Любители на котки - Тема 109

• 42 995
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Красоти, уникални животинки.
И ММ върза елхата миналата година, след като Топи я събори върху него, но пак си имаше поражения.
Вчера майка донесе на Топи пастет на Гурме, отворих го аз и си викам дай да му дам да пробва. Котката се облизваше и само се ежеше, знаеше, че ще има кльопачка. Близна няколко пъти и демонстративно си замина. Не ще да го яде, сложих му сварено месце и нападна лакомо.
Пастета съм го прибрала, имам около 200 грама от гранулите за бебета ще ги дам на Рижко отдолу. Рижко е улично коте, но много дебело, ще го снимам някой път. Тук в Пловдив са около 4 котки, които всички от блока постоянно хранят. Рижко ми е любимец.

# 16
  • София
Благодаря за новата тема.

Моят опит с отблъскващите спрейове показва, че работят само на малки котета. С Бегемот пръсках къде ли не, изобщо не му пука и точно след пет минути е пак там. Малкият Вейдър обаче веднага започна да избягва местата, които напръсках. Завираше се постоянно в едни кабели зад дивана и ми гризеше зарядното за телефона под нощното шкафче. Откакто ги напръсках не ги е докосвал.

# 17
Ето пресен данък от преди малко - Чарли си мисли ,че е на плажа Grinning

# 18
Таня, благодаря за темата!  bouquet

Данък
За пръв път Стейси да прояви интерес към кутия и разбира се, това беше заснето веднага  Grinning

# 19
Да се разпиша и аз, че пак ще ви загубя. И Томката вчера, като Чарли, се излежаваше по средата на стаята, а детето ме попита защо лежи там. Отговорих му да се огледа добре и да види къде грее слънцето и дали е глупав Томчо, че е легнал точно там. Mr. Green
Да си платя и данъка (снимката не е от вчера, а от по-предните дни).

Тук го викам, да ме погледне и да го снимам.

А тук си личи, че яко му досаждам. Mr. Green

# 20
  • София
О, Dara888, уникална окраска има по гърба Томи.

Ето и от мен данък
Скрит текст:

# 21
Всичките са  Heart Eyes

Момичета,
Скрит текст:
на моя близка приятелка сестра ѝ в момента е при нея, има котка на 4 години, кастриран е, но..... Котето е зле, не разбрах какво точно са им казали като диагноза, ходили са при 2-ма ветеринари в София, единия казал да го хранят с РК и че ще се оправил, втория направил изследвания и днес са им казали диагнозата, която аз не разбрах. Та накратко, ветеринаря им казал, че това е породено от храненето на животното. От малък са му давали гранули на Уискас, техни паучове, както и на други марки от този клас доколкото разбрах. Възможно ли е наистина? Ветеринарите в Щатите ми казваха, че има огромни рискове когато се храни животното и то системно с подобни храни, но не съм разпитвала. Жал ми е за животинчето. Tired

# 22
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ивекс, според мен напълно е възможно. Не знам каква му е диагнозата, но запушванията при мъжките най-често се дължат точно на кофтито храна.

Данъците са прекрасни  Heart Eyes
Аз нямам в момента с какво да се разпиша, но се радвам искрено на вашите. Hug

# 23
За запушване разбрах и аз, но не съм сигурна, котката е зле, оставили са го на стационар.
Дано се оправи милата животинка.

# 24
Аз нещо съвсем не успявам да насмогна и да изчета по-старите постове, и да запомня какво сим искала да отговоря, и да пиша... Извинявам се, че се появявам, оставям по някой данък и толкова. Изключително ми е приятно да гледам снимките ви и се радвам на всички котачета! Но все не съм в час с разговорите ви  Embarassed
При нас нещата вече съвсем се нормализираха - котките са непрекъснато заедно. Не спят една до друга, но където е едната, там е и другата. И, като започнат да се гонят, става страшно! да не си им на пътя. Новите пердета заминаха само две седмици, след като ги купихме. Здраве да е Simple Smile
Делхи е още малко плашлива, но най-редовно ни се завира в леглото вечер и  започва едно мъркане, едни масажи (с тези прекрасни огромни лапки), едно наместване... Абе, въобще, как сме живели само с една котка?!
Ивекс, ти ме питаше за размера на мейн кууните. Ами Амур е над 10 кг. вече, а Делхи е доста по-малка и лека. Не знам как е гледана до момента, но може би и полът има значение. Но и двамата са мноооого благи и спокойни. Той дава да го мячкат, а тя още не съвсем. Виж, в леглото мога да я правя каквото поискам, но извън него - не. И козинките им са различни. От Амур косми не падат, но от Делхи летят облаци. Тя е с по-дълга и някак по-твърда козинка. Аз доста се отплеснах от размера, но...
Да, и дано болното котенце на приятелката ти да се оправи със смяна на храната!

Ето и един бърз данък с телефона. Все се каня да извадя голямата камера и да я нащракам Делхи, но има време Wink

# 25
Красавци. Heart Eyes
Доста кг са си, като си представя, че Топче е едва 5 кг. Laughing
Ще чакаме снимки на Делхи.
Точно това гледах онзи ден, пишеше, че мъжките Мейн Куун могат да достигнат до 15 кг, женските били докъм 8 кг.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 20:29 от Ивекс

# 26
  • София
Сиете, страхотни са!  Heart Eyes Килограмите на Амур ме впечатлиха- аз смятах, че моята е голяма с 5те си кг.  Laughing

# 27
  • София
Сиете, прекрасни са! Преброи ли пръстчетата на Делхи? Чакаме някоя подобна снимка:  Grinning

Няма да изброявам, но се радвам на всяка споделена снимка! Всички котета и Чарли са прекрасни!  Heart Eyes

Ивекс, предполагам, че е запушване. За други последствия от лоша храна не съм чувала. А и споменатата храна на РК сигурно е тази, която ги кара да пишкат много. Така изхвърлят песъчинките. На времето и на Мъро и Мацо помогна. Дано котарачко се оправи!

Вижте на какво попаднах, докато търсих снимка на коте с много пръстчета:

Снимката е линк към историята.

# 28
Точно това е, но патката /без извинение/ не е обърнала внимание на животинчето и е изпуснала положението.  За храната не ми се и коментира.

# 29
Ивекс, дано да се оправи котето...

Сиете, разкошни са  Heart Eyes

Ето от нас един размазан, рошав данък, който беше порядъчно омачкан....

Общи условия

Активация на акаунт