Вече знаем пола и празнуваме - за АПРИЛ ще пазаруваме

• 45 618
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Eva ,честити придобивки! И аз много си харесвам "бременните" дънки (два чифта имам и ми се иска да си взема още поне два),много са ми удобни и изобщо не си личи че са за бременни.Освен това ми топлят и на кръста и няма нужда и боди да слагам  Simple Smile
 Блузки мисля че дълго време ще мога да си нося небременни,макар че аз си имам коремче,голямо за 14 седмица.
 Микробиология пускала ли си си?

teddyblue ,извън темата, имай си едно на ум с чантата в колата.Ще ти я разбият като нищо за нула време.От горчив опит ти казвам.

Това БХС колко майки е разплакало само  ooooh! Най-сигурното е феталната морфология при опитен и виждащ специалист.И все пак успех на всички и да излизат тлъсти цифрички.

# 91
Аз също не правих БХС. Още предната бременност ми каза, че няма смисъл, защото това не е изследване, а статистика. Та този път изобщо не го и обсъждахме

Аз си ползвам бременските панталони от предната бременност. Имам 2 черни - един по-дебел, който още не съм слагала, и един по-тънък, в който се намъкнах почти веднага като разбрах, че съм бременна. Едни небременни дънки имаю, които си бях купувала преди и си ми бяха големи и сега са ми ок. Имам и още едни наследствени от приятелка, които обаче са за по-сериозен корем. Блузи - мама ми накупи няколко много хубави, които не са бременни, но стоят много доре с и без корем. Та така с гардероба...

Пратих мъжете на разходка и сега се залавям с чистене и подреждане, че ще затънем в мръсотия иначе Wink  ooooh!

# 92
  • Sofia, Младост 3
Bubble , ще правя микробиология , симптомите ми са същите като тези в началото на годината, когато лекувах стрептококи.  ooooh! Не знам само сега с бременност какво ще ми изпишат , помня , че miss_july пи антибиотик и каза, че са решили с лекаря й, че е по-добре, за да изчистят всичко. Май и аз така ще трябва да постъпя. Аз антибиотик съм пила 2-3 пъти в живота си, последно точно за тези гадини.  Tired

# 93
  • София
Bubble , ще правя микробиология , симптомите ми са същите като тези в началото на годината, когато лекувах стрептококи.  ooooh! Не знам само сега с бременност какво ще ми изпишат , помня , че miss_july пи антибиотик и каза, че са решили с лекаря й, че е по-добре, за да изчистят всичко. Май и аз така ще трябва да постъпя. Аз антибиотик съм пила 2-3 пъти в живота си, последно точно за тези гадини.  Tired
Не се притеснявай,ще ги изчистиш.Има антибиотици,които абсолютно спокойно могат да се пият по време на бременност.Важното е да ти направят таблица към какво са чувствителни бактериите (как се казваше  newsm78) ,за да ти предпишат точния антибиотик и да ги нокаутирате от раз.
 А може и да не е стрептокок,може да са просто гъбички ...

# 94
  • Бургас
Bubble , ще правя микробиология , симптомите ми са същите като тези в началото на годината, когато лекувах стрептококи.  ooooh! Не знам само сега с бременност какво ще ми изпишат , помня , че miss_july пи антибиотик и каза, че са решили с лекаря й, че е по-добре, за да изчистят всичко. Май и аз така ще трябва да постъпя. Аз антибиотик съм пила 2-3 пъти в живота си, последно точно за тези гадини.  Tired
Не се притеснявай. Сигурно вече си минала първото тримесечие. Аз пих Аксеф в 10 та седмица, но решихме, че антибиотика е по-малкото зло, а и четох, че антибиотиците от групата на пеницилини, цефалоспори и макролиди, са разрешени и не преминават към бебето. А и четох, че много жени са пили антибиотик и то неведнъж по време на бременността си и са родили здрави деца. Важното е да няма бактерии и инфекции в организма.

# 95
  • Sofia, Младост 3
Да, искам да знам, че всичко е наред.  Hug Ще чуя АГ-то какво ще каже след изследването.
И след 10 дни без да виждам бебо , отново ми свърши търпението Laughing Толкова ми е границата май, после започвам да мрънкотя, че искам по-бързо да идва денят за преглед.

# 96
  • Бургас
Да, искам да знам, че всичко е наред.  Hug Ще чуя АГ-то какво ще каже след изследването.
И след 10 дни без да виждам бебо , отново ми свърши търпението Laughing Толкова ми е границата май, после започвам да мрънкотя, че искам по-бързо да идва денят за преглед.
Не се настройвай предварително. И аз мислих, че ще ми изолират пак някоя гадина, защото също имам оплаквания, но всичко беше чисто.
Аз на 26.10 бях на преглед. Сега ме викат на 3.11 и също нямам търпение, въпреки че и ме е страх доста какво ще ми кажат. Предния път ми казаха, че бебето стояло като в пясъчен часовник и стояло ниско. Казаха ми да лежа да се вдигнело. Ако продължават контракциите и няма промяна при бебето, имам чувството, че даже може да поискат да ме хоспитализират  Tired

# 97
  • София
miss july , има време да се вдигне бебето,а и за такова нещо не вярвам да те хоспитализират чак,нищо не могат да направят,за да се вдигне,то само ще си реши колко и кога.Мисля че в нашите седмици ( а ти по спомен си като мен в края на април,нали?) е рано да се говори за плацента превия и.т.н. Почивай повечко вкъщи и си създавай положителни емоции.
Eva и на мен границата ми е точно две седмици.Нямам търпение да се запиша на ЖК и да започна да редувам прегледите при моя док с ЖК,да ми идват на две седмици.

# 98
  • Бургас
miss july , има време да се вдигне бебето,а и за такова нещо не вярвам да те хоспитализират чак,нищо не могат да направят,за да се вдигне,то само ще си реши колко и кога.Мисля че в нашите седмици ( а ти по спомен си като мен в края на април,нали?) е рано да се говори за плацента превия и.т.н. Почивай повечко вкъщи и си създавай положителни емоции.
Влизам в 18 та седмица. За момента е рано да се говори за плацента превия. В момента плацентата е задна и шийката е наред, но не знам защо гинеколожката ми се смути, че бебето е ниско. Сигурно се е притеснила, че има връзка с контракциите и че ниско разположеното бебе, може да ми скъси шийката.

# 99
Ох момичета аз съм чак на 11.11 на преглед и вече едвам издържам:-(
Сега съм  15 седм и 2 дни, още не усещам бебка, иска ми се всяка седмица да ходя на преглед  и да знам, че е добре. Днес имах много ниско кръвно 87:55 и щях да припадна Sad Иначе и моята плацента последно беше задна и ниско разположена, но може да се е вдигнала,защото не изпитвам дискомфорт както преди.
А относно антибиотиците, майка ми е била бременна  с мен и е била дори на инжекции по онова време и не е имало проблем с мен Simple Smile

# 100
  • Варна
Аз петъка бях на преглед и ми дадоха следваща дата... 25.11  Crossing Arms ooooh! направо не знам как ще издържа толкова време.
Bubble, домързя ме да обяснявам за чантата, за това казах само чанта. Дамската чанта винаги си я взимам, напоследък обаче, мъкна още една чанта/торбичка, в която слагам една по лека връхна дреха, тип жилетка, за работа, понеже много често се отваря вратата там и става голямо течение. Та .. няма смисъл да я мъкна и в магазина но... Rolling Eyes
Тия неща с плацентата не ги разбирам, и за това няма да коментирам нищо, освен да ви пожелая да сте спокойни и да си почивате както доктора ви е казал. Дано всичко се оправи по-скоро Simple Smile
Да кажа и тук с малко закъснение, нашият бебчо има пишле и може да ме добавите със синичко в началото на темата  Laughing
Днес съм ужасно изморена, тъй като вчера ходихме до майката на ММ в др. град, да и помагаме за това-онова, и се върнахме днес.... Сестрата на ММ разбра преди няколко дни че съм бременна, и вчера като се видяхме много ни се радваше Grinning

# 101
Eva и аз преди няколко седмици имах ижасно дразнене и течение, но микробиологията беше чиста. Оправих се като махнах ежедневните превръзки. А по принцип често имам гъбички. Може и при теб да няма нищо.
Мис, да се вдига вече бебчо и да не те притеснява така!

# 102
  • Бургас
Мис, да се вдига вече бебчо и да не те притеснява така!
Мнооого съм се шашнала. Още повече, че не разбирам напълно с какво ниско разположеното бебе е проблем ако плацентата и шийката са наред. Даже имам чувството, че като отида сега в четвъртък на преглед, ще ме вземат в болницата  Tired

# 103
miss july, не се шашкай, може само да е констатирала жената какво е, без да е искала да те плаши, просто докторите са оперирани от към чувства. Ако беше нещо много опасно нали веднага щяха да ти кажат да влизаш в болница, а не да чакаш, не се тревожи.
И на мен следващия преглед ми е чак след 3 седмици, ще откача до гогава, аз сега едва на 2 и се побърквах. От няколко дни усещам някакво движение в корема, няколко пъти и нещо като удар от вътрешната страна дори. Някои казват, че е рано, някои не.
Аз пък да ви се похваля, че съм отслабнала 7 кг откакто съм забременяла. Много съм доволна, защото при мен кг са ужасно много и с всяка бременност се притеснявам да не стана от онези 200 кг, дето ги вдигат с кран за да ги изведат от къщите им  ooooh! . Хем не си пия хапчетата за инсулиновата резистентност, но явно действат с натрупване, или просто не ми се яде. Вечер рядко вечерям и то все леки храни, абе ям на една трета от преди, много, много съм доволна. Предният път не знам колко съм свалила, но разликата от преди да забременея и след като родих беше само +5 кг, а бебето беше 4, дано и сега така да бъде, просто за да съм здрава и да мога да се грижа за бебчо  Praynig
И друго щях да казвам, СУЕ-то ми е повишено, както и някакви си неутрофили, имате ли идея защо може да бъде това?! Нищо ми няма иначе, чувствам се добре.

# 104
  • Варна
Frozenka СУЕ-то  е нормално да е повишено при бременност. И моето е повишено. Не знаех нищо за неутрофилите, но сега прочетох, че са един от най важните лимфоцити (част от левкоцитите) и при бременност също се наблюдава повишаване. Не казваш за стойности, но и най добре лекар да прецени според стойностите дали има проблем. Знам, че при високи стойности на СУЕ означава инфекция, възпаление.. настинка или нещо такова, и при неутрофилите говори за същото - инфекция. Но и са повишени при бременност. Най добре е лекаря да ти каже дали всичко е ок Simple Smile
Аз не знам какво да правя, всяка вечер сънувам кошмари. На пръсти се броят нощите когато не съм сънувала нищо, или съня е бил неутрален от към емоции. Всяка нощ се будя леко изпотена и студена, и първата реакция на тялото ми е да ме тресе за 1 мин. колкото да ми се раздвижи кръвта да се стопля, след което реввам на ММ да ме гушне, че съм сънувала пак кошмар. Някои кошмари ги сънувам с продължение от предната или по-по предната нощ, ужасно е  Sad Трябват ми по 1-2 часа за да заспя отново. Днес след кошмара сънувах че отивам на психолог с идеята да ми помогне за кошмарите.... Явно това трябва да направя. Някой друг някога да е имал такъв проблем, и как сте се справили?

Общи условия

Активация на акаунт