Септемврийски бебета 2016

• 40 636
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
И ние нямаме запек за сега. Днес включих успешно и тиква в менюто. Чудя се какво да е новото след няколко дена ..
Мелани, пробвай само с тиква или пащърнак захранването, и двете уж не са затягащи.

Купих ме разхлабително ака толкова много  ooooh! чак неможах да повярвам  Laughing  ermak Това направих днес купих пащърнак и утре  ще папка.

# 601
  • София
Мелани,нали знаеш,че даването на разхлабително на бебето може да му направи лениви червата.Не бива да се прекалява.
Давай му малко-около една чаена лъжичка топла водичка преди пюрето,давай само един зеленчук и избягвай запичащите.Поне докато регулира изхождането.

Някой давал ли е вече каша,за да ми препоръча Hug

# 602
Аз не съм, но съм си купила.  Mr. Green Оризова каша на Хип, безмлечна. Оризовата се води за най-лека.

# 603
  • София
Аз давам месни пюрета. Реших се. Засега му харесва. Два дни яде пуешко. А кашата, как се дава? После мисля каша фа въведа след месото. Simple Smile

# 604
  • София
Мока  Hug
Другата седмица включвам.Днес ще й сваря тиквичка.
Валкирия,на баткото каша му давах следобед.Не забравяй, че месното пюре се редува със зеленчуковото.Не се дава всеки ден.

# 605
  • София
Дамм, знам, ама акъл, забравих Simple Smile Днес ще яде зеленчук, вчера не искаше нещо да яде месото(сетих се за редуването късно), ама не го и напъвах.Хапна малко и отказа(и добре, че така стана де). Днес зеленчук, утре пак месце. Simple Smile
Хммм, аз се чудя кашичка или плодове следобед и от кога да го включа второто ядене. Simple Smile Пак процедирам като при зеленчука нали - ако е плод или каша - първо по една две лъжички, после три, четири и така докато стане една порция? Нали така. Все пак си е нова храна Simple Smile

Почвам да се обърквам. Сега се замислих, дали да не изчакам да мине време с месото преди да почна второто хранене с плодови пюрета/каша? Май така ще е най-добре.

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 09:55 от the_valkyrie

# 606
Да, пак се процедира с кашата както с пюрето - по няколко лъжички докато свикне.
Игривата слива, тиквичката с какво ще я правиш/смесваш? Трябва да включа нещо ново след ден-два и се чудя какво да е.

# 607
а слагате ли Ам/кърма в пюрето и по колко горе долу? също ако замествате ядене колко гр се смята заместено? съжалявам ако сте го обсъдили но нямам мн време да влизам напоследък ...

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 13:56 от sleepy_123

# 608
  • София
Аз слагам само, ако пюрето ми изглежда гъсто. Повечето пюрета аз си ги правя и ползвам често АМ. Не кърмя.
Бурланче от 120 гр ми каза оедито, че се смята за цяло ядене твърда храна.

# 609
много благодаря за отговора Simple Smile а колко АМ слагаш, на око докато се разреди или мериш? чудя се120 не е ли малко , то засища повече но ако пие по 180 мл мляко хмм дали ще му е достатъчно

# 610
Нашата педиатърка каза 150гр пюре. Толкова й правя. Слагам и 30 мл АМ. До сега реално съм давала само картоф, морков и тиква. Не знам дали ще се налага и на другите зеленчуци да добавям АМ.. на тия специално слагам, да се разреди пюрето, че става много гъсто.

# 611
  • София
Не дадох тиквичката,а моркова днес.Исках да я пробутам с картоф,но нямах,а имах само тиквено пюре.И да не й стане много тиквено й дадох морков.А и тя се изходи добре сутринта,та не се притеснявам за запек.Утре ще си дояде моркова.

Слийпи,АМ съм слагала на картоф и пащърнак.По веднъж.Много бяха гъсти.Слагам отделно 30мл и от там добавям на око.Да не е много редичко.
Доколкото знам 125 гр пюре се смята за заместено хранене.Но моята Буби след като изяде толкова си иска и кърма.Така че е малко относително при нас поне,какво е точно количеството.Освен това аз не замествам хранене.Млякото независимо какво си е важно за бебето поне до годинката.И на баткото също вечер след вечерята му давах мляко.

# 612
На мен педито ми каза 100-120 гр пюре , ще я видим принцесата утре или в неделя. Според вас колко дена да чакам след ваксините, във вторник ги сложиха. 68 см е и 8200 я измериха

# 613
  • София
Гери,твоята щерка е с две кила по-тежка от моята Embarassed на същите см.

# 614
Пък е злояда, само на кърма е и то яде по много малко и на големи интервали не знам как е качила въобще, сега обаче взе наистина и по много малко да качва от няколко седмици

Общи условия

Активация на акаунт