Септемврийски бебета 2016

• 40 638
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Моята педиатърка прасенце ли ме кара да отглеждам  hahaha Защо всеки казва различно и за храненията и за всичко останало... къде са 100гр пюре, къде са 150... вече почнах да се замислям да не я прехраня пък. Ама пък така лакомо гълта, че сигурно и 200 ще изяде  Crazy

# 616
На моя приятелка са й казали 180-190 , според мен 150 са точно колкото трябва, офф дано и моята яде с удоволствие. С какво е по - добре да се почне с картоф шли тиква, картофа няма да й хареса сигурно , а от тиквата може разстройство да хване, пък искам да е нещо , което да й хареса.

# 617
150гр. и аз знам, че е средностатистическа порция, до 190гр. е ок.  Peace
Картофа ние мнооого трудно го ядохме, тиквата много ни се услади. Сега ядем картоф смесен с морков, тиква, пащърнак...е, не си облизваме лъжиците, но върви повече, отколкото само чист картоф.  Mr. Green

# 618
  • София
Тиквата се харесва и на моята Буби.С нея вкарвам новите зеленчуци.

# 619
Аз се надявах тиквата да разхлабе сина ми, ама не виждам разлика. Така, че за всяко бебе е различно.
Въпросче- купих от готовите сокчета обаче понеже са без допълнителни подсладители и не се харесва на малкия, вие какво правите в такъв случай? Пък ми се иска да давам и сокчета. Единственото, което давам е изцеден морков, което го яде и се сещам, че ще му допадне и рендосана ябълка /сокчето/.

# 620
Аз започнах с картоф и голяма мъка първите дни, отскоро започна да похапва повечко, но като добавя повече АМ в него, аз си го правя пюрето. Хубавото е че оттогава се изхожда по-често и мисля да продължа още малко с него и тогава да добавя морков и т.н. А сокче не мисля да давам скоро, ще ми се да пие повече водичка и там наблягам  Praynig 160 иначе на нас казаха на прегледа, а аз даже мислех да не е малко  Mr. Green

# 621
За сокчета не знам дали някоя от нас дава, за да даде съвет. Аз поне не смятам близките месеци да давам сок.

# 622
Днес дадох на бебка тиква няколко лъжички, около 3 , много й хареса, май искаше още, грабна лъжицата и започна да я облизва и хапе, ама не посмях повече, цялата стана оранжева. Как мислите колко мога да дам утре?

# 623
  • София
Днес дадох на бебка тиква няколко лъжички, около 3 , много й хареса, май искаше още, грабна лъжицата и започна да я облизва и хапе, ама не посмях повече, цялата стана оранжева. Как мислите колко мога да дам утре?
Аз така правех - 2,4,6,8, и т.н до цяло бурканче от 125 гр. Към петия ден горе долу си изяде цялото количество. Simple Smile

# 624
Аз захраних така - колкото иска малката. Първия ден изяде 3-4 лъжички (непълни) и отказа. Втория ден хапна малко повече (аз меря в грамове, не броя лъжици, втория ден хапна 30гр и отказа), третия ден хапна 80гр, четвъртия 100, после 130 и шестия ден си изяде 150 гр. Според мен се води по детето, не брой лъжици. Колкото иска толкова. Накрая ще достигне количеството за цяла порция.

# 625
И аз захранвам колкото пожелае-изяде ли повече от 120 гр,не я натискам и не дохранвам с кърма. От тази седмица мисля да започна да замествам и вечерното хранене. На 2ри прави 6 месеца ревливата ми принцеса.

Имаме 2 зъба...избиха миналата  седмица и дотогава беше ок,но от 3 дни положението е кошмарно. Буди се с рев на 20 мин нощем,денем е мн раздразнителна. Давам в екстремните  ситуации Парацетамол и й мажа венчето. Други идеи?? Praynig Praynig Praynig Praynig

# 626
  • София
Коконче,взела съм дентокинд.Не знам при вас дали има такова нещо  newsm78
Иначе аз,когато давам нов зеленчук,тя изяжда около три-четири лъжички.На следващия ден й давам да си дояде пюрето с новия зеленчук.То е около 80 гр.Най-мъничкият.
Сега това,което е вече давано,й купувам по 125 гр. и й давам.Колкото изяде.Кърмата тя си я търси.

# 627
  • София
Коконтеса,може би ѝ растат още зъби,които й причиняват повече дискомфорт.Спи неспокойно след като вече й пораснаха два,нали?
Иначе и аз съм давала дентокинд,но нямаме още зъби и не знам дали действа newsm78
Да попитам в каква поза захранвате,нали още не могат да седят,полулегнали ли ги поставяте newsm78

# 628
  • София
В шезлонг,полулегнала.В процес съм на търсене на столче.

# 629
  • Пловдив
Ние купихме столче,с 3 позиции на облегалката. слагам го в положение като кошницата за кола,а той се хваща за таблата и сяда хубаво,но като се измори се отпуска назад.

Общи условия

Активация на акаунт