Септемврийски бебета 2016

• 40 633
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Коконтеса, браво, и ние на 2 ставаме на 6 м, ама сме до никъде в захранването, днес е нтори ден и не искаше, плюеше пюрето

# 631
Как сте, момичета? Нещо се умълчахте. Излизате ли по разходки? Ние два дена изкарахме почти целия ден навън  Simple Smile

# 632
  • София
Тук съм.Бебита спи,а аз купонясвам с една чашка кафе Flutter

# 633
Здравейте, да се включа и аз. И ние постоянно сме навън. С пюретата й е много трудно. Дадох й картоф, не може да преглъща,дави се и плюе. Незнае как да преглътне от лъжичката. При вас в началото така ли е било? Много се притеснявам. Всички мой познати казват, че бебчетата им много лесно са ги захранили. Сега давам тиква само и г/д по няколко лъжички хапва ( за около 40 мин.) Тя е на 5.5 месеца. А как правите картофите,с пасатор нали, на мен все ми остава на бучки и ме е страх да й дам, след като се задави. Добре, че татко й беше с нас... Слагам и АМ в картофа, уж за по-гладко и сладко,ама...

# 634
  • София
Здравейте, да се включа и аз. И ние постоянно сме навън. С пюретата й е много трудно. Дадох й картоф, не може да преглъща,дави се и плюе. Незнае как да преглътне от лъжичката. При вас в началото така ли е било? Много се притеснявам. Всички мой познати казват, че бебчетата им много лесно са ги захранили. Сега давам тиква само и г/д по няколко лъжички хапва ( за около 40 мин.) Тя е на 5.5 месеца. А как правите картофите,с пасатор нали, на мен все ми остава на бучки и ме е страх да й дам, след като се задави. Добре, че татко й беше с нас... Слагам и АМ в картофа, уж за по-гладко и сладко,ама...
Трябва да ги пасираш хубаво. Аз като ги пасирам слагам АМ и се пасират идеално. Ако не иска картоф пробвай с тиква, пъщърнак, както си почнала. Можр да не й харесва картофа. Не е задължително да е картоф първия зеленчук Simple Smile Дай й време, ще се научи. Моя син нямаше такива проблеми, веднага започна да яде, а аз го захранвам от 4 месечен. Успех!

# 635
  • София
Как сте, момичета? Нещо се умълчахте. Излизате ли по разходки? Ние два дена изкарахме почти целия ден навън  Simple Smile

И ние така, обядва и цял следобед навън. Спи по 3 часа 😁
Минахме през един период на недоволство в чудо се видях. Не искаше на ръце, но не искаше и легнал, и трудно се хранеше, никви играчки не признаваше #Crazy
Сега е добре, смее се и играе. Но пък не виждам зъбки или много побелели и подути венци.

# 636
  • София
Westwood, зарежи го тоя картоф.Дай тиква или пащърнак.И двете става.Като тиквата е по-хубава.
Иначе ако все пак си държиш на картофа,трябва много хубаво да го намачкаш,пасираш и сложиш АМ,за да стане гладък и рядък.Иначе на бебето е нормално да му е трудно с лъжичката при гъст картоф.
Давай му по-редички пюрета докато свикне и тогава дай картоф или морков.Аз така направих и не съм имала проблеми с лъжичката и дъвченето.
Ние излизаме след като се наобядва.Стоим до 5 следобяд.Спи или разглежда.Смених кошовете и й е много приятно.

# 637
Картофа не се пасира с пасатор, трябва да го размачкаш с нещо, с пасатора става на сопол много гаден и затова може да не иска.
Иначе и ние сме до никъде днес трети ден ще мъча тиквата, вчера плюе, но явно е хаптала малко , понеже акото й беше по-гъсто от обикновено

# 638
Опитвали ли сте какъв е вкусът на зеленчуково пюре или само на един зеленчук с АМ? В началото и аз бях дала с АМ, обаче каза да си го яма сама. Обикновено варя зеленчуците, изцеждам водата в която са се варили и след пасиране добавям малко водичка, в която съм варила, за да се получи пюре. Ако е малко по-течна като крем супа не я яде и плюе.

Момичета давате ли авокадо? Ако да с какви зеленчуци? Четох в интернет, а и позната ми каза, че е давала на дъщеря си, за първи път чувам за авокадо да се дава на бебе и се озадачих.

И още един въпрос, пълна съм с въпроси изникват като гъбки. Малкият като хапне в 9ам и след това с много рев успява да заспи и то на люлката си /люшкайки се/. Гледам аз гледам ама чак побелели венци не виждам, а и той от 2-3 дни е така неспокоен между 9 сутрин и 12 на обяд. Може ли да има газове по това време и да го притесняват? Не сме имали колики. Оригва се редовно по време или след ядене. Не че не заспива, но е с много уговорки. На 5 месеца е. Понеже всичко е взаимосвързано при бебето, да кажа че от как е захранен с каша, плодови и зеленчукови пюрета, но си яде и АМ-а, акитата станаха по-редовни.

# 639
И аз знам за авокадото, че след 6-7 месец. Благоприятно е за изхождането, ако бебе има запек.

# 640
А и момичета много благодаря за съветите, ще пробвам да намачквам картофа и ще продължавам опитите за захранване. Все някога ще стане Simple Smile

# 641
  • София
Ако прекалиш с пасирането става на сопол да, аз не го пасирам чак до това състояние и после като добавя АМ си го изяжда като пич. И с вода съм пробвала пак го яде. Но с картоф с броколи и карфиол му е любимо! Не спира да яде. Днес така стана и с тиквичките - дадох му картоф с тиквички много му се услади. Утре почвам с заешко пюре. Общо взето детето всичко яде за сега. Да видим по нататък.

# 642
  • София
Опитвали ли сте какъв е вкусът на зеленчуково пюре или само на един зеленчук с АМ? В началото и аз бях дала с АМ, обаче каза да си го яма сама. Обикновено варя зеленчуците, изцеждам водата в която са се варили и след пасиране добавям малко водичка, в която съм варила, за да се получи пюре. Ако е малко по-течна като крем супа не я яде и плюе.

Момичета давате ли авокадо? Ако да с какви зеленчуци? Четох в интернет, а и позната ми каза, че е давала на дъщеря си, за първи път чувам за авокадо да се дава на бебе и се озадачих.

И още един въпрос, пълна съм с въпроси изникват като гъбки. Малкият като хапне в 9ам и след това с много рев успява да заспи и то на люлката си /люшкайки се/. Гледам аз гледам ама чак побелели венци не виждам, а и той от 2-3 дни е така неспокоен между 9 сутрин и 12 на обяд. Може ли да има газове по това време и да го притесняват? Не сме имали колики. Оригва се редовно по време или след ядене. Не че не заспива, но е с много уговорки. На 5 месеца е. Понеже всичко е взаимосвързано при бебето, да кажа че от как е захранен с каша, плодови и зеленчукови пюрета, но си яде и АМ-а, акитата станаха по-редовни.

Аз горе писах, че моето по цели 4 дни беше така, ама по цял ден. Имат си такива моменти. Разбира се винаги може да има причина. Сутрин с мляко ли си го храниш или с каша? Виж му и ушичките, объръщай го по корем, ако са случайно по-леки колики да видиш дали се успокоява.

# 643
Westwood, моята дъщеря не яде картофа, ако не е добре пасиран. Слагам му АМ и го пасирам да стане гладко (както казахте по-нагоре като сопол  Laughing) и си изяжда всичко, така че всяко дете си е различно.
Аз да се оплача - количката ни се оказа страшен боклук!! Не стига че скърца, едната щипка се счупи, ами сега и един болт излиза постоянно  Shocked Много съм ядосана, защото не струва никак малко пари (поне според нашите представи)  Crossing Arms

# 644
  • София
Westwood, моята дъщеря не яде картофа, ако не е добре пасиран. Слагам му АМ и го пасирам да стане гладко (както казахте по-нагоре като сопол  Laughing) и си изяжда всичко, така че всяко дете си е различно.
Аз да се оплача - количката ни се оказа страшен боклук!! Не стига че скърца, едната щипка се счупи, ами сега и един болт излиза постоянно  Shocked Много съм ядосана, защото не струва никак малко пари (поне според нашите представи)  Crossing Arms
Нова ли е? :/ Ако е в гарания давайте я, не се чудете

Общи условия

Активация на акаунт