Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 896
  • 997
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Лично за мен охолното и щастливо детство е сериозна предпоставка за стабилна личност без комплекси.

Да, но само ако тази личност съумее да си осигури охолен и щастлив живот.
А, той по подразбиране, за да е щастлив, трябва да е охолен.

И ако няма тази личност един солиден родителски гръб, който да поеме охолството, докато си изработи собствено такова, какво правим?
Ами, ако не успее да си изработи охолство според представите си, защото апетитът идва с яденето, къде отива стабилността на личността и дали остава без комплекси, или се сдобива с такива, които я сриват?

# 796
  • София
Да, да, щастието е в охолството
Теорията с ботушите има доста пробойни.
Когато се казва, че бедният ще даде повече пари, взема ли се предвид фактора време? 50 долара днес е повече от 50 долара след време
Точно колко дълго издържат хубавите ботуши? 1-2 сезона какво означава - 1-2 зими или 1 есен и 1 зима?

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 10:08 от Cuckoo

# 797
  • Най-красивата страна
Охолството въобще не е достатъчно,за да има едно дете щастливо детство.
Пред себе си имам примери-деца от заможни семейства,които са отрупани с вещи,но не получават внимание от родителите си,защото те са все заети и нямат време.Липсва общуването.
А детето има нужда от любов,грижи и внимание.То трябва да чувства ,че е обичано,че е подкрепяно и разбирано....Ама не от бавачката или от приятел на семейството,а от родителите...

# 798
Трябва да се внимава обаче, жената да не уважава себе си и само себе си дотолкова, че да не може да стане част от семейство.

# 799
  • Най-красивата страна
Ако момичето се превърне в егоист ,който мисли само за себе си и ако не е научено да се съобразява с другите и да поема отговорност,то естествено няма да може да създаде семейство.

# 800
  • София
На жените съветите да са егоисти им влизат от едното през другото ухо, природата им не е такава. Ако захване малко по някаква случайност, най- много да има мисъл и за себе си, а не да се превърне в егоистично същество, интересуващо се само от собствения си задник. Simple Smile

# 801
  • София
Стига бе.. Пълно с алтруистки, които пускат само на заможни мъже съвсем случайно

# 802
  • София
Темата не беше ли за достойнството. Какво общо има със заможността Simple Smile

# 803
  • Sofia
Връзката е обратнопропорционална - колкото повече са парите, толкова по-маловажно е достойнството. Примери бол.

# 804
Съжалявам, но това не е точно така. Повечето жени биха били доволни на мъж с нормални доходи. Разбира се, тия с ниски ще ревнат, че това са комерсиални кучки. И не, ако една жена държи на успехите на мъжа, това не значи, че е готова да се продаде на по-богат само за пари. Нито пък значи, че ако жената получава Х средства и комфорт, то може да я определиш къде е по скалата на комерсиалност.

# 805
От всичко, което сте изписали предишната седмица, се съгласявам с това, че повечето мъже хич не ги е еня каква майка е жената.
Връзката с темата е, че самата тя трябва да е възпитана да знае, че това е важно, и самочувствието и самоуважението й да идват от собствената й оценка, че прави нещо стойностно, колкото и мъжът да я оценява по креватните умения.
Какво да ги интересува - интересува ги да не им харчи парите като главозамаяна. С една дума - каквото и да ти говорят, знай, че става дума или за секс, или за пари.
Моят син ходеше на ски в детската. После не ходеше, понеже училището не осигурява, а ние не караме, така и не се организирахме да отидем. Никаква драма не стана от това. С тениса по същия начин, сам се отказа, не искаше. Голям праз!  Проблемът е в родителя, който зорлем научава детето, че То не може да живее без нещоситам.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 07:51 от Анонимен

# 806
Без всичко се живее, ама принципно.
И без уроци се живее, но после си в кварталната помощна гимназия в Люлин 115.
И без спорт се живее, нали, нищо няма да ти стане, все пак имаш часове ФВС, в които покриваш нормативи. Но иначе си с гръбначно изкривяване и ти трябва плуване, а не скок на дължина.
И без закуска в училище от вкъщи се живее-нали в лавката има вафли и сокове.
Живее се и така, разбира се, това никой не го оспорва. За другото се иска малко по-различен стандарт, недай си боже да опре до сериозно медицинско изискване храната и спортът да са ти константа, а не пожелателни.

# 807
...това са комерсиални кучки.  
Oт както си лепнах такъв надпис на челото,живота ми стана много по-лесен..Тези,които са извисени над материалните неща,взеха да ме избягват,понеже вече нямат удоволствието да ми размахат пръст укорително,щото нали признат грях не бил грях,и ето..Комерсиална кучка съм,признала съм си го,няма драма..   Stuck Out Tongue

# 808
Някои стигнахте до извода, че ключът е в охолството? Това сериозно ли е?

# 809
Виж сега, част от самоуважението на жената е да знае, че животът й е ценен и ако ще има семейство, то е добре това да се случи с някаква доза подсигуряване, обществени позиции и перспективи. Иначе защо ще се мъчим да раждаме деца и да виждаме как им е отрязан пътя, да се мъчим за дреболии, вместо да хвърчим напред?

Хората обвиняват в комерсиалност за съвсем нормални неща. Всеки иска хубавото и качественото, особено като има деца. Самоуважение е да не се навиваш на ниска оферта от мъж, на мързел, на перспектива за мизерийка, ниски постижения, свиване. За всеки мъж си има жени, не сме благотворително дружество, друга ще си намери, която да е съгласна на условията. Аз не изпитвам вина, че не съм съгласна да си дам женския дял, ако насреща няма добри условия. Пък нека съм комерсиална.

Общи условия

Активация на акаунт