Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 12

• 112 972
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
При кой доктор сте? Аз също съм с тромбофилия и моят док. е запознат. При ЗЕТ организмът трябва да се "излъже", за да настъпи бременност, това няма как да се случи без тези медикаменти. Моят съвет е да се консултирате с вашия лека(той е запознат с Тромбофилията и не сте първият му случай ) и най-важното имайте му доверие!!! Успех!!!

# 676
Zazameg, не само при ЗЕТ но и при свеж трансфер след пунция прогестероновите препарати са абсолютно необходими, защото при пункцията се вадят фоликулите, така че не остава жълтото тяло което да произведе така нужния за настъпване и запазване на бременността прогестерон. Затова утрогестан, дуфастон, кринон и тн се добавят задължително от деня след пункцията.

Аз също съм с тромбофилия и е вярно че ПП са противопоказни, но няма как. Нещата се балансират с НМХ инжекции. При мен имаше и кървене в ранните седмици и бях на много високи дози дуфастон и утрогестан. Слава Богу нямаше проблем, но за мое успокоение ходих да си изследвам анти Ха фактор в НКБ при проф. Паскалева и консултирах дозата на фраксипарина. Към трети семестър ми я вдигна на 0.4, иначе бях на 0.3 всеки ден.
Не се притеснявай, всичко ще бъде наред, само прави редовни контроли, особено при повишаване на теглото. Стискам палци!

# 677
Аз другата седмица спирам с Дуфастон-а и ми остават само железен препарат, мета фолиева киселина и аспирин протект. В 13 г.с. съм, с тромбофилия - хетерозиготно носителство на мутация С677Т по MTHFR (сигурно не го пиша много правилно, но е "само" тази мутация). Онзи ден пуснах ПКК и урина, но не съм разбрала, че трябва да е на гладно, та сега глюкозата ми е над 5 и не е реална (от лабораторията ме предупредиха), но фибриногена ми е леко завишен, така беше и преди пункцията, но се чудя дали това също не е показател за сгъстяване на кръвта...
Иначе, Фраксипарин си биех от деня на трансфера до към 10 г. с., всичко по "нареждане" на лекарят ми в Щерев. По другите теми - за Фраксипарин и аспирин протект, за тромбофилия, момичетата си слагат "на своя глава" Фраксипарин, на мен пък  ми го спряха...

Vespers,
Ти с какъв вид тромбофилия си по-точно (може и на лично съобщение) Simple Smile

# 678
  • София
Момичета, Щерев имат ли спешен кабинет?

# 679
  • София
Мисля, че има винаги дежурен лекар! Виж телефоните в сайта:
Гинекологично отделение: 0897 094 431 (само за пациенти в отделението)

Родилно отделение: 0892 910 020 (само за пациенти в отделението)

# 680
Здравейте момичета!Имам записан час при др.Арабаджи.Може ли да ми кажете мнение за нея?Желая на всяка една успех!Благодаря ви предварително

# 681
Здравейте момичета!Имам записан час при др.Арабаджи.Може ли да ми кажете мнение за нея?Желая на всяка една успех!Благодаря ви предварително

Аз май съм чувала само хубави неща за нея. Успех!

# 682
Момичета, Щерев имат ли спешен кабинет?
Спешен кабинет нямат, но винаги има дежурен лекар. Обикновенно преглежда в старата сграда до входа на РО вдясно. Ако случаят наистина е спешен след преглед могат да те приемат ако се налага . Пациент ли си на клиниката ?

При мен фиброногенът също беше завишен през цялото време, изследвах всеки месец. Според лекарката ми било нормално при бременни да е леко завишен.

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 00:18 от vespers

# 683

Аз май съм чувала само хубави неща за нея. Успех!
   Благодаря много!

# 684
zazameg, аз не съм имала замръзен трансфер, но и при двете ми бременности съм била на дуфастон , естрофем,1вия път утрогестан, 2рия кринон и фраксипарин до 2 дни преди раждането. Имах прокървявания и 2та пъти в ранни седмици , но след това всичко е било на ред. Най - добре се довери на лекаря си , той със сигурност знае какво прави! Успех и дано имаш скоро положителен резултат. 💐

# 685
Аз съм нейна пациентка от около година, страхотен лекар! Имам две инсеминации при нея и септември ми предстои инвитро. Много внимателна и позитивна, обяснява всичко и изглежда супер съпричастна. Предвид това, че има много пациенти при нея, никога не се чувстваш „претупан„ Simple Smile

# 686
Благодаря ти много.Успех с инвитрото ти желая!Аз съм само за първичен преглед и евентуално да пусна хормони и фоликуметрия,ако може да ми направи.Няма да имам повече време,тъй като за 1 месец ще съм в Бг.

# 687
Благодаря Simple Smile
Дано на теб ти стигне времето за всички изследвания!

# 688
Надявам се много.На 30.8 имам записан час,на 3.9 чакам цикъл и мисля,че ще успея да пусна хормоните.Ще я помоля докторката и за една фоликуметрия.Ти как мислиш,дали ще се вмъкна в времето?Толкова ми е притеснено,че съм кълбо от нерви.

# 689
Хормоните стават за около час, обаче за фоликуметрията....зависи колко ти е дълъг цикъла. Тя ще каже, като се видите. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт