Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 331
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви за отговорите момичета. И моят педиатър каза до 38 да не давам нищо. Снощи вдигна 38.7 изключително бързо и доста се ошашках. Четох из нета и пише над 38.5 да се свържеш с лекар, но пуснах питането за да знам какво се прави ако се случи късно през нощта. Надявам се да не се наложи. Иначе снощи темп. спадна и спахме както си е нормално за него. Сутринта вдигна пак малко и я смъкна без да му давам нищо. Дано това да е преборил вече и това да е било. Колкото бях притеснена заради тия ваксини, сега съм направо кълбо от нерви. Освен темп и се унася и заспива сам, което до сега никога не се е случвало. При друго положение бих се радвала, а сега се гипсирах като видях. И един съвет на тези които им предстои- док каза да му правя конпреси с реванол на мястоти на убоденото ако се появи уплътняване. Появи се, пробвах с марли снощи но тъй като много рита, не се задържаха. В аптеките има едни лепенки Тегадерм, които са с марличка и са мн фини и няма да наранят кожата на бебето. Идеални са за компреси. Вече се запасих с тях.

# 211
Амели, освен панадол и нурофен, много добра работа вършат ефералган свещички, има специални за бебе. Най-бързо свалят температурата. Аз съм слагала два- три пъти на баткото като мине 39 градуса, защото ме хваща страх. Веднъж така и 40 стигна и със свещичка спадна за 30 мин. Иначе на сиропите поне 1 час им трябва за да подействат.

# 212
За зелено ако сега се сетих, че се получава и от прегряване.

# 213
Аз да попитам мамите - имате ли промяна в чувствителността на зъбите? Моите и преди да забременея си бяха чувствителни, но сега последния месец стана много неприятно. Не студено или горещо, ами направо хладко и леко топло ми дразнят и ме боли Sad отделно си забелязах, че едно определено място ми е особено чувствителен венеца докато си мия зъбите и само леко да докосна с четката и прокървява. Няма как сега да отида на зъболекар, защото няма кой да гледа малкия, а не искам да ходя с него

# 214
Стаси,за венците аз ползвам вече почти година пародонтакс + най-меката четка пак на пародонтакс.Преди отвсякъде течеше кръв, вече няма помен. Но при първа възможнос-зъболекар. Най-вероятно ще ти почисти зъбния камък, за венците това е много важно. Можеш и вода за уста да ползваш междувременно Simple Smile Аз цял жинот си патя от зъби и вече съм станала половин зъболекар Grinning

# 215
Привет!
Днес бяхме на консултация и ваксина (на 3 месеца и 2 дни). Измериха го 6300 гр, 61 см. От 17.10. до днес е качил само 500 гр, но понеже първите два месеца качваше по 1400 гр, не се притеснявам - мисля, че е ОК? Биха ни и ваксината, поплака си. Засега нямаме проблеми, да видим как ще е през нощта. На 23.11. ни вика пак за следваща ваксина и да му види костичките на главата - присъединяваме се към бебетата, които ще ги следят изкъсо за рахит  Confused  Педиатърката каза, че са му меки костите и да увеличим капките вит. Д на четири дневно. Аз досега давах по една или по две, както дойде, но явно не е достатъчно за него.

# 216
Мен от вр на вр силно ме болят зъби, дори наскоро ходих на зъболекар и ми отвори здрава пломба и пак я затвори, понеже нищо му нямащи на зъба.
Аз имам проблим с бебка , вечер докато спи много се поти, цялата глава и врат са вода. Като я преоблека след 2 мин пак е така, притеснявам се дали няма да настине така. Преди не де потеше

# 217
Гери, как я обличаш вечер и на каква температура спи?

# 218
Мен от вр на вр силно ме болят зъби, дори наскоро ходих на зъболекар и ми отвори здрава пломба и пак я затвори, понеже нищо му нямащи на зъба.
Аз имам проблим с бебка , вечер докато спи много се поти, цялата глава и врат са вода. Като я преоблека след 2 мин пак е така, притеснявам се дали няма да настине така. Преди не де потеше
И моята беше така и се оказа че й е топло. Сега спи с тънка нощничка,отдолу с къс ръкав боди. В стаята е около 20 градуса . Завита е с тънко одеалце и спи нрпробудно

# 219
И аз най-сетне започнах да посъбличам бебка. Твърде е възможно от прегряване да са били нашите зелени акита, изчезнаха от само себе си.
Съвсем ме изплашихте с ваксините...
Амели, как сте вече?
Как им мерите температурата? Знам, че ректално е най-точно, но тук е зима и да я събличам  ooooh! Искам с безконтактния да я меря.
Иначе имам кул пач и Туя, да видим.
Someday, невероятно наддаване сте имали, затова и повечко витамин D е трябвал, нормално е да се позабави вече. Кърмените бебета наддават сравнително малко 3-6 месец, т.к. мазнините в майчиното мляко са различни, чак СЗО вече има две отделни таблици на растежа.
Ние с храненето през деня и особено вечерта сме страшна работа - заглежда се, разсейва се, изнервя се...и май вече и венците я сърбят. Поне през нощта и до обяд успявам да й дам повечето калории.
Днес минахме трети ортопедичен преглед (тук са по график) и пак ни предписаха упражнения срещу дисплазия - ще се прежалвам да я пъхам в слинга пак въпреки болките в кръста  Confused
И аз имам кървене и трябва да се чисти камък, но нали е лукс вече, ще чакам още месец...

# 220
Здравейте! Когато слагахме ваксина 2 месец снаха ми ми каза да взема панадол и да й дам независимо дали има температура, защото действа и болкоуспокояващо. Дадох й 2 пъти, толкова мл колкото за нейните кг и сложихме лепенки на двете крачета, където я бяха боцнали. Иначе спим с  гащеризон, който е цял(покрива стъпалата), темп в стаята е около 20 градуса.Не се поти, така спим от първия ден в къщи.

# 221
Сега гледам , че е 24, по принцип е 22-23, с олекотена пелена е завита, с боди къс ръкав и гащеризон тънък, тя лятото спеше по навлечена, че не се потеше, все беше преди с боди дълъг, гащеризон плюшен и отгоре и блузка и голямото олекотено или вълнено одеало , а от скоро взе да се поти, тр по малко да е темп значи, вече не я навличам много

# 222
Гери, темп в стаята е доста висока и може би и е топло и затова се поти толкова. Бебетата (а и не само те) спят по-спокойно на по-хладно. Може да пробваш една вечер и ще разбереш дали е от темп. в стаята.

Иначе моят юнак вече мисля, че е добре. Вчера сутринта пак вдигна малко темп, но я смъкна сам без да му давам нищо. Вчера беше малко по-крив от обикновенно, помрънкваше и беше по-сънен. Гушкахме се почти цял ден. Вече има само уплътнявания на местата на убождане на които слагам риванолови конпреси. Иначе и аз му давах туя и му сложих охлаждащи лепенки. Не мога да преценя дали нещо е имало благотворен ефект.
Вече цяла седмица иска да го нося само изправен на рамо и заспиването стана голямо изпитание. Добре че е слинга. В него заспива за макс 10 мин. Трудното е само докато се увия и го сложа, защото почва много да плаче.

# 223
Чудя се как се разпознават зъбки по венеца... Струва ми се, че има две издутинки на долния и са по бели, но не бих казала, че има някакви съществени симптоми, освен че се лигави от месец и от седмица лапа ръцете...

# 224
И аз не знам как се познова венеца, трябва да е подут , но как идея си нямам , ще потърся в нета снимки ако има.
Аз преди малко измъчих беба, дали няма да й стане нещо? Дадох й много препълнена гърда, и едвам ядеше, давише се плаче и мн кратко яде , после заспа. Аз малко изцедих преди ядене , ама мн малко, все ме е страх, че няма да й стигне за цял ден млякото

Общи условия

Активация на акаунт