Падат есенни листа, а в ЮНЧЕТАТА тупкат сърчица- тема 2

• 35 128
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Момичета и аз се разболях май е някакъв грип така ужасно ми стърже гърлото и имам една магарешка кашлица, следобяд ще ходя на лекар да видия какво ще каже доки и какви хапчета ще изпише Simple Smile

# 646
Хоп, и аз се записвам в графа болни. Със запушен нос съм, който тече - ужасна комбинация  Sad Вчера в офиса съм стоях с якето, защото ми беше студено ( а беше около 22 градуса). Започна снощи и едно главоболие... Сега си лежа под топлите завивки и ще ходя да ме диви доки следобед. Дано само не заразя детето  Praynig

Аз също получавам някакви тъпи болки или подръпвания ниско долу. С първата бременност като питах за тях, ми казаха, че били нормални. Нещата вътре се уголемявали и размествали  ooooh! Та сега гледам да не им обръщам внимание.

Свалила съм си 1-2 приложения за телефона с упражнения за бременни, но още не съм почнала да ги правя  Embarassed Много ми се спи вечер.

# 647
Болните бързо да оздравявате  Hug

# 648

Karjala, ти не беше българка, или се лъжа? Откъде си? Много финландски ми звучи ника ти, затова питам Simple Smile
Ами правилно ти звучи. Така се казва родина ми на фински и Карелски. Karelia е на английски, Обаче тук така се казват цигарите  Sad
Баща ми е карел, майка на половин рускиня, прабаба саамка. Ако познавате местноста Лапландия. Народноста живееща там се нарича саами. Карелски език не говоря, като Бях малка баба ми опитваше да ми научи, Обаче Аз се опънах. Laughing
Фински говоря, те са от една група езици с Карелски. Е то така с мен,сложна работа. Детето ми ще добави и българска кръв и ще стане ядрена смес.  Sunglasses За това се притеснявах за генетични изследвания, защото е голяма каша с националности при нас е станала.

# 649
  • София
Сигурна бях Simple Smile Финският ми е най-любимият език на света Simple Smile Той карелският си е диалект на финския, но се е попроменил, след като областта се е отделила и се е получило самостоятелно развитие.

# 650
  • София
Karjala, от колко време живееш в България и колко време ти отне да научиш езика? Възхищавам ти се, знам, че българския е доста труден за чужденците.  Hug

# 651
9 години съм в България. За тези години и куче би проговорило. Simple Smile 1 година съм ходила на курсове по български. Смятам за неуважение към державата и народа, ако живеещ чужденец не иска да да учи езика. Познавам такива в България, особенно англоговорящи, те не искат да учат българския.  Laughing За мен ми е сложно членуване и минало време. Направо ме побърква.  Confused
Карелския и фински приличат като да кажем български и сръбски.

# 652
добре дошли на новите момичета  Hug

аз тези дни съм по изследвания, искам да ви кажа че е страхотия много пари отиват. Добре , че допълнителното застраховане покрива някои неща иначе не знам .....

И аз тези дни установих, че киселото ми се отразява добре на гаденото.

Пуснали са едни лимети на промоция в Кауфланд и всеки ден си ги похапвам  Grinning

# 653
Karjala , браво на теб ! Правописът ти е страхотен само за 9 години ???
Има българи дето цял живот не се научават, та какво да говорим за чужденци Simple Smile

Болничките, бързо да оздравявате  bouquet bouquet bouquet

# 654
За гаденето ми помагат мандарини. Обаче дразнят гастрита и вчера като прекалила съм стях ми са пламнали бузи от алергия.
Сега нещо ми се дояде млечен шейк с банан, сигурно ще го направя. Обаче страх ми е малко от прясно мляко, сигурно имам непоносимост к лактоза и Корема ми бучи от него.
Бабва ми расправяла, че като е била бременна само на сладолед е карала. Звучи ми добре, Обаче в това време Притеснявам се за гърлото.
Аз начин на говорене сигурно копирам от мъжа ми, като и диалекта.  Sunglasses
Много ми харесва България, Обаче ми липсва снежец. През зима да блести, а като е студено да хруска, като стъпваш на него  Hug

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 16:33 от Karjala

# 655
  • София
Karjala, поздравления и от мен за превъзходния български! Наистина, много българи се справят по-лошо от теб Simple Smile Снежец и на мен ми липсва, помня като бях дете, всички зими бяха като още незабравената от някои зима на 2012 година - сняг до кръста и -15 градуса. Напоследък обаче нямаме такива зими тук... За радост на едни и жалост на други.

Болните да оздравяват!

Съни, наистина много пари отиват за изследвания, но какво да се прави.

Аз да се оплача - май са ми забравили ТСХ-то. Или лаборантката не го е написала, или в лабораторията не са го прочели. 200 пъти влизах да гледам резултати - няма го. Изобщо не фигурира в списъка. А от всичко ТСХ-то ми беше може би най-важно... Сега сигурно ще трябва да се разкарвам още веднъж да давам кръв. Надявам се поне пари да не искат, щото няма да им дам. Crossing Arms

# 656
*Cathy* , ти какво изслвдваш ? Защо държиш толкова на ТСХ, имаш ли някакъв проблем ?

# 657
  • София
bebka_8, докторката ми пусна стандартна ПКК и изследване на урина, но и ТСХ. Аз по принцип имам един възел на щитовидната жлеза, който е там отдавна, не нараства и с едно изключение, хормоните винаги са ми били в норма. Да, обаче аз ужасно много качвам килограми. Вече съм с 6+ кг, а нито ям повече отпреди бременността, нито ям някакви по-различни и по-калорични храни. Храня се по абсолютно същия начин, на моменти даже по-малко, но качвам. И понеже една от причините за необяснимо покачване на теглото може да е жлезата, затова ТСХ ми беше много важно да го видя колко е.

Мисля си, че дори и да имам проблем, може би не е грандиозен - с първата ми бременност качвах по същия начин килограми, финиширах с 23 кг в плюс, 7 от които качени в първи триместър. Все едно имам копче OFF на метаболизма и като забременея, някой го натиска. Тогавашния ми лекар само ми се караше, че дебелея и ме заплашваше с диети и не ми вярваше, че всъщност аз не се тъпча и не ям много. А аз не бях никак информирана и изобщо не ми хрумна сама да си пусна някакви изследвания и да търся причина. Факт е, че родих напълно здраво бебе 6 дена преди термин и килограмите ги свалих за по-малко от година; затова си мисля, че дори и да имам проблем, едва ли е сериозен, но все пак искам да знам дали има или не и да взема мерки.

П.П.: по принцип имам железен метаболизъм и съм слаба, при това доста Simple Smile

# 658
Момичета върнах се преди малко от лекар, изписа ми инфлуцид и витамин Ц.
Притеснява ме малко инфлуцида тъй като в листовката пише,че ако се ползва от бремени трябва консултация с лекар, което от моя страна довежда на въпроса защо? Някой пил ли го е по време на бременност?

# 659

Karjala аз пък подозирах, че има нещо руско в теб  Hug не знам защо...
На моят мъж майка му е рускиня и сякаш говора й е подобен на твоя, може би затова. Браво наистина за чудесния български.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт