Банята - 27-ма тема

• 129 938
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
От миналата седмица мога да се похваля с нова баня - чудна е! За сега нямам забележки - не съм видяла и никакъв зор с майсторите (като гледам какви спорове се водят тук ... ).
Имам обаче следното питане - душа, който си поставихме е вграден - система IdealStyle на Идеал стандарт. След къпане обаче явно остава минимално количество вода в тръбите, и от душ слушалката прокапва в продължение на няколко  часа - само да питам нормално ли е това? Крана затваря перфектно - няма теч от питата горе, прокапването е от слушалката. Понеже досега сме били с най-обикновен душ и не сме имали такива модерни душове, да разбирам ли че това прокапване е част от екстрите?
Ето това е душ системата, за която питам:
http://jordy22.com/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D … 33-%D0%B0%D0%B0-4

Смесителите сега се правят с керамични глави. Не е нормално да капе повече от няколко минути и то само ако е имало нещо да се изтече от тръбата в стената и от питата ... Обадете се в сервиза.

# 151
  • Wonderland
. Скоро забелязахме, че една плочка се е спукала от самосебе си. Направихме обстоен преглед- няма друга, но на две от стените плочките почукват на кухо, все едно ще паднат всеки момент.

Според линка, който сте дали, то облицовъчните плочи са гранитогрес.
Водопропускливостта му клони към 0%, т.е. лепилото трябва да е флексово (CM 11 PLUS).
http://www.ceresit.bg/bg/products/tiling/%D0%9B%D0%B5%D0%BF%D0%B … tile-mortar1.html
Лепило за плочки - видове и предназначение

Здравейте, снощи публикувах линка от телефона и не знам защо не са излезли правилните. Ето тези са:

Скрит текст:
"В много голям процент от случаите причината за напукването не е в самите плочки, а в материалите,  с които са поставяни. Поради достъпния и лесен начин на производство на пазара има много голямо предлагане на лепила. Основна съставка в лепилото за плочки е циментът. Когато циментът надхвърля допустимите норми, сместа става по- "силна". Преди да се появят лепилата, плочките се лепяха само с цимент. Преди лепенето с цимент плочките се киснат във вода около 24 часа. Напояването на плочката с вода спомага за по-бавното засъхване на цимента, което от своя страна предпазва плочките от напукване. Високото съдържание на цимент в разтворите обикновено води до напукване, това най-вече касае фаянсовите плочки за баня. Независимо дали ще бъде испански фаянс, италиански фаянс или български, всичко опира до лепилото. В съвремените лепила има добавки, които задържат водата в разтвора и спомагат за по-бавното засъхване. Завишено съдържание на цимент в лепилото може да се получи при производството на продукта - прави се с цел "икономия на средства". Друг начин, който е познат- добавяне на цимент от страна на майстора - прави се с цел "икономия на средства" и "разтворът не се свилича по стената".
Затова използвайте лепила за плочки, които са утвърдени на пазара ( лепила Ceresit, Weber, Mapei и други).
Ето значението на някои маркировки и особености, които са важни да знаем, когато купуваме лепило за плочки.
C1 – Лепило за плочки на циментова основа;
C2 - Лепило за плочки на циментова основа с подобрени характеристики;
C1T - Лепило за плочки на циментова основа без свличане;
C1E - Лепило за плочки на циментова основа с по-голямо отворено време за работа;
C1F - Лепило за плочки на циментова основа за по-бързо втвърдяване;
C1TE - Лепило за плочки на циментова основа без свличане и с по-голямо отворено време за работа;
C1FT - Лепило за плочки на циментова основа, бързовтвърдяващо се, без свличане;
C1FE - Лепило за плочки на циментова основа, бързовтърдяващо се, с по-голямо отворено време за работа;
C2T - Лепило за плочки на циментова основа с подобрени характеристики , без свличане;
C2E - Лепило за плочки на циментова основа с подобрени характеристики и по-голямо отворено време за работа;
C2F - Лепило за плочки на циментова основа - бързовтвърдяващо се;
C2TЕ - Лепило за плочки на циментова основа, подобрени характеристики и по-голямо отворено време за работа, против свличане;
C2FT - Лепило за плочки на циментова основа , бързо втвърдяване, подобрени характеристики, устйчивост на свличане;
Често допускана грешка е да се използват едни и същи класове лепила за различни видове плочки, пространства, основи, темепературни влияния и др. Най-погрешно е да се изпозва циментово лепило за полагане на гранитогрес на открито. Тъй като структурата на гранитогреса се доближава до порцелана, при него трябва да се използват флексови лепила с повече химически добавки (например Cerеsit CM16, Cerеsit CM17, Weber Flex, Isomat AK12, Isomat AK25 и др.). При стенните и теракотни плочки е допустимо използването на лепила с по-високо съдържание на цимент, тъй като слепването става като сместа попива в самата плочка. При гранитогреса това е невъзможно, тъй като неговата водопоглъщаемост е почти 0%. Винаги ще се намери някой майстор за фаянс и теракота, който да каже :" Е, колко плочки съм налепил, нито една не се е разлепила". Да , но особено на открити места, има плочки, които „хлопат”, защото са се разлепили от температурните разлики. Трябва да знаете, че фугата от 3мм е почти задължителна на открито. Дори и налепени, плочките изменят своите размери при промяна в температурата. Ако нямате оставена фуга, то има вероятност плочките да се напукат или разлепят при резки промени в температурите."
http://ceramicbg.com/page/polezni-suveti]

Скрит текст:
"В много голям процент от случаите причината за напукването не е в самите плочки, а в материалите,  с които са поставяни. Поради достъпния и лесен начин на производство на пазара има много голямо предлагане на лепила. Основна съставка в лепилото за плочки е циментът. Когато циментът надхвърля допустимите норми, сместа става по- "силна". Преди да се появят лепилата, плочките се лепяха само с цимент. Преди лепенето с цимент плочките се киснат във вода около 24 часа. Напояването на плочката с вода спомага за по-бавното засъхване на цимента, което от своя страна предпазва плочките от напукване. Високото съдържание на цимент в разтворите обикновено води до напукване, това най-вече касае фаянсовите плочки за баня. Независимо дали ще бъде испански фаянс, италиански фаянс или български, всичко опира до лепилото. В съвремените лепила има добавки, които задържат водата в разтвора и спомагат за по-бавното засъхване. Завишено съдържание на цимент в лепилото може да се получи при производството на продукта - прави се с цел "икономия на средства". Друг начин, който е познат- добавяне на цимент от страна на майстора - прави се с цел "икономия на средства" и "разтворът не се свилича по стената".
Затова използвайте лепила за плочки, които са утвърдени на пазара ( лепила Ceresit, Weber, Mapei и други).
Ето значението на някои маркировки и особености, които са важни да знаем, когато купуваме лепило за плочки.
C1 – Лепило за плочки на циментова основа;
C2 - Лепило за плочки на циментова основа с подобрени характеристики;
C1T - Лепило за плочки на циментова основа без свличане;
C1E - Лепило за плочки на циментова основа с по-голямо отворено време за работа;
C1F - Лепило за плочки на циментова основа за по-бързо втвърдяване;
C1TE - Лепило за плочки на циментова основа без свличане и с по-голямо отворено време за работа;
C1FT - Лепило за плочки на циментова основа, бързовтвърдяващо се, без свличане;
C1FE - Лепило за плочки на циментова основа, бързовтърдяващо се, с по-голямо отворено време за работа;
C2T - Лепило за плочки на циментова основа с подобрени характеристики , без свличане;
C2E - Лепило за плочки на циментова основа с подобрени характеристики и по-голямо отворено време за работа;
C2F - Лепило за плочки на циментова основа - бързовтвърдяващо се;
C2TЕ - Лепило за плочки на циментова основа, подобрени характеристики и по-голямо отворено време за работа, против свличане;
C2FT - Лепило за плочки на циментова основа , бързо втвърдяване, подобрени характеристики, устйчивост на свличане;
Често допускана грешка е да се използват едни и същи класове лепила за различни видове плочки, пространства, основи, темепературни влияния и др. Най-погрешно е да се изпозва циментово лепило за полагане на гранитогрес на открито. Тъй като структурата на гранитогреса се доближава до порцелана, при него трябва да се използват флексови лепила с повече химически добавки (например Cerеsit CM16, Cerеsit CM17, Weber Flex, Isomat AK12, Isomat AK25 и др.). При стенните и теракотни плочки е допустимо използването на лепила с по-високо съдържание на цимент, тъй като слепването става като сместа попива в самата плочка. При гранитогреса това е невъзможно, тъй като неговата водопоглъщаемост е почти 0%. Винаги ще се намери някой майстор за фаянс и теракота, който да каже :" Е, колко плочки съм налепил, нито една не се е разлепила". Да , но особено на открити места, има плочки, които „хлопат”, защото са се разлепили от температурните разлики. Трябва да знаете, че фугата от 3мм е почти задължителна на открито. Дори и налепени, плочките изменят своите размери при промяна в температурата. Ако нямате оставена фуга, то има вероятност плочките да се напукат или разлепят при резки промени в температурите."
http://ceramicbg.com/page/polezni-suveti

Здравейте, снощи публикувах линка от телефона и не знам защо не са излезли правилните. Ето тези са: http://baniastil.com/плочки-за-баня/halcon/плочки-за-баня-style-(17)-3872.html

# 152
Момичета,

как да разбера дали на даден смесител за мивка може да се прикрепи ръчен душ? Ето нещо такова визирам. Трябва ли да е упоменто нещо в описанието на продукта? Задължително ли трябва да вървят душчето и смесителя заедно?

Няма как да сложите нещо такова просто така. Тези смесители са специални и имат извод за присъединяване на шлауха на хигиенния душ. Такава информация обикновено не се изписва в описанието на смесителите. Просто купете текъв готово окомплектован смесител.
Ако смесителят е вече закупен трябва да сложите от тези модели:

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 10:41 от drago_2008

# 153

Sly Red Fox, Пак не се виждат, напиши ако искаш името Peace Плочките Naxos ли са?
Какви са стените, на които хлопат плочките като основа? На гребен ли са лепени или на топки?

# 154
Крана затваря перфектно - няма теч от питата горе, прокапването е от слушалката.
......... да разбирам ли че това прокапване е част от екстрите?
За да превключи питата е необходимо налягане, т.е. спирайки водата,
автоматично се превключва слушалката.
Не трябва да тече след спиране.
Евентуални причини:
- при монтаж не добра настройка
- дефектен елемент, по точно това
Скрит текст:
http://www.idealstandard.bg/product/easy-box-universalen-komplek … zhdane/A1000.html
ПП конкретно керамичната глава (ф47 B964709 ВИДИМА)
Скрит текст:
Не е за подценяване тази глава за какво налягане е? (ниско, високо) и какво е при Вас.
(Гледам, че от 2.10. 2016 има проблем, т.е. ниско в Плевен: http://www.vik-pleven.com/news.php?news=1048)

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 12:16 от Анонимен

# 155
Понеже смесители за душ коментирате... Имам нов смесител за вана/душ Mixomat само със слушалка. Но не мога да го настроя да тече само от слушалката: като намалявам налягането, превключвателят пада и почва да тече от чучура за вана. Преди имах на Vidima Orion и там можеше да се застопорява със завъртане надясно, но на този немско-китайски смесител не става колкото и да въртя  Sad

# 156
Понеже смесители за душ коментирате... Имам нов смесител за вана/душ Mixomat само със слушалка. Но не мога да го настроя да тече само от слушалката: като намалявам налягането, превключвателят пада и почва да тече от чучура за вана. Преди имах на Vidima Orion и там можеше да се застопорява със завъртане надясно, но на този немско-китайски смесител не става колкото и да въртя  Sad
Има такива смесители, да. Аз освен, че търсех да е с термостат държах превключването душ/чучур да става с врътка, за да нямам такива проблеми...

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 22:16 от drago_2008

# 157
По казуса с напуканите плочки на фифи- за мен проблема е в майстора.Най-вероятно се е престарал с чукчето за нивелиране,това е най-честата причина за паяжинообразно напуканата глазура  Peace

# 158
  • Wonderland

Sly Red Fox, Пак не се виждат, напиши ако искаш името Peace Плочките Naxos ли са?
Какви са стените, на които хлопат плочките като основа? На гребен ли са лепени или на топки?
Плочиите са на Halcon Ceramicas. Испански са. По стените имаше останали стари плочки, понеже строителят беше сложил някакви плочки, които не ми харесаха. Майстора не ги събори напълно, каза че няма да има проблем. Не знам. На пода също имаше плочки, които не премахна напълно, а сега с пода нямам проблем.

# 159
. Майстора не ги събори напълно, каза че няма да има проблем..
Ползвал ли е контактен грунд?
Скрит текст:

# 160
  • Wonderland

Не знам защо не се получава линка от Баня Стил, но това е банята в действителност:
http://www.img-share.eu/albums/my_album/310728

# 161
  • Wonderland
. Майстора не ги събори напълно, каза че няма да има проблем..
Ползвал ли е контактен грунд?
Скрит текст:

Довечера ще питам мъжа ми.

# 162
Благодаря за компетентните отговори PAV1.
Мислех си че трябва да  е много по-лесно .... просто да си харесаш душ... а то трябвало да гледам налягане, надморска височина, количество валежи  #Crazy
Ще врътна един телефон до сервиза да видим и те какво ще кажат.

# 163
  • Бг-мама
Здравейте,
От миналата седмица мога да се похваля с нова баня - чудна е! За сега нямам забележки - не съм видяла и никакъв зор с майсторите (като гледам какви спорове се водят тук ... ).
Имам обаче следното питане - душа, който си поставихме е вграден - система IdealStyle на Идеал стандарт. След къпане обаче явно остава минимално количество вода в тръбите, и от душ слушалката прокапва в продължение на няколко  часа - само да питам нормално ли е това? Крана затваря перфектно - няма теч от питата горе, прокапването е от слушалката. Понеже досега сме били с най-обикновен душ и не сме имали такива модерни душове, да разбирам ли че това прокапване е част от екстрите?
Ето това е душ системата, за която питам:
http://jordy22.com/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D … 33-%D0%B0%D0%B0-4

Ние сме със същия , и при нас се получи такова нещо. Това което аз направих и от тогава няма проблем е че завъртях малко това което е за издърпване и активира питата. Дано ме разбра. Просто го завъртях и спря да тече вода от слушалката.

# 164
Благодаря, Зечова - ще пробвам още тази вечер, дано се получи! Между другото ние с теб имаме много сходни бани, аз съм със същите плочки, само че ти си ползвала фризовете, а аз съм с "гоблен" на стената Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт