Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 605
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
 не виждам разликата между това да спечелиш и да извоюваш? синоними са. ( Не можеш да спечелиш нещо, без да се бориш за него, не може да извоюваш нещо без да се бориш за него )иначе щях  ли да ти давам този цитат? точно думите на Мокоро съм имал предвид, не знам вече как тълкуваш моите думи.

# 721
Според мен ще могат да преминат Вала заради Брандън.
Нали бродникът го "маркира" като го хвана за ръката и Триоката врана му каза, че вече може да дойде при него. Т.е. може да отиде където е той Hands V

# 722
 Аз това се чудя. Как така Бран си преминава така спокойна през Вала? не би ли трябвало магията на Вала да го спира?

# 723
Още от миналата година ми е лошо, като видя коментари на Джон Сняг в този пост... Тази година пак. То не са измислици, то не е четене през 5 реда по диагонал и вадене на теории, то не е доизмисляне на сюжета както е по-подходящо за коментара, то не е пълна убеденост в правота, при пълно незнание на предмета...

# 724
Още от миналата година ми е лошо, като видя коментари на Джон Сняг в този пост... Тази година пак. То не са измислици, то не е четене през 5 реда по диагонал и вадене на теории, то не е доизмисляне на сюжета както е по-подходящо за коментара, то не е пълна убеденост в правота, при пълно незнание на предмета...
би ли конкретиризирал какво в случая е и "измислица"?
дали това че попитах как Бран си минава спокойно през Вала (последният ми пост), след като магията на Вала би следвало да го спре (най-малкото докоснат е по ръката от Другите)

или това, че цитирах Мокоро " че рогът се печели с кръв", и че   този цитат го разбирам, че Виктарион трябва да постели планина от трупове, затова съм използва думата "извоювам" като синоми.

# 725
Според мен ще могат да преминат Вала заради Брандън.
Нали бродникът го "маркира" като го хвана за ръката и Триоката врана му каза, че вече може да дойде при него. Т.е. може да отиде където е той Hands V
Аз се чудя дали не е било one time offer Grinning Искаше ми се преди Бран да мине през Вала да дадат дали все още има белег на ръката си. Освен това все си мисля, че Бенджен би трябвало да е усетил ако Бран е маркиран и да го предупреди че не бива да преминава. Но това са си мои разсъждения по темата. На мен лично ми е ужасно интересно как ще се развият събитията там. Северът винаги ми е бил любимата част от сериала Simple Smile

Джони, момче, Бран беше "маркиран", не е умирал, че магията да го спира да мине през Вала. Наистина имам чувството че четеш по пет думи на страница... ако така си чел и книгите... Wink

# 726
не съм казал, че е умирал никъде. Обаче
магията на Вала, доколкото знам не би трябвало да пуска не само Други, но и всякакви странни твари като Бриндън КГ например отвъд Вала. Поправи ме ако бъркам?   КГ, Бенджен и т.н. не могат да преминат Вала, обаче Бран може?
Самото докосване би трябвало да  пренася магията на Другите върху него, нищо че си е жив., и в този смисъл питам пак - как премина Бран?

иначе, по принцип има сериозна вероятност Вала да се срути заради Бран, така е.

# 727
не съм казал, че е умирал никъде. Обаче
магията на Вала, доколкото знам не би трябвало да пуска не само Други, но и всякакви странни твари като Бриндън КГ например отвъд Вала. Поправи ме ако бъркам?   КГ, Бенджен и т.н. не могат да преминат Вала, обаче Бран може?
Бъркаш. Джон от какво спасява Лорд командир Мормон във втора книга?

# 728
Джон го спаси от Други, когато Дух по предупреди и вдигна аларма. Откри че се убиват с Огън.*
Обаче Бран бе докоснат по ръката от Другите, а се намираше от другата страна на Вала. не се ли пренася магията на КнН върху него? защо Бенджен не го предупреди че може да сруги Вала? и не работи ли предпазната магия на Вала срещу Бран, след като е докоснат?

*Стража бе забравил този факт, отдаван нямаше работа с Другите.

# 729
Най-голямата Ви грешка е, че постоянно търсите подкрепа на тезата си в книгите.
Разберете, че все пак са две различни неща.

Бран минава през Вала, за да могат после Бродниците да преминат.
Иначе какъв е смисъла от целия филм, ако тази битка няма да се състои.
Докато едните са от едната страна, а другите от другата и не могат да се срещнат, проблем няма Mr. Green

За мен филмът е за забавление, ако се хващам за всяка "буква" по-добре и да не го гледам Stop

# 730
Джони бой, чети с разбиране Wink
Тези Други не са станали такива от южната страна на Вала, бяха ги намерили на север и ги вкараха пез тунела, т.т. вече са били зомбита Grinning Точно както Бран беше докоснат от КнН от северната страна. Защитата на Вала явно не е срещу всякаква магия и твари (това ще означава че и Чедата няма да могат да минат)... Представям си колко тома ще трябват за да изпишат магията, която пази от всичко...

Rummi, магията, която пази Вала, белега на Бран от КнН и това че му позволи да влезе в защитената от магия пещера, това че Бенджен не може да мине през Вала и т.н. не са неща от книгите само. Има ги и в сериала и логиката ми е еднаква и в двата случая. Споменх Джон и Мормон от втора книга, защото Джони бой постоянно цитира книгите, но това се случва и в сериала по същия начин Simple Smile
Иначе си права, че няма смисъл да търсим логика на всичко в сериала, позовавайки се на книгите.

# 731
  • Сидни
Охххх...спрях да влизам в темата за книгите поради...ясно ви е защо, а сега той спами и тук...болят ме очите!

Според мен ББ ще минат Вала заради маркировката на Бран, иначе нямаше много смисъл цялата тая глупост. Но като цяло е възможно и да падне, ще бъде готино.
Юрон според мен ще занесе на Церсей пленници, но се надявам да не е Тирион. Според мен ще поизтезават малко Змиите.
Иначе за актьорите - Емилия по принцип ми е много сладичка с нейните физиономии, но не ми е за тази роля, ама какво да се прави. Визерис беше супер попадение! Лена също не ми е за ролята, макар, че и нея харесвам. Киит ми е ОК, не ме дразни. И на мен ми липсва Дух, а тва с НИмерия ще е мега тъпо...какъв е смисъла изобщо да се появява?!

# 732
Аз пък мисля, че вала няма да падне, ами ще си го заобиколят. Да им натрият носовете малко на горките, дето вярват, че вала ги пази...

# 733
 знае ли някой в коя серия ще падне Вала(ще го заобиколят)?
Нали Сандор видя настъплението на Другите в огъня.

# 734
Аз пък мисля, че вала няма да падне, ами ще си го заобиколят. Да им натрият носовете малко на горките, дето вярват, че вала ги пази...
Моооже, моооже Grinning КнН с poker face, а Grinning
В Хардхоум се чудехме защо просто не замрази водата да им гледа сеира как ще избягат (ясно е че има по-висши цели и щеше да е скучно да стане така, но се бъзикаме у дома).
Въпреки че като са строили Вала са били наясно, че той свършва в морето, сигурно има някаква пречка да го заобиколят.
Теорията, че ще навали много сняг и ще минат отгоре също не ми се струва вероятна.
Предполагам че "зомбитата" могат да си катерят стената, но ББ не могат изобщо да я преминат заради магията.
По-рано бяхте коментирали великана в армията на КнН - не е Вун-Вун, той умря на юг от Вала и имайки предвид всичко, което Джон е видял и диваците знаят, със сигурност са го изгорили.

Общи условия

Активация на акаунт