Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Roha28,да само по бузките бяха,но не е от лапането на ръчичките да знаеш.Някакъв бебешки дерматит каза доки и трябва да си се лекува за да не стане хроничен.Аз даже си мислех дали не е от слънцето или вятъра сега през есента

# 166
И ние се къпим всяка вечер,имам чувството,че ако пропуснем нямаэда иска да заспи после Grinning и да отбележа,че се събуди преди малка да яде уж, буднах му биберон докато отида да тоалетна и да пия вода, връщам се-нашия заспал. Което ме кара да мисля,че честите събуждания в последно време вече не са от глад,а от навик

# 167
Нашета беба се оправя, не спи така силно ипо много, сама взе да се събужда и ако не може пък да заспи е много нервна, зопочва като луда да си лапа ръчичката, да търка нос, очи, ухо. Днес два пъти се събуда за ядене 11:30 и в 03 ч   Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 168
Гери ако те притеснява контролния преглед не можеш ли да си викнеш лекар за домашно посещение? Аз съм викала така за по-голямото ми дете, докато беше бебе.
За шезлонгите аз мисля, че повечето модели не са подходящи за дълга употреба. Това си е мое мнение де. Аз и кошницата за кола мисля че не еч много добре. Бебета до 7 месеца не би трябвало да седят седнали, полуседнали и пр. Нашият шезлонг е с твърд гръб по тази причина, но трудно го намерих.
Ние днес сме на консултация и ще му сложат следващата ваксина (на 3 месеца и 2 дена). Дано да мине по-добре, че предния път вдигна температура.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 07:37 от hippie

# 169
По мое мнение няма солидни доказателства за това, че бебетата не трябва да седят. Много търсих по въпроса и мненията са противоречиви. В нашата култура си битуват разни схващания, но не значи, че всички специалисти са съгласни. Не ме разбирайте погрешно, и аз се тревожех и все я местех в слинга от столчето за кола и гледах по часовник колко стои в шезлонга, докато моята нова съседка италианка непрекъснато държи тримесечното си бебе седнало и много ми се смя. Майка й е педиатрична сестра. Друг въпрос е, че някои бебета обожават да лежат, други не; някои са силни и изправени, други се развиват постепенно. Има цяла гама продукти за ранно седене в US, което за мен е прекалено, но и обратното ми се вижда пресилено.

# 170
На мен най-накрая ми дойде, не че го искам де. Беше си  ми много добре без цикъл. И аз мисля като Алистра за стоенето на бебета в шезлонги и тн. Разбира се, че не трябва да се стига и до крайности, но един умерен наклон на облегалката не вреде. Все пак те не се опират само да дупето, та да получат изкривявания, ами тежеста им е разпределена равномерно. Момичета да се похваля, чр обиколката на корема ми е с 10 см по-малко от тази на изписването, но има още много.

# 171
от шамполана на а дерма за крусти има ефект. Ние бяхме с много цялата глава стоеше оранджево червена за десет дена нямаме нито една сега. Относно цикъла на мен още не ми е идвало ,но аз кърмя само веднъж месечно ми прецапва за два дена нещо кафяво и спира. Все се каня да отида на лекар но в момента няма кой да гледа бебето. Стряскат ли ви се бебетата. При нас е ужас при най лекия шум. От скоро взехме всичко да ближем докоето се докопа. Цялото ми рамо става мокро като я нося.

# 172
И мойта беба се стряска много , но четох че това е първичен рефлекс известен като рефлекс на Моро.http://m.moetodete.bg/razvitie/15-vrodeni-refleksi-na-novorodenoto.html . Както писах цялата козметика на Беба е на Адерма без водата за лице(Мустела), кремът за лице също е много хубав.

# 173
И моята беба мн се стряска от няколко седмици, направо поскача и разперва ръчички и крачета горката, щом казвате, че е нормално ще съм спокойна. Лигави се също и лапа разперена ръчичка, на възглавничката вече не мога да разбера от какво е мокро - от лиги или повръщане. Моята беб си измести часа за къпане 5:30 , дори май и по рано иска и да си ляга вече за вечерта, вашите промени ли им се къпането?

# 174
Ние стряскануто вече почти го преодоляхме. Бях чела някъде,че рефлекса като разперят ръчички,означава,че се опитват да се хванат за мама. Милите те беззащитни душици. Преди не се бях интересувала толкова много от бременноста,раждането и детското развитие в началото, сега откакто се заинтересувах от толкова много неща си давам сметка колко уникално е всичко  Embarassed Embarassed Embarassed

# 175
Купих днес за моята беба в ртележка за кошарата, но много я е страх от нея, само като чуе музиката и почва рев.

# 176
  • София
Купих днес за моята беба в ртележка за кошарата, но много я е страх от нея, само като чуе музиката и почва рев.

Аз преди време писах, че нашата госпожица пък много я харесва. Първо имахме едни пчелички, ама се развали механизмът и спряха да се въртят и пеят. Купихме преди седмица някъде нова, този път с мечета и зайчета, само първия път ѝ се учуди нещо и се разплака, но подозирам, че това се случи, защото беше и гладна. Иначе си я харесва вече. Simple Smile А в началото, първата още, гледаше като хипнотизирана, много ѝ беше интересна.

# 177
На нашия сме му взели една с бухалчета. Много им се радваше, особенно първите 2-3 пъти. Гледа ги по 20-на мин, което за него си е многоо. ММ измайстори и да сложим играчки на шезлонга, и по тях доста се заглежда, удря ги и гледа как се клатят. Много е забавен 😀

# 178
Мами, не се издържа,свекървата беше на гости Mr. Green малкия при нея почти винаги е крив,явно и той се натоварва. Съответно изводите й бяха следните..бебето е много слабо щом първия месец е качило 1кг, а от тогавя качва по 800гр. Бебето е гладно и жадно,нищо,че се храним на поискване. Бебето трябв вече да приема сокове,защото са жизнено необходими,как така ще захранвам чак към 6 месец.. #2gunfire #2gunfire
Вие справяте ли се по някакъв начин с подобни срещи, аз едвам ги издържам.. Мм казва да не обръщам внимание, но няма как да стане. Имам чувството,че се опитва да ме изкара най-некадърната майка,нищо че от самото начало сама си гледам детето, а на нея все са й помагали. Просто като знам,че ще се срещам с нея предвапителто се натоварвам,лошото е че и детето се натоварва също.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 18:46 от Monika08

# 179
Аз не успях да намеря пчелички, които се закрепят на походно легълце и още ме е яд, но играчките на Fisher Price за количка й харесват страшно много.
Моника, наддаването е повече от страхотно, свекърва ти по-добре да се гръмне с тези съвети #2gunfire аз изчетох цяла библиотека, за да мога успешно да запушвам устата на моята и накрая спря да досажда.
Мами, ползвате ли лигавничета? Все повече се плюнчим и си лапаме ръчичките... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт