Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Според мен "конфликтът" Джон-Санса е сценаристки похват,за да има интрига и на Север.Същото като когато омъжиха Санса за Рамзи,щото в Долината било много скучно и на зрителите нямало да им хареса;пък трябваше и Рамзи да е много гаден,че да катализира всеобща омраза.
Затова започнаха още в 6 сезон да посяват едни семенца на съмнението за лоялността й към Джон (оная безсмислена лъжа за това откъде знае за Черната риба,премълчаването за войската на Арините;оставянето във въздуха на думите на Кутрето до Дървото на сърцето;погледът към Кутрето,когато провъзгласиха Джон за крал,който може да се тълкува различно).
Аз мисля,че Санса иска единствено да предпази Джон,и въобще да му помага.Кутрето е при нея ,за да може тя да го държи под око.Мисля си,че даже чака сгоден случай да отърве света от него.Никога Белиш не е бил в такава кофти ситуация за себе си - разкри си картите пред Санса.От друга страна-Церсей ако го докопа,жив ще го одере.Ще рови там,ще пробва,ама този път ученичката му ще го надмине.
Кутрето трябва нещо да направи,за да го убият,защото все пак е гост,а тя е севернячка.Ще видим.

И аз мисля,че Юрон е като палячо.Трябва да е по-дарк някак.

Така се бях зарадвала за Нимерия,а
Скрит текст:
се оказва,че сценаристите елегантно ще спестят пари - Нимерия нямало да иска да тръгне с Аря.Баси тъпотията. newsm11

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 00:12 от irena681

# 586
 Кутрето сценаристите го поставиха в нелепа ситация. Нормално е, или да се прибере в Долината и да укрепва властта си там или да сее истински съмнения между васалите на Джон, намеквайки че не той трябав да е кралят а Санса за да може, да го смени.
Но сега-засега само стои там, ослушва се и си разкрива спатиите пред Санса, което е много тъпо,   никога книжният образ на Кутрето нямаше да се държи така инфантилно. там той е много силен образ. и въобще не мисля че Кутрето е "вързан" за Санса, докато тя без него няма никаква армия. както я харесваше и както харесваше майка й това не му попречи да се ожени за Лиза, а о в Чертога имаше бардак. Кутрето би могъл най-малкото да започне да флиртува с някоя жена, за да накара Санса да ревнува.
разбира се сценаристите са опростили много неговия образ, което е тъпо.
Да, в книгите
Скрит текст:
вероятно Кутрето или ще бъде отровен или бутнат да "лети" но там ситиуацията е съвсем друга. Първо Санса трябва да се срещне с някой на когото има доверие  - Сандор например - и да научи от него каква роля е изиграл Кутрето в смъртта на баща й, за да се реши на по-следваща стъпка - разобличаването му или убиването му.
Тук  във филма много бързо стават нещата, но все пак това е филм, не може толкова да го точат. Гадното е, че много опростиха образа на Кутрето и много го измениха,  същото става като при Станис - много се отдалечиха от литературния вариант

Юрон не трябва да е прост дарк, а хард-дарк - родоубиец, братоубиец,, прелъстител на братови жени, езичник, богохулник, и какво ли още не. Все пак има развитие в образа, преди Актьорът бе голяма дърво, но и аз го очаквах някак по-заплашителен и внушителен,  да се появи, най-малкото да не допуска Джайм да му държи такъв език, а не да е такъм палячо и да се мазни.

Впрочем да ви кажа, изпитвам садистична наслада и ми се иска Церсей да се омъжи за Юрон - Юрон нали реже езиците на жените с които спи, нека и Церсей си получи своето.

Веско, ако на теория бъде убит Петир във филма, ми е много интересна армията на Долината  защо ще се юрне след северянците, а няма да се прибере вкъщи? Санса която не искаше да преспи с възрастния Петир, ще се съгласи ли да стане съпруга на лудичкия Робин, който е два пъти по-малък от нея.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 23:06 от Джон Сняг

# 587
  • Buffyworld
Здравейте ! Не съм чела назад и не знам дали е обсъждан този въпрос - този затворник в Цитаделата, който дръпна Сам за ръката, показаха само ръката му, та за него имам някакво гадно предчувствие, че това е Визерис. Може би някак си е останал жив, може  Дрого да не е успял да го убие, когато го заля със златото, само да е бил жестоко обгорен, но да е оживял. Мислите ли, че може да е той ? Дани наистина се страхуваше от него.    ooooh! Tired Tired newsm78

# 588
Здравейте ! Не съм чела назад и не знам дали е обсъждан този въпрос - този затворник в Цитаделата, който дръпна Сам за ръката, показаха само ръката му, та за него имам някакво гадно предчувствие, че това е Визерис. Може би някак си е останал жив, може  Дрого да не е успял да го убие, когато го заля със златото, само да е бил жестоко обгорен, но да е оживял. Мислите ли, че може да е той ? Дани наистина се страхуваше от него.    ooooh! Tired Tired newsm78
Не е ли Джора? Нали той е заразен Thinking

# 589
  • Buffyworld
Не е ли Джора? Нали той е заразен Thinking

Да, вярно, съвсем го бях забравила. Благодаря !  Hug Аз си помислих за Визерис, защото го показаха в началото на previously  и реших, че може да има връзка с него.

# 590
Цитат на: _Buf
fy_ link=topic=949162.msg35314503#msg35314503 date=1500409865
Джора е със сигурност. Дадоха му профила контражур и се разпознаваше идеално чертите на Йън Глен

# 591
  • София
Тц, гласът бе на Джора. Визерис отдавна е погребан и забравен и в книги и сериал, но интересна логика, не лошо предположение. Wink

Изгледах отново серията. Значи отново ще я похваля като цяло и ще дам едно плюсче, но определено не малко неща стоят глупаво и наивно.
Накратко, между Джон и Санса според мен има драма, но това е драма вкарана насила от ДиД, за да има интрижки и напрежение, сякаш ''Другите'' не са най-голямата заплаха.
Да не забравяме, че Церсей е голямата любимка на двамата идиоти и гледам завличат и образа на Санса, като неин образ и подобие. Направо почвам да избеснявам. Дано се спрат навреме!!
Иначе е абсурдно и нелогично това поведение на Санса, особено на масата пред всички?! Санса е достатъчно интелигента и начетена, за да знае, че така уронва престижа на Джон и всъщност не му помага.
Иначе е ясно, че го обича и никога няма да го предаде (това ако стане, директно да закриват целия сериал), а се опитва да го предпази да не повтаря грешките на Нед и Роб, но по-много глупав начин го прави.

за 1000-те кораба, наистина е голяма глупост. В миналия сезон когато Яра и Теон му откраднаха желязната флота, нали Юрон се обърна към некви дрипави хомлеси да му построят 1000 кораба и той ще им даде света. Хехехе ако 1000 кораба се строяха току-така, че той и Флоки не е толкова бърз...  Joy
Наивна работа. Но, разбирам ги. Нека гледаме малко по-снизходително. Истината е, че сериала бе сериал до 4 сезон включително. После бе опропастен. Той пак е много добър, но има много други добри сериали, а този можеше да е специален във всяко едно отношение. Но да се върна на мисълта си, нарочно корабите са 1000, за да има равностойна битка с Денерис и така. Кратко и ясно, няма друго. Така се прави по Холивудски, няма време за логика и обяснения... Само 7 епизода са и парите ще отидат за битките (те просто задължително трябва да са епични и нещо невиждано досега, за да не олекне цялата продукция) и това е.

На мен ми харесва новия образ на Сандор. Джони, цял живот е клал, стига толкова. Не че пак няма да го прави, но за правилната страна и да има смисъл и полза... Сандор дълбоко в себе си винаги е бил добър, в това никога не съм се съмнявал. Истинското и непоправимо зло е Грегъри Клегейн, зомбито.

И за финал, не закачайте Аря!!! Това е най-якия образ и моето момиче.  Hug Twisted Evil #2gunfire

# 592
  • Buffyworld
И на мен ми хареса епизодът. Аз също винаги съм вярвала, че Сандор е добър. Спаси Санса от изнасилване и вероятно убийство, помагаше през цялото време на Аря, без да е длъжен. Налагало му се да е лош, докато служеше на  Джофри. И като стана дума, щях да се захиля на глас, когато Джон , макар и иронично, попита Санса  дали й прилича на Джофри.  Joy  Церсей ми се стори някак си жалка. Очаквах нещо повече . И последно не разбрах - след като му отхвърли предложението за брак - сега какво, съюзници ли са с Юрон ? Той какво ще спечели ? Да отмъсти на  Аша и Теон, да си върне корабите ..... друго не се сещам.

# 593
  • София
Ами съюзници са. Нямаше да е Церсей ако така лесно приеме предложение за женитба. Нека първо да се докаже. Юрон разбра и веднага хукна да и поднесе специален подарък. Най-вероятно ще го вземе от Дорн... Wink

# 594
Здравейте, хора! Отдавна не съм писала, но сега с новия сезон не мога да ви пропусна.
За серията съм 50/50. Биваше като за първа серия, ама не ми стигна като за една година чакане.
И почвам с чуденката. Защо Драконов камък си седи така празен? Сега като избиха Фрей и Близнаците ли ще останат необитаеми, ами Дредфорт? Така ли няма някой със заслуги да му дадат един замък? А иначе Санса обитаемите е готова да раздаде Simple Smile
За Юрон и неговите 1000 кораба, все едно случах РамБзи и неговите 20 мъже Grinning Интересно ми е какъв подарък ще направи Юрон на Церсей? Нещо голямо трябва да е, че да го вземе за мъж. Вие как мислите?

# 595
 ами на мен ми харесват името кланета. Спартак и Викинги например. Та Сандор преди много ми харесваше, сега какво е хрисим ме дразни. Пак може да си се бия на правилната страна, ама нека корми враговете и да шурти кръв.

ЯВно никой не оценява колко трудно се правят  бойни кораби? във всеки случай не и сценаристите.
Мейс Тирел е вторият най-богат човек във Вестерос, а едвам сглоби 25-30  бойни кораба, който да предаде на Редвин, Мандърли с неговото богаство започна да прави флога за Роб Старк, и я прави две години,., а цялята желязна флота е сто  бойни кораба и това е невероятно голяма число -  в един кораб се побират 30-40 души; Станис като цъфна при Черна вода, нямаше и 40 кораба, а атакуваше по вода с 10 000 души по вода. Ксаро няма повече от  83 кораба, а е най-богатият  човек в света. А Волантинската флота е 300 кораба и я приемаме за нещо несъразмерно огромно. Обача на - Юрон след като му взеха всички кораби за две-три серии изпраска 1000 кораба! ЕВАЛА! То денерис няма да има повече от 79 кораба  в книгите (13 от КСаро и 66 от Вик)максимум в книгите ( и то ако Волантинтската флота не й нанесе поражения), обаче Юрон ще й има 1000 кораба! Па той Юрон бил много могъщ бе! слагам по 40 човека на кораб, 1000 кораба - това са....40 000 души, че то на Ланистърите им останаха двойно по малко хора???*  Нещо повече, Джон има не повече от 10 000 души, а уж е Месията. защо да се пазари Юрон, да се жени за Церсей, като направо може да превземе Чертога и насила да направи Церсей своя солена жена. Joy Joy

*Джайм имаше 12 000 души преди да тръгне на умиротворителни миси и в Чертога - 8000 Ланистъри, сега трябва да са по-малко.

**Дредфорт мисля, че автоматично си отива към Санса - вдовица на Рамзи и в същото време сестра на Краля на Севера, тя е в позицията на книжната лейди Дъстин.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 01:33 от Джон Сняг

# 596
И неприятно изненадана бях, че епизодите са си толкова дълги колкото и старите. Бях чела, че като са само 7 ще са повече от час.
Юрон и Церсей и въобще цялата сцена ми беше много смешна. Все едно са пили до зори в някоя кръчма в Белфаст и си правят кефа да се полигавят малко.

# 597
Юрон и Церсей не знам, ама Юрон и Джайм би бяха неприятни. Той ЮРон в книгите е някак  хард-дарк, родоубиец, езичник, преслътител на братови жени, богохулник.... и изведнъж Джайм му отправя някакви реплики и той почва да му се мазни.
ОЧаквам тук да има нещо от типа"ОТличихте се в битката! Слагам ви на второ място след Станис - така и не можах да си разчистя сметките с него" така че да го чукне

"или  поздравявам ви - битката се с чест, като същински железнороден" или пък нещо от този род.

или дори "понякога е по-добре да отстъпиш една битка, за да спечелиш войната" - нещо този род, а не да му се мазни:
- о, колко велик рицар сте! как размахвахте меча!

Накратко - от Юрон очаквах да е по-прям и директен, и може би поне малко вулгарен, а не да се мазни на брата на Кралицата. освен това Железните не уважвата много -много жените, а Юрон какво им е правил  не е ситинаочаквах, някакъв съспенс тук.
И да - максимално ще се изкефя, ако Церсей се омъжи за ЮРон и той и отреже езика, както прави с всички жени които  с които спи.

# 598
  • Buffyworld
Аз си мисля, че Церсей няма никакво намерение да се жени за него. Ще го използва и после ще се отърве някак си от него. Като я знам каква е коварна, той Юрон да се радва ако се отърве жив от този съюз с нея. А и докато Планината е до нея, Юрон едва ли ще посмее да й отреже езика, ако не иска да му падне главата .  Joy

# 599
  • Разпиляна във въображението
И неприятно изненадана бях, че епизодите са си толкова дълги колкото и старите. Бях чела, че като са само 7 ще са повече от час.

И аз се изненадах. Наближаваше 22 ч. и се успокоих, че има още около 30 мин. и бам... надписи  Crossing Arms

Не виждам защо Аря трябва да се чувства зле от първата сцена. В крайна сметка тя утрепа само виновните за смъртта на северняците, на семейството си.

Общи условия

Активация на акаунт