Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 896
  • 997
  •   1
Отговори
# 810
  • Sofia
Самоуважение е и да плюеш на финансовия комфорт,  ако цената е компромис с ценностната ти система.

# 811
Разбира се, но тук говорим за екстремни казуси като да станеш плеймейтка или да вземеш някой много одиозен чичко паричко. И все пак няма нужда да се отказваш И от финансов комфорт, ако върви с всичко останало.

Аз лично имам граница за заможността на мъжа - 10-20Х моето положение максимум. Отвъд тия граници възможностите за контрол и мръсни номера са прекалено големи, а някои прекалено богати губят човешки облик.

# 812
  • Sofia
Познавам съвсем нормални жени със заможни мъже, които търпят по нещо от -  обиди, унижения, контрол, побой, изневери, някои и в оргии участват в името на финансовия комфорт. Нищо достойно няма в това, ако същият е беден ще избягат с 200.
Иначе е най-добре да е хубав,  умен, добър и  богат и да ни обича, на ССФ съпрузите са такива, знам.

# 813
Аз такива не познавам. Тоест най-много "търпят" да се прежалят да родят деца, понякога 3, и да са малко по-ангажирани с тях. Но екстремни случаи не съм виждала. Иначе в тоя форум ССФ бяга и от заможен за най-малкото, нали, при това с 200 и от ден първи САМА със същия стандарт. В смисъл - само да й накриви нещо шапката, не говоря изобщо за побои и оргии.

Иначе да, тук имаше една потребителка Ша, тя малко загатна за света, в който жените им треперкат на мъжете, но това не е моят свят.

Ако искаш пример за отношения, гледай Наков и Вержи, нещо такова имам предвид. Това е изискваща връзка, но не и такава с тормоз. А и двамата са общо взето успешни. Не говоря за фризьорка с мутро-бизнесмен.

# 814
  • Sofia
Тези са двойка равностойни партньори , което не подкрепя досегашната ти теза.
Понеже изгубихме аудиторията тук, ако държиш да си изясняваш позицията, ти предлагам да пишеш на лични.

# 815
Не мисля, че са 100% равностойни, мъжът пак е водещ като възраст, опит и финанси. Жената има ниво, но не е водещата, по-скоро динамиката е такава, че мъжът по някакъв начин подобрява кариерата на жената, дори с името си. Да, и тя е способна, но двама в екип става "пари при пари отиват".

Защото за мен една от причините да се търси оправен, инициативен мъж с постижения е, че това се отразява добре и на женската кариера.

# 816
...Иначе в тоя форум ССФ бяга и от заможен за най-малкото, нали, при това с 200 и от ден първи САМА със същия стандарт...
Напротив. Дебело се подчертава колко ще е трудно, особено в началото.
Но това е малка цена за самоуважението и достойнството, както и за оформянето на мирогледа на децата.
Иначе след години и тяхната дъщеря ще седи кротко докато я унижават или синът им ще се гаври с жена си, защото това са видели и смятат, че е нормално.

# 817
По какъв начин може да помогне с "името" за кариерата на жената, ако се развиват в различни области и той е познат само в рамките на своята професионална сфера?
От написанто оставам с впечатление и че жената, дори да има кариера, не е равностойна и "водеща" и реално никога не може да се говори за "равностойни" партньори.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 14:40 от Iza_

# 818
Ами има някаква синергия понякога. На Верджи бизнесът доколкото виждам са co-working spaces или офиси за фриленсъри, което има допирни точки с айти бизнеса.

А парадоксът е, че дори успели жени искат мъжът да е ...още по-успял. Защото да хванеш успял мъж дава самочувствие.

Иза, доколкото си споменавала, твоят мъж е някаква доста висша порода хирург, в смисъл нещо тип Доктор Господ - ти 100% равностойна ли си му по интелект, способности, работни часове? Професията ти също толкова трудна и стресова ли е? Не ми отговаряй, присъствието ти в БГ Мама и гоненето на една ССФ по темите говорят друго.

# 819
Няма ли начин да ми отговориш, Сирен, според това, какво си имала предвид?
Лични забележки не съм направила, а "Верджи" вероятно е жена, не знам, коя е.

# 820
Е питай Гугъл кои са, затова съм написала пример.

Всяко семейство си има динамика, може жената да командва повече вътре в дома, но това не значи, че не иска мъж, който пък навън, в света, да се доказва добре, и няма против да има по-висока от нейната позиция. Не в семейството, в света, навън.

Токсичното е, когато мъжът навън е плюнка, ама у дома се прави на голям.

Нормалното е навън да е акула и да мачка, да има постижения, а у дома да е сговорчив.

# 821
Е питай Гугъл кои са, затова съм написала пример.

Всяко семейство си има динамика, може жената да командва повече вътре в дома, но това не значи, че не иска мъж, който пък навън, в света, да се доказва добре, и няма против да има по-висока от нейната позиция. Не в семейството, в света, навън.

Токсичното е, когато мъжът навън е плюнка, ама у дома се прави на голям.

Нормалното е навън да е акула и да мачка, да има постижения, а у дома да е сговорчив.
Аз питах нещо съвсем различно. Добре, остави.

# 822
Не разбрах точно какво пита, я пробвай пак, ама по-директно и с не толкова завоалиран изказ. Нещо оставаш неразбрана, нямам идея какво питаш.

Да, на хартия мъжът и жената са "равни". В реала ясно се вижда обаче накъде клони превъзходството в конкретни неща.

# 823
Не разбрах точно какво пита, я пробвай пак, ама по-директно и с не толкова завоалиран изказ. Нещо оставаш неразбрана, нямам идея какво питаш.

Да, на хартия мъжът и жената са "равни". В реала ясно се вижда обаче накъде клони превъзходството в конкретни неща.
Наясно съм, че абсолютни равенства няма. Интересно ми е, как се очаква мъжът да помогне на жената да направи кариера, ако са от различни професионални области и той е известен само в своята, т.е. "името" му "работи" в неговата област?
И не става дума за мен.
Какъв е проблемът с Верджи?

# 824
Никакъв проблем, дадох примера като силно положителен.

Мъжът може да помогне по много начини. Първо, като финансов гръб при учене/доучване/стартиране на трудна за пробиване кариера. Помага жената да НЕ се хваща на работа, която не й харесва и няма да й помогне на кариерата. Може да помогне и с контакти, дори да са в различни сфери. Не на последно място, самото присъствие на успешен човек може да вдъхнови и жената за успехи. Всичко е индивидуално, но общо казано - това са начините, в които мъжът помага.

Човек винаги говори за себе си, дори непряко, защото изхожда от гледната си точка. Дори не го осъзнава. Така че да, в някои аспекти говориш за себе си, дори да не казваш "аз". Украската на изказа, подбора на идеи - повлиян е от твоя живот и светоглед. А е ясно, че имаш превъзхождащ те мъж.

Иначе е възможно жената да НЕ ползва мъжа си като ресурс, ако не иска или не вижда как, но това не изключва факта, че мъж с успехи може да е инструмент и за успехите на жената.

Общи условия

Активация на акаунт