, пресъхна ми устата и едвам попитах как е детето.

Почти веднага анестезиолога ми казва, че ми се е качил пулса и да се успокоя, че всичко е наред. Но аз бях неспокойна и се мъча да се изправя леко за да надникна какво става зад паравана.

И след секунда моята дружка акушерката ми я носи голичка и пита дали искам да я пипна ,а аз само я погледнах и видях леко лилавееща и покрита с  верникс казеоза и гледаща ме с ококорено любопитни огромни тъмно-виолетови сини очи и й казах да я оправят,  а аз ще имам  цял живот да я гушкам.

Страхотно бебе беше като от рекламите, но пусто не мога да се настроя да угодя на мъжа ми за още едно. Не ми се минава пак през първите 4-5 години и все си мисля, че бяхме късметлии с нея, но втория път може и да не сме и така.

Знаех й името от 11 годишна.
Тарти,  Hug Hug
Страхотни истории, момичета!

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 17:55 от Анонимен

# 191
  • Бургас
Дами, привет! Чудна тема сте подхванали, която в момента ми е много мила! Чета ви от доста време, но все си мислех, че няма какво толкова да кажа по някоя тема, което друга вече да не е споделила.
Та по темата...Родих дъщеря ми секцио и известно време след като съм излязла от упойка и са ме върнали в стаята, влизат две сестри и ни се усмихват нещо на мен и другата майка. Ние обаче и двете ги гледаме умно, мълчим и си мислим, че идват за някое изследване. В един момент осъзнавам, че под мишница държат по едно вързопче.5 години по-късно още ми е съвестно, че не съм я видяла на мига. Днес пък ми потвърдиха, че съм бременна с момче и ще помисля над цитираните мъжки имена.
Не разбирам това с натрапването на нечие име. Дъщеря ни е кръстена на себе си. Имахме списък с имена, от който през няколко дена отпадаше по някое предложение. Искахме да звучи добре, да има съкратен вариант, който по никакъв начин да не звучи смешно, да не съвпада с името на човек, който по някакъв начин ни е неприятен... абе, дълго време я мислихме.

# 192
  • Sofia
... Днес пък ми потвърдиха, че съм бременна с момче и ще помисля над цитираните мъжки имена.
...
Честито и добре дошла при нас!   Hug
Жаки, аз похвалих "Маймуна"та   Peace. Потвърждавам  Peace. Мога и моноспектакълът от тая вечер да похваля-"Лалугер", с Николай Урумов, в Независим театър. Хареса ми, много   Heart Eyes.След постановката седнахме за по чаша вино в бара към тетаъра и имаше беседа с актьора,много приятно се получи.
Взех си младежа от баба му, кашля  Shocked.Утре ще го заведа само за един час,че ще имат тест,за който се е подготвил и иска да го направи  Crazy.
Аз отидох да раждам на 14.02, с разкритие, гримирана, докарана с едни височки ботушки... Flutter.Лекарката като ме видя и ме пита"Ти къде си тръгнала такава нахилена...виждала ли си жена преди да роди?" Ама я опровергах,де  Whistling.След два часа бях родила.   bowuu

# 193
selleste, честита и безпроблемна бременност.

Аз ще се побъркам вече с тези болести. Нощес пак не сме спал и много с малкия. Този път пък нещо като разстройство и лека температура.
От началото на месеца един след друг са болни.

# 194
  • София
Минавам само да измрънкам, че вчера нещо се разстроих в работата и не може да ми мине и днес. Много рядко ми се случва да взема нещо толкова навътре, а в случая дори нищо драматично не е станало, само ми пострада себелюбието, та не мога да се разбера сама себе си какво съм се набрала като глист на ламарина.
Предполагам, че понеже тази седмица щерката е при баба си и съм по-свободна и имам много време за празни мисли.

Общи условия

Активация на акаунт