Къде и при кого да заведа екстремно недоносените си деца на невролог?

 • 10 178
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 698
Здравейте, предварително се извинявам, ако има такава тема тук.
Майка съм на две безценни съкровища - Йоан и Климент. Те се родиха в 27 г.с., тежаха съответно 790 и 700 грама, екстремно недоносени са. Сега едното детенце си е вече при нас, изписаха го 2600 грама, към днешна дата вероятно е по-голямо. Другото все още е в неонатологията в "Майчин дом", София.
Предстои посещение и преглед при невролог. От неонатологичното отделение на "Майчин дом" ни препоръчаха Специализираната болница за долекуване на детска целебрална парализа, ул. "Възкресение" 1, София. Имам направление за невролог, но в тази болница не приемат с направление. Записали сме платен преглед, но тъй като ще трябва да водим и другото близначе след няколко седмици, моля да ми препоръчате някой друг медицински център в София, който работи с направления и от когото сте доволни. И още един въпрос - при кой специалист от клиниката на ул. "Възкресение" 1 да заведа детето, препоръчайте ми. Тук четох добри отзиви за д-р Радославова, но бих искала да споделите повече.
Приятелско семейство ни препоръча д-р Калева от МЦ "Детско здраве" на ул. "Ами Буе". Педиатърът пък ни препоръча клиниката по неврология на Медицински център за детско здраве на ул. "Найден Геров" 2.
Моля, ако някой от вас е имал опит с тези лечебни заведения и специалисти, да сподели.

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 16:16 от bubanka

# 1
 • Мнения: 593
 Simple Smile честито, да са живи и здрави, скоро да си приберете и другото детенце
д-р елена славкова е детски невролог, работи с направления, на 4-ти километър приема, и в люлин. много съм доволна от нея, 2 пъти съм водила дъщеря си. тя е доносена, но имаше други проблеми с крачетата, не сядаше и т.н.
и в болницата на чавдаров (възкресение 1) сме ходили на рехабилитация, всички са много добри. не работят с направления, но после ще водите децата по касата и по някакви общински спонсорирани програми. за недоносени деца е задължително според мен да идат на невролог, където ще правят процедури за да се избегне дцп или ако има да се подобрят нещата доколкото е възможно. не помня точно, но май само д-р радославова е невролог, и тя е много добра  Simple Smile рехалибилитаторите са предимно млади, болницата е оборудвана с много добра техника. тук идват от цяла българия
и в педиатрията правихме гимнастика (http://www.mcdc-sofia.eu/fizioterapia.html), д-р тонев прегледа детето, а рехабилитатор ина томова за седмица направи много чудеса с нашата гимнастичка  Simple Smile
според мен обаче при толкова недоносени деца е задължителен чавдаров, при д-р шуманска бяхме, но и радославова ни консултира  Simple Smile
и не се бавете - колко по-рано заведете децата толкова по-добре, а от платеният прием няма кой знае каква полза. неврологът ще каже, че трябва рехабилитация, а такава без преглед няма как да бъде назначена  Tired
 Hug

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 22:44 от торбеста мечка

# 2
 • Мнения: 1 698
Благодаря ти много за отговора, искам да те помоля да ми кажеш нещо повече за тези спонсорирани от общината програми за недоносени деца и въобще къде мога да получа информация какво им се полага по здравна каса в болницата на ул. Възкресение 1? Предполагам в самата болница могат да ми кажат?

# 3
 • Мнения: 593
 Simple Smile педиатърът трябва да знае по касата, но най-добре от болницата - дали има места, какъв бюджет са им отпуснали по другите програми и т.н. (на мен инфото ми е от миналата година лятото все пак, детето проходи септември и преустановихме рехабилитацията). зареди се с търпение, но да ти кажа това за месец-два няма да е, повече време ще ви отнеме, но за здравето на децата действайте  Simple Smile

# 4
 • Мнения: 39 263
Пусни си темата в недоносените.
Твоите са ужасно малки родени и не се скъпи за прегледи, за да не ти излезе през носа после.
Радославова е разкошен доктор. Платеният и преглед преди 3 години беше 40 лева. После рехабилитацията е безплатна за 10 дни. Тя е ужасно, ужасно важна, за да се предпазят децата от ДЦП. 

# 5
 • Мнения: 1 698
Записали сме час при д-р Радославова. Ще пиша как е минал.

# 6
 • Мнения: 593
 Simple Smile ние платихме 50лв. за преглед, после 4 курса изкарахме абсолютно безплатно, по касата и по тези програми

# 7
 • Мнения: 1 698
Сигма, темата я пуснах в "Недоносени", модераторите са я преместили.
Наистина, моите дечица ги водят екстремно недоносени.
Торбеста мечка, предполагам в болницата на място са ви казали какви са тези програми и как мое да се възползвате от тях и от здравната каса?

# 8
 • Мнения: 39 263
Помоли да я върнат пак там.
Тук е общ подфорум, а недоносените са с други специфични проблеми.

# 9
 • Мнения: 593
Торбеста мечка, предполагам в болницата на място са ви казали какви са тези програми и как мое да се възползвате от тях и от здравната каса?

 Simple Smile сменяха видя на рехабилитацията за всеки курс, но ни казваха по коя пътека да пише педиатърката направлението. за програмите както вече казах е според отпуснатия бюджет. недоносените деца са с предимство

# 10
 • Мнения: 54 374
Nataka, честито! bouquet
Да са ти живи и здрави дечицата!
Как са вече? Hug
Гледам, че темата е от ноември.
Сигма, няма случаи на ДЦП, които да са излекувани с рехабилитация.
Не че не е важна, но тя не лекува.
Дано бебетата да са здравички! Praynig

# 11
 • Мнения: 1 698
Благодаря, добре са. Вече и двете са си у дома, гледаме си ги с таткото, храним ги с донорска кърма, Второто е доста слабичко все още.

# 12
# 13
 • Мнения: 41
Привет и от мен. Понеже съм изминала този път с моите две екстремно недоносени близначета (родени 29 г.с. по 600 гр.и 750 гр.), си позволявам да ви предложа да влезете в групата "Нашите недоносени деца" във фб, където ще получите много ценни съвети. Ако искате дори успокоение, когато нещо ви тревожи. Предполагам вече сте събрали достатъчно информация, понеже виждам че постът ви е от ноември. Желая ви вяра, търпение и постоянство. Нашите деца са големи герои. Дай Боже да са здрави!!!

# 14
 • Мнения: 1 698
Здравейте, отново влизам тук. Все още не съм намерила добър невролог. На рехабилитация ходим при д-р Радославова от болницата за лекуване на ДЦП на бул. "Възкресение" 1. Тя обаче не е невролог, а педиатър със специализация в областта на физиотерапията. Ходихме при д-р Христова в център "Детско здраве" в кв. "Овча купел", прегледът мина доста набързо, но явно има опит, веднага откри лека пареза при едното близначе. Другото претърпя неврохирургична операция, като цяло е по-проблемният близнак. Водихме го при д-р Мария Божидарова в Център по детски болести на ул. "Найден Геров" /поликлиниката на педиатрията/. Направи ми доста лошо впечатление, понеже ни отказа направление за ядрено-магнитен резонанс, а детенцето беше оперирано с фенестрация на киста и му предстоеше контролен преглед, за който беше необходимо изследване с ЯМР.
Моля ви, препоръчайте някого, при когото да ги водя, някой, който работи с недоносени деца.

Общи условия

Активация на акаунт