Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 338
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Гери от препълнена гърда, най-много да се задави. Ако започне да се случва често може бебето да започне да се дърпа и да не иска да суче в стандартната поза в която кърмиш. При мен стана така. Мина за седмица,но ядеше само в движение или легнали. Ако е много силна струята кърми легнала и дръж гърдата с 2 пръста (както се държи цигара, така натискаш леко каналчетата и се забавя струята).
Относно цеденето-мисля че спокойно можеш да изцедиш малко за да е по-конфортно и на двете ви. Кърма пак ще се образува, така че не се притеснявай за остатъка от деня. Важно е да има достатъчно за конкретното хранене. Кърмата се образува по-бързо при празна гърда, отколкото ако гърдата е на половина пълна.

Алистра-температурата я мерих с безконтактен. Знам че не е толкова точно, но не исках да го мъча с ректален. Реално при отчет около 38.5 бих се чудила дали да давам лекарства, но вероятно ще дам. Вече при темп. над 39 мисля, че не бих се доверила само на безконтактния. А за събличането не трябва да те притеснява. Като има темп. е хубаво да е по-съблечено детето за да може да се охлажда тялото. Даже при висока темп. препоръчват хладка баня. Ние го съблякохме по боди с къс ръкав с едно одеалце при темп. на стаята 21 и видимо му беше по-конфортно.

# 226
нас май много ни сърбят венците, подавам му една гризалка милия направо си намества устичката на нея, обаче му е трудно да си я държи сам  Simple Smile От време на време ми се вижда отдолу малки бели точици на венеца, предполагам,че го сърби, дано обаче да не пробият скоро зъбчетата, чувала съм, че е по-добре по-късно да излязат Wink
Иначе при нас вечер температурата в стаята е не повече от 20градуса, спи с гащеризонче и от време на време  късо ръкавче отдолу, когато е по-студено и олекотена завивка и му  е добре Simple Smile до сега никога не ми се е потил.
А температура до сега само веднъж съм мерила-ректално. Знам, че там се мери най-точно на бебета.

# 227
Амели, благодаря много за съветите  Hug Много хубаво, че е минало неразположението.
Да подкрепя и аз с две ръце легналата поза. На нас много ни помогна.
Белите издутини са знак, че започва да ги сърби. Аз вече често през деня се принуждавам да й дам биберон да се начеше за секунди и после засуква.
Гери, ако искаш повече кърма - цеди се след хранене. До няколко дни гърдата реагира и може даже да стигнеш до свръхкърма. Ако държиш гърдите пълни намалява. Аз така сутринта съм се цедила, за да си направя резерви.
Аз снощи не пих чашка бира и има осезаем ефект, много по-малко е кърмата ) иначе и моята иска често на рамо и съм се видяла в чудо. Сега пак я тупнах върху мен и това е, не става вече да обикалям...

# 228
При нас биберона не върши работа.. до скоро беше като част от него, сега го плюе, за да си налапа ръката  Laughing И това кърмене в легнала поза... колкото пъти го пробваме все не ни се получава Crossing Arms

# 229
И ние така с легналата поза... хич не се получава. А биберон никога не е искал, аз искам да го науча, защото като стане много кисел или ревне, нищо не помага, заспиването от известно време също е доста трудно. В такива моменти имам крещяща нужда от биберон, ама не ще маймуната. Никога не съм мислила, че ще задам такъв въпрос, но някой има ли идея как да го накарам да хареса бибата? Забелязвам обаче един кофти страничен ефект от опитите ми да го науча - вече не си отваря хубаво устата като го слагам на гърда, а съвсем малко, колкото за биберон... странно ми е как стана това толкова бързо, като той реално не ползва биберон, просто от време на време го пробвам дали няма да го пожелае...

# 230
А защо не мерите температурата с обикновен електронен термометър? Има и детски много са бързи. Моят е най-обикновен, слагам под мишничката и задържам 10 сек. Той изобщо не протестира.

# 231
За биберона и аз се нареждам за идеи. Като му го дам и прави физиономия все едно ще повърне всеки момент. На мен ми се иска навън като сме да мога да го залъгвам поне за малко, но не иска.
За термометъра- дали с дигитален под мишница или безконтактен все не е точно. За бебе най- точно е ректално, но пък другите 2 варианта са достатъчно добри за ориентир. С ректално измерване не бих го мъчила често.

# 232
Аз сега се ситих и искам да питам мамите на момченца дали забелвате? Ние бяхме на гости на маъка ми известно време и тя започна преди седмица да го прави, сега аз трябва да продължа, а ме е страх  Embarassed за колко време горе долу става цялата процедура, някой има ли идея?

# 233
Аз не забелвам. Като ходя на контролен педиатъра съвсем леко дръпва кожичката. Каза да не дърпам повече. Доста четох по въпроса и мисля да не забелвам. Интервенция в последствие може да се наложи и ако е забелвано. А самото забелване четох, че може да доведе до инфекция. Когато поотраснат сами ще почнат да си играят и да дърпат.

# 234
И ние не искаме и да видим биберон.
Сега уж изцесих малко преди ядене ама пакне достатъчно и наистина започта да се дърпа вече  Sad . Аз не мога да разбера как в легнала поза, тя като яде легнала няма ли да се задави съвсем ?

# 235
Ииии за забелването и аз щях да питам. На нас още на предния преглед преди 20 дена и педиатърката, и ортопедът ми казаха да започна малко по малко и много нежно. И мен ме е страх да го понатисна. До едно положение стига и му се показва малко главичката и повече не става и го оставям. Правя го всеки ден, предимно когато го видя, че му се пишка (даже ми се изпишка онзи ден в ръцете  Laughing ), защото пишлето му е по-станало и е много лесно, иначе виждам зор.

Алистра, ние сигурно сме в периода скок на разтежа, защото все още, всдки ден, има период, в който реве, та се къса и няма успокоение. Направо ми идва и аз да ревна като го гледам милото Sad

# 236
За биберона, слагате бибата в устата и трябва да задържите с ръка, размърдайте го напред назад лекичко, за да подразни, може и настрани. Ще започне да избутва с езиче, защото сукателния рефлекс включва езика, не го вадете в този момент, а натиснете лекичко, за да не го изплюе и го подръжте известно време, би трябвало да засмуче. Важно е според мен да знаете, че бибата все пак е доста дълга и може да го накара да повърне,  за това е добре да има известно време след ядене преди да я дадете.

За забелването педиатърката ни онзи ден каза (защото аз всеки път я питам), че първите месеци на пишока нищо не му се прави и аз съответно не забелвам, но ще забелвам когато ми кажат. Не желая да го оставям така, защото няколко майки, които не забелваха от моите познати, после имаха проблеми и се видяха в чудо.

За зъбите опитвам се да видя по-добре, ама не ми дава, плези се и си крие венеца.

Напоследък докато спи се разплаква внезапно, изпищява и пак продължава да спи? WTF?
Вчера в памперса намерих една много миниатюрна кървава жилка, една и много малка. Много се стресирах. На следващото ако обаче няма нищо, чудя се да звъня ли на педи или да изчакам и другите акита да видим как са и тогава... факт е че тия дни се напъваше доста и пръцкаше доста. Сега пак му давам инфакол по един, два пъти на ден и е по-спокоен.

За термометъра
Аз съм с безконтактен на омрон и бърз ректален на куико за 10сек. Мерила съм и с двата и ми показват едни и същи стойности, така че съм спокойна.

За препълнените гърди Аз сутрин като стана към 7 (вече лягаме към 11-12 и спим до сутринта) гърдите ми са на камък и без да цедя му давам да яде, защото е много спешно положението. Няма проблеми, понякога се задавя и аз го изправям малко да си поеме въздух и обратно на нивата.

# 237
Здравейте и от мен.
Докато ви изчета. ..Хихи Wink
Първо за гърдите...И моите лесно се пълнят...Аз когато мога изцеждам преди ядене , защото много се задавя. На два три пъти беше даже ужасно много и страшно. ... Но аз като кърмя в легнала поза имам чувството, че тече още повече. Кърмя си в стандартната.
За забелването. ..имам момиче...И аз пък разбрах , че трябва да разтварям устничките и да почиства и влагалището.  Вие какво правите?
Моята също обича да стои на рамо. ...
Напоследък и аз си мисля , че я сърбят венци , пуска и биби и гърдите ми понякога и не иска да яде чак , и си налапва юмручето. ..А не е ли малка  за зъби на 3м + 7 дни...

# 238
Янна, не става, пробвала съм всичко, той въобще не си затваря устата, за да започне да засмуква... Очаква нещо друго, мисля Simple Smile Дразни се, че не е гърдата. Почва и да плаче в един момент, задавя се, гади му се все едно ще повърне, както казваш... Абе мъка, не я иска и това е.

Бебо се роди със забелено пишле, така че поне в това отношение ще е по-лесно, без никакво усилие мога да дръпна кожичката. При момичетата - аз каката я почиствах, но много рядко с клечки за уши или само с памучета, напоени с вода - съвсем леко и нежно минавах ако се е събрало нещо - примерно мъхчета от памперса или гащичките. Но това много рядко, според мен няма смисъл да пипаме там прекалено нито при момчетата, нито при момичетата. Няма как да са стерилни, така или иначе се отделят някакви секретчета и т.н. Мисля, че е достатъчно къпането всеки ден.

За признаци за зъби и аз започвам да се замислям, защото напоследък ръцете са нон-стоп в устата и по някое време така започва да се дразни, че започва рев и сърдене. Може и да не е толкова рано, нали венците започват да се подготвят няколко месеца преди появата на зъбче. На каката първите две зъбчета излязоха едновременно когато беше на 5 месеца.

Нашето ако нали го бях дала за изследване - не се изолираха бактерии, така че остава да е алергия, но това с кръвта беше еднократно. Повече не е имало. Спрях да ям млечни, но ям бисквити и пия 3 в 1, а в тях има сухо мляко.

За дългия нощен сън мога само да ви завиждам, ние си се будим веднъж или два пъти в интервала 12-6, в 6 сутринта също имаме хранене. Но както казах, не съм сигурна, че се буди от глад, може би е навик или колики, защото все още има, попръцква си и насън, и наяве  Laughing

# 239
Янна ние направо пищим и плачем със сълзи на сън. Понякога дори се налага да го разбудя, за да спре да плаче Sad незнам на какво се дължи..явно сънуват кошмари

Общи условия

Активация на акаунт