VIP Brother 2016 - тема 8

• 308 804
  • 3 955
  •   1
Отговори
# 2 400
„Интелектуалците” за сетен път се демонстрираха като много прости. Отдавна не бях виждала по-тъжно нещо от това тържество на Ирина и Лила. Да викаш „Да живей България!” на хора, които си пратил в ъгъла и не си могъл да разделиш с тях вечерята си. Свещена простота в добавка с Михов и Рени. А пиянски истории и с Михов, ако обичате повече не ми излъчвайте. Санаториум за хора с деменция, наречени дементори….

Остана ми неприятно чувство от този епизод. И най-много от това "разделно" хранене. Такива са им и благотворителните каузи, и благородни предавания. Все викат НЕЩО да живей, а душите им са празни и безчувствени, и гледат само да напълнят стомасите си. "Да живей България" на разделените маси и неподеления залък - много тъжен и грозен символ Sad

Права си! Трябваше да си разделят спечеленото с останалите, да пробват да покажат, че са над дребните неща, но уви това им остана на лагера на 'умните', да се наплюскат.  Грух

# 2 401
Имаше ли изрично поставено условие наградата на победителите да не се споделя с победените? Може би съм пропуснала. Но това разделение на масите и на храната беше отвратително!

Не казаха такова нещо. Ако е имало /но не е излъчено/, Рени нямаше да има право да седне при тях.
Рени е обидена,че не е в отбора на интелектуалците,а заслужава жената.😂Ирина да не е по умна от нея😂

# 2 402
Цяла седмица не съм гледала. Вчера половинката ми вкъщи ми разказа вкратце. Ми то големи новини бе. Емануела праснала недостъпния Христо. Shocked

# 2 403
Че го напи, напи го....но за другото не е сигурно, даже хич Laughing

# 2 404
  • София
ох, като започнат с такива глупави въпроси - били от четвърти клас! То и аз някои неща не ги помнех, и какво - не ми е на ума - не ги помня. Много са тъпи тези сценаристи, ама какво да се прави, стари журналистически номера ни пробутват! Сигурна съм, че много от тях нито са обръщали внимание какво пише на герба, нито кой е написал химна, нито че Априлов е с първото светско училище.  Като започнат с такива викторини, и това ми говори повече за капацитета, по-скоро за ограничения капацитет на съставящите ги, а не за отговарящите.

# 2 405
Не ми хареса "бунта" на Михов Crossing Arms
Добре започна, но накрая се окъка...така и не разбрах на кого беше ядосан - обясняваше се с Ирина вътре, после се оказа, че не на нея се сърди, пък на когото се сърди и една дума не каза... Stop

# 2 406
  • София
На мен този ми прилича на стар коцкар, неговото ми намирисва на нещо много близко до сексуален тормоз - уж  много либерален, много весел, а все гледа да докосва млади жени. Вярно, че те ни насипаха накуп такива кадри, допускам да е и манипулативно, но за мен има нещо не съвсем наред.

# 2 407
Добре започна, но накрая се окъка...така и не разбрах на кого беше ядосан - обясняваше се с Ирина вътре, после се оказа, че не на нея се сърди, пък на когото се сърди и една дума не каза... Stop
Добро утро на всички!
На Михов алкохола му говореше. Знае, че нещо му се изплъзва, ама не знае какво и избра Надя, като най- безгласна за мишена, после нацели Ирина "като приятел". Добави по няколко "ти мен уважаваш ли ме" със свои думи и се изобрази на жертва. Какво постигна- Христо се натисна и с него. Не бях виждала възрастни мъже да се милват така, без единият да е пиян. И Иринчиту беше гушнато и утешено, че е приятел. Пиянски сцени с рев и трогнати зрители...
За въпросите от викторината- не ми се сърдете, но бяха елементарни, със или без деца ученици в четвърти клас. Голямо родолюбие и "ДА живей България" като изпратихме Мадарския конник в Троян...Мен ме затрудни авторът на текста на химна. Но столиците- за кажеш Сердика е малоумие. Гугъл ли опорочи всичко и това, че разчитаме, че там ще намерим отговор? Тук някой писа, че това били неща, които не е нужно да помним. Има общообразователни теми, които дават основа- на мирогледа и мисленето. Те са основа на личностното себесъзнаване. Пиша го заради тези, които гледат деца. Не пренебрегвайте тези теми като маловажни и за "викторина". Според мен, май Иринчето ме е обладала и започнах да говоря надменно и менторски. Е, хубав ден желая и до скоро!

# 2 408
  • София
Ирина всъщност даде ли верен отговор?
Май не. А има дете в 4 клас.  Laughing

Сега се сетих за скандала с училището - Ирина обвини учителите на отрочето й в некадърност и неглижиране, а самата директорка се защити много достойно и от думите й стана ясно, че Ирина въобще не се е занимавала вкъщи с детето, въпреки че многократно е била информирана за това
Скрит текст:
От училището са категорични, че на детето е било обръщано огромно внимание.

"Класният ръководител на конкретното дете е изключително ерудиран, добросъвестен и етичен човек. Той е учител еталон за всяко българско училище. В продължение на три години преподавателят на Спас полага усилия с грижа и обич за обучението му. Подкрепя го по пътя на знанието и намирането на свое достойно място в училищната среда.

Родителите на детето са били редовно информирани за работата му тук. Но образованието е процес, в който участват учителите, учениците и техните родители. Обучението не е продукт, за който плащаш и който получаваш на килограм", бе коментарът на школото.

Оттам подчертаха, че възпитанието на децата не се гради само в институцията, а и в дома.
"Образованието е труден и деликатен процес. Ние не се отказваме от ролята си на възпитатели и служители в храма на духовността. Нека не забравяме, че образованието и изграждането на личности далеч надхвърля рамките на класната стая. Нашата роля няма смисъл без равноправното участие на родителя, който създава навици и вкусове, насочва и коригира детето си по пътя на себепознанието", допълниха от школото.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obrazovanie/2016/05/09/shkoloto-na-spas-irina … cheva-lyje.301901
Айде ,без да се намесват деца в цялата и без това неприятна картинка.
Аз по принцип също съм за това, но в случая ИринИ сама намеси Спас преди около 6 месеца, като тръгна по всички телевизии да се жалва!
И още нещо-как пък точно в деня преди да е гост водещ в предаването на сина на Катето Евро реши да пусне поста си във ФБ!  И цяла сутрин да говори за това. И защо тя намесва деца с имена?

# 2 409
Добро утро на всички!
На Михов алкохола му говореше. Знае, че нещо му се изплъзва, ама не знае какво и избра Надя, като най- безгласна за мишена, после нацели Ирина "като приятел". Добави по няколко "ти мен уважаваш ли ме" със свои думи и се изобрази на жертва. Какво постигна- Христо се натисна и с него. Не бях виждала възрастни мъже да се милват така, без единият да е пиян. И Иринчиту беше гушнато и утешено, че е приятел. Пиянски сцени с рев и трогнати зрители...
За въпросите от викторината- не ми се сърдете, но бяха елементарни, със или без деца ученици в четвърти клас. Голямо родолюбие и "ДА живей България" като изпратихме Мадарския конник в Троян...Мен ме затрудни авторът на текста на химна. Но столиците- за кажеш Сердика е малоумие. Гугъл ли опорочи всичко и това, че разчитаме, че там ще намерим отговор? Тук някой писа, че това били неща, които не е нужно да помним. Има общообразователни теми, които дават основа- на мирогледа и мисленето. Те са основа на личностното себесъзнаване. Пиша го заради тези, които гледат деца. Не пренебрегвайте тези теми като маловажни и за "викторина". Според мен, май Иринчето ме е обладала и започнах да говоря надменно и менторски. Е, хубав ден желая и до скоро!
Като някоя класна си Crossing Arms

# 2 410
  • София
Всеки въпрос е според времето си. Четвъртокласниците сега ги учат тези неща - прясно им е. Ние като възрастни повечето от тази информация сме я пренебрегнали, защото не ни е важна в ежедневието. Ти колко пъти си се заглеждала в герба на държавата, за да знаеш какво е написано? Ей такива дреболии, които ичане предизвикват вайкане $ох, как може да не ги знаят$. Ами, може! Също както ти в момента не можеш да изрецитираш разместителното свойство по математика.

# 2 411
  • somewhere near the sea
На Ивайло прякора е бил Бърдоквата , а не Свинаря.
В старите учебници беше "свинаря"
Не, той просто е бил свинар /т.е. професията му/, а прякора наистина е Бърдоква.  Peace
А Бърдоква е на византийски - също свинар, доколкото помня от моите учебници, учители.
Бърдоква означава "Маруля", а лахана - "зелка".
Скрит текст:
art deco, надявам се не вярваш, че Ивайло, ровейки сред свинете, изведнъж получава гениална идея да поведе въстание, да оглави войска, при това свинарят добре се справя с всички тия  трудни задачи, без да има специално образование и опит, без родова приемственост, без да  познава географията и топографията на терена където ще се водят военните действия; без управленски опит, административни умения и връзки с благородническия елит, но става цар.Всичко това е клише, останало от марксистката идеология, която държи на класовия произход.
Цивилизация е стадий  в развитието на човечеството, който се характеризира с разделение на труда, съществуване на разслоение, на обществено устройство. В по-широк смисъл думата често може да бъде отнесена към дадено общество, без значение дали то е сложно  и градоустроено, или просто и племенно. В този смисъл терминът  е почти синоним на култура. Така че няма значение дали са били племена Peace

# 2 412
  • София
и аз се учудих като казаха, че била тракийска цивилизация, но може да е вече по-нова трактовка. В моите спомени по история, включително когато децата учиха е, че траките са племена и не се споменаваше за цивилизация. Нещо ме съмнява тая работа с цивилизацията.

# 2 413
Племената нямат държави (Одриската), армии, сложна организация, изкуство, заняти, крепостни стени. Май не се преподава ясно в училище разликата между цивилизация и нецивилизация, както и между история и праистория, понеже някой цитира по-горе, че били праисторическа цивилизация, което също не е вярно.

Може би объркването идва оттам, че траките са многобройни, но нямат една държава и организация, а различни, разпокъсани. Иначе обществото им никак не е примитивно и са си цивилизация, не племена.

# 2 414
Беше ми интересно да разбера, че в Пазарджик има къща на художника Доспевски, значи Боби все пак направи някаква връзка, макар и грешна, и не е имал предвид Достоевски, което вече е доста тъпо. Но ББ го изложи, а въпросът беше труден, по мое мнение, и не всеки може да отговори. Но както и да е.
Викторината така или иначе имаше такава цел.
Пак казвам, че по-интересни ми бяха реакциите след това. Които са показателни. "Най-добрата майка " не нахрани "лошите" деца  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт