VIP Brother 2016 - тема 8

• 308 728
  • 3 955
  •   1
Отговори
# 2 415
Това за цивилизацията и аз съм го учила като племе.Ученическите ми години бяха някъде от 88 до 2000г.Много ясно си спомням обаче уроците по история в долните класове и горе долу помня и годините.Наблягаха ни,че е важно да се знае.Не е тук тема за образование,но в случая с Ирининото дете съм съгласна с нея.Детето може да е било агресивно  както казват други родители,но дисциплина в клас може да се създаде.Гледните точки са различни.Но,предполагам детето е учило в скъпо,елитно училище и се предполага,че от там няма да излезе с пропуски.Предполагам повечето сте гледали темата за финландското образование.Там да казаха някъде,че родителите трябва у дома да учат децата си.Тук масово се вменява вина на родителите,че не работят с децата си.Но,аз като не съм педагог,моя работа ли е това?Не казвам,че вината е в учителите,просто трябва тотална смяна на системата наистина.Децата не тръгват и с еднакъв старт,защото се искат набор от знания от детската градина,а там учителите не си дават много зор(казвам го от потвърден опит).Те си предават буквите и цифрите,но не следят кои деца слушат и кои гледат през прозореца.После в училище на учителите им е по-лесно да работят с напредналите деца,защото няма нужда да им се обяснява толкова.В занималнята всеки работи индивидуално в пълна тишина,проверяват им тетрадките,сгрешените задачи не се обясняват групово,а се дават за пререшаване у дома през почивните дни.Аз събота и неделя у дома съм даскалица.Това е системата в нашето училище.Учила съм една година като малка в Чехия-никога нашите не са учили с мен,защото системата беше друга.Не знаех език,всичко научих сама,дори ме изпитваха по едно време и пишех по-красиво от чехите.Водила съм доста дебати по тази тема в един форум и всеки,който беше учител ме обвиняваше в безхаберие,защото аз пък съм на мнение,че не е моя работа да съм даскалица у дома.Тогава те за какво са?Разбирам да помагам,където има пропуски,но цялата отговорност да се стоварва върху родителите не е редно.При американците първи клас е все едно нашата предучилищна група.така трябва да бъде и тук според мен.

# 2 416
Скрит текст:
Това за цивилизацията и аз съм го учила като племе.Ученическите ми години бяха някъде от 88 до 2000г.Много ясно си спомням обаче уроците по история в долните класове и горе долу помня и годините.Наблягаха ни,че е важно да се знае.Не е тук тема за образование,но в случая с Ирининото дете съм съгласна с нея.Детето може да е било агресивно  както казват други родители,но дисциплина в клас може да се създаде.Гледните точки са различни.Но,предполагам детето е учило в скъпо,елитно училище и се предполага,че от там няма да излезе с пропуски.Предполагам повечето сте гледали темата за финландското образование.Там да казаха някъде,че родителите трябва у дома да учат децата си.Тук масово се вменява вина на родителите,че не работят с децата си.Но,аз като не съм педагог,моя работа ли е това?Не казвам,че вината е в учителите,просто трябва тотална смяна на системата наистина.Децата не тръгват и с еднакъв старт,защото се искат набор от знания от детската градина,а там учителите не си дават много зор(казвам го от потвърден опит).Те си предават буквите и цифрите,но не следят кои деца слушат и кои гледат през прозореца.После в училище на учителите им е по-лесно да работят с напредналите деца,защото няма нужда да им се обяснява толкова.В занималнята всеки работи индивидуално в пълна тишина,проверяват им тетрадките,сгрешените задачи не се обясняват групово,а се дават за пререшаване у дома през почивните дни.Аз събота и неделя у дома съм даскалица.Това е системата в нашето училище.Учила съм една година като малка в Чехия-никога нашите не са учили с мен,защото системата беше друга.Не знаех език,всичко научих сама,дори ме изпитваха по едно време и пишех по-красиво от чехите.Водила съм доста дебати по тази тема в един форум и всеки,който беше учител ме обвиняваше в безхаберие,защото аз пък съм на мнение,че не е моя работа да съм даскалица у дома.Тогава те за какво са?Разбирам да помагам,където има пропуски,но цялата отговорност да се стоварва върху родителите не е редно.При американците първи клас е все едно нашата предучилищна група.така трябва да бъде и тук според мен.
Аз съм от поколението на Миглена и много ясно си спомням, че майка и татко ходеха само на родителски срещи, а вечер вкъщи просто ме питаха дали съм изпитвана през деня в училище. Дори не се е налагало да ме питат готова ли съм с домашните и уроците. Понятието "частен урок" не съществуваше и не беше нужно. За хората, които не се справяха с материала имаше следобедна занималня. Щом училището е можело да образова и възпитава по такъв начин, че да не натоварва родителите с допълнителни функции, значи просто трябва да се оправи образователната система. Peace

# 2 417
Скрит текст:
На Ивайло прякора е бил Бърдоквата , а не Свинаря.
В старите учебници беше "свинаря"
Не, той просто е бил свинар /т.е. професията му/, а прякора наистина е Бърдоква.  Peace
А Бърдоква е на византийски - също свинар, доколкото помня от моите учебници, учители.
Бърдоква означава "Маруля", а лахана - "зелка".

Благодаря за уточнението, Marsia.  Peace Човек се учи докато е жив. И ето такива игри харесвам, дето разпалват дискусии.

# 2 418
  • Испания
Единственото нещо, което ми хареса от Торнев, беше, че накрая на интервюто се извини, ако е изгубил времето на зрителите. Това за първи път го виждам.  Peace

# 2 419
Скрит текст:
На Ивайло прякора е бил Бърдоквата , а не Свинаря.
В старите учебници беше "свинаря"
Не, той просто е бил свинар /т.е. професията му/, а прякора наистина е Бърдоква.  Peace
А Бърдоква е на византийски - също свинар, доколкото помня от моите учебници, учители.
Бърдоква означава "Маруля", а лахана - "зелка".

Благодаря за уточнението, Marsia.  Peace Човек се учи докато е жив. И ето такива игри харесвам, дето разпалват дискусии.

То хубаво разпалват дискусии, но това са въпроси към деца от 4 клас и от които се иска точен, конкретен отговор... Дискусията тук по всички въпроси показва, че учат децата ни на ненужни неща...

# 2 420
Не ми хареса "бунта" на Михов Crossing Arms
Добре започна, но накрая се окъка...така и не разбрах на кого беше ядосан - обясняваше се с Ирина вътре, после се оказа, че не на нея се сърди, пък на когото се сърди и една дума не каза... Stop
Добро утро на всички!
На Михов алкохола му говореше. Знае, че нещо му се изплъзва, ама не знае какво и избра Надя, като най- безгласна за мишена, после нацели Ирина "като приятел". Добави по няколко "ти мен уважаваш ли ме" със свои думи и се изобрази на жертва. Какво постигна- Христо се натисна и с него. Не бях виждала възрастни мъже да се милват така, без единият да е пиян. И Иринчиту беше гушнато и утешено, че е приятел. Пиянски сцени с рев и трогнати зрители...
За въпросите от викторината- не ми се сърдете, но бяха елементарни, със или без деца ученици в четвърти клас. Голямо родолюбие и "ДА живей България" като изпратихме Мадарския конник в Троян...Мен ме затрудни авторът на текста на химна. Но столиците- за кажеш Сердика е малоумие. Гугъл ли опорочи всичко и това, че разчитаме, че там ще намерим отговор? Тук някой писа, че това били неща, които не е нужно да помним. Има общообразователни теми, които дават основа- на мирогледа и мисленето. Те са основа на личностното себесъзнаване. Пиша го заради тези, които гледат деца. Не пренебрегвайте тези теми като маловажни и за "викторина". Според мен, май Иринчето ме е обладала и започнах да говоря надменно и менторски. Е, хубав ден желая и до скоро!
Като някоя класна си Crossing Arms
Да знаеш колко си близо, но и доста далеч. Тук не е тема за образование. Понякога си мисля, че наместо да ви чета и да пиша тук по-добре да чета приказки на някое дете. Така и аз може да науча нещо за злата мащеха, спящата красавица или принца от тоалетната. Но в образованието положението е неспасяемо и не, родители, не можете да разчитате, че е като едно време- добрата ни учителка да ни научи на каквото трябва. 60 % от учителите са в пенсионна възраст и си отиват. След това на домашно обучение ли оставаме? Това може да се окаже по-опасно от това децата на Емануела да са разбрали от телевизора, че майка им пие текила. В събота говорих с младеж с бакалавърска степен по бизнес администрация от Германия, който нямаше идея от еволюцията на фирменото управление, а се е дипломирал с нелоша оценка...Тенденцията на упадък на образованието е глобална. Така си мисля- понеже на улицата или в работата се борим с простотия, а не можем да се изолираме като Мигленчето четем и пишем тук да разтоварим.

# 2 421
victoria vassileva, репликата ми към теб беше препратка към казаното от Михов снощи към Ирина, тоест закачка към теб. Дано си ме разбрала Hug

# 2 422
  • София
Обобщаващо, днешните учители не са толкова добри, колкото учителите по времето, когато ние сме били деца. Затова ние като родители трябва да контролираме и компенсираме това, което не правят правилно в училище. Утре никой няма да пита детето дали учителката е била добра, а защо е неграмотен или пълен профан като знания.

Виктория, изборът си е твой - никой насила не те кара да си в тази тема. Можеш спокойно да вземеш книжката с приказки.

# 2 423
Сега изгледах снощния епизод.
В скандала за цигарите Михов се прояви много зле. Все по-нечистоплътен ми изглежда този човек.

Изобщо за цигарите имам много крайно мнение. Дори само един непушач да е наличен, всички непушачи са длъжни да се съобразяват с него. А пушене в кухня, трапезария и спалня е мега гнусно.

Въпросите от играта не бяха чак толкова страшни, но показаха колко малко е общата култура на известните. Думата "култура" е по-добре пред " цивилизация" по отношение на траките, но като цяло въпросът беше мега елементарен. Двете чалгарки са мега ограничении и по отношение на базови знания по българска история, видя се отново и то съвсем очевидно. Ирина ме изненада с незнанието си, "Сердика" беше глупаво. Ивайло и аз го знам като "Бърдоквата".

Миглена ако обере малко лигавнята ще стане поносима.

# 2 424
Тайната любов на Ицето се оказа разведената аниматорка Ружа Колева.  Thinking

# 2 425
Аз също съм против пушенето в затворени места или където са местата за хранене,но Ирина в стремежа си пак да е искрена и да казва всичко настъпи Михов като каза,че повече няма да седне на тази маса.Затова той се разсърди,защото за първи път точно той си позволяваше това.И веднага след това Ирина се отметна и не знам колко пъти повтори-"ма,защо ме питаш,прави каквото искаш" Laughing

Ирина уж млад и модерен човек,пък от как й се разби ядрото много дървена е станала.Другите стават,танцуват,тя като някакво сърдито дърво се носи из спалнята.Друго си беше да обсъждат "клевъра" в леглото с Лара Wink

# 2 426
Ми не е лошо, на мен ми изглежда готина тая Ружа  Thinking

# 2 427
Аз също съм против пушенето в затворени места или където са местата за хранене,но Ирина в стремежа си пак да е искрена и да казва всичко настъпи Михов като каза,че повече няма да седне на тази маса.Затова той се разсърди,защото за първи път точно той си позволяваше това.И веднага след това Ирина се отметна и не знам колко пъти повтори-"ма,защо ме питаш,прави каквото искаш" Laughing

Ирина уж млад и модерен човек,пък от как й се разби ядрото много дървена е станала.Другите стават,танцуват,тя като някакво сърдито дърво се носи из спалнята.Друго си беше да обсъждат "клевъра" в леглото с Лара Wink

+10000000000

Аз не съм пушач, но никога не съм си позволявала да налагам кой, къде да пуши.  Имам много приятели пушачи, родителите ми са пушачи и вкъщи винаги се е пушело. Когато не ми е приятно, казвам и ако се съобразят, ок, ако пък не - няма проблем., държа димът да не ми върви в лицето, останалото не е болка за умиране и приятелите са ми по-важни от цигарите. И в този ред на мисли не разбирам Ирина какво толкова мрънка за това пушене. Отново преигра в тази ситуация и най-после някой да й каже как се държи. Ми като класна е, какво да се прави.

# 2 428
Ми не е лошо, на мен ми изглежда готина тая Ружа  Thinking

Симпатяга е, но вече ми е жал за нея - как е налетяла на този бастун? newsm78

# 2 429
Много скучен е тазгодишният ВБ. Тази игра за средното ниво на информираност трябваше да я направят още в началото, и с повече препитвания. Да го видим и Торнев , и Лара. Всичките на черната дъска Grinning. Прозаична и вяла работа. И в мисиите , и във възможностите на участниците.

Общи условия

Активация на акаунт