Зима на вратата чука, Августинче в креватче гука

• 33 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Момичета да Ви се оплача,вчера надвечер с ММ излязохме да пийнем по чашка вино,като оставихме бебо на майка ми.Еее,нямаше и един час и тя горката се обади притеснена че много плаче и с нищо не може да го омълчи.Прибрахме се набързо и то като ме видя почна да се смее с глас. Heart EyesСлучвало ли ви се е такова нещо?
Нима вече няма да мога да го оставя дори за малко да го пазят newsm78?
Ние сме също така, реве за мен и никой и нищо не може да го успокоо

# 286
Момичета, моля ви, призовавам да се спазва някакъв елементарен правопис, така, както например се държи да се пише на кирилица в този форум. Човешко е да се допускат грешки, но елементарни такива, като "лекър", "упаковка", "нижка", "уригване" и много други, които от доста време чета във форума, е направо безобразие. Майки сме в крайна сметка и един ден ще учим децата си на родната ни реч, ще проверовяме домашни и т.н. Не смятам, че трябва да се пренебрегва този проблем, който впрочем е доста масов...за съжаление!

# 287
Ще се " проверовяме" за грешки! Grinning

Аз подкрепям да съблюдаваме правописа по-обстойно, но се надявам да не направим от това национален въпрос. Simple Smile

# 288
Добро утро, мами  Simple Smile Вие нахранихте ли добре бебетата преди ваксината или ги оставихте малко гладни, за да ги успокоите с хранене/сукане непосредствено след нея?  newsm78 Ще ни я бият по обяд утре. Туя дадохте ли и предварително?
Цяла неделя сновахме навън при температура 1 градус, беше леко облечена и мина прекрасно. Снощи я изкъпах и през нощта се появиха сополки... Sad
Благодарение на вас още преди време бързичко й подрязах ноктите Simple Smile Скоро ще й направя и един педикюр Simple Smile Как им чистите ушите? На мен хич не ми се получава...
Аз също бих искала още едно дете, но малката разлика ме притеснява. Предпочитам да поема повече риск с възрастта и да изчакам поне 3 години. Но подкрепям решението и да не се чака...Simple Smile Толкова неща научих с това първо бебе, би било грехота да не мога да приложа новите си умения отново Simple Smile

# 289
Хаха,Алистра аз преди исках 2 деца..Сега вече искам 3, не само, защото мисля,че се справям добре, ами и защото имах много хубаво и леко раждане Grinning но и мен ме притеснява малката разлика и още повече дали ще имаме финансовата възможност за 3 ..
А предния път след ваксината моя мъж не се успокои с нищо освен с много гушкане,така,че днес пак ще си го нахраня хубаво преди това, дано да мине леко.
А за педикюра-там е по-голямо приключение отколкото на ръцете. Дори и в спящо състояние #Crazy

# 290
И мен деца с малка разлика ми се струва много трудно. Аз родих на 34, но не мога да си представя как се гледат едно новородено и едно на годинка и половина.
Туя давах 9CH, 5 топченца в деня преди, в деня на и денят след ваксината. Така ми каза педиатъра. Ефект дали има-нямам идея. Според мен е добре да го нахраниш нормално преди ваксината. Някои деца спят много дълго и не могат да се събудят за да хапнат добре. Други като не им е много добре ядат малко, незнаеш как ще е.
Моят по принцип си търси гушкане-сам рядко иска да спи, така че не бих казала че той искаше по-често да го гушкам.
За педикюра веднъж след баня се престраших само на големите пръсти, че бяха станали много големи.
Почистването на ушите го правим след баня, ама съм го делегирала на ММ.

# 291
Аз не съм давала туя. Храня я преди да излезем от вкъщи, иначе не си представям ако трябва да я боцкат гладна колко ще е сърдита.
И аз искам второ дете, но заради секциото трябва да изчакаме поне две години.
Ноктите й растат много бързо, в петък ги рязах, сега пак трябва.
Алистра ако и утре има сополки може и да не й бият ваксини.

# 292
Малкият съм го оставяла веднъж на баща му за около 2 часа, но още съвсем малък. Веднъж го оставих на майка ми за половин час и той даже не разбра, че ме няма. Скоро може би ще го оставя за няколко часа с баща му, при това вечерта. Незнам за него, ама аз от сега ги мисля как ще са. Освен това изцеждам много налко кърма. Тъй като не съм цедила и гърдите ми не знаят друго освен бебе. С помпата тотално не се разбрахме, при пълна гърда изкарах 20мл за повече от половин час, с големи болки. Сега цедя на ръка и се радвам ако събера 30-40мл за деня. Ако се наложи да го храним със замразената кърма ще трябва да размразявам 5 торбички сигурно. Така де ако събера толкова 😀.

# 293
  • София
Да докладвам как сме в деня след ваксината: на пръв поглед добре, но след много спане и голям интервал между храненията. Тъй като си записвам кога и по колко се храни, върнах назад и видях, че и друг път е имала такива паузи, но явно не съм обърнала внимание. А сега нали всичко следих под лупа...

Вчера 3 пъти сменях лепенката "Куул пач", а тъй като след последното хранене снощи плачеше много, дадох и малко "Панадол". И сега продължаваме да се наблюдаваме.

Относно ноктите - режа ги само на ръцете и само в спящо положение. На краката още не съм. Ушите съм ги чистила няколко пъти след баня (взела съм бебешки тампони), но не мисля, че правя нещо. Вчера помолих педиатърката да я погледне, тъй като я наблюдавам, че се хваща за ушите понякога и тя каза, че има само ушна кал, но нищо притеснително. Каза обаче да не се мъча да чистя надълбоко, в момента нямало нужда.

И аз искам второ дете, но и аз като Надя трябва да чакам поне 2 години. Устройва ме и не бързам, на 26 години съм, а и не държа да гледам успоредно две бебета Simple Smile. Живот и здраве, надявам се да можем да "си произведем" още едно човече по-нататък.

Алистра, имах същите чудения като теб и много държах да я нахраня преди ваксината. След нея последва едно продължително спане, но аз малко я поразбудих от страх да не се унася твърде дълго и така си изяде и следващата поред порция.

# 294
Аз чистя ушичките докато кърмя, на едното хранене едното, на другото другото Simple Smile докато кърмя също режа нокти, почиствам лице, мажа с кремче ... докато яде моето момче нищо не го притеснява Simple Smile
Второ дете ние също планираме, на 1.09 взех заповедта от Центъра по асистирана репродукция за безплатен опит Ин витро и имаме 1 година срок да задействаме процедурата. Не ни притеснява малката разлика, а по-скоро дали ще имаме финансовата възможност да гледаме 2 дечица.

# 295
Аз храня бебе преди да тръгнем за ваксината, дундуркам го 15 минути да се оригне, обличам го и с количката отиваме до МД, че ми е на 10 минути от вкъщи. Там чакаме винаги поне 30 минути, боцкат го, той реве когато започне док да натиска спринцовката, от самото убождане не плаче. И следва рев 2-3 минути, аз го обличам докато тя дрънка с ключовете и го мятам в количката, където след 5 минути е заспал и докато се приберем вече е отнесъл плувката. Първия път спа много часове и вдигна лека температура, нищо не му давах, нито преди, нито след. Единствено на следващия ден му се зачерви убоденото и сложих куулпач. Сега втория път рева малко пак, заспа веднага в количката и си влезе в режима веднага, не е спал повече, не е вдигал Т и не му се зачерви и поду боцнатото. Но за сметка на това беше неспокоен и онова с акането и пръцкането, което не знам дали има общо.

Иначе съм го оставяла веднъж на леля му, веднъж на баща му и на баба му... не е ревал за мен.  Cry И по-добре де.

Нокти на краката аз още не съм рязала, на ръцете вече доста пъти.

Ушите почиствам с клечки за уши бебешки с малко физиологичен разтвор. Бъркал леко и с измитащо движение вадя ако има нещо за вадене - съкровище.

Второ бебе и ние искаме, по принцип искаме 3, но няма май да успеем. Аз съм на 32, трябва да мине година най-малко за да почнем да правим второ и то ще е секцио сигурно пак... изобщо и аз няма да издържа и с лудо куче, и с мъж, който не се прибра 3 месеца... мне. Две, ако даде Господ, ще е добре. Пък и без това сме събрали кошари, колички, дрехи, дрехи, дрехи... на практика второто ще е по.... евтино за гледане.

# 296
Янна, педиатъра ви в Майчин дом ли е? Аз родих там - секцио.

Бебо съм оставяла няколко пъти на майка ми за по няколко часа, но това беше още първия месец. Сега на 17ти с ММ ще ходим на бенефиса на отбора по худ. гимнастика и свекървата ще дойде да го гледа...за първи път ще излезем вечерта...надявам се да спи и да не разбере, че ме няма.

# 297
Аз на ръцете режа всяка седмица ноктите, мн бързо порастват, режа ги докато е будна, на краката и тях ги режа от вр на време.
Ушите имат ушна кал на горката Тоня , УНГ като ходихме каза никакво чистене на уши, на всички майки казвал , ушите не трябва да се чистят  Grinning ,  почствам мидата отвън понеже там излиза ушната кал .
Моето Тонче се изака мн добре, не така течно, аз спрях да ям  почти всичко , ям само пилешко и свинско месо, ориз, картофи, елда, обикновени бисквити, днес едни овесени бисквиги намерих , нямат мляко , че с тях се подсладих  Simple Smile . Това е , че и мен така ще ме хване запек.
И аз искам още едно бебче, понеже така и не се порадвахме двамата на това и докато бях бременна, той чак април ще си дойде и повече няма да ходи никъде  Simple Smile

# 298
Аз чистя ушичките след баня с бебешки тампони,но то много много не дава😀Ноктите на ръцете ги режа много често и винаги в будно състояние-той си лежи в скута ми и си гледка😘,а на крачетата още не съм/няма нужда/.
Това е второто ми детенце и друго няма да има след него.Две са ни достатъчни,то и няма за кога вече де-годинките си вървят  Joy
Преди ваксина си го храня нормално ,после си го оставям да се наспи без да го будя,като стане си хапва😘.

# 299
Ужас, много лошо се отразяват тези ваксини  Sad  , а аз се чудех защо моята беба спи само след болницата няколко дена, а е било сигурно от антибиотиците, те от ваксините спят, а след тази отрова още повече. Седмица й трябваше да се възстанови, какви лекари само, да й слагат антибиотик, а като ги питам какво й има нищо не казваха, накрая казват , че е здрава и нищо й намало. Трябваше ли така да измъчат детето?!

Общи условия

Активация на акаунт