Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 290
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Много бързо се развиват мъничетата. Ето нещо полезно, макар, че повечето бебета май се развиват по-бързо от написаното
http://www.iisupport.org/8/page.html

# 196
Ех, щом вече се надига значи е доста силничка  Heart Eyes Колко голяма е Дея вече? Simple Smile
И че се е обърнал е страхотно, Моника Simple Smile
Нас от месец не са ни мерили, следващата седмица ще видим...Когато е върху мен се надига, ако е на рамо също стои изправена, но да сяда няма още никакво желание, да се обръща също, дупето й тежи мнооого  Simple Smile Най-любимото й движение в момента е да ритка бързо с крачета, особено сутрин на повивалника истински се забавлява и някой път едвам я удържам.
От близо седмица вече спи от 21:00/22:00 до около три през нощта, след това се буди в 5:30 за второ хапване. Сутрин суче много, а през деня няма голям апетит вече, но и аз често й бутам гърда и така прави малки закуски по-често, отскоро започна и тя да си търка очите, това е знак, че й се спи. Има вече и нови звуци, вместо гукане дълги гласни "ууу", особено ако правя нещо друго и трябва да ми привлече вниманието Simple Smile

# 197
Алистра, Дея има същия режим на хранене през нощта. Даже понякога, когато е била по-изморена, пропуска средното хранене. След десет дни става на три месеца, иначе на размери ще разбера чак в края на месвца. Иначе се хваща точно в повивалника, още малко и ще и стърчат краката от него  Grinning
И тя много обича са ритка и едновременно с това размахва и ръцете, все едно марширува  Grinning
През деня заспива много лесно, достатъчно й е да я сложа до мен на леглото и да я гушна. Даже сега се е сгушила до мен и си е качила краката на моите. Обаче вечер понякога е много кисела, особено след баня.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 14:55 от Анонимен

# 198
На бебка и предстои 2-ро слагане на шесткомпонентната ваксина, стана на 3 месеца. Първия път рева доста и после поспа,нямала е температура но си бях взела panadol.
Днес излизахме на разходка, предния ден не сме и беше много кисела след обяд- рева, придремва чак до вечерта.Много обича да си играе с висящите играчки на шезлонга и активната гимнастика, маха с ръчички, хваща ги и ръмжи.Така се занимава и имам валко свободно време, но като и се спи почти винаги реве  доста, през нощта се събужда в 00 или 1-суче и после чак в 8ч.

# 199
Момичета да ви попитам някакъв режим на хранене спазвате ли за повече кърма. Аз пия чая на Hipp и гледам вода да пия, течности, ядки-сурови, плодове и хранене по 3 пъти на ден и пак дохранвам след обяд и вечер с АМ.

# 200
Здравейте, мамчетаа! Отдавна не съм писала, не мога да намеря време, но ви чета постоянно докато кърмя. И ние се присъединяваме към зелените акита  Sad Почти всеки ден, по един път, главно привечер имаме зелен памперс и не мога да разбера на какво се дължи. Ям разнообразна храна.
Да се оплача още. Както ни бяха намаляли коликите се получи затишие пред буря. От няколко дена бебо е много неспокоен през деня, а вечер става нещо страшно. Къпя го към 19:30 - 20:00 всяка вечер, без пропуск, много обича. С обличането нямам проблеми, но става така да решава, че точно тогава е адски гладен и се налага много бързо да действам и да му позапуша устата с бибата. После следва ядене, игра, акане, игра, пак ядене към 22:30 и после две вечери се започва голям рев, а той си беше толкова кротко бебе. Реве и мята с ръце и рита. Не мога да го укротя един час. Гушкам, разхождам, дундуркам, пея, люлея - нищо не помага. Лапа бибата за секунди и я плюе и пак рев, същото и с гърдата, сучи като невиждал и пак пуска и рев. Целият почервенява. Така един час в мъки и накрая заспива. На какво може да се дължи  newsm78

На нас още не са ни слагали никакви ваксини. След около 10 дена, тохава става и на 3 месеца. Относно режим на хранене - нямам никакъв, и мисля да си взема и аз някакъв чай за стимулиране на кърма. Бира не пия, затова отпада безалкохолната като вариант.
Моят бонбон пък не се заглежда по играчки и започва да ме притеснява сериозно. Не им обръща никакво внимание. Най-много гледа телевизора ако случайно се обърне натам или докато си го разхождам. Като хипнотизиран е, но аз веднага го махам. Гледа тавана основно, пердета, щори. Само нагоре. Когато е легнал, се изпъва и пак си извива главичката назад. Някое друго бебче да се държи така?

# 201
Магнолка, за да имаш кърма тя трябва да ти виси на гърдата. Изморително е, но докато ти дойде повече се налага. Дълги паузи през нощта повече от 5 часа са кофти също, защото нивата на пролактина са най-високи към 4-5 сутринта. Тя си е яла АМ, спи, твоите гърди няма как да произвеждат. Пробвай да я държиш много често, дори и да смуче само пак стимулира. Ще се учудиш как може и да се нахрани така. Безалкохолна бира. Суров копър. И ако бебето не иска да стои на гърда и цедене на сухо.

# 202
stassie. изобщо не се притеснявай. Ние допреди 2-3 седмици също не заглеждахме играчки, като го разнасям из вкъщи и гледаше лампите, пердето му е много интересно за зяпане, защото е тъкано старовремско с червени линии, изобщо неща с контраст го привличат и сега. В момента е на 3 месеца и 11 дни и от вчера се опитваше да достигне с ръчичка едната играчка на шезлонга, преди това не беше проявявал кой знае какъв интерес. Хората обаче са друго нещо, всеки го гледа, хили се и произнася неща като агу, гуа, аууу, ггъъ. Simple Smile Те се развиват скокообразно. Аз съм забелязала, че след някой по-дълъг сън и се събужда level up с нещо ново.

На нас днес ни биха синфлорикс. Миналия месец ни биха многовалентната, наш док не ги бие заедно и вместо за 3 ще вземем ваксините за 6 месеца.

Някой да има въртележка за сгъваема кошарка обаче да е с батерии и да пее по-дълго от 2 минути? Аз купих от хиполенд за 25 кинта с едни колички, но ме дразни, че е много кратко. Иначе я гледа, върти очите, говори й. Не мога да намеря каквото ми трябва.

# 203
Съгласна съм с Янна Simple Smile Не се тревожи, ще мине. И зелените акита не винаги са повод за тревоги.
И аз търся въртележка за сгъваемо легло Simple Smile
Ето статия за скоковете на растеж
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

# 204
Stassie, моята беба и тя правеше така всяка вечер след къпане сега поспря и тя така си извива главата надад и като спи и гърба го извива, а майка чете, че не е хубаво така да спят, нещо ставало със захапката, не както трябва, също така и ако спят с брадичка към гърдите , пак нещо със зъбите не наред ставало.
Аз от днес сериозно и аз взех да се притеснявам , че не я дохранвам , не се бях замислила досега , а може и на нея да не й стига вечерта, проблема е че аз като я изкъпя и тя трябва да яде след това, но е много изморена и суче малко и заспива и спи на гърдата, сложих я в кошарата , тя се пробуди, направих АМ , взех я от кошарата , сложих я на гърдата пэрво на която не е била, смука няколко пъти и се отряза, и АМ не успях да предложа, а тя вс вечер го прави това и се притеснявам, че заспива гладна, това ядене е направо пропуснато.
Ние се кърмим на 3 ч , беба така иска отскоро, преди каго се криви и я слагах да хапне , сега не, не станат ли 3 ч ако я сложа по рано се дърпа. Моята яде най много сутрин в 4:30 или когато се събудипрез нощта, после следващото й ядене е по малко, по обяд яде доста, вечер преди да заспи вече писах , че много малко. Ако е гладна нали би трябвало да се събуди или ако е изморена няма да се събуди. Събужда се или 11:30 или към 1-2 чак

# 205
Гери, прекрасно върви всичко. Гладно бебе не заспива  Grinning Моята я преуморих снощи и заспа без да е сукала множко. Е, събуди ме точно след час да си дояде  Grinning Така на три часа, особено през нощта, е страхотно, много кърма ще ти дойде. Моята в пет сутринта не суче, а направо гълта  Simple Smile

# 206
Момичета при каква температура трябва да търся спешна помощ и какво освен панадол мога да давам. Вдигна 38.7 много бързо, дадох му панадол и свали малко, но той се дава през 4 часа.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 00:27 от amellli

# 207
Куул пач-а става и за температура.

# 208
не искам да плаша никого . За пръв път като закарах голямата ми дъщеря в бърза помощ защото беше вдигнала  висока температура  около 39 и нещо.Лекарката ми каза че е много грешно да се изкарва дете и да се води някъде с такава температура защото можело да направи гърч. Ако имате три месеца  ползвай нурофен при нас той най добре сваляше температурата

# 209
Нашата педи каза, че до 38 изобщо не го зачита за Т и дори да не давам нищо. Ако вдигне над 38 тогава да давам Панадол, бебетата бързо свалят и бързо вдигат. Може би ако е много висока температурата да се обадиш на педиатъра, а ако на него не може на 112 поне от там ще кажат какво да се прави. Въпреки, че аз съм викала за Т на възрастен човек над 40 спешна помощ и не стига, че дойдоха след 45 минути в 4 часа сутринта в неделя, когато няма нито трафик, нито нищо, лекарят който дойде ми каза, че те медикаменти за сваляне на Т нямат и да съм дала аналгин, няма да коментирам нататък, но изпадам в ужас всеки път, в който си представя, че може да опрем до нашата здравна система/спешна помощ или нещо друго.

Ние след синфлорикса спим повечко, но не е пропускал папане и няма температура на тоя етап.

Общи условия

Активация на акаунт