Банята - 27-ма тема

• 129 976
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
Ако се прави с два сифона най-лесно е под левия край на мивката.
Получава се "конфликт на интереси".
Не трябва да има пресичане на сини и червени отсечки.
(сини-страни на кабина, червени - майки за наклон)
Скрит текст:
Подът трябва да се обърне ако НЯМА праг! Извинявам се за пропуска. С така наредени плочки кръстосани няма как да се пречупят за външен сифон. За наклоните на плочките, за да станат 2 отделни в помещението, плочките се пречупват по фугите, а това няма как да стане при това редене...
Ако ИМА праг няма никакъв проблем. В тази лявата част, където ти се пресичат синята и червената линии, подът се прави с наклон към тоалетната и от там се пречупва плавно към левия или десния ъгъл на мивката за да се сложи там сифона...
Може да се направи, но не от всеки.... Трябва някой дето разбира.
Ще снимам нашия под в голямата баня като стигна до там да покажа по-сложно изпълнение.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 00:15 от drago_2008

# 196
Без да навлизам в подробности за успоредни прави,
равнобедрени триъгълници(височината към основата е ъглополовяща, медиана, симетрала..),
правоъгълник (пресечна точка на диагонали),

то според мен местоположението на сифона е:
(като е допустимо  да бъде в зоната на червената отсечка)
Скрит текст:
С така наредени плочки кръстосани няма как да се пречупят за външен сифон. За наклоните на плочките, за да станат 2 отделни в помещението, плочките се пречупват по фугите, а това няма как да стане при това редене...
  Peace
(ротация на плочките - 45° )

# 197
Ето схема как е при нас. Сините линии показват пътя на водата от всички точки извън душкабината към малкия сифон. Плочките са квадратни 33х33 и редени ромбовидно, за да стане това изпълнение.

# 198
Благодаря ви за идеите, надявам се да намерим майстор, който да се справи. Ще ви информирам, когато стигнем до решение и съответно изпълнение. А тъй като две от стените са с ГК, нужни ли са два пласта ГК според вас? Плочките за тези стени са 32/62,5 (ако е от значение).

# 199
Благодаря ви за идеите, надявам се да намерим майстор, който да се справи. Ще ви информирам, когато стигнем до решение и съответно изпълнение. А тъй като две от стените са с ГК, нужни ли са два пласта ГК според вас? Плочките за тези стени са 32/62,5 (ако е от значение).
Намерете си добър майстор. Той ще каже кое как трябва и какво е по силите му да направи. Вие няма как да му предаваре занаят от прочетеното по форумите, освен това може и да се издразни. Не винаги може да се представи тук действителната ситуация и от клиентите не се отчитат много важни фактори, които им убягват. На терен обаче се оказва друго...

Относно картона много важно е как е захванат, за да носи плочките, не пластовете, които лесно се наслагват Peace

Ако в процеса на работа нещо Ви усъмни питайте за други мнения.
Успех

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 11:33 от drago_2008

# 200
Скрит текст:
Ето схема как е при нас. Сините линии показват пътя на водата от всички точки извън душкабината към малкия сифон. Плочките са квадратни 33х33 и редени ромбовидно, за да стане това изпълнение.

drago_2008  Hug
Моят метод на "изчисляване" потвърждава местоположението на сифона Ви.
Отбелязала съм най-добро и допустимо.
Скрит текст:
Относно допустимото е необходим определено добър майстор!
А тъй като две от стените са с ГК, нужни ли са два пласта ГК според вас?
Ако не сте сложили към момента ГК, то полагайте аквапанел.

http://www.baumarket.bg/product/akwapanel_knauf_aquapanel_outdoor_200/

# 201
Да, PAV1! Peace Simple Smile
Както ММ често казва не е хапка за всеки фаянсаджия да монтира сифони и да прави наклони в по-сложни ситуации ...

# 202
Не знам къде да попитам, та затова тук

Купих шкаф за банята-от ПВЦ, с три огледала и три шкафчета, във всяко шкафче има по едно рафтче за принадлежности.

Скрит текст:

Нещо подобно

На стената ,на която трябва да се сложи,има кабел за осветление ,който не се използва към момента, както и плочки.
Самият шкаф няма пробити дупки за да се закачи на пирон/винт.

Въпросите са няколко, ако пробия шкафа с бормашина, за да направя дупки, дали няма да му стане нещо? Материала е твърд, но все пак.
Другото е дали мога да го залепя със силикон директно върху плочките от четирите страни, и ако наредя разни шампоани, пасти за зъби и прочие вътре няма да падне от тежестта/влагата в банята?
И другото, дали мога да пробия с бормашината плочките някакси, така че ако направя дупки в шкафа, да го закача на винтове например?
Благодаря  bouquet

# 203
  • Варна
...
Намерете си добър майстор. Той ще каже кое как трябва и какво е по силите му да направи. Вие няма как да му предаваре занаят от прочетеното по форумите, освен това може и да се издразни. Не винаги може да се представи тук действителната ситуация и от клиентите не се отчитат много важни фактори, които им убягват. На терен обаче се оказва друго...

...

Това е най важно, ако майсторът е добър, няма нужда да се образоваме за всяко едно нещо и ние да му казваме кое как да направи! Какви нови неща има на пазара, като например тези магнитни ревизионни вратички, прагове, пилене на 45 о и т.н., опитния и добър майстор би трябвало да предложи различни решения, а собственика да прецени според финансовите си възможности и вкус кое да се приеме.

И тук е трудността, по какво да ги познаеме  Rolling Eyes Аз обикновено разчитам на препоръки, но не винаги се получава, явно съм доста капризна.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 16:46 от Doris

# 204
И аз разчитам на препоръки, но се убедих, че прекрасното за едни е боклук за мен, аз съм дева и перфекционист и разбирам, че трудно ми се угажда! Simple Smile Добър майстор винаги съм навита да взема, но за тях се чака ред, а нашата баня тече на съседите и няма време за отлагане Sad

# 205
и плочки.
Самият шкаф няма пробити дупки за да се закачи на пирон/винт.
по-лесно с дюбел пирон
Скрит текст:
...ако пробия шкафа с бормашина, за да направя дупки, дали няма да му стане нещо?
Първо монтирате триъгълни планки отзад на шкафа, на горните два ъгъла.
После разпробивате отвора за дюбела.

Скрит текст:
И другото, дали мога да пробия с бормашината плочките някакси, .....
Ами то някак си И плочката може да падне.  Cry
Залепяте в/у плочките широко хартиено тиксо по ориентировъчното горно положение на шкафа.
Налагате вече разпробитият шкаф под нивел на точното местоположение.
Бележите отворите (хартиеното тиксо Ви е в помощ).
Разпробивате белязаните отвори,
като първо с център (стоманен пирон,...) и чукче на ръка с няколко удара премахвате горния слой(глазурата) на плочката.
С машината започвате да правите отворите, като първоначално е на режим въртене.
Имайки дълбочина от 2-3 мм в плочката, то превключвате на режим ударен.
На видията предварително си правите "мярка" за дълбочината, спрямо дюбела.

Успех!

# 206
Много благодаря!

# 207
  • Sofia
Записвам се при вас, с надежда за мнооого помощ и идеи.
Предстои ни обзавеждане на морско жилище и единственото, което съм решила за момента е , че трябва да е nautical style , т.е. бяло и синьо.

Има ли някой , който да е ползвал принт върху стъкло в банята? Чудя се дали да не сложим на едната стена в душ кабината, но нямам идея дали е подходящо.

Друг въпрос, харесах (относително) плочки в баня стил, но чета не особено ласкави коментари за тях, а искам да ми бъдат изготвени проекти, защото въображението ми хич го няма, та ако наистина не стават, бихте ли ме насочили нанякъде?

# 208
  • софия
Освен Баня стил, Хикови, Керамо, Топ груп, Мараци.

# 209
Шантал, в Баня стил ако ги насочваш правилно и поне малко знаеш какво точно ти харесва ще се справят, но зависи и от конкретния служител Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт