Падат есенни листа, а в ЮНЧЕТАТА тупкат сърчица- тема 2

• 36 017
  • 731
  •   1
Отговори
# 465

kateri4ok и аз първият път бях със секцио по желание и не съжелявам. Само, че с пълна упойка. За съжаление кръвното ми не позволи да ми сложат спинална. Беше 70 на 50. Ти с какво кръвно си? Стана ли ти лошо по време на операцията? Единственият минус, който отчитам е, че с пълната упойка не успях да видя бебчо в момента на изваждането...  Heart Eyes

# 466

nuschinka в Токуда към кой лекар си се насочила за раждането?

# 467
  • София
Еха, голямо писане днес!

Стаси, днес ли си чула сърчица? Ако да, честити и от мен!

NancySI, добре дошла! Лека и успешна бременност!

mirelka2215, честито сърчице и на теб, пожелавам ти да са две наистина!

Аз много исках близнаци и понеже имах малко проблеми със забременяването и нужда от външна помощ, съм следила овулация ехографски и се видяха 2 доминантни фоликула. Спукаха се и двата и аз много се надявах на две бебета, но бебето е само едно. Каквото - такова, и едно е много желано и чакано.

По темата с тестовете - може би при финансова възможност бих ги направила, макар и да са просто една идея по-добри от БХС и пак да са си статистика, а не диагностика. При съмнения бих направила амниоцентеза и при потвърдени проблеми - аборт. Колкото и чакано и желано да е бебето, дете с увреждане аз лично нямам ресурса (морален, емоционален, финансов и т.н.) да отглеждам.

За раждането - първото ми раждане беше със секцио поради повишено очно налягане и руптури на ретините. Макар и закърпени, ретините ми не са в най-добро състояние и при мен рискът от отлепяне е много голям, така че почти 100% пак ще е секцио. Ще се консултирам пак с офталмолог към 7 - 8 месец, но не предвиждам нещо да се е променило. А за болницата - Токуда. Дъщеря ми я раждах във Вита и като цяло съм доволна, но тогава някак не се замислих над факта, че те нямат кой знае каква неонатология. Т.е. тяхната е ОК за здраво, доносено бебе, което няма никакви проблеми и никакви специални нужди. Горещо желая на всички майки бебетата им да са в тази категория, но за себе си реших, че този път предпочитам болница с по-добра неонатология и се спрях на Токуда.

# 468
Момичета какво е положението в Токуда ? Защо избрахте там да раждате и да се следите ?

# 469
Пропуснах да честитя на момичетата туптящите сърчица. Добре дошли и на всички нови мами.Май станахме доста и аз честно казано много се обърквам кой кой е ,но с времето ще кристализират нещата.
Sweet.love.2 ,идея си нямам с какво кръвно съм.Никога не съм си го следила.Предполагам е в нормални граници ,защото не съм имала проблеми. Не ми е ставало изобщо лошо по време на секциото. През цялото време ме тормозеше само и единствено опашката на която се бях вързала,ужасно ми убиваше тази ластичка Laughing Само там ми беше вниманието,нищо друго не съм усетила,нищо,просто си лежах и нареждах тъпата ластика.

# 470
  • София
*Cathy* , и при мен първото  разждане беше във Вита секцио, по препоръка на лекаря а и аз май бях по-спокойна при такова раждане. Бях се много притеснила за тази епизиотомия и това си е Simple Smile сега ще съм в Токуда.

Имат добра неонатология и добри специалисти, базата им е добра, както и апаратурата. Не случайно доста бебета  при спешност и проблеми от някои частни болници се транспортират там.
Моят избор на лекар е д-р Корсачки, много мил и любезен млад лекар с доста опит с жени в моето състояние- тромбофилия. Доста търсих преди да попадна на него.

Определено за раждане, а и за всякакви по сериозни манипулации предпочитам частните клиники пред държавните. Да може да имат много добри специалисти но само факта че си на конвейер ме плаши.

# 471
kateri4ok  Joy Гадната ластичка ...... разсмя ме де  Hug
Аз раждах в Тина Киркова без екип, без упойка, без нищо......не бих го повторила...или съм ужасен карък или там лекарите са изроди...Отношението беше нечовешко и накрая заразиха детето с инфекция от която едвам оцеля.
Сега мога да си позволя да "ме поглезат", но още не съм се насочила....май ще го мисля още време...но като вътрешно усещане ми изкача Токуда

# 472

Sweet.love.2 ,идея си нямам с какво кръвно съм.Никога не съм си го следила.Предполагам е в нормални граници ,защото не съм имала проблеми. Не ми е ставало изобщо лошо по време на секциото. През цялото време ме тормозеше само и единствено опашката на която се бях вързала,ужасно ми убиваше тази ластичка Laughing Само там ми беше вниманието,нищо друго не съм усетила,нищо,просто си лежах и нареждах тъпата ластика.

Joy Joy Joy  Хайде дано това е проблемът и при мен следващият път- ластичката  newsm62

# 473
Честито на всички сърчица Simple Smile

С първата бременност правих БХС и фетална морфолия около 20 седмица. И двете направих по препоръка на следящия ме лекар. С тази бременност отново ще му се доверя относно изследванията.

Аз раждах в Майчин дом, София, нормално, с избор на екип и упойка. Останат доволна и мисля, живот и здраве, да повтора процедурата.

# 474
  • София
И за Вита да кажа... Аз съм доволна от там и като обслужване и като отношение, много ми помогнаха в опитите ми да започна да кърмя. Аз много държах да кърмя изключително първите 6 месеца и така и стана, вярно с много усле от моя страна ,но стана. Всички в болницата бяха много любезни и мили,когато съм ги извикала, все са идвали и ми помагаха. Ноооо наистина нямат добра неонатология, да ен кажа почти никаква. ако стане проблем с родилката се транспортира в Майчин дом, а бебето... при проблем с него- не знам къде. Но тогава не съм се замисляла много. Бременността ми беше много лека, нормална и кой ще му мисли за проблеми. Сега обаче.... определено залагам на по-сигурното с Токуда.

# 475
Здравейте и от мен с термин 30 юни. Това ми е втора бременност, имам момче на 2,3 и уж трябва да съм по-спокойна, а повече ги мисля нещата. Simple Smile Дано да ми мине. Simple Smile
С предната бременност и самото раждане (естествено) нямах никакви проблеми, през цялото време слушах само позитивни истории и понеже имах неболезнени контракции от 4-5 месец още, чак си мислех, че като дойдат истинските няма да го разбера Simple Smile. И си бях решила, че ще родя за има-няма 10 мин. Е, не стана точно така, но имам супер позитивни спомени от самото раждане, нищо че не беше 10 мин, а близо 10 часа Simple Smile. Но идеята ми е,че избирателната пропускливост на историите, на това коя колко качила, къде и пораснала пъпка, хемороид или трето око, е много важна по време на бременността. Колкото по-хубави неща си визуализираме, толкова по-добре ще се чувстваме. При мен поне проработи.

Успех на всички! Simple Smile

# 476
KameliyaKo Добре дошла и на всички останали, които се присъединиха в темата ! Simple Smile  Hug И честити сърчица на всички !  Heart Eyes Аз мисля, че съм пропуснала да кажа, моят термин е на 18 юни.

# 477
  • София
*Cathy*  благодаря мила   Hug bouquet

Аз съм се спряла на ТК защото лекарката,при която се следя на частно има договор с тях ,а аз съм където е тя. Ще се води планово секцио с избор на екип. От темата за раждане в ТК не съм чула лоши отзиви и за сега ще е така.Даже ги попитах има ли разлика ако си с избор на екип или не и дамите казаха,че отношението е еднакво.
Като бях бременна с Дари (дъщеря ми се казва Божидара) се следях в ТК,но в последния момент лекарката ми напусна и се оказах без план за раждане.Насочих се към Майчин дом ,пак бях с избор на екип уж нормално раждане,но уви.Отношението им беше меко казано отвратително.Не искат да те пипнат щом си с избор на екип,не те пипат и като си "безплатно".Отврат!Такива спомени "пазя "от там,че като се сетя и настръхвам.Аз получих сепсис,малката и тя прецакаха ми кърменето заради АБ и куп други неща.Раждане там повече "АААА,нееее!"

# 478
*Cathy*  благодаря мила   Hug bouquet

Аз съм се спряла на ТК защото лекарката,при която се следя на частно има договор с тях ,а аз съм където е тя. Ще се води планово секцио с избор на екип. От темата за раждане в ТК не съм чула лоши отзиви и за сега ще е така.Даже ги попитах има ли разлика ако си с избор на екип или не и дамите казаха,че отношението е еднакво.
Като бях бременна с Дари (дъщеря ми се казва Божидара) се следях в ТК,но в последния момент лекарката ми напусна и се оказах без план за раждане.Насочих се към Майчин дом ,пак бях с избор на екип уж нормално раждане,но уви.Отношението им беше меко казано отвратително.Не искат да те пипнат щом си с избор на екип,не те пипат и като си "безплатно".Отврат!Такива спомени "пазя "от там,че като се сетя и настръхвам.Аз получих сепсис,малката и тя прецакаха ми кърменето заради АБ и куп други неща.Раждане там повече "АААА,нееее!"

Стаси, моето момиче също изкара сепсис, но от ТК....За всяка болница има и добри и лоши мнение. Дано всички имаме късмет  Hug Hug

# 479
  • София
Кукувиц,на един едно му харесва,но на друг друго.
Сега само се моля всичко да е наред и раждането да мине без проблеми,а всичко друго се оправя като сме здрави   Hug Hug Hug Hug

Момичета,важно е на финала ние и бебоците да сме здрави и да им се радваме  bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт