Задачка май те затруднява, тук някой мигом я решава и добре я обяснява :)

• 77 797
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Враца
Здравейте, искам да помоля, ако някой има помагало за 7-ми клас по математика/лилаво на цвят, само това знам/, ако е възможно да ми снима 10-ти и 11-ти тест. Извинявам се, че пиша в тази тема, но не намерих по-подходяща. Благодаря предварително.

Ако е това, имам го. Но мога да кача тестовете чак довечера Peace
http://hermesbooks.com/nacionalno-v-nshno-ocenjavane-i-priem-sle … st-1-arhimed.html

Това е, много ще съм благодарна да ми ги снимате bouquet bouquet bouquet

# 541
  • София
Сигурна ли сте, че става дума за това помагало? Или не е същото, или  моето е по-старо издание, защото всичките тестове вътре са 10. Няма тест 11. Става дума за поредица от две книжки на изд. Архимед, зелена и лилава, всяка с по 10 теста по формата на НВО, с отговорите на 1 модул и с решенията на втори.

# 542
  • у дома

В ето това са до 11 тест -тук изглежда синичко,но по принцип е лилаво или поне аз така си мисля-нямам го.

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 21:36 от svetlaem

# 543
  • София
Сигурна ли сте, че става дума за това помагало? Или не е същото, или  моето е по-старо издание, защото всичките тестове вътре са 10. Няма тест 11. Става дума за поредица от две книжки на изд. Архимед, зелена и лилава, всяка с по 10 теста по формата на НВО, с отговорите на 1 модул и с решенията на втори.
В ето това са до 11 тест -тук изглежда синичко,но по принцип е лилаво или поне аз така си мисля-нямам го.
Светле, някога и това май го имах, ама сега не мога да го намеря. А може и да бъркам, понеже онова, за което си мисля, беше по стария формат с 30 задачи. Докато лилавото и зеленото са си с по 24.

# 544
  • у дома
Това,което съм показала е по новия формат-скоро дете ме пита за задача от втори модул от него и съм сигурна,че е по новия формат.

# 545
  • София
Това,което съм показала е по новия формат-скоро дете ме пита за задача от втори модул от него и съм сигурна,че е по новия формат.

Ясно Simple Smile. Значи го бъркам с друго. Има между другото още едно лилаво (или розово), пак е на Архимед, с наслагване по теми през годината и с два или три крайни теста върху целия материал. Гарантирано е с повече от 10 теста, някъде 15-16 по спомени. Но него го подарих на едно дете. 

# 546
  • у дома

Пратиха ми от това сканирани 10 и 11 тест-качих ги тук http://svetlaem.snimka.bg/education/uchenicheski-raboti.516433.37940791.big ,обаче до понеделник,после ще ги махна от там-дано на потребителката й вършат работа...обаче забравих да искам да ми сканират и отговорите-ако ви ткрябват напишете,но ще бъде утре за тях...

# 547
Ако x/y =4/3 то 3х+2y/ 3х- 2y е равно на : #Crazy

# 548
Ако x/y =4/3 то 3х+2y/ 3х- 2y е равно на : #Crazy
Трябва да е 3. 3х=4у и после замествате 6у/2у=3

# 549
Благодаря . Нещо съм празнично настроен .

# 550
Моля за малко помощ за задача, падала се на приемния изпит за ПЧМГ (след 4ти клас) миналата година:
Иван тръгнал за имен ден на Петър. На средата на пътя той съобразил, че ще пристигне 5 минути по-рано от уреченото време, но се сетил, че е забравил подаръка си. Иван се върнал да го вземе и закъснял само с 20 минути. За колко време щеше да стигне Иван, ако не беше толкова разсеян?

Решавам задачата и получавам 25 минути, но отговорът е 50 минути.

Моето решение е:
Ако пътя от Иван до Петър е 2.S, то Иван би изминал този път за t минути. Но той изминава път 4.S за време (t+25)
2.S=v.t
4.S=v.(t+25)
2.t=t+25
t=25 min

# 551
  • Враца

Пратиха ми от това сканирани 10 и 11 тест-качих ги тук http://svetlaem.snimka.bg/education/uchenicheski-raboti.516433.37940791.big ,обаче до понеделник,после ще ги махна от там-дано на потребителката й вършат работа...обаче забравих да искам да ми сканират и отговорите-ако ви ткрябват напишете,но ще бъде утре за тях...

Еха, момичета вие сте страхотни, невероятни, чудесни. bouquet Благодаря ви от сърце и весели празници.

# 552
  • София
Моля за малко помощ за задача, падала се на приемния изпит за ПЧМГ (след 4ти клас) миналата година:
Иван тръгнал за имен ден на Петър. На средата на пътя той съобразил, че ще пристигне 5 минути по-рано от уреченото време, но се сетил, че е забравил подаръка си. Иван се върнал да го вземе и закъснял само с 20 минути. За колко време щеше да стигне Иван, ако не беше толкова разсеян?

Решавам задачата и получавам 25 минути, но отговорът е 50 минути.

Моето решение е:
Ако пътя от Иван до Петър е 2.S, то Иван би изминал този път за t минути. Но той изминава път 4.S за време (t+25)
2.S=v.t
4.S=v.(t+25)
2.t=t+25
t=25 min

И за мен е толкова отговорът, макар да я реших със запланувано време.
Запланувано време Т. Значи отиването (ако не е забравил подаръка) е щяло да му отнеме Т-5. => S=v(T-5) <=> 2S=2v(T-5)
Заради връщането до вкъщи той реално изминава разстоянието два пъти, но за двадесет минути повече от предвиденото. =>2S=v(T+20)
=>2(T-5)=T+20
2T-10=T+20
T=30 min запланувано време
Т отиване=30-5=25 мин

# 553
Моля за помощ за следната задача :
Ако а/b=2/5  а  b/с = 6/5 , намерете отношението a:в: с

# 554
  • София
Моля за помощ за следната задача :
Ако а/b=2/5  а  b/с = 6/5 , намерете отношението a:в: с

В едната пропорция b участва с  5 дяла, в другата  с 6. Ще разширим дробите до 30, тоест и на двете места  b  да е с 30 пропорционални части.
а/b=2/5 = 2.6/5.6=12/30
b/c=6/5=6.5/5.5=30/25

a=12x, b=30x, c=25x
=> a:b:c=12:30:25

Общи условия

Активация на акаунт