Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 734
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Идиотско ми е й на мен, но нейсе, името да е болката. На Съпругата на Роб, как смениха името не е истина.
Скрит текст:
Не виждам как ще привлекат аудитория, щом хомосексуалните са 10 процента от населението, а хетеро - 90, не разсъждават ли че могат и да загубят аудитория. Или вероятно си мислят, че малко хора биха се отказали и играят "на сигурно"

Току що изгледах първия епизод и:
Скрит текст:

1- Възхитен съм Аря. УДарно начало с избиването на Фрей (все си мисля, че в книгите това ще остане ла ЛКС), чудесна сцена с войниците. Засега се връзва с представите ми, и аз си мислех, че ако някой ще убива  Церсей това ще е Аря, най концентрирана е върху нея.
2. В последните сери Санса излиза от калъпа "кифла", сега също ми хареса,  дава го по "разчупено", макара че оспорването на властта на Джон пред всички е идиотщина, но пък и Кейтлин допускаше същите грешки по отношение на Роб. Тези неща се уточняват преди да говирите пред останалите, не после да се съмняваш във властта на съюзника си, който ти е и роднина.
3. Церсей  -Джайм продължама да не ги възприемам като екранна двойка. Нилоай Костър Валдау вече седем сезона ми стои "дървен" само в Речните земи малко се бе отпуснал. На Лина Хеди късата коса не й отива. ИНаче Актьороът който играе Юрон има голямо подобрение, в предния сезон и той бе голямо дърво, сега е разчупил екранния образ. Много искам да  видя какво ще направи, но се боя че точно там се отдалечаваме много от книгите. в КНигите допускам ще се акцентира върху ЕРон Мокра Коса и Виктарион.
4.Сам - първата сцена ми дойде много тегава. Втората - интересен завършек.
5. Денерис - поне половината сцена можеха да я орежат. Как пътува в кораб с един празен кораб и влиза в абсолютна празен замък, който няма кой да го отбранява. Станис остави там 300 войници, какво е станало с тях. Поне един майстер да бе останал, някой който да я посрещне или да се наложи да превзема града. Иначе е видно - Денерис, трябва да замести Егон в книгата, върви по неговите стъпки.  Обаче ЕГон даде сражение.
6.Не ми допадна сцената със Сандор и Берик, очаквах много повече, например мъртъвците да оживеят, докато копаят гробовете.
Като цяло - нелоша серия, но ми изглежда малко мудна. Предполагам, за първа серия е нормално.
добро впечатление ми направиха песента на Ед Шарийн, но не й превода .Песента, която се пее, когато Аря среща войниците е същата, която съчиниха за Тирион, но е в съвършено различен варианат

Сравнете

"Тя бе неговата Фея,
бе негов позор и негова милувчица
веригите и цитаделите бледнеят пред женската целувка
златните ръце са внига студен, а женските топлят като пух" с:

"че беше му съкровище безценно, тя негов срам и благослов,
че колко струват замък и една верига, без женската целувка и любов.
че  златните ръце са винаги студени, но, ах, как топлят женските ръце.“
личи си кой превод е по-добър.

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 23:05 от Джон Сняг

# 451
Идиотско ми е й на мен, но нейсе, името да е болката. На Съпругата на Роб, как смениха името не е истина.
Скрит текст:
Не виждам как ще привлекат аудитория, щом хомосексуалните са 10 процента от населението, а хетеро - 90, не разсъждават ли че могат и да загубят аудитория. Или вероятно си мислят, че малко хора биха се отказали и играят "на сигурно"

Съжалявам за отклонението, но, моля те, покажи ми тази статистика за процента на "нормалните" хетеросексуални. И само за протокола - не, не съм хомосексуална, просто искам да разбера откъде ги вадиш тия твърдения. Simple Smile

За да не съм офф напълно - аз гледах епизода без абсолютно никакви очаквания, даже бях забравила, че почва днес Grinning Затова може да се каже, че ми хареса, въпреки че нищо не ме впечатли особено.
Скрит текст:
Освен първоначалната сцена с другите.
Още преди 6-ти сезон понижих очакванията си много, което е жалко да се каже за този сериал, ама факт. Загуби се тръпката от чакането на следващия сезон или епизод. Имам един въпрос -
Скрит текст:
Бран в коя крепост пристигна?

# 452
Сомниатор ,
Скрит текст:
Тази статистика  е от 1977 и е на Брус Воулър, част от администрацията на президента Картър, който чрез определени методи доказва, че гейовете са 10 процента в САЩ. Както и на един труд на А.Кинси от 1940 г, където също са изброени 10 процента гейове.  Почти не познавам човек от моето поколение, който да не е запознат с цифрата 10 процента гейове, въпреки че малко хора могат да кажат къде са я чували. Днес  методите на Воулър се оспорват, но въпреки всичко все още няма категорични доказателства, че методиката на Воуълър е погрешна. АКо говорим колко хора са имали хомосексуални преживявания или споделят такива наклонстти (според Галъп например 15 проценат от българите имат познат с такива наклоности.) процентът е точен, но ако въпросът е колко хора открито се самоопределят като гейове са много по-малко - около 1 - 1,5 процента от мъжете открито се декларират за такива и двойно повече от жените.
Между впрочем ако се доверим на по-новите статистки, че хомесекуалистите са не повече от 3 процента от населението на света, толкова по-сериозно е основанието ми да се дразня, че през ден има разни паради, за правата на тези 3 процента, а няма паради за правата на 97-те процента хетеросексуални., след като хомосексуалистите който организират шумни паради през седмица-две, нарушават моите права. На всичкого отгоре не виждам някой да пречи на хомосексуалистите, те имат дори повече прав от хетеро-то, в нашата държава хомосексуалист да си. ОБяви се за гей - и веднага ще те покажат по телевизията. Пример - АЗис!

Сериала още след втори сезон замина, аз обаче все се надявам, че ще има поне малко спойлери.

# 453
Гледах най-после и аз първа серия Laughing Най-много ми хареса сцената с Аря, другото се знаеше.

# 454
И аз гледах, всичко ми хареса, доволна съм Simple Smile

За спойлерите - то си е като неписано правило - тук не се коментират книгите (няколко пъти изрично се е казвало това) и не се коментира открито нов епизод поне до излъчването на премиерата по HBO. Не е толкова сложно и всеки фен би го разбрал.
Нарочно пуснах толкова коментари с цел да оспамя, видя ми се по-добрият вариант от това да се спойлва и са се разваля кефа на дргите. Smiling Imp Не е накаква сложност да се сложи в скрит текст, дори на мобилен телефон можеш да минеш на пълна версия на форума и да пуснеш скрит текст, така че това с мобилната версия не е никакво оправдание.
Просто моля да спазваме някаква култура на коментарите и да изчакваме поне до премиерните излъчвания в 21 ч на всеки епизод, за да коментираме открито.

# 455
  • София
Премиерата за България е довечера в 21 ч.

И въпреки всичко някои като Deziderata продължават.

Всъщност ако трябва да сме съвсем точни, премиерата е 04:00 ч. сутринта по HBO. А след това го качват и в HBO GO.

# 456
Премиерата за България е довечера в 21 ч.

И въпреки всичко някои като Deziderata продължават.

Всъщност ако трябва да сме съвсем точни, премиерата е 04:00 ч. сутринта по HBO. А след това го качват и в HBO GO.
Всъщност това вече го уточнихме - премиерата за България е тогава, когато HBO кажат че е и те недвусмислено са написали 17.07 21:00. И това освен че го написах, пуснах и линк към страницата им.
Не ми пречи да го напиша още 100 пъти и да публикувам още толкова пъти линк към страницата им. 😁😁😁

# 457
  • HH
И аз гледах, всичко ми хареса, доволна съм Simple Smile

За спойлерите - то си е като неписано правило - тук не се коментират книгите (няколко пъти изрично се е казвало това) и не се коментира открито нов епизод поне до излъчването на премиерата по HBO. Не е толкова сложно и всеки фен би го разбрал.
Нарочно пуснах толкова коментари с цел да оспамя, видя ми се по-добрият вариант от това да се спойлва и са се разваля кефа на дргите. Smiling Imp Не е накаква сложност да се сложи в скрит текст, дори на мобилен телефон можеш да минеш на пълна версия на форума и да пуснеш скрит текст, така че това с мобилната версия не е никакво оправдание.
Просто моля да спазваме някаква култура на коментарите и да изчакваме поне до премиерните излъчвания в 21 ч на всеки епизод, за да коментираме открито.

Говориш за неписано правилно, т.е. на теб така ти се иска, ама дали ще стане...

Казах ти, обърни се към модераторите, защото тази стара версия няма да я има вечно, а аз няма да спра да коментирам, защото на теб ти се играе падар по форумите.

Като говориш за кефа на другите, говориш за себе си, нали? Много тъпо изказване, за спаменето имам предвид, защото за него има писано правило  Wink

# 458
  • София
малко офф
Между другото аз съм си на старата версия, новата нещо ме дразни, не мога да и свикна... А и на старата съм си 'аднал' много теми за следене и ми се показват на отделно знаменце. А в новата версия на сайта/форумите, го няма това?! Липсват ми 90% от темите, които следя (не тези в които аз съм писал). Не ми харесва тази работа и съм писал до админите за това, дано го оправят.

purpletka,
нп, аз и сега ще сложа спойлер. Между другото не всеки може да гледа в 04:00 или дори в 21:00. Не си спомням как беше тук, но в други теми се пише без спойлери чак ден/два след премиерата. Сега ако някой не е успял да гледа до сряда примерно си е негов проблем, а и не е нужно да чете, докато не е гледал.

И относно серията,
Хареса ми! Добро, стегнато начало. По принцип аз съм един от най-върлите противници на ДиД, но конкретно за този епизод ще ги похваля. Дано да задържат това ниво, всъщност не, длъжни са да го вдигнат и то много.
За съжаление при мен тръпката не е такава, както преди години, но за това по-скоро е виновен Мартин, защото аз съм фен на книгите не чак толкова много на сериала, който обаче също признавам, че е много добър. Но можеше да е изключителен, а не е и последните два сезона бяха осрани, факт.

Скрит текст:
Северът помни!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Моята Аря в пълния си блясък, хохоххо, изкефих се на макс.
Малко множко ми дойдоха фекалските излияния при Сам, но той е толкова забавен, че много ми харесва и съм му голям фен и в книгите и в сериала.
Хареса ми и лафа на Юрон за това, че има 1000 кораба и две здрави ръце, ахаха горкия Джайм позеленя  Laughing
Денерис пристигна като истинска кралица на Драконов камък. Подробности сега, че нямаше никой. Няма кинти за разхищение за една подобна маргинална битка при положение, че знаем какво ни чака...
Санса добре напътства Джон, дано той да се вслушва понякога в нея, за да не повтаря грешките на Нед и Роб. Мазното кутре нещо ме дразни, явно е намислил нещо и никак не ми харесва, ама да видим. Санса стана много голям играч. Севера също си има едно малко Церсейче  Grinning Ама добричко такова, не като оная вещица дето не мога да я понасям.
Уф, Сандор Клегейн ми хареса много, за жалост умрелите хорица бяха точно тези, които той наби и ограби, когато бяха подслонени с Аря. Дали заради това са умрели от глад? Съмнявам се, ама най-вероятно точно това да са целели да ни кажат ДиД. Тежка, силна сцена беше.
Ръката на Джора ме изненада, добро попадение. Дано Тарли му даде обсидиан.
Някой беше хванал Кутрето за гушата в трейлъра за епизод 2, интересно кой. Може би Бриен?

И по дяволите искам Бран с Джон и Джон да иде на Драконов камък при Денерис, но най-много ми се иска Аря и Джон да се съберат отново, те страшно много се обичаха в книгите, а и в сериала бе показано. А сега Аря ще я пращат в Кралски чертог и изобщо не се знае дали ще се завърне от там...

# 459
 не мога да разбера какъв й е проблема на purpletka. Като не иска да чете спойлери - да не ги чете. По никакъв начин  не "убиват кефа" а напротив, целят да предпазят удоволствието на хората, като не съобщаваме неща които не са им известни.
Повечето хора, коментират веднага след като има филм. Думите "премиера" са разтегливо понятие, предполага се, че премиерата е в този миг, в който бъде за първи път излъчена на екрана на Телевизора. ОТ  официалния сайт, често има забавяне в инфото, не винаги ъпдейтват точната инфо и т.н. Вчера пускам телевизора в инфото на екрана ми пише че дават един филм, а пред мен върви съвсем друг. Не е имало време да сменят надписите, така не нямай стопроцентово доверие каков пише в някой сайт.
Всички масово вчера бяха гледали епизода - кой през НВО, кой през Замунда,но ето аз го гледах едва около 8 часа тази вечер, в кинофен.нет. И сега какво - по твоята логика,трябваше да я караме без спойлери след вчерания ден, и всички които са гледали да не пишат спойлери, и един куп хора като мен, да прочетат направо какво се е случило.
Винаги сме изчаквали поне ден-два всяка серия и сме пишели със спойлери, защото някой може да не е гледал, или да не е намерил субтитри или нещо да име.
Не виждам какво ти пречат спойлерите?
Скрит текст:
сбъркан ти е чипа това ти пречи ! #Cussing out
ако не искаш не ги четеш, ако искаш ги четеш, философия няма. Но да искаш да убиваш удоволствието на другите, разкривайки информация, пишейки без спойлер е не просто гадно, но и неетично.

П.С. аз пък изпитвам страхотно удоволствие да поставям и да разкривам спойлери. Имам чувството, че надниквам в тайна, която е известна само на мен.

* Дяволо, моля те кажи ми как да остана за постоянно на старата версия? С всяко влизане ме пита отново искам ли старата версия и аз трябва да му казвам ДА

Дяволо, тази реплика на Юрон
Скрит текст:
за двете му здрави ръце и мен ме изкефи на макс. Видя ли как Церсито си повдигна веждата, хохо.
ИНаче - Санса мисил като типичен Старк, но Джон мисли като Крал.  не може да си позволи  дрязги, когато общият врат чука на портите. Не забелязах особено да е поумняла  Санса, първо искаше дребнава мъст, а после - оспори решенията на Джон пред всички васали. Единственото положително нещо е, че е станала значителна по-самоуверена

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 01:28 от Джон Сняг

# 460
  • София
За съжаление няма как да си постоянно на старата версия на бг мама.
Просто всеки път преди да се логваш трябва да кликаш горе в дясно 'към старата версия'
Не знам още колко време ще го има това де... Очаквам в най-скоро време да ни дръпнат шалтера ама дано да изчистят тези досадни греши и липси преди това.

# 461
  • Варна
Скрит текст:
На мен ли ми се струва или прехвърчаха едни искрици между Аря и едно от войничетата?

# 462
  • HH
За съжаление няма как да си постоянно на старата версия на бг мама.
Просто всеки път преди да се логваш трябва да кликаш горе в дясно 'към старата версия'
Не знам още колко време ще го има това де... Очаквам в най-скоро време да ни дръпнат шалтера ама дано да изчистят тези досадни греши и липси преди това.
За мобилната версия или за пълната става въпрос. Защото на компютъра си ползвам старата, без да кликна всеки път на бутона горе вдясно. Просто съм си фаворитизирала старата версия и направо ми зарежда нея.
На телефона и преди беше смотано, поне ги имаше всичко функции . Отдавна трябваше да направят едно приложение за мобилни устройства , а те си похабиха парите ...

# 463
Цитат на: Diavolo

[spoiler
Северът помни!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
 Севера също си има едно малко Церсейче  Grinning Ама добричко такова, не като оная вещица дето не мога да я понасям.
[/spoiler]
Скрит текст:
Надявам се да е добро, че като и видях прическата и  Shocked Дано само това копира от Церсей  Crossing Arms

# 464
  • Вестерос
За Бран
Скрит текст:
Черен замък, Джон не оставили Ед вместо него?

За Аря- не, никакви искри.

Пурполетка- Спамът Е ЗАБРАНЕН!!!

Да кажеш спойлер не е!

Общи условия

Активация на акаунт