Септемврийски бебета 2016

• 40 655
  • 743
  •   2
Отговори
# 540
Според Гугъл кайсия (цяла, като отделен плод) може да се дава от 6 месеца. Виж колко процента е тя в сока - стана ми интересно Simple Smile.
Иначе да, за по-големите месеци не са толкова добре пюрирани продуктите, за да свиква детето с дъвченето.

Леле, ние ядем 4 пъти, рядко 5...Спим обикновено от към 22:30 - 23ч. до към 08:30-09:00ч. Рядко имаме нощно хранене и то само едната госпожица. Изпиват по към 180-200мл. мляко.

# 541
Mokka8,
каисия+круша е никтар и пише, че се доразреждало. 41% било като концентрат.

А нашето АМ  е 150мл, но понякога е и много по-малко, но пак си спи толкова колкото когато изпива и 150, освен през нощта...тогава прави по-голяма пауза.

# 542
Моята буболечка след няма и две сед става на 6 мес, не е яла още нищо освен кърма, исках да я захраня сега, но се отложи, понеже и вааксините се отложиха вместо в нач на мес чак др седмица , понеже док отсъства, че вече ще стане на 6 като я захраня, дори се притеснявам вече.
Тя яде различно , понякога 4пъти , понякога 5,6,7  , през нощта я вдигам да яде , че иначе може и с три пъти на ден да си остане , но пък наддава добре, странна работа

# 543
 винаги ми е било странно защо казват че бебе на кърма не може да преяде? моят е голяма лакомия и се е случвало да повръща и след кърма и за това го спирах след известно време , че той сам не никога не се отказваше и от шише е така

# 544
Нашата лекарка пък редовно като й се обадя и кажа, че тонито повръща или има разстройство казва, че пак е преяла или пак съм я прехранила  Grinning .  Ние в болница лежахме  понеже корема й къркореше и подут беше няколко дена и не искаше да яде и тогава казаха, че е преяла и затова така станало. Та на мен редовно ми го намилат това пък с преяждането, а на мен не ми се вярва много, понеже не яде кой знае колко.

# 545
  • София
Вчера бяхме на консултация с Буби.6.700 и 68 см.Направихме последната ваксина.Порева си яката,но пък после направихме една хубава разходка.
Днес й дадох да хапне малко картоф.Не е ефекта уау,но пък се запозна с вкуса му.

# 546
Аз пък да похваля моето диване - днес хапна цялото пюре - картоф и морков й направих. Така и не искаше да яде само картоф, пащърнак пък въобще. Та с моркова си хапва повече тези дни, днес за първи път замести цялото ядене.

# 547
.ermak браво бързо напредвате .Аз 3 ден и давам тиква после сме на тиква и морков.
Игривата слива много сте голями станали , колко ваксини ще има до годинка още да се правят  знаеш ли ?

# 548
  • София
Браво мамита, моето дете си изяжда бурканчето от доста време насам. Яло е картофи, спанак, пащърнак, броколи, карфиол, тиква, моркови.... Всичко му харесва и винаги го изяжда.  Mr. Green

Утре става ана 5 месеца... и понеделник сме на ваксина и консултация. Ама със сигурност е ударило 8 кг  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 549
  • София
Мелани,не съм гледала имунизационния календар,но на 6 мес.се пускат стерилна урина и кръв,както и ехография на коремни органи.
Аз не бързам да замествам хранене.Бебоците са малки и си имат нужда от мляко.

# 550
Игривата слива аз също не бързам, давам и по 50-60гр пюре мисля че и е рано за заместване на хранене.

# 551
Моята госпожица другата седмица ще стане на 5 месеца но въобще не иска да опита зеленчуковите пюрета.Яде си плодови,кисел и каша но зеленчуковото е ад.Ние сме заместили яденето и през деня с тези неща като първото и последното хранене са с мляко но пак си расте.Е не е пухкава но е много дълга.Няма как на баща си се е метнала Simple Smile Растат ни 4-те кучешки на веднъж и долен ляв вече проби.Поне според мен заместването на млякото с пюретата не им пречи на развитието.(По мое наблюдение както се развива дъщеря ми) smile3506

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 09:47 от Daqna21

# 552

Daqna21 Татко й на моята дебеланка също е много дълъг и тя се е устремила към издължаване  Smile
 Ние няма ме зъбчета  Grinning чака ме ги с нетърпение

# 553
  • София
Моята госпожица другата седмица ще стане на 5 месеца но въобще не иска да опита зеленчуковите пюрета.Яде си плодови,кисел и каша но зеленчуковото е ад.Ние сме заместили яденето и през деня с тези неща като първото и последното хранене са с мляко но пак си расте.Е не е пухкава но е много дълга.Няма как на баща си се е метнала Simple Smile Растат ни 4-те кучешки на веднъж и долен ляв вече проби.Поне според мен заместването на млякото с пюретата не им пречи на развитието.(По мое наблюдение както се развива дъщеря ми) smile3506
Сигурна ли си,че са кучешки?Те излизат около годинката.

# 554
Ами аз много мислех дали изобщо да я захранвам сега, но много плачеше между яденетата и ядеше много настървено. Изцяло е на АМ и реших, че като не я кърмя няма да чакам до 6-ти месец. Гледаше ме все като ям с едни влажни очи и все посягаше към чиниите ни. Още от второто пробване на пюрето спря да го избутва с език. Четох, че всичко това е признак, че бебето е готово да бъде захранено. Обяда вече е заместен от вчера, но не мисля да замествам следващия месец и следобедното хранене, макар че педиатъра ми каза да го заместя, но мисля че й е рано за две заместени хранения  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт