"Майка" (Anne) с Джансу Дере и Вахиде Перчин - всеки вторник по StarTV

• 200 071
  • 734
  •   2
Отговори
# 615
  • София

Изроди като Дженго заслужават първо да ги пребият от бой после да ги запалят живи ! С удоволствие бих гледала как тоя мангал страда на фона на чаша вино !
И пак ще му е малко.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Аз пък много се чудя как Гьонюл се надява Шуле да помогне за намирането на Зейнеп.
Била имала добро сърце- след като видях детето в чувала вече не вярвам в човешкото в Шуле.

Има ли още много до края на сериала, че тези отвличания най ги мразя?

И мое мнение, ама не разбирам защо Зейнеп чак толкова загуби вяра в Синан.
Пък прости на Гьонюл.
Те двамата нали едновремемнно разбраха тайната на Джахиде за Турна?
Привет!
Снощи по БТВ "Лейди " даваха част от 29-ти епизод по турската номерация. Сериала завършва с 33-ти епизод. При нас са накъсали сериите и вероятно остават още 6-7 епизода. Остават поне два мъчителни в които Дженгиз измъчва Зейнеп и Синан. Мисля, че не е правилно да ги разказвам, но който иска може да се разходи в коментарите от миналата година и ще си изясни предварително съдбата на всички. Гледах го онлайн и с руски превод, но сега отново озвучен на български и отново преживявам мъките на всички, които продължават до края на сериала, но пък всичко завършва отлично в последния епизод. Всеки намира заслуженото и сценаристите ни показаха, че  възмездие на този свят има. Харесвах Синан и съжалявам единствено за неговата съдба. Всички други, които не претърпяха развитие към доброто си получиха заслуженото.

# 616

Изроди като Дженго заслужават първо да ги пребият от бой после да ги запалят живи ! С удоволствие бих гледала как тоя мангал страда на фона на чаша вино !

Аз пък много се чудя как Гьонюл се надява Шуле да помогне за намирането на Зейнеп.
Била имала добро сърце- след като видях детето в чувала вече не вярвам в човешкото в Шуле.

Пък прости на Гьонюл.
Още 12 епизода остават до края

# 617

Пък прости на Гьонюл.
Привет!
Снощи по БТВ "Лейди " даваха част от 29-ти епизод по турската номерация. Сериала завършва с 33-ти епизод. При нас са накъсали сериите и вероятно остават още 6-7 епизода. Остават поне два мъчителни в които Дженгиз измъчва Зейнеп и Синан. Мисля, че не е правилно да ги разказвам, но който иска може да се разходи в коментарите от миналата година и ще си изясни предварително съдбата на всички. Гледах го онлайн и с руски превод, но сега отново озвучен на български и отново преживявам мъките на всички, които продължават до края на сериала, но пък всичко завършва отлично в последния епизод. Всеки намира заслуженото и сценаристите ни показаха, че  възмездие на този свят има. Харесвах Синан и съжалявам единствено за неговата съдба. Всички други, които не претърпяха развитие към доброто си получиха заслуженото.
За Дженго напълно важи поговорката "Такова зло не мре лесно "трябваше мутрите на Белкъз да го пребият и закопат някъде барабар с Шуле .

# 618
Благодаря за отговорите.
Може да не дочакам тв епизодите, а да ги изгледам предварително на руски.

Обаче аз се питам защо трябва да умре Джингиз, за да живеят добре тези деца.
Знам че е филм, но пък никой не се обърна към социалните служби.
Само веднъж съседката се опита да направи нещо.
А Джахиде с нейните възможности не направи нищо, за да отнеме детето от Шуле и да го осинови Зейнеп.
Или аз нещо пропускам.  newsm78
Не излиза ли, че обществото е безсилно пред такава трагедия.  newsm78

# 619
Здравейте момичета  Hug
Много тежки епизоди вървят в момента. Ей бога ми, не разбирам Шуле....Държи се с Турна като със слугиня. Да приспи братчето си, след това да почисти...А Шуле да натиска дивана....
Не знам от безсилие ли е, или от нехайство на институциите, но Шуле не може да бъде майка и трябва да й отнемат децата.

pepel_ot_rozi

Цитат
Пък прости на Гьонюл.

Дано да не те подвеждам - Нинка и  iris 40 може да ме коригират ако греша.
Когато Гьонюл каза на Синан, че е разбрала, че Турна е жива, Синан вече знаеше. Затова при онлайн излъчването го заподозрях, че е съучастник на Джихаде.
За мен Зейнеп все още не е простила на Гюнюл - снощи тя каза на Дженгиз, че майка й е убила баща й и 24 години е била в затвора....
Моля Нинка и iris 40 да споделят мнение по въпроса....Защото тези епизоди не съм ги гледала преди, а сега понякога имам пропуски...както ще пропусна епизода довечера....

# 620
Благодаря за отговорите.
Може да не дочакам тв епизодите, а да ги изгледам предварително на руски.

Обаче аз се питам защо трябва да умре Джингиз, за да живеят добре тези деца.
Знам че е филм, но пък никой не се обърна към социалните служби.
Само веднъж съседката се опита да направи нещо.
А Джахиде с нейните възможности не направи нищо, за да отнеме детето от Шуле и да го осинови Зейнеп.
Или аз нещо пропускам.  newsm78
Не излиза ли, че обществото е безсилно пред такава трагедия.  newsm78
Защото колкото и да лежи в затвора от това изчадие човек няма как да стане като излезе пак ще продължи с гадостите си ! Джахиде не направи нищо , защото така и изнася и е егоист тя така и не прие Турна като своя внучка и виждаше в нея заплаха , както за Зейнеп , така и за скъпоценния имидж на семейството мен ако питате по - скоро второто !

# 621
Здравейте момичета  Hug
Много тежки епизоди вървят в момента. Ей бога ми, не разбирам Шуле....Държи се с Турна като със слугиня. Да приспи братчето си, след това да почисти...А Шуле да натиска дивана....
Не знам от безсилие ли е, или от нехайство на институциите, но Шуле не може да бъде майка и трябва да й отнемат децата.

pepel_ot_rozi

Цитат
Пък прости на Гьонюл.

Дано да не те подвеждам - Нинка и  iris 40 може да ме коригират ако греша.
Когато Гьонюл каза на Синан, че е разбрала, че Турна е жива, Синан вече знаеше. Затова при онлайн излъчването го заподозрях, че е съучастник на Джихаде.
За мен Зейнеп все още не е простила на Гюнюл - снощи тя каза на Дженгиз, че майка й е убила баща й и 24 години е била в затвора....
Моля Нинка и iris 40 да споделят мнение по въпроса....Защото тези епизоди не съм ги гледала преди, а сега понякога имам пропуски...както ще пропусна епизода довечера....
Гьонюл отначало мислеше , че и той не знае . След като научи ,че и той е станал неволен съучастник на Джахиде се колебаеше дали да го остави той да и каже истината или тя да го стори . Баба Зейнеп я съветнаше да не отлага обаче с нейните колебания се стигна до там ,че Зейнеп сама научи като я проследи .

# 622
Ами аз доколкото гледах (и позаспивах Simple Smile) Синан не е съучастник на Джахиде и той също искаше да каже на З., но тя го разубеди.
Долу- горе вината им с Гюнюл е еднаква.
Но няма значение, поначало нещо в техните отношения ми липсваше.
Малко това с голямата им любов май ни го внушиха СЦ както му вмениха и голяма вина на комисарчето. Simple Smile

# 623
  • София
Здравейте, момичета!
Радвам се, че следите сериала и се вълнувате, но аз ще започна с това, че съжалявам за трагичната участ на Синан. За мен той беше положителен герой, който силно обича Зейнеп. Влюби се в нея и прие всичко, свързано с нея. Не я разубеди за отношението и към Турна, а напротив помагаше непрекъснато. Той стоя непрекъснато месеци наред до Зейнеп, когато бе в кома. В една от предишните серии, самата Зейнеп му сподели, че знае за неговата силна любов, но тя не е способна на такава, вероятно защото е имала трудно детство. Каза му, че го обича, но не толкова силно колкото той нея.
 Синан разбра, че Турна не е мъртва три месеца /така споменаха в една от сериите/ преди да научи Гьонюл, случайно. Гледайки записа от камерите на сградата в която работи, видя да се движат по улицата  "семейството" с Турна и малко дете. Веднага отиде при директора на гробищния парк и разбра, че гроба на Турна е закупен от Джехиде. Всичко му стана ясно и имаше тежък разговор с Джахиде, която успя да го убеди да не казва за сега нищо. Следващия момент е когато Гьонюл, също случайно разбра и по съвета  на баба Зейнеп, решиха да споделят със Синан и той да каже на  Зейнеп. Синан беше убеден, че е редно да каже на Зейнеп, но и той  и Гьонюл се страхуваха за здравословното състояние на Зейнеп, когато научи. При първия опит да  каже, Синан я завари припаднала. Следващия, когато носеше букет с цветя и беше твърдо решил, Джахиде беше  припаднала и откарана в болница.
 Според  мен единствената виновница е Джахиде. Тя не прие Турна, като свое дете и каза, че всеки трябва да изживее съдбата си.    Не за да я оправдавам, но тя като адвокатка, добре знаеща техните закони, беше наясно, че не може по законен път да вземат Турна от майката.  Също и без съгласието на родителите не могат децата да се дадат в дом за отглеждане.  Наистина доста егоистично, но тя се стремеше само да запази  Зейнеп /своето дете/ да не влезе отново в затвора и да е щастлива без Турна.  Може и да не съм права но Джахиде приемаше Турна, като чуждо дете, което носи не радост, а нещастие на Зейнеп и много загуба на пари. Мисля, че  след като се разболя тежко и  за да изкупи вината си, завеща  огромна сума пари на Турна. С този жест всички сметнаха, че  Турна е призната от нея и е част от семейството им.
Хубава  вечер !/но и серията довечера ще е доста тежка/

# 624
  • София
Ани, здравей!
Допълвам се с отговор на твоя въпрос и ми е трудно да осмисля, кога Зейнеп прощава на майка си за смъртта на баща си. Мисля, че доста отдавна, още когато разбира, че той е бил голям негодник и насилник, инквизирал жестоко Гьонюл. Баба Зейнеп, също разбира това и много се привързва към снаха си, която се грижи за нея.  Въобще Гьонюл е представена като много положителен образ. Зейнеп си спомня чак в предпоследната серия, че тя самата е причина за пожара в който изгаря баща и. Тогава разбира, че нейната майка  за да я спаси  поема цялата вина и лежи 24 години в затвора.  Това може да извърши само една истинска майка. До скоро.

# 625
Здравейте, момичета!
Радвам се, че следите сериала и се вълнувате, но аз ще започна с това, че съжалявам за трагичната участ на Синан. За мен той беше положителен герой, който силно обича Зейнеп. Влюби се в нея и прие всичко, свързано с нея. Не я разубеди за отношението и към Турна, а напротив помагаше непрекъснато. Той стоя непрекъснато месеци наред до Зейнеп, когато бе в кома. В една от предишните серии, самата Зейнеп му сподели, че знае за неговата силна любов, но тя не е способна на такава, вероятно защото е имала трудно детство. Каза му, че го обича, но не толкова силно колкото той нея. Зейнеп беше ли щастлива без малката ?   
 Синан разбра, че Турна не е мъртва три месеца /така споменаха в една от сериите/ преди да научи Гьонюл, случайно. Гледайки записа от камерите на сградата в която работи, видя да се движат по улицата  "семейството" с Турна и малко дете. Веднага отиде при директора на гробищния парк и разбра, че гроба на Турна е закупен от Джехиде. Всичко му стана ясно и имаше тежък разговор с Джахиде, която успя да го убеди да не казва за сега нищо. Следващия момент е когато Гьонюл, също случайно разбра и по съвета  на баба Зейнеп, решиха да споделят със Синан и той да каже на  Зейнеп. Синан беше убеден, че е редно да каже на Зейнеп, но и той  и Гьонюл се страхуваха за здравословното състояние на Зейнеп, когато научи. При първия опит да  каже, Синан я завари припаднала. Следващия, когато носеше букет с цветя и беше твърдо решил, Джахиде беше  припаднала и откарана в болница.
 Според  мен единствената виновница е Джахиде. Тя не прие Турна, като свое дете и каза, че всеки трябва да изживее съдбата си.    Не за да я оправдавам, но тя като адвокатка, добре знаеща техните закони, беше наясно, че не може по законен път да вземат Турна от майката.  Също и без съгласието на родителите не могат децата да се дадат в дом за отглеждане.  Наистина доста егоистично, но тя се стремеше само да запази  Зейнеп /своето дете/ да не влезе отново в затвора и да е щастлива без Турна.  Може и да не съм права но Джахиде приемаше Турна, като чуждо дете, което носи не радост, а нещастие на Зейнеп и много загуба на пари. Мисля, че  след като се разболя тежко и  за да изкупи вината си, завеща  огромна сума пари на Турна. С този жест всички сметнаха, че  Турна е призната от нея и е част от семейството им.
Хубава  вечер !/но и серията довечера ще е доста тежка/
Ако искаше можеше да задейства връзките си в полза на Турна да тикне двамата изроди в затвора и да отърве детето от мъките като в същото време намери някаква вратичка в законите , с която Зейнеп ще може да се грижи за малката от типа някой техен познат да и бъде фиктивен настойник  , но не го направи , защото на нея не и изнася да пострада скъпоценния имидж на фамилията . Може и да е приела Зейнеп като родна дъщеря , но така и не прие Турна като своя внучка за разлика от Гьонюл и Дуру  , на които не им пукаше , че това дете не носи тяхната кръв винаги гледаше на това дете като на проклятие . И накрая си мисли , че с пари може да изкупи вината си за всички злини , които е сторила не няма прошка и оправдание за постъпките и  ! Само човек без сърце връща изстрадало дете обратно при родителите му насилници и му прави празен гроб при положение , че е живо . Радвам се , че накрая умира и отива в ада откъдето се е пръкнала , макар че и е малко !  Хора като нея заслужават да умрат разорени и в самота забравени от близките си ! Явно за тези години така и не успяла да намери път до сърцето на осиновената си дъщеря още в първата серия показаха как между двете има огромна пропаст .

# 626
Нинка и аз продължавам да гледам сериала колкото и да е тежък, но когато диалозите се водят на разбираем език нещата са съвсем различни.
Права си, Зейнеп разбра, че родната й майка е била измъчвана от родния й баща, но у мен остава усещането, че Зейнеп повече държи на Джихаде....и сякаш на нея е признателна, докато към Гьонюл се държи малко резервирано - дори ми се струва, че още не я нарича майко....може да греша.....
А Джихаде, макар да има още две дъщери се бори да бъде единствената   майка на Зейнеп - това ми е малко егоистично от нейна страна, защото по спомени, Джихаде знае истината и, че Гьонюл се е пожертвала заради дъщеря си и е отишла в затвора
За мен на практика най-истинската майка в този сериал е Гьонюл - пожертвала се е заради дъщеря си и сега търпеливо чака Зейнеп да я нарече майко. Също като  Гьонюл, Зейнеп се бори за Турна.
За мен Синан не е напълно положителен герой. Това, че стоя до леглото на Зейнеп, беше предизвикано, не само от обич, но и от ревност - да държи Али по-далече от Зейнеп.....
Бих предпочела Зейнеп да е с Али.  

ris 40 - за Джихаде - хората казват Бог забавя, но не забравя. Рано или късно всеки получава заслуженото за постъпките си.

# 627
  • София
Ани, аз все си мисля, че Синан обичаше истински Зейнеп. Не го сравнявам с Али, защото Али с нищо не показа, че толкова силно  обича Зейнеп. Флиртуваше, а после живееше с Дуру. Мисля си, че Зейнеп нямаше да го приеме и поради тази причина. Казваш, че Синан е стоял до нея през цялото време на комата, защото се е страхувал от Али, но Али го е нямало, той е бил три месеца на експедиция в Непал. Али, харесваше Зейнеп, но не се бореше за нейната любов.
Ани, не съм сигурна, но мисля, че след отвличането  и трагичната  смърт на Синан, а може и след смъртта на Джехиде, Зейнеп нарече Гьонюл "майко". Ще си припомня! Трудно е на Зейнеп да преодолее годините през, които е мразила рождената си майка, чакала е години да се появи, знаела е само, че е изоставена и единствено е заобичала Джахиде. Гьонюл, разбира всичко това и чака, защото наистина е истинска майка и много добър човек. Рядко се срещат такива хора. Това го каза нейната  приятелка от родното и място. Толкова красива и добра, а такава лоша съдба. Турците, както и ние казваме "Господ, който обича му дава изпитания", но винаги има възмездие. Приятна вечер.

# 628
Нинка - според мен Синан ревнуваше Зейнеп от Али дори само при споменаване на името му.
За мен сякаш Али не посмя да сподели чувствата си на Зейнеп, макар, че тайно си я обичаше.
За Дуру не ми се пише, но съм сигурна, че Али е от съчувствие с нея след опита й да се отрови.
Напълно си права, че Зейнеп никога няма да нарани Дуру.
Но не усетих химията между Зейнеп и Синан. Нещо ми липсваше в тази любов....
Но в този сериал любовта е на заден план. Както беше писала в по преден пост тук в основата е майката и майчинството. Като започнем от баба Зейнеп и стигнем до внучката Зейнеп. Сюжета е много различен от всички сериали, които съм гледала до сега.

# 629
  • София
Ани, много си точна. Самата Зейнеп призна на Синан, че нейната обич е много по различна от неговата. Пределно ясно  беше и тя си призна, че тя не е способна на такава силна любов. Зейнеп обясни това с трудното си детство, но аз мисля, че  много трудно е да заобичаш  човек, който силно е влюбен, а ти в момента не изпитваш такива чувства.  Наистина в този сериал няма голяма, запомняща се любов между героите. Може би за това са наблегнали на майчината любов и на трагичната и необяснима любов /дали да го нарека любов/ на Шуле към "катила" Джингиз. Лека вечер и приятно гледане във вашия киносалон.

Общи условия

Активация на акаунт