Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Бъфи, то ак Юрон има 1000 кораби, на които да натовари 40 000 мъже, една Планина ли ще го уплаши?

За Аря съм съгласен. В крайн сметка Всички Фрей (без съпругата на ЕДмур), са пряко замесени в смъртта на брат й и майка и,  и то им бяха делили хляб с тях. Редно бе да ги избие.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 09:03 от Джон Сняг

# 601
Под драма се има предвид конфликт, противоречие.
Да ,Червената сватба определено не е просто драма.
Именно.
ЧС беше трагедия, не драма.
И по-рано писах - за мен отношенията довели до ЧС са драма (т.е. отношенията между Ланистър и Старк са драма). Естествено, че ЧС е повече от просто драма. Wink Затова казвам, че според мен отношенията между Джон и Санса не са драма и не очаквам да доведат до предателства, убийства и т.н. (т.е. до трагедии).
Скрит текст:
Явно различно използваме думата "драма". За мен такива отношения са нормални между точно тези герои и не би трябвало да доведат до предателство, така ще го обясня, за да ме разберете. Като използвам "драма" за този сериал си представям Червената сватба или Джофри тип отношения с предателства...
Надявам се сега да съм го казала ясно, че излизам е$ати изрода ако смятам самата ЧС за проста драма Grinning

И аз не разбрах Аря защо трябва да се чувства виновна. Според мен по-скоро и стана криво че войниците се оказаха пичове, а войната която тя води може да и ноложи да убие някой като тях (или някой от тях). Или и стана тъпо за живота, който водят, сигурно се е замислила за братята си (Роб и Джон), които насила е трябвало да оставят всичко на което държат, за да водят война.

# 602
  • Buffyworld
И аз приятно се изненадах, че войниците не се оказаха простаци. Даже може да се каже, че бяха интелигентни и възпитани.

За Церсей съм сигурна, че само ще използва Юрон. Тя няма намерение да дели ЖТ с никой, и едва ли е склонна да допусне някой близо до себе си, освен с Джайм. Нали именно затова му държа тази реч, че те са последните Ланистъри и прави всичко това за тях......

Джони, Юрон може да има 1000 кораба, но това не означава , че са абсолютно пълни с войска. Все пак, доколкото си спомням, не спомена с колко войска е дошъл.  Wink

# 603
 там е грешката на сценариститите. Обикновено не правиш такова скъпоструващо съоръжение като кораб, ако не можеш да го напълниш догоре с хора. Повечето военачалници предварително си правят сметката колок войска имат ад преводят, и на базата на това си изчисляват корабите. Например Денерис така постъпваше в книгите.
Цитирам по памет
 "-ще стигнат ли 13 кораба?
-и 100 може да не стигиннат, ако ще превозваме всички...но са едно добро начало."

корабите на железните са едни големи лодки, обикновено се пълнят по 25-30 човека, но ако ги натъпчеш догоре, могат да поемат до 40 човека. Правиш изчисления колко хора имаш, и колко исакш да превозиш. Сега като знаем, че Юрон има 1000 кораба, най-малката възможна допустима бройка е 25 0000 души - по 25 души на кораб. А може да има и много повече хора. Ето защо казвам, че тоав с 1000-та кораба бе идиотизъм.
Ако приемем,  цифрите от книгите (сто кораба с Виктарио и 13 с Аша и известен брой кораби останали с Юрон - не много) значи железните са някъде към 3000 души. Цифра много по-нормална, която ще ги постави някъде на равнището на Тълита (Черната риба имаше 2000 мъже), а не на Ланистърите.

Войниците бяха интилигетни, и накараах Аря да се замисли за някои неща, като например колко гадно нещо е войната. Тя очакваше че ще й се наложи да ги избиав и не искае да дели хляб с тях, но те се оказах готини момчета.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 09:49 от Джон Сняг

# 604
Ех, най-после и аз го изгледах  Mr. Green

1. Аря - ах ти малка психопатке!  #Crazy

2. Мнооого тъпо изпълнение от страна на Санса. Като живяла в Кралски чертог, после и женена за Рамзи, би следвало да е научена на етикет и обноски спрямо текущия крал, който и да е той. Не можеш да си позволиш да оспорваш решенията му публично. Като цяла Санса не ми е любим персонаж, за 6 сезона единственото смислено нещо, което направи беше, да доведе Рицарите на долината в Битката на копелетата. Няма да ми липсва ако се оттърват от нея.

3. Сцените със Сам и 'задълженията' му бяха излишни.

4. Страхотен финал - Shall we begin? Липсваше ми Олена.

5. Юрон - колкото пъти са давали Железните острови, никога не е имало някаква кой знае каква растителност (дървета) по тях, да не казвам хич. Откъде намериха материал за 1000 кораба?  newsm78

Нямам търпение за епизод 2. Само мисълта за героят, който се появява там -
Скрит текст:
Нимерия
и летяяяяя!  newsm44 newsm44 newsm44

# 605
Ами и на мен няма да ми липсва особено Санса (ако й се случи нещо), очаквах, че ще бъде в ролята на душеприказчик  и съветник на Джон*, а не на човек, който да му  оспорва всяко второ решение - веднъж в навечерието на битката и втори път пред васалите.

*Мелисандра ги умееше по-добре тези врътки, ИГрит - също, въпреки младостта си (а в книгите - и Вал)

От Сам научихме важни неща покрай Книгата която открадна и появята на Джора, но първата сцена с фекалиите и излишното му рамотаване, просто можеха да ни я спестят и вместо това да дадат една кратак битка на Денерис - да речем пет човека в Драконов камък, Дрогон ги подгонва, те отварят портите и побягват и и железниет ги избиват. В рамките на две минути можеше да има достатъчон екшън.

# 606
  • Варна
И аз приятно се изненадах, че войниците не се оказаха простаци. Даже може да се каже, че бяха интелигентни и възпитани.

Не само бяха любезни и възпитани, но и добре облечени и оборудвани(след няколко години по пътищата и битки). Носеха леки брони, което е непосилно за един войник по това време. Бяха ги докарали да приличат на римски центуриони - тук според мен се изложиха, не  изглеждаха никак истински.

П.П. Относно Санса, снощи гледах пак. Първо беше нейното предложение - да раздадат замъците, а Джон го пренебрегна. В този смисъл, тя не му е оспорила негово вече взето решение, а само защитаваше нейното.

# 607
 аз това го отдавам на факта, че ЕД Шарийн им беше взводният командир на поделението. Някак не вървеше, той да бъде опърван, със счупени зъби или златен зъб и превръзак на окото, да фъфли и да е простак. Как си го представяте, това все пак е ЕД шарийн?  иначe ако говорим аз реализъм повечето войнициби трябвало да изглеждат като Берик!
В книгиет Морс  Ъмбър също има превръзка на окото (както и Берик), Теон като  вижда Морс веднага прави асоциация с Юрон.

*  Хексе, Ако е  въпрос за леките брони, по време на преговорите Джайм бе облечен в кована броня, а Черната риба - в плетена ризница. Толкова за реализма.

** ЕДин крал може да слуша всякакви съвети, но вземе ли окончателон решение, не може повееч да му се противопставяш - не и пред хората. Санса направи предложение Джон  го отхвърли, в качеството на върховен суверен, Санса трябваше да спре дотук.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 10:23 от Джон Сняг

# 608
  • Варна
Така се бях зарадвала за Нимерия,а
Скрит текст:
се оказва,че сценаристите елегантно ще спестят пари - Нимерия нямало да иска да тръгне с Аря.Баси тъпотията. newsm11

Викам да не се крия повече. Десетки страници назад някой беше постнал трейлъра за втори епизод, където вълчището се появява. Вече старо инфо така да го кажем.

Възможно е доста приятно да развият тази им раздяла. В книгите Аря усеща вълка си, нощем на сън влиза в кожата на вълчицата. Усеща вкуса на кръвта от жертвите си, става главатар на жестока глутница, превъплащава се на сън в Нимерия - така дефакто разбира за смъртта на майка си. Вижда я в хвърлена в реката през вълчите очи, не научава за това от хорските усти. Крайно време и те с Джон да разберат за тази си дарба и да започнат да я управляват. Голям кеф ще е да си доразчисти списъка с помоща на домашния си любимец. На единия край на света зрелищно разкъсване на гърла и стомаси, на другия край на света Арята да се вихри с Игла и двоен кеф да ни доставят с тези сцени. И друго нещо има. Още не са и надушили дирите. Ако са заедно ще са в опаснаст. Кльощаво момиченце с огромен звяр, веднага ще се светнат Ланистърите, че това е Аря и ще трябва по пътя си бая лица да заема. И да не забравяме все пак, че голямата битка тепърва предстои. Там вече трябва да се впрегне грандиозния бюджет, дракони, крале на нощта, тия другите и те ще извадят някое друго страшилище, що не и те да си имат дракон, епични битки, сцени. Така че... за едно зумнато кученце все ще намерят парички. Не ще да е последната им среща това... поне и аз се надявам.

# 609
  • Варна
Веско, няма да е Тирион. Елария + някоя друга змия или Яра.
А Джон и Давос ще отидат заедно на ДК

Елария не е голям улов, Да, ще отмъсти за дъщеря си, но няма стратегическа стойност. И не плава май. Намеците за братоубийство бяха доста натрапчиви, а и Церсей е доста вманиачена от смърта на Тирион. Или него или дракон, но Юрон от сериала е доста "лек" за дракон.... Ще видим.

# 610
  • Разпиляна във въображението
там е грешката на сценариститите. Обикновено не правиш такова скъпоструващо съоръжение като кораб, ако не можеш да го напълниш догоре с хора.

Ако не греша Юрон никакви сметки не е правил да пълни корабите с хора. Целта му беше да се жени за Дани и да й даде корабите, за да се прехвърли тук.

# 611
Според мен Юрон се изхвърли малко с армаганите за Церси. Засега му вярвам, че има две здрави ръце, пък дали корабите са 1000 или 150 не е сигурно.
Относно Санса, ами то вярно изглеждаше така сякаш тя се кефи на Церси, поне не го отрече. Този който остана доволен от публичния им спор бе Кутрето, и може би тя направи театърa точно заради него. Иначе, по никакъв друг начин не може да се определи поведението й, разбира се ако приемем, че вече е пораснала, поумняла и не се поддава на провокации.

# 612
А не допускате ли, че може да е излъгал за 1000-то кораба? Аз него въобще не го взех насериозно, цялото му поведение, все едно беше дрогиран.
Видяхте ли на Ед прическата? Съвсем нереални войници, лъскаха отдалеч

# 613
  • Разпиляна във въображението
Може и да е излъгал, но целта му не е била да докарва кораби И армия.

# 614
там е грешката на сценариститите. Обикновено не правиш такова скъпоструващо съоръжение като кораб, ако не можеш да го напълниш догоре с хора.

Ако не греша Юрон никакви сметки не е правил да пълни корабите с хора. Целта му беше да се жени за Дани и да й даде корабите, за да се прехвърли тук.
в книгите това беше целта, но не и във филмите.* В книгите Юрон изпраща Виктарион с тази цел, а в филмите Яра и Теон му откраднаха корабите и отидоха при Дани. Но пък Юрон явно си е наумил, че му трябва сватба с велика кралица, за да седне на ЖТ, и понеже в случая няма как да е с Дани - сценаристите са избрали Церсей. плоско.

Принципно може да е изгъла за 1000 -та кораба, но пък в чертога толкова ли нямат шпиони? Кибърн за какво е?

Тирион не вярвам да го пожертват толкоз лесно - в книгите колко хора му искаха главата, включително и Бен Слива - и никакъв ефект. Тирион е най-големия късметлия, сега е на гребена на вълната - Ръка на Драконова Кралица.  Елария не е дребна плячка,  във филма тя е мозъкът на Дорн, а Дорн са най-верните съююзници на Таргите от незапомнени времена. ОСвен това Елария е метреса на Оберин, а той се би на страната на Тирион. Иначе  по принцип ако трябваше наистина голям армаган да носи на Церсей би  трябвало Юрон  да й донесе главата на Олена, но всички знаеч че железните пленяват най-вече млади и красиви жени, така че Елария е по-вероятен кандидат.

На Ед,  прическата изобщо не може да ме впечатли. А че са нереални войнициет - такива са ги направили, за се се изфука Ед, колко е готин и те понеже са му "антураж" и те трябва да са готини. Няма да го направят някакъв беззъб циганин я!

*В книгите стоте кораба на Вик са пълни с хора отгоре до долу - колко пространство ще заемат една жена и три дракона, железните не правят сметка да взимат други хора освен тях?

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 11:07 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт